Michalovce – Lipt. Mikuláš 4:1 (kon.) | Topoľčany – Bardejov 5:3 (kon.) | Senica – Nové Zámky 2:3 (0:1 po s.n.)
Prešov – Detva 4:5 (kon.)
koniec
HC Prešov
4:5 (1:0, 3:0, 0:5) Stav série: 1:2
HK DOXXbet Detva
Pondelok 15.02.2016, 18:00TIPOS Slovenská hokejová liga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V záverečných desiatich sekundách sa už nič dramatické nestalo. Prešovčania podľahli Detve 4:5 a to napriek tomu, že po 40 minútach vyhrávali o štyri góly 4.0! Detva v tretej tretine strelila neuveriteľných 5 gólov a v poslednej minúte po góle Husseyho dokonala dokonalý obrat. Po troch dueloch tak Detva vedie v sérii 2:1 na zápasy a zajtra na prešovskom ľade môže oslavovať postup do semifinále. (20:21:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Detva dokázala dostať puk z vlastného pásma, no za cenu zakázaného uvoľnenia. Hra sa sťahuje pred Orčíka.
     
    59:37
    Prešov bude hrať posledných 23 sekúnd zápasu bez brankára Martona so šiestimi hráčmi.
     
    59:28
    Detva dala gól!
    A dokonalý obrat je dokonaný. MATT HUSSEY si nakorčuľoval do útočného pásma, predral sa medzi dvojicu bekov Prešova a po peknom forhandovom blafáku zasunul puk za gólmana Martona.
    Asistencie:
     
    59:02
    Prešovčania teraz skúšali zrýchliť hru, no dopustili sa zakázaného uvoľnenia. Nasledovať bude buly v útočnej tretine hostí.
     
    59:00
    Do konca zápasu ostáva jedna minúta.
     
    58:50
    Detva si ale dala pozor na útočnú akciu súpera a dostáva sa dopredu.
     
    58:30
    Do konca základnej hracej doby ostáva 90 sekúnd. Obšut má puk na hokejke a bude rozohrávať jednu z posledných útočných akcií dnešného súboja.
     
    57:59
    Igor Halás spoza brány našiel osamoteného Chalupu, no prešovský útočník nedokázal zoči-voči Orčíkovi upratať puk do brány.
     
    57:49
    Prešovčania bezprostredne po buly ohrozili bránu hostí, no gólman Detvy ostal pozorný.
     
    57:45
    A opäť ďalšie zakázané uvoľnenie hostí. Buly sa bude vhadzovať po pravici gólmana Orčíka.
     
    57:33
    Detva sa dopustila zakázaného uvoľnenia, hra sa sťahuje pred bránu Detvy.
     
    57:22
    Jakub Kubiš si pripravoval priestor na svoju povestnú strelu zápästím, no jeho pokus skončil len na obrancovi Busilkovi, ktorý jeho pokus zblokoval.
     
    56:34
    O puk sa teraz bojuje v strednom pásme. Prešovčania pôsobia zakríknutým dojmom, zatiaľ čo rozbehnutá Detva tvorí hru a v závere stretnutia sa bude snažiť o dokonalý obrat.
     
    55:40
    Diváci v Prešove dávajú piskotom jasne najavo nespokojnosť s vývojom zápasu, ktorý bol po 40 minútach jasne v rukách domáceho celku.
     
    54:59
    Detva dala gól!
    A začína sa odznova! Po pravej strane bleskurýchlo zaviezol puk do útočného pásma Matt Hussey, ktorý na druhej strane našiel osamoteného Davida Grahama, ktorý bez väčších problémov poslal puk do opustenej brány. Marton bol bez šance. Detva strojovou akciou dokonale zaskočila svojho súpera a vyrovnala.
    Asistencie: Matt Hussey, Jakub Predajniansky
     
    54:46
    Prešov teraz mohol vyraziť do rýchleho brejku. Domácim hráčom ale chýbali potrebné sily. Jakub Kubiš napokon potiahol akciu do útočného pásma, skúšal svoju strelu zápästím umiestniť pod hornú žŕdku, no jeho pokus Orčík vyrazil na ochrannú sieť.
     
    54:14
    Pred bránou je teraz obrovská trma-vrma, takmer žiadny z hráčov nevie, kde je puk. Situácia sa napokon upokojila, Detva má ale puk vo svojej moci.
     
    53:46
    Pri puku je Mačkovič, ktorý spoza brány založil útočnú akciu Detvy. Tá však pobudla v útočnom pásme len niekoľko sekúnd.
     
    53:33
    Hosťujúci bek Tomáš Devečka teraz ostal za prešovskou bránou ležať otrasený. Po prerušení hry a malej pomoci spoluhráčov ale odchádza na striedačku a všetko nasvedčuje tomu, že bude môcť pokračovať v hre.
     
