Espanyol – Sociedad 0:5 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
0:5 (0:2)
Real Sociedad San Sebastian
Pondelok 08.02.2016, 20:30 • RCDE Stadium (Cornella de Llobregat) • Španielska LaLiga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Pekný pondelkový večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 23. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom stretnutí si sily zmerajú RCD Espanyol Barcelona a Real Sociedad San Sebastian.

    RCD Espanyol Barcelona

    Dnešný domáci tím sa v tabuľke nachádza tesne nad pásmom zostupu. S 22 bodmi mu momentálne patrí až 17. miesto tabuľky. Horšie sú na tom už len Las Palmas, ktoré na Espanyol stráca jediný bod, Granada ktorá stráca body dva a beznádejné posledné Levante, ktoré má na svojom konte iba 17 bodov. Situácia ešte nemusí byť úplne stratená, rovnako 22 bodov majú aj Real Betis a Sporting Gijón. O jediný bod je napred Rayo Vallecano. Zlé postavenie v tabuľke je iba odrazom posledných zápasov Espanyolu. Tí na víťazstvo čakajú už 6 zápasov, v posledných piatich získali iba dva body za remízy s Barcelonou a Villarrealom. Ostatné zápasy proti Eibaru, Getafe a Realu Madrid sa skončili prehrou Espanyolu. Hráčom určite bolí najmä výprask od madridského tímu, keď na pôde súpera vyfasovali 6 gólov. V dnešnom zápase zrejme nebude môcť nastúpiť dvojica hráčov Caicedo a Arbilla, ktorí pauzujú pre zranenie.

    Real Sociedad San Sebastian

    Real Sociedad je na tom o niečo lepšie ako jeho dnešný súper. S 24 bodmi mu momentálne patrí 14. miesto tabuľky. O bod za ním sa nachádza Rayo Vallecano, naopak jeden bod napred sa nachádza Valencia. Jedenáste Getafe má 26 bodov. V posledných piatich zápasoch sa tímu pomerne darilo, hráči získali dokopy 8 bodov za víťazstvá proti Valencii a Realu Betis a remízy proti Rayu Vallecano a La Coruñi. V poslednom zápase proti GIjónu hráči dostali až 5 gólov a prehrali 5:1. Tréner Eusebio Sacristán sa bude musieť popasovať so širokou maródkou, tímu dnes pravdepodobne pre zranenia budú chýbať De La Bella, Yuri, Carlos Martínez, Granero, Zurutuza, Raúl Navas, Agirretxe a Canales.
     
    História vzájomných zápasov:

    Real Sociedad 2-3 Espanyol
    Real Sociedad 1-0 Espanyol
    Espanyol 2-0 Real Sociedad
    Real Sociedad 2-1 Espanyol
    Espanyol 1-2 Real Sociedad
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Arlauskis – Javi López, Álvaro González, Ciani, Fuentes – Diop, Jordán – H. Pérez, Asensio, V. Álvarez – G. Moreno.
    Náhradníci: Pau López – Roco, Sevilla, Burgui, Sylla, Ó. Duarte, Abraham González.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Mikel González, Carlos Martínez, Litri – D. Reyes, Illarramendi – Vela, Pardo, Oiarzabal – Jonathas.
    Náhradníci: Olazábal – Bergara, Bruma, Granero, Prieto, Yuri, de la Bella.

    Rozhodca: Santiago Jaime – Jorge Bueno, Fernando Tresaco.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v modro-bielych pruhovaných dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v červenom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Espanyolu, tí to skúšali postupným prechodom do útoku, no hneď na stredovej čiare ich zastavili hráči v červenom.
     
    2
    Tentoraz to už hráčom vyšlo, z ľavej strany sa o center pokúšal Marco Asensio, obrana loptu cez seba nepustila.
     
    3
    O strelu sa ešte z väčšej diaľky pokúšal Vela, ale ani on neprestrelil obrancov. Naopak, Barcelona sa musela brániť a po faule Cianiho budú hostia zahrávať priamy kop.
     
