B. Bystrica – Skalica 5:2 (kon.) | Košice – Poprad 3:2 (2:1 po s.n.) | Žilina – Zvolen 2:3 (0:2 po s.n.)
Nitra – Trenčín 4:3 (kon.) | Piešťany – Martin 2:4 (kon.)
po s.n. (0:2)
MsHK Žilina
2:3 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
HKM Zvolen
Piatok 29.01.2016, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Pavel KLHUFEK - 2:3
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HKm Zvolen.
    Autorom víťazného gólu je PAVEL KLHUFEK.
     
    Predĺženie o víťazovi zápasu nerozhodlo, nasledovať bude úprava ľadu a po nej samostatné nájazdy.
     
    64:59
    Žilinčania predviedli neuveriteľný záver predĺženia. Trojica domácich hokejistov dokázala proti štyrom súperom vypracovať prečíslenie dvoch proti jednému, v ktorom Handlovský prihrával Zaťkovi, no ten v rýchlosti priestor Barošovej bránky minul.
     
    63:30
    Tak toto je skutočne veľmi nepríjemný moment. Kamil Brabenec inkasoval od Jána Ťavodu zákrok hokejku do tváre. Domáci hráč teda právom dosáva trest 2 minúty.
     
    V riadnej hracej dobe sa o víťazovi zápasu nerozhodlo a po trojminútovej prestávke bude nasledovať päťminútové predĺženie.
     
    55:36
    Zvolenčania mohli pri zvúčšenom priestore na ľadovej ploche udrieť. Pokúšal sa o to Puliš, ktorý sa do zakončenia dostal spred bránky, ale Tomek ho výborne vychytal.
     
    55:05
    Hrať sa bude vo štvorici na oboch stranách. Na trestnú lavicu smeruje domáci Miroslav Zaťko za krosček a hosťujúci Pavel Klhufek za držanie.
     
    54:55
    Žilinčania sú gólom psychicky posilnení a pokračujú vo svojej veľkej snahe o skórovanie. Od modrej čiary to teraz strelecky skúšal Robert Huna, pričom jeho pokus chcel ešte tečovať Konečný, ale Baroš si poradil.
    53:35 Lukáš HANDLOVSKÝ - 2:2
     
    53:35
    Žilina dala gól!
    Videorozhodca po dlhom váhaní presný zásah LUKÁŠA HANDLOVSKÉHO potvrdil. Žilinský hráč využil pošmyknutie Bagina, vzal si puk a zakončoval od pravej žrde. Odtiaľ puk poslal za čiaru až na opačnú stranu bránky, odkiaľ sa zase od ľavej žrde odrazil von. Asistencie: Vladimír Škoda, Václav Stupka.
     
    53:35
    Žilinský štadión i autor spornej strely Lukáš Handlovský stále čakajú na záverečný verdikt videorozhodcu. Ten posudzuje zábery zo všetkých dostupných kamier, ale má to aj tak veľmi náročné.
     
    53:35
    Puk po zakončení z pravej strany prešiel za Baroša, ale nevieme, či aj za bránkovú čiaru. S určitsťou sa potom na opačnej strane bránky odrazil od vzdialenejšej žrde smerom von, pred videorozhodcom je skutočne náročné posudzovanie.
    53:35 Sporná situácia
     
    53:35
    Po ďalšom tlaku domáceho tímu diváci oslavujú gól, ale hlavný arbiter ukazuje, že sa bude telefonovať.
     
    52:55
    A Žilinčania teraz od vyrovnania skutočne neboli ďaleko! Z ľavej strany si puk stiaho Novotný, presunul sa s ním až pred bránku a pokúsil sa zakončiť bekhendom, no svoj pokus namieril iba do Baroša.
     
    51:02
    Brabenec si teraz puk vymenil s Pulišom a dvojica ho napokon ponúkla ešte Brabencovi. Jeho zakončenie bolo z kategórie nebezpečných, no Baroš si s ním poradil.
     
    50:10
    Žilina sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Jakub Drábek.
     
    49:17
    Domáci sa natlačili do dobrej šance! Priamo pred bránku sa predral Handlovský a skúšal to strelecky, ale Baroš jeho pokus vyrazil a Zvolenčania puk následne vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    42:15
    Žilina sa bude musieť brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Jakub Drábek.
     
    38:56
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za zovretie puku Ján Homer.
     
    37:39
    Hostia sa budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty Bruno Mráz, ktorý sa previnil faulom kolenom.
    35:11 Lukáš JURÍK - 1:2
     
    35:11
    Zvolen dal gól!
    Hostia sa nenápadne presunuli do útoku a ešte nenápadnejšie sa prvýkrát v zápase ujímajú vedenia. Postaral sa o to LUKÁŠ JURÍK, ktorý inkasoval prihrávku spoza bránky a nekompromisne zakončil. Asistencie: Tomáš Klhufek, Bruno Mráz.
     