    53:19
    Detva po troch strelených góloch doslova ožila. V záverečnej tretine doslova dusí svojho súpera, strelila tri góly a vyrovnanie teraz visí na vlásku.
     
    52:44
    Oddychový čas domácich.
     
    52:44
    Detva dala gól!
    Je to neuveriteľné, no Detva strieľa kontaktný gól! Prešovčania pritom viedli po dvoch tretinách vysoko 4:0! O tretí gól hostí sa postaral BRANISLAV SRNKA, ktorý stál na konci kombinácie bývalých extraligistov Lukáša Říhu a Mateja Síkelu.
    Asistencie: Lukáš Říha, Matej Síkela
     
    52:23
    Prešovská druhá formácia teraz odviedla výbornú prácu a nedovolila útočnej vlne Detvy dostať sa do útočného pásma. Na druhýkrát sa to ale hosťom podarilo a opäť dostávajú domáci tím pod tlak.
     
    51:55
    Detva získala útočné pásmo po tom, čo Marton držal puk v lapačke príliš dlho. Nasledovať bude vhadzovanie po pravici prešovského brankára.
     
    51:38
    Martin Hájnik sa teraz dobre vyhol v strednom pásme jednému z protihráčov a môže postupovať do útočnej tretiny.
     
    51:12
    Detva sa ale rýchlo zmocnila puku a snaží sa o založenie útočnej akcie.
     
    50:56
    Prešovčania po jednoduchom nastrelení puku na Orčíka získali útočné pásmo a na malú chvíľu ukľudnili hru.
     
    50:28
    Detva stále oblieha prešovskú bránu za obrovského piskotu prešovského publika. Domáci zubami-nechtami bránia svoje dvojgólové vedenie, ktoré sa teraz otriasa v základoch.
     
    49:48
    Lukáš Říha sa teraz ocitol sám pred brankárom Martonom, no bol príliš blízko a tak mal minimálnu možnosť na prestrelenie prešovského gólmana.
     
    49:15
    Štadiónom sa ozýva mohutný piskot po podivnom verdikte čiarového rozhodcu, ktorý najprv signalizoval postavenie mimo hry Detvy, no následne svoje rozhodnutie opravil.
     
    48:41
    Patrik Fekiač sa teraz pekne prekľučkoval cez prešovských hráčov, no v útočnej tretine mu chýbala podpora spoluhráčov a tak len odovzdal puk.
     
    48:25
    Útočnú akciu Prešova ale prerušil hvizd čiarového rozhodcu, ktorý odpískal zakázané uvoľnenie.
     
    48:18
    Prešovčania si na malú chvíľu môžu vydýchnuť až teraz, keď vyhrali buly a majú puk vo svojej moci.
     
    48:09
    Hra je prerušená. Nasledovať bude vhadzovanie v obrannom pásme domáceho celku.
     
    47:57
    Detva je v útočnom pásme a oblieha prešovskú bránu. Róbert Marton s pomocou spoluhráčov ale zatiaľ úspešne odoláva náporu hostí.
     
    47:20
    Skvelú prácu teraz odviedol Prokop, ktorý odobral puk hosťujúcemu hráčovi a okamžite s ním vyrazil dopredu, kde ho ale trojica brániacich hráčov veľmi rýchlo odzbrojila.
     
    47:03
    Graham teraz strieľal bezprostredne po buly. Strela hosťujúceh hráča ale skončila tesne mimo brány. Prešovčania následne vyhodili puk cez všetky čiary, zakázané uvoľnenie.
     
    47:00
    Prešovčania sa dopustili zakázaného uvoľnenia. Hra sa presťahuje pred gólmana Martona.
     
    46:13
    Prešov stratil svoje štvorgólové vedenie. Detva v záverečnej tretine strelila dva góly, no domáci tím stále vyhráva o dva góly a môže ostať pokojný. Hostia, ktorý v základnej časti obsadili štvrtú priečku, dali ale jasne najavo, že sa nehodlajú vzdať a budú bojovať o dnešné víťazstvo.
     
    45:30
    Detva dala gól!
    A toto je veľmi smolný moment pre prešovský celok. Róbert Marton nestihol spojiť betóny, puk sa objavil pri jeho ľavej korčuli, hosťujúci David Graham síce ešte nedokázal poslať puk do odkrytej brány, no MATT HUSSEY sa spred brány nemýlil, v trme-vrme sa najlepšie zorientoval a Detva prehráva už len o dva góly.
    Asistencie: David Graham, Brandon Parkhouse
     
    45:15
    Damián Novický sa teraz dostal k strele od modrej, no puk po jeho pokuse končí v lapačke Orčíka. Hra je prerušená.
     