    4
    Z toho však nič nebolo, hráči si nerozumeli a oblúčik skončil iba na kopačkách jedného z obrancov Espanyolu.
     
    5
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Z ničoho nič prichádza bleskový gól hostí! JONATHAS DE JESUS dostal krásnu prihrávku za obranu súpera, tá zareagovala príliš neskoro a zakončovateľ sa už zoči-voči brankárovi nemýlil.
    5. Jonathas (RSC) - 0:1
     
    6
    Tak toto je veľmi zlý začiatok pre domáci celok, uvidíme aký vplyv bude mať rýchly gól na hráčov Espanyolu.
     
    7
    Pochopiteľne sa domáci tím okamžite snaží o vyrovnanie, no hostia ich držia ďaleko od svojej brány a do ničoho ich nepúšťajú.
     
    8
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! A v krátkom časovom okamihu tu máte druhý úder pre domáci tím! Do takmer identickej situácie ako pred chvíľou Jonathas si tentokrát nabehol CARLOS VELA, ktorý využil fakt, že domáci gólman bol ďaleko od brány a pekný lobom zvyšuje už na 0:2!
    8. Carlos Vela (RSC) - 0:2
     
    9
    Domáce tribúny ostali ako obarené, takýto šok v dnešnom zápase zrejme nečakal nikto. Espanyol získava priamy kop, uvidíme, či sa hráčom podarí niečo vymyslieť.
     
    10
    Po odrazenej lopte zakončoval Ciani, no iba do brániaceho hráča a tak Barcelona získala rohový kop. Ten však neznamenal veľké nebezpečenstvo pre bránu hostí, lopta sa opäť nachádza v strednej časti ihriska.
     
    11
    Odtiaľ sa opäť do útoku tlačia hostia a domáca obrana má poriadne problémy aby ustrážila strelcov obidvoch gólov San Sebastianu.
     
    12
    Pekná kombinácia hostí pred šestnástkou súpera, škoda, že si vo finálnej prihrávke hráči nerozumeli a Jonathasov center skončil iba v rukaviciach Arlauskisa.
     
    13
    Hra pokračuje aj naďalej na domácej polovici ihriska, i keď tentoraz je to oveľa ďalej od Arlauskisovej svätyne.
     
    14
    Domáci hráči to teraz skúšali nakopávanou loptou, tá účel nesplnila, pri lopte bol prvý obranca hostí. Ten ju však trošku zbrklo poslal za postrannú čiaru, takže Espanyol získava aspoň vhadzovanie.
     
    15
    Iným spôsobom sa zatiaľ domáci tím na dostrel brány nedostáva. Teraz to už vyzeralo nádejnejšie, no pri spracovaní dlhočiznej prihrávky domáci útočník fauloval.
     
    16
    Tempo hry nám trošku pokleslo, po rýchlych góloch sa hostia už tak netlačia dopredu, skôr sa sústreďujú na bránenie súpera.
     
    17
    Jonathas to ale skúsil po pravom krídle a vyplatilo sa. Vypýtal si totiž faul od Juana Fuentesa a získal tak priamy kop.
     
    18
    Na prudký projektil stihol zareagovať brankár Arlauskis, ktorý strieľanú prihrávku vyrazil pred seba, kde však čakal Mikel Oiarzabal, ktorý z krkolomnej pozície bránu prestrelil.
     
    19
    Zlý začiatok sa odzrkadľuje aj na ďalšom výkone domácich hráčov. Diop zbytočne súpera fauloval za čo vidí prvú žltú kartu v zápase.
     
    20
    Držanie lopty je na domácej strane, no hráčom to nieje nič platné, hostia hrajú to čo potrebujú a šetria sily.
     
    21
    Veľmi pekná akcia Realu Sociedad, po ktorej si do šestnástky nabehol Jonathas, zakončiť však už nestihol, bol v ťažkej pozícii, navyše pri spracovaní lopty sa musel otočiť k bráne chrbtom.
     
    22
    Pokus o kombináciu domácich na ľavej strane, po nepresnej a najmä prisilnej kolmici lopta končí mimo hracej plochy.
     