    45:01
    Mačkovič teraz rozvlnil len bočnú sieť. Prešov sa dostáva k puku a bude zakladať útočnú akciu.
     
    44:43
    Na druhej strane sa dôležitým zákrokom prezentoval Róbert Marton, ktorého neprekvapila stečovaný puk po strieľanej prihrávke hostí.
     
    44:30
    Do úniku po ľavej strane sa teraz dostal Roman Kohutiar. Ako pravák mal výhodnú streleckú pozíciu, no puk sa mu skĺzol z čepel a nedokázal tak poriadne zakončiť. Brankár Orčík vyrazil puk na ochrannú sieť.
     
    44:02
    Pri puku je teraz Gleb Bylina, ktorý zakombinoval s Obšutom. Prešovským hráčom síce znepríjemnil život Slavomír Buda, no domáci hráči napokon túto situáciu zvládli.
     
    43:54
    Róbert Marton teraz skryl nahodený puk vo svojej lapačke a prerušil hru. Detva získava útočné pásmo.
     
    43:27
    Samuel Chalupa sa navyše teraz dostal do dobrej šance. Z ľavej strany dokázal ohroziť bránu Detvy, no gólman Filip Orčík vykorčuľoval z brány, znížil strelecký uhol a dnes tak zatiaľ ostáva stále neprekonaný, keď v tridsiatej minúte vystriedal Patrika Polca.
     
    42:42
    Prešovčania ale po inkasovanom góle ďalej hrajú svoju hru, snažia sa držať puk na svojich hokejkách, snažia sa nepúšťať súpera do šancí a zatiaľ sa im to darí.
     
    41:28
    Juraj Dancsák si teraz spoza brány oblúkom nakorčuľoval medzi kruhy, no jeho strelu brankár Orčík dokázal zneškodniť.
     
    41:00
    Detva dala gól!
    A Detva bleskovo využíva presilovú hru! Presnou strelou sa teraz prezentoval IĽJA BUSILKO, ktorý znižuje na 4:1 a v tretej tretine vzhľadom k nasadeniu hosťujúceho tímu bude ešte stále o čo hrať!
    Asistencie: Matt Hussey
     
    40:41
    A Detva bude hrať presilovú hru. Na trestnú lavicu si sadá domáci bek Damián Novický, ktorý dnes hrá vydarený zápas, no tentoraz oslabuje svoj tím po vyhodení puku za mantinel a na Prešov čakajú krušné chvíle.
     
    40:25
    Hra sa teraz presunula pred prešovskú bránu, kde sa hráči Detvy usadili, no nedokážu si vypracovať žiadnu výraznejšiu šancu.
     
    40:03
    A začala sa záverečná tretina dnešného súboja, do ktorej hráči Detvy vstúpili so štvorgólovým mankom. Za zákrok na chalupu v závere druhej tretiny sa napokon nevylučovalo.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:40.
     
    Rozhodcovia si zrejme túto situáciu zatiaľ nechajú prejsť hlavou a možno dôjde aj k dodatočnému vylúčeniu. Po 40 minútach hry Prešov vedie nad Detvou 4:0 a má tak výborne nakročené k dnešnému veľmi dôležitému víťazstvu. V druhom dejstve si domáci tím zásluhou Horváta, Prokopa a Nagya vypracoval pohodlný náskok a pred záverečnou tretinou vyhráva o štyri góly, čo rozhodne nie je zanedbateľný náskok.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila, no na ľade ostal ležať prešovský hráč Chalupa, ktorý od Grahama zinkasoval tvrdý úder hokejkou do tváre.
     
    39:45
    A brankár Orčík sa v závere zápasu má čo obracať. Tentoraz si na konto pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    39:39
    Hra je opäť prerušená. Buly sa bude vhadzovať po pravici gólmana Orčíka.
     
    39:32
    Prešovčania v závere druhého dejstva vybojovali útočné pásmo.
     
    39:00
    Do konca druhej tretiny ostáva jedna minúta.
     
    38:56
    Říha teraz chcel zraziť Prokopa pri mantineli, no kapitán Prešova sa mu šikovne vyhol, za čo si vyslúžil obrovský potlesk domácich fanúšikov.
     
    38:37
    Marton teraz podržal puk pred dobiedzajúcim Říhom a Gašparom. Hra je prerušená, nasledovať bude vhadzovanie po pravej ruke gólmana Prešova.
     
    37:38
    Detva už hrá v plnom počte. Do hry sa vrátia aj Prešovčania Kohutiar s Dancsákom. Domáci nedokázali využiť presilovú hru, no stále majú pohodlný štvorgólový náskok.
     