    23
    Do šestnástky hostí teraz priletelo niekoľko nebezpečných centrov, Gerard Moreno si jeden dokázal spracovať, no vystreliť už nie.
     
    24
    Každopádne domáci tím zvyšuje svoju aktivitu, hráči sa snažia znížiť skóre v čo najkratšom čase.
     
    25
    Veľká šanca na tretí gól San Sebastianu! Litri dostal na ľavej strane presnú prihrávku a následne na bránu poslal krížnu polostrelu – poloprihrávku, ktorá len tesne minula vzdialenejšiu žrď, respektíve Jonathasovi chýbali iba centimetre aby loptu dorazil do siete.
     
    26
    Domáca obrana si poriadne vydýchla a opäť sa tlačí dopredu s cieľom ešte spraviť niečo s výsledkom počas prvého polčasu.
     
    27
    Ich snaha sa ale stále nevypláca, najmä ak celú akciu pokazia hráči zbytočným faulom. V tomto prípade sa nedovoleného zákroku dopustil Víctor Álvarez.
     
    28
    Espnayol hrá v útoku najmä na vzdušné prihrávky, iba tak sa im darí dostať loptu ako tak do blízkosti Rulliho brány.
     
    29
    Na ľavom krídle síce šikovne zahral Víctor Álvarez, no jeho snaha napokon vyšla vniveč, pretože nevybojoval ani len rohový kop.
     
    30
    Navyše hostia sa s loptou nepárajú, po jej získaní situáciu riešia okamžitým odkopom, takže nedávajú súperovi šancu napádať ich rozohrávku.
     
    31
    Vo vzdušnom súboji na útočnej polovici fauloval tentoraz Juan Fuentes, odniesol si to Litri, no nevyzerá to vážne.
     
    32
    Hra sa presunula do okolia stredového kruhu, tam rozohrávku Espanyolu napáda hneď vysunutá trojica San Sebastianu, čím súperovi značne znepríjemňuje život.
     
    33
    Takto to pokračuje aj naďalej, hostia sa nikam neponáhľajú a domácemu tímu sa nedarí prebojovať sa cez obranný val súpera.
     
    34
    Čas do konca prvého polčasu rýchlo ubieha, čochvíľa nám začne posledná desaťminútovka a skóre sa už od 8. minúty nemenilo.
     
    35
    Pérez si nabiehal na prudkú prihrávku, nemal však šancu stihnúť to, ešte sa tam dostal do mierneho kontaktu so súperom, domáce tribúny si pýtajú priamy kop, no ten nasledovať nebude.
     
    36
    Dostali sme sa do akéhosi nezáživného pásma hry, oba tímy vyznačujú zníženú snahu o prechody do útoku, navyše sa nám hromadia nepresnosti na jednej aj druhej strane.
     
    37
    Obranná hra a vyčkávanie na prípadné protiútoky. Tejto taktiky sa aj naďalej držia futbalisti Realu Soceidad a aj naďalej im to vychádza.
     
    38
    Pérez teraz nepochopiteľne prihrával do územia nikoho, pritom dostal prihrávku až dovnútra šestnástky, no vystreliť sa neodvážil.
     
    39
    Obrana hostí si bude môcť trošku vydýchnuť, Álvarez teraz doslova zbúral Zaldúu a nasledovať tak bude priamy kop. Domáci hráč by za tento zákrok kľudne mohol vidieť aj žltú kartu.
     
    40
    Center do šestnástky chytil Arlauskis, ktorý okamžite vysielal Péreza do protiútoku. Jeho spoluhráč to proti obrancovi nezvládol, navyše sa po šprinte drží za stehenný sval.
     
    41
    To by bol pre domáci tím ďalší nepríjemný úder, ak by ešte počas prvého polčasu pre zranenie prišiel o jedného z hráčov.
     
    42
    Ciani bol pri rozohrávke obťažovaný Jonathasom a tak bol nútený stiahnuť sa a prihrávať až pripravenému Arlauskisovi.
     