    36:30
    Filip Podsedlý sa od ľavého mantinelu dostal až pred bránu Detvy, vystrelil a po jeho pokuse zazvonila tyčka. Prešov ale pokračuje v presilovej hre.
     
    35:38
    Na oboch stranách tak boli vylúčení dvaja hráči. Na trestnú lavicu si na strane domácich sadá Roman Kohutiar s Jurajom Dancsákom. Prešov bude hrať presilovú hru o jedného hráča 5 proti 4. Kým domáci hráči boli vylúčení len za zhodenie rukavíc, Sládok dostal štvorminútový trest za napadnutie + desaťminútový osobný trest. Na trestnej lavici tak na strane Detvy vidíme aj dvojicu Buda – Sikela.
     
    35:38
    Na ľade to teraz poriadne vrie. Dvojica hráčov Detvy si toho po zákroku Martona dovolila na prešovského brankára príliš veľa, čo sa, samozrejme, nepáčilo domácemu Jurajovi Dancsákovi, ktorý sa pustil do jedného z hosťujúcich hráčov.
     
    35:03
    Novický teraz dvakrát doslova vycvičil Parkhousea pri vlastnej bráne. Prešovčania majú puk na hokejke a budú zakladať útočnú akciu.
     
    34:41
    Domácim hráčom sa nedarí dostať z vlastného obranného pásma, no Prešovu to až tak vadiť nemusí. Vyhrávajú o štyri góly a v ďalšom priebehu zápasu im stačí udržiavať si pohodlný náskok.
     
    34:03
    Z akcie hostí ale zišlo po nepresnej prihrávke jedného z hráčov Detvy. Puk skončil na druhej strane klziska pri mantineli. Prešov môže založiť ďalšiu útočnú akciu.
     
    33:33
    Prešovčania majú puk a zakladajú útočnú akciu od vlastnej brány. S pomocou Kubiša vyviezli puk do pásma, no vzápätí ho stratili a Detva sa dostáva do prečíslenia 3 na 1!
     
    33:16
    Ivan Zorvan už sedí na trestnej lavice za podrazenie. Prešov bude hrať v nasledujúcich dvoch minútach početnú výhodu o jedného muža.
     
    33:16
    Hra je teraz prerušená. Marek Nagy sa zrazil s Ivanom Zorvanom a hosťujúci hráč bude vylúčený!
     
    32:58
    Popela teraz nepresne prihral na Chalupu, ten ale stihol puk posunúť dopredu, no bude z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    32:05
    A puk je po ďalšej strele Detvy opäť na ochrannej sieti, hra je prerušená. Gólman Marton zatiaľ môže byť spokojný, drží si čisté konto a vďačiť za to môže aj spoľahlivým spoluhráčom, ktorí dnes predvádzajú výborný hokej na oboch stranách klziska.
     
    31:43
    A medzi gólmanom Orčíkom a dvojicou obrancov teraz nastalo nedorozumenie, Detva si ale napokon túto situáciu ustrážila.
     
    31:27
    Puk po strele od modrej čiary skončil vysoko nad ochrannou sieťou za prešovskou bránou. Hra je prerušená.
     
    30:50
    Kivader sa teraz nedokázal presadiť cez dvojicu súperov. Puk má vo svojej moci Gašpar, ktorý rozohráva útočnú akciu Detvy.
     
    30:32
    Napokon sa bude pokračovať v hre. Detva vyhrala buly v útočnom pásme a oblieha prešovskú bránu. O puk sa bojuje v rohu klziska po ľavici gólmana Martona.
     
    30:32
    A na ľade to vrie. Detva sa nedokáže zmieriť s vysokým mankom a útočník David Graham teraz pred bránou Prešova rozpútal obrovské vášne.
     
    29:29
    Patrik Polc sa po štvrtom inkasovanom góle rozhodol opustiť hru a miesto v bráne prenechal svojmu kolegovi Filipovi Orčíkovi.
     
    29:29
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Prešovčania síce nedokázali využiť presilovú hru, no MAREK NAGY sa teraz prezentoval nádhernou strelou zápästím, keď z ťažkého uhlu od pravého mantinelu parádne zakončil a rozjasal domáce publikum.
    Asistencie: Igor Halás, Samuel Chalupa
     
    29:20
    Hráči Detvy sa už dostali na ľad a hostia budú pokračovať v hre s piatimi hráčmi. Prešov ale stále oblieha hosťujúcu bránu.
     
    29:07
    Tkáč teraz prihrával na Obšuta nepresne a Prešov sa pripravil o útočné pásmo.
     
    28:40
    Od modrej teraz pálil Martin Tkáč. Ľahká strela zápästím z hokejky prešovského beka ale skončila len na hornej žŕdke.
     