    43
    Po katastrofálnej prihrávke domáceho hráča sa do úniku dostal Mikel Oiarzabal, tomu sa v šestnástke hodil brankár pod nohy, hráči si pýtajú pokutový kop, no rozhodca signalizuje, že to faul nebol.
     
    44
    Protesty hosťom nič nepomôžu, hráči sa musia opäť sústrediť na defenzívu, Espanyol zakladá jeden z posledných útokov v prvom polčase.
     
    45
    No opäť sa im nedarí dostať sa na dostrel brány, bežia nám posledné sekundy riadnej hracej doby prvého polčasu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Nenadstavovala sa ani minúta navyše a tak hostia vďaka dvom rýchlym gólom zo začiatku polčasu vedú 2:0. Od desiatej minúty v podstate kontrolovali hru a svojho súpera do ničoho nepustili. Uvidíme, akú taktiku vymyslí domáci tréner na druhý polčas, ktorý začne zhruba o 21:30.
     
    Hráči obidvoch tímov dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Zrejme pre zranenie do druhého polčasu už nezasiahne Pérez, ktorého na trávniku vystrieda Burgui.
     
    46
    Zdravotné problémy mal zrejme aj brankár domácich Arlauskis, ktorý taktiež nenastúpi na druhú polovicu zápasu a bude ho musieť vystriedať Pau López.
     
    47
    A ten mal už na začiatku druhého polčasu plné ruky práce! Najprv pohotovo zareagovať a zneškodnil takmer istú šancu súpera, následne končekmi prstov vyškriabol prihrávku na úplne voľného hráča!
     
    49
    Hostia tak zvolili rovnakú taktiku ako na začiatku prvého polčasu. Na svojho súpera okamžite vybehli s cieľom zasadiť mu možno už aj rozhodujúci úder.
     
    50
    Teraz k tomu mali príležitosť voľného kopu, no v kombinácii si hráči nerozumeli a lopta končí mimo hracej plochy.
     
    51
    Jonathas si opäť zbiehal do nebezpečnej pozície, našťastie pre Barcelonu ho dostihol jeden z obrancov, ktorý odvrátil na roh.
     
    52
    Z toho nič nebolo, naopak Marco Asensio vyštartoval do protiútoku, na hranici pokutového územia sa však trošku zamotal, lopta mu uviazla medzi nohami a zakončiť nedokázal.
     
    53
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Rubén Pardo výborne zachytil rozohrávku súpera, párkrát si so spoluhráčom vymenil loptu a následne krásne vysunul MIKELA OIARZABALA, ktorý nemal problém prekonať domáceho gólmana.
    53. Mikel Oiarzabal (RSC) - 0:3
     
    54
    Tak sme opäť videli gól po ôsmych minútach od začiatku polčasu, niektorí domáci priaznivci to už balia a opúšťajú svoje miesta.
     
    55
    Ihrisko opustil aj Juan Fuentes, zdá sa že toho má už akurát tak dosť, situáciu sa bude snažiť zachrániť Salva Sevilla.
     
    55
    A ďalšia veľká príležitosť pre San Sebastian, domaći tím teraz zachránila iba nezištnosť Jonathasa, ktorý namiesto toho aby z dobrej pozície sám vystrelil radšej hľadal spoluhráča a túto prihrávku dokázal zastaviť jeden z obrancov.
     
    55
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Teraz sa však už hostia presadili a skóre už na hrozivých 0:4 po centri z rohu ihriska upravuje DIEGO REYES. Ten bezmocného brankára prekonal presnou hlavičkou.
    55. Diego Reyes (RSC) - 0:4
     
    57
    Húfy domácich priaznivcov, ktoré opúšťajú štadión sa tak opäť o čosi rozrástli, je to určite veľká škoda.
     
    58
    Hráči Realu Sociedad si s domácim tímom v podstate robia čo chcú, obrana hostí je úplne rozhádzaná, hráči chaoticky bránia, zdá sa, že ďalší gól je iba otázkou času.
     