    28:20
    Jakub Kubiš sa teraz dostal k dobrej strele, no jeho pokus skončil na sebaistom Patrikovi Polcovi, ktorý dnes síce trikrát inkasoval, no je veľkou oporou svojho tímu.
     
    28:00
    Prešovčania teraz zavreli brániacu sa trojicu. Vytvorili si obrovský tlak, výborne kombinovali, no nedokázali zatiaľ dostať puk do brány.
     
    27:20
    Prešov tak bude hrať presilovú hru o dvoch hráčov. Na trestnú lavicu si za hákovanie sadol útočník David Graham. Na „lavicu hanby" si sadá aj spomínaný Jozef Sládok za sekanie.
     
    27:20
    Prešovčania mali puk na svojej hokejke, no hra sa prerušila po tom, čo hosťujúci bek Jozef Sládok si vyšliapol na Jaroslava Obšuta a snažil sa ho vyprovokovať k bitke.
     
    26:56
    A bude sa vylučovať. Prešovčania sú pri puku a hrajú so šiestimi hráčmi po tom, čo jedna z hokejok hosťujúcich hráčov skončila v tvári domáceho hokejistu.
     
    26:20
    Hostia z Detvy teraz zavreli svojho súpera pred vlastnou bránou. Dancsák sa ale obetavo hodil do strely a zneškodnil tak strelecký pokus svojho súpera.
     
    25:54
    Hostia si vybrali po dvoch inkasovaných góloch time-out. V dnešnom zápase Prešovčania vyhrávajú už o tri góly a a chce dnes Detva uspieť, bude musieť výrazne zlepšiť svoj herný prejav. Pred nami je ale ešte polovica zápasu a stať sa môže prakticky čokoľvek.
     
    25:30
    Oddychový čas hostí.
     
    25:30
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Tentoraz ale na strelu z prvej z hokejky domáceho kapitána JURAJA PROKOPA nestačil. Prešov využíva početnú výhodu pri vylúčení Viktora Fekiača a vedie už trojgólovým rozdielom! Puk domácemu hráčovi z pravej strany peknou krížnou prihrávkou výborne naservíroval Jakub Kubiš.
    Asistencie: Jakub Kubiš, Jaroslav Obšut
     
    25:13
    Brankár hstí Patrik Polc je teraz v plnej permanencii. Po niekoľkých sekundách musel opäť zasahovať a podržal svoj tím.
     
    25:05
    Po peknej kombinácii Prešovčanov sa k strele dostal Jakub Kubiš, no Polc sa teraz bleskovo presunul zo strany na stranu a jeho strelu vykryl.
     
    24:51
    Za narazenie na mantinel si na trestnú lavicu sadá Viktor Fekiač. Prešov bude hrať vôbec prvú presilovú hru v dnešnom stretnutí.
     
    24:45
    A prešovským štadiónom sa opäť ozýva piskot. Juraj Dancsák bol tvrdo atakovaný pri zadnom mantineli, bude sa vylučovať.
     
    24:30
    Igor Halás prebral prihrávku, vrútil sa do útočného pásma, no rozhodcovia napriek nevôli domáceho obecenstva správne odpískali postavenie mimo hry.
    Milujeme hokej!
     
    24:03
    Frederik Fekiač teraz zakladá útočnú akciu Detvy, no stratil puk. Igor Halás mohol ísť dopredu, no stratil kontrolu nad pukom.
     
    23:23
    Hostia sa teraz dopustili zakázaného uvoľnenia. Hra sa sťahuje pred bránu Detvy.
     
    23:14
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A je to gól! Prešovčania strieľajú druhý gól v zápase po peknom rýchlom protiútoku. Puk do brány dopravil KRISTIÁN HORVÁT, ktorý sa po ľavej strane natlačil pred brankára a po krásnej kľučke „vykúpal" gólmana Polca. Krásny hokejový moment!
    Asistencia: bez asistencie
     
    22:48
    Detva to teraz bude skúšať od vlastnej brány. Sládok potiahol puk do útočného pásma, no Detva ho ihneď stratila. Prešov sa dostáva k puku.
     
    22:33
    Buly pred prešovskou bránou vyhrali hosťujúci hráči. Kapitán tímu Branislav Srnka okamžite po vyhratom buly Gašpara vystrelil, no puk skončil na istom brankárovi Martonovi.
     
    22:30
    Prešovčania boli úspešní na buly, no Briják rozohral nepresne. Zakázané uvoľnenie.
     
    22:21
    O puk sa bojovalo pri pravom mantineli v pásme Detvy. Rozhodcovia stratili puk z dohľadu a tak hru prerušili. Nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    21:50
    Erik Nitriansky sa teraz zahrával s ohňom, keď ako posledný hráč s pukom zbytočne kľučkoval, jeho akcia mu ale našťastie pre domáci tím vyšla.
     
    21:38
    Rozohrávka Martina Tkáča ale teraz nebola presná. Puk prešiel cez všetky čiary a hra sa prerušuje po zakázanom uvoľnení zo strany domáceho klubu.
     
    21:07
    Novický sa teraz pekne zbavil Husseyho, no ten ho tvrdo narazil a udržal tak na malú chvíľu pásmo pre Detvu. Situáciu ale upokojil zadák Tkáč, ktorý má puk na svojej hokejke a bude ho rozohrávať spoza prešovskej brány.
     
    20:40
    Prešovčania po buly pokračujú v útočnej aktivite. Detva si ale teraz dokázala ustrážiť situáciu vo vlastnom pásme a poslal puk von z obranného pásma.
     
    20:29
    Patrik Polc teraz predviedol fantastický zákrok! Razantnú strelu Prešovčanov vychytal parádnym „semaforom"
     
    20:23
    Prešovčania ale túto situáciu zvládli a môžu postupovať dopredu.
     
    20:03
    Druhá tretina sa začala. Detva získala puk na vhadzovaní a bude zakladať prvú útočnú akciu v druhej dvadsaťminútovke.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:47
    V záverečných sekundách sa Prešovčania dopustili zakázaného uvoľnenia. Detva má na vyrovnanie v prvom dejstve posledných trinásť sekúnd.
     
    19:33
    Kubiš bol teraz podrazený v strednom pásme, no tento zákrok ostal nepovšimnutý. Fanúšikovia na domácom štadióne si vyžadujú hlasným piskotom vylúčenie.
     
    18:53
    Prvá prešovská formácia teraz zavrela súpera pred vlastnú bránu, vytvorila si tlak, no Detva to s pomocou svojho gólmana Polca ustála.
     
    17:59
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Naopak. Na druhej strane sa Prešovčania dostali do prečíslenia 3 na 2. Samuel Chalupa po pravej strane potiahol puk, vykúzlil nádhernú prihrávku cez dvoch brániacich hráčov Detvy na IGORA HALÁSA, ktorý bez problémo poslal puk do poloprázdnej brány. Patrik Polc nsa jednoducho nemohol stihnúť presunúť od žŕkdy k žŕdke.
    Asistencie: Samuel Chalupa, Marek Nagy
     
    17:30
    Detva v posledných minútach hry prebrala iniciatívu, no nedokáže sa dostať k strele. Tentoraz to Jendroľ myslel dobre, no jeho strelu po ľade nedokázal žiadny zo spoluhráčov tečovať.
     
    16:57
    Buda sa natlačil do prešovského bránkoviska, Marton skončil na kolenách, no Detva nemala puk pod kontrolou a nedokázala tak usmerniť puk medzi tri žrde.
     
    16:24
    Slavomír Buda uspel na buly proti Jurajovi Prokopovi, no Prešov nedovolil súperovi vystreliť a dokázal dostať puk z vlastnej tretiny.
     
    16:17
    Ľubor Balko teraz len backhandom nahodil puk na prešovskú bránu a získal tak útočné pásmo pre Detvu.
     
    16:08
    Od pravého mantinelu teraz pálil Roman Kohutiar. Jeho strela mala dobrú razanciu, no chýbala mu väčšia prenosť. Puk smerujúci do stredu brány skončil na istom ochrancovi hosťujúcej svätyne Patrikovi Polcovi.
     
    15:38
    Nitriansky teraz odviedol výbornú prácu pred domácou bránou, vypichol súperovi puk a zažehnal hroziace nebezpečenstvo. Marton zasahovať nemusel.
     
    15:04
    Hostia ale stratili puk na obrannej modrej, Prešov ale nedokázal potrestať súperovu chybu.
     
    14:50
    Puk je v moci obranného dua Detvy. Hostia budú vyvážať puk z vlastného pásma.
     
    14:06
    Prokop sa teraz snažil zbaviť obrancu Mačkoviča, no jeho pokus mu nevyšiel a hosťujúci bek ho ešte na konci celej akcie odmenil tvrdým nárazom o mantinel.
     
    13:25
    Puk je teraz v moci Viktora Fekiača, ktorý je atakovaný domácim hokejistom Schronerom. Hráč hostí zvládol túto situáciu a poslal puk von z obranného pásma.
     
    13:08
    Prešov sa opäť oslobodil spod detvianskeho tlaku len za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po ľavici gólmana Róberta Martona.
     
    12:31
    Parkhouse odchádza na striedačku s boľavou grimasou po tom, čo ho zasiahla jedna z domácich hokejok. Vylučovať sa nebude.
     
    12:21
    Hráči Prešova sa teraz dopustili zakázaného uvoľnenia. Hra sa sťahuje pred brankára Martona.
     