    59
    Salva Sevilla sa navyše bolestivo drží za koleno, takmer sa nehýbe, domáci tréner navyše vyčerpal už všetky tri striedania.
     
    60
    Hostia zahrávali ďalší roh, po tejto štandardnej situácii už brankár zasahovať nemusel, Barcelona sa ubránila.
     
    61
    Po dlhšej doby si loptu na svojich kopačkách držia domáci hráči, ktorí sa zdržujú na polovici San Sebastianu. No je to veľmi ďaleko od brány, takže o prípadnej strele nemôže byť ani reč.
     
    62
    Nedôrazný center nemohol Rullimu narobiť problémy, navyše sa pred ním nenachádzal žiaden z domácich hráčov.
     
    63
    Podobne ako v prvom polčase sa hostia po dvoch strelených góloch stiahli na vlastnú polovicu, kde sa venujú skôr defenzívnej činnosti.
     
    64
    Domáci tím sa ale znova príliš ďaleko nedostáva, hráči sú nútení vymieňať si loptu iba v okolí stredového kruhu, hostia ich ďalej nepustia.
     
    65
    A tak si hostia hrajú to čo potrebujú, zbytočne neriskujú ani zranenia a v podstate len vyčkávajú na koniec zápasu.
     
    66
    Jonathas sa predral cez brániacich hráčov a takmer dokázal vystreliť z dobrej pozície z hranice pokutového územia. Proti bol jeden zo stopérov, ktorý ho v poslednej chvíli zastavil.
     
    67
    Aktivita hostí ešte priniesla rohový kop, center z rohu ihriska ale do bezpečia vyboxoval brankár, následný pokus o protiútok domáceho tímu stroskotal na nepresnej prihrávke.
     
    68
    Minúty nám plynú, snahy domáceho tímu o útok pomocou nakopávaných lôpt veľké úspechy neslávia.
     
    69
    Až teraz pohrozili hráči v modro-bielom, po krátkej výmene lopty z rohu pokutového územia vystrelil Burgui, no jeho strela tesne minula pravú tyč.
     
    70
    Vela nevyzerá dobre, po jednom z bežeckých súbojov sa drží za stehno, žeby sme videli ďalšie svalové zranenie?
     
    71
    A hneď vedľa neho sa na zem sklátil Reyes, s tým to vyzerá ešte horšie, na nohy mu musel pomôcť až lekár. Ten mal prichystané aj nosidlá, no Reyes ihrisko opustí po vlastných.
     
    72
    Reyes ale už nebude môcť pokračovať v hre, jeho miesto zaujme Xabi Prieto.
     
    73
    Marco Asensio si nabehol na kolmú prihrávku, v súperovej šestnástke sa dostal do kontaktu s protihráčom, padol k zemi a pýta si pokutový kop. No bol to práve on kto fauloval.
     
    74
    Podobne ak ov prvom polčase sú s pribúdajúcim časom domáci hráči čoraz aktívnejší, no rovnako ako v prvej polovici im to zatiaľ žiaden úžitok neprináša.
     
    75
    Spoza hranice pokutového územia pálil Marco Asensio, Rulli bol pripravený, toto musel chytiť.
     
    76
    Malá skupinka priaznivcov hostí potleskom z ihriska vyprevádza Mikela Oiarzabala, na približne štvrťhodinu nastúpi Bruma.
     
    77
    Mikel González sa snažil o vysunutie čerstvého Prietu, ten jeho zámer pochopil príliš neskoro a loptu už nedobehol.
     
    78
    Marco Asensio sa pustil do útoku celkom sám, no na hranici šestnástky sa ocitol v obkľúčení hneď piatich hráčov, ktorým len odovzdal loptu.
     
    79
    Z veľkej vzdialenosti po ďalekonosnom centri hlavičkoval Salva Sevilla, bolo to veľmi nepresné, Rulli vôbec zasahovať nemusel.
     
    80
    Joseba Zaldúa na krídle potiahol Burguia za dres, po čom automaticky musí vidieť žltú kartu.
     
    81
    Salva Sevilla tak zahrával priamy kop, Rulli dobre prečítal hru, loptu vyboxoval a tým aj do kontry vysunul Brumu.
     
    82
    Jonathas vybojoval priamy kop, najprv ale prichádza striedanie, Joseba Zaldúa nedohrá dnešný zápas až do konca, na cca desať minút nastúpi De La Bella.
     
    83
    Z priameho kopu nič nebezpečné pre bránu Espanyolu nevzniklo, hráčov hostí to až tak mrzieť nemusí, môžu sa už predčasne tešiť z trojbodového zisku.
     
    84
    Vela pekne oblúčikom na krídle vysunul Prieta, ten sa snažil brankára okabátiť šikovným oblúčikom, López pre istotu vytlačil na roh.
     
    85
    Espanyol sa ubránil, hráči sa ešte tlačia dopredu so snahou streliť aspoň jeden, čestný gól.
     
    86
    Salva Sevilla od toho nemal ďaleko! Podarilo sa mu dostať sa až do šestnástky súpera a z ťažkého uhla a navyše v páde nebezpečne zakončil. Rubén Pardo ale stál na správnom mieste a strelu zrazil na roh.
     
    87
    Ďalšie svalové problémy, tentoraz sa zo zeme nezdvíha Litri, ktorý si okamžite pýtal asistenciu lekára. Troška strečingu a Litri opäť môže pokračovať.
     
    88
    Na záver polčasu ešte sledujeme zvýšenú aktivitu hostí, tí sa v útoku pomerne odmlčali, no zas na druhej strane ušetrili sily.
     
    90
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Po hrubej chybe domáceho obrancu dvakrát zachránilo domáci tím šťastie, keď sa útočníkom lopta zamotala medzi nohami, respektívne svojou strelou trafili brániaceho hráča. Napokon sa však lopta odrazila k JONATHASOVI DE JESUSOVI, ktorý nekompromisne zaokrúhľuje na 0:5!
    90. Jonathas (RSC) - 0:5
     
    90+1
    Jonathas sa následne previedol aj v horšom svetle, protihráča totiž udrel do tváre lakťom, za čo vidí aj žltú kartu.
     
    90+2
    Z domácich tribún sa ozýva mohutný piskot a pokriky na domáci tím, hráči si dnes u fanúšikov poriadne zavarili.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, tribúny svoj tím z ihriska odprevádzajú mohutným piskotom, niet sa čo čudovať, výprask 0:5 na domácom ihrisku nepoteší žiadneho fanúšika. Zo zápasu tak hostia spravili od samého začiatku jasnú záležitosť a pripíšu si tak do tabuľky potrebné tri body.

    Po dnešnom zápase Real Sociedad poskočí na 11. miesto tabuľky, naopak Espanyolu bude patriť až 17. priečka.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok večera.
     
    Držanie lopty: 65 % : 35 %.
    Strely na bránu: 1:6. Strely mimo: 4:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:11. (22:23:31)

    Andrej Marienka

    Góly: 5. Jonathas, 8. Vela, 53. Oiarzabal, 55. D. Reyes, 90. Jonathas

    Karty:   19. Diop (ESB) – 80. Zaldúa (RSC), 90+1. Jonathas (RSC)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:11.
    RCD Espanyol Barcelona: Arlauskis (46. Pau López) – Javi López, Álvaro González, Ciani, Fuentes (55. Sevilla) – Diop, Jordán – H. Pérez (46. Burgui), Asensio, V. Álvarez – G. Moreno.
    Náhradníci: Pau López – Roco, Sevilla, Burgui, Sylla, Ó. Duarte, Abraham González.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa (82. de la Bella), Mikel González, Carlos Martínez, Litri – D. Reyes (72. Prieto), Illarramendi – Vela, Pardo, Oiarzabal (76. Bruma) – Jonathas.
    Náhradníci: Olazábal – Bergara, Bruma, Granero, Prieto, Yuri, de la Bella.

    Rozhodca: Santiago Jaime – Jorge Bueno, Fernando Tresaco