    12:09
    Útočnú akciu Prešova prerušilo postavenie mimo hry domáceho hráča.
     
    11:33
    Viktor Fekiač teraz nádherne vysunul Martina Hájnika, ten sa na ľavom krídle snažil zbaviť brániaceho hráča sťahovačkou, skúsil vystreliť spoza svojho súpera, no jeho pokus mu nevyšiel a Marton sa poľahky dostal k puku.
     
    11:10
    Halás teraz nečakane vystrelil z otočky. Polc ale dokázal spojiť betóny a jeho strelu po ľade dokázal zneškodniť.
     
    10:46
    Domáce publikum teraz rozjasal ukážkovým hitom zadák Martin Tkáč. K puku sa dostal Filip Podsedlý, vrútil sa do útočného pásma, vystrelil zápästím, no puk končí v lapačke gólmana Polca.
     
    10:34
    K strele sa teraz dostal Prokop, Podsedlý výborne dobiedzal pred Polcom, no nedokázal prepasírovať puk za jeho chrbát.
     
    10:02
    Príklep Ilju Busilka teraz vystrašil domácich priaznivcov, no jeho razantná strela skončila len na zadnom mantineli. Prešov sa dostáva k puku.
     
    09:34
    Kivader má puk vo svojej moci a kryje si ho za bránou Detvy. Hostia ale prešovského hráča zdvojili a dokázali "otočiť" hru.
     
    09:01
    Dancsák bol teraz pri mantineli tvrdo atakovaný Sládkom, no píšťalka hlavného rozhodcu ostala nemá. Hlavný arbiter zápasu Štefik teraz dobre posúdil situáciu na ľade.
     
    08:26
    Buly pred vlastnou bránou ale vyhrali Prešovčania, ktorí zásluhou Dancsáka idú dopredu.
     
    08:23
    Novický sa teraz snažil dlhou prihrávkou nájsť Nagya na útočnej modrej čiare, ten ale nepochopiteľne nespracoval puk a hra sa tak sťahuje pred prešovskú bránu.
     
    07:57
    Puk je teraz za prešovskou bránou v moci domáceho tímu. Nagy s Novickým dokázali dostať puk cez dvoch forčekujúcich hráčov Detvy a Prešov môže ísť dopredu.
     
    07:46
    Juraj Prokop teraz pekne "vymiešal" obrancu Detvy Frederika Fekiača, podarilo sa mu vystreliť, no brankár Polc teraz podržal svoj tím a nedovolil Prešovu otvoriť skóre.
     
    07:02
    Pri puku je Jaroslav Obšut, ktorý bude zakladať útočnú akciu domáceho tímu. Prešovčania ale stratili puk v útočnej tretine a momentálne ho má na hokejke hosťujúci Devečka.
     
    06:53
    Patrik Schroner teraz nahodil puk na bránu Detvy, snažil sa ho dokorčuľovať, no Polc si skúsene ustrážil túto situáciu a upokojil hru.
     
    06:33
    Detva teraz zavrela svojho súpera pred vlastnou bránou. O puk sa bojuje ale prevažne v rohu klziska.
     
    05:53
    Výborný forčeking Prešova ale súperovi nedovoľuje dostať sa do útočného pásma. Hráčom Detvy sa to podarilo až teraz, no len na malú chvíľu. Nitriansky dokázal dostať puk za modrú čiaru.
     
    05:18
    Detva má puk vo svojej moci a bude zakladať útočnú akciu.
     
    05:00
    Igor Halás sa teraz ocitol osamotený pred detvianskou bránou, no puk sa mu vo finálnej fáze skĺzol z čepele a jeho strela napokon smerovala mimo bránu.
     
    04:40
    Prešovčania sa nedokázali oslobodiť spod detvianskeho tlaku. Novický ale teraz bol na správnom mieste, dostal sa k puku a založil útočnú akciu svojho tímu.
     
    04:31
    Tentoraz sa bude vhadzovať po ľavici brankára Martona, ktorý udržal puk pred dobiedzajúcim súperom a prerušil hru.
     
    04:18
    Hra je opäť prerušená. Od modrej pálil Briják, no jeho strelecký pokus skončil po zblokovaní na ochrannej sieti.
     
    04:12
    Polc teraz podržal puk a upokojil hru. Prešovčania boli dlho nasťahovaní pred detvianskou bránou.
     
    03:46
    Prokop teraz prenechal puk Podsedlému, no jeho strela nevystrašila gólmana Polca a brankár Detvy si na konto pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    03:23
    Štvrtá prešovská formácia ale odvádza výbornú prácu, opäť sa na malú chvíľu usadila v útočnom pásme, no k strele sa nedostala.
     
    03:01
    Puk je teraz v moci Horváta. Prešovčan ale strelil puk len do brániaceho Říhu. Detva môže ísť dopredu.
     
    02:46
    Bylina teraz len ľahko posunul puk preč z vlastného pásma, hra sa presúva do obrannej tretiny Detvy.
     
    02:17
    Hneď od úvodu zápasu sa hrá vo vysokom tempe. Gleb Bylina teraz spoza brány hľadal pred Polcom svojich spoluhráčov, puk napokon končí pri pravom mantineli.
     
    01:39
    Prešovčania teraz niekoľkokrát ohrozili bránu Detvy, no Polc zasahovať nemusel. Po dvoch streleckých pokusoch hráčov domáceho celku zadunel len zadný mantinel.
     
    00:46
    Na druhej strane sa o slovo prihlásil rýchlonohý krídelník Gašpar. Hráč Detvy sa po pravej strane vrútil do útočného pásma a strelou zápästím teraz vyskúšal pozornosť gólmana Martona. Lapačka prešovského brankára bola ale v plnej permanencii.
     
    00:20
    A hneď v prvej minúte sme videli prvú sľubnú šancu prešovského celku. Nebyť pozornej defenzívy hostí, Prokop by dorážal puk do odkrytej brány gólmana Polca.
     
    00:03
    Úvodné buly bolo vhodené. K puku sa dostali hráči Detvy, hoci kapitán Prokop vhadzovanie vyhral.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Po odznení slovenskej národnej hymny je všetko pripravené pre začiatok dnešného stretnutia. O malú chvíľu hlavný rozhodca Miroslav Štefik vhodí úvodné buly.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Prešov Penguins: Marton – Obšut, Hriňa, Tkáč, Novický, Popela, Nitriansky, Pulščák, Briják – Podsedlý, Prokop, Kubiš – Halás, Nagy, Chalupa – Dancsák, Bylina, Kohutiar – Kivader, Horvát, Schroner.

    HC 07 Orin Detva: Polc – Sládok, Zorvan, Predajniansky, Busilko, F. Fekiač, Devečka, Mačkovič, Jendroľ – Gašpar, Srnka, Říha – Graham, Hussey, Parkhouse – Buda, P. Fekiač, Balko – Síkela, V. Fekiač, Hajnik.

    Rozhodca: Štefik – Frimmel, Gavalier.
     
    Po prvých dvoch štvrťfinálových dueloch I. ligy sa séria play-off medzi štvrtou Detvou a piatym Prešovom presúva do metropoly Šariša.

    Hokejisti HC Prešov Penguins dokázali v prvom dueli vyraďovacej časti zvíťaziť na ľade Detvy 2:1 po predĺžení a pripísali si na konto cennú výhru.
    V druhom súboji Detva už nič nenechala na náhodu a po domácom víťazstve v pomere 3:1 sa séria do Prešova presúva za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy.

    Ktorý tím získa dôležité druhé víťazstvo v sérii hranej na tri víťazné zápasy? Úvodné buly je naplánované na 18:00 hod a súbojom vás budeme sprevádzať priamo z dejiska dnešného stretnutia.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Dávid Lech


    Hľadáme spravodajcu pre tím HC Prešov. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 18. Halás (Chalupa, Nagy), 24. Horvát, 26. Prokop (Kubiš, Obšut), 30. Nagy (Halás, Chalupa) – 41. Busilko (Hussey), 46. Hussey (Graham, Parkhouse), 53. Srnka (Říha, Síkela), 55. Graham (Hussey, Predajniansky), 60. Hussey


    HC Prešov: Marton – Obšut, Hriňa, Tkáč, Novický, Popela, Nitriansky, Pulščák, Briják – Podsedlý, Prokop, Kubiš – Halás, Nagy, Chalupa – Dancsák, Bylina, Kohutiar – Kivader, Horvát, Schroner.
    HK DOXXbet Detva: Polc (30. Orčík) – Sládok, Zorvan, Predajniansky, Busilko, F. Fekiač, Devečka, Mačkovič, Jendroľ – Gašpar, Srnka, Říha – Graham, Hussey, Parkhouse – Buda, P. Fekiač, Balko – Síkela, V. Fekiač, Hájnik.

    Rozhodca: Štefik – Frimmel, Gavalier
    Prešov 1 3 Detva
    #1 Štvrtok 11.02.2016 • 18:00
    Detva - Prešov 1:2 koniec po predl.
    #2 Piatok 12.02.2016 • 18:00
    Detva - Prešov 3:1
    #3 Pondelok 15.02.2016 • 18:00
    Prešov - Detva 4:5
    #4 Utorok 16.02.2016 • 18:00
    Prešov - Detva 3:4