    32:57
    Ďalšia skvelá šanca domácich! Od modrej čiary v situácii dvoch proti dvom prudko vystrelil Ondruš, ale Baroš jeho pokus vyrazil.
    27:58 Pavol KLHUFEK - 1:1
     
    27:58
    Zvolen dal gól!
    Hostia predsa len využívajú presilovku a vyrovnávajú na 1:1! Postaral sa o to PAVEL KLHÚFEK, ktorý prudko zakončil od modrej čiary a jeho puk prepadol až za Tomeka. Asistencia: Renars Demiters.
     
    27:30
    Zvolen si však vyloženú šancu predsa len vypracoval a mohol vyrovnať! Puk si na modrej čiare prevzal Puliš, posunul ho na ľavú stranu Brabencovi a ten bleskovo pálil, ale iba do lapačky Tomeka.
     
    26:10
    Žilina sa dokonca bude musieť brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Dominik Rehák.
     
    26:04
    Žilina mohla vyhrávať o dva góly! Domáci hokejisti sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, v ktorom chcel Matej Valášek prihrávať svojmu spoluhráčovi, ale urobil to veľmi zle a prihral iba za nabiehajúceho Žilinčana.
     
    23:46
    Hosťom ale pokus o prechod takisto nevyšiel. Kurali puk stratil v rohu za svojou bránkou, vzal mu ho Richard Huna a ten ihneď prudkým švihom zakončoval. Mieril pod hornú žrď, no skvelý Baroš si poradil.
     
    16:01
    Žilina dala gól!
    Domáci hokejisti sa v hre štyroch proti štyrom ujímajú vedenia! Skvelú strieľanú prihrávku od modrej čiary poslal pred bránku Zaťko a našiel tam osamoteného DANIELA BREJČÁKA. Ten si puk stiahol na hokejku a bekhendom ho napálil za chrbát Baroša. Asistencia: Miroslav Zaťko.
    16:01 Daniel BREJČÁK - 1:0
     
    15:52
    Sily na ľadovej ploche sa vyrovnajú! Drevenák aktívne vyviezol puk a vypýtal si hákovanie od Emila Bagina, ktorý za to inkasuje dvojminútový trest.
     
    15:34
    Prvýkrát v zápase sa bude vylučovať. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou domáci Martin Leško.
     
    14:38
    Mohli sme vidieť otvárací gól duelu! Postarať sa o to mohol domáci Ťavoda, ktorý sa individuálne predral až priamo pred gólmana Baroša a zakončoval, no hosťujúci brankár vytiahol skvelý zákrok a puk za svoj chrbát nepustil.
     
    12:58
    Zvolenčania sa následne natlačili do pásma, kde sa domácim hráčom nepodarilo rozohrať a puk poslali priamo na Petra Zuzina. Ten sa ihneď snažil o potrestanie tejto nepresnosti, no v zakončení nepochodil.
     
    08:15
    Domáci hokejisti sú pri chuti a stále sa nepríjemne tlačia do Barošovej bránky. Tentokrát na seba Škoda naviazal obrancov i pohľad brankára a nenápadne prihrával na ľavú stranu Handlovskému, no ten zakončoval proti Barošovi, ktorý sa medzičasom stihol vynikajúco presunúť.
     
    05:15
    Zvolenčania teraz v pásme súpera zovreli a takmer sa im podarilo skórovať. Domácich hokejistov zachránil iba skvelý Tomek, ktorý zavrel svoje betóny a puk za nich nepustil.
     
    03:56
    Domáci hráči pokračujú v dobrej hre smerom dopredu a Zvolenčania si musia dávať skutočne veľký pozor. Andersons teraz poriadne zaváhal pri rozohrávke puku spred svojej bránky, posunul ho iba na Handlovského a ten ihneď pálil, no gólman Baroš si bleskovo poradil.
     
    00:58
    Žilinčania si ale musia dávať veľký pozor v defenzíve. Pri pokuse o vyhodenie puku teraz o čierny predmet prišli, ten sa priamo pred bránku dostal najskôr na Lukáša Juríka a potom aj na ďalšieho hosťujúceho zakončovateľa, ale ani jeden z nich zoči-voči Tomekovi nepochodil.
     
    00:28
    Domáci hráči začali výborne a ihneď sa mohli ujať vedenia! Postarala sa o to bratská dvojica Hunovcov, keď Richard puk po pravej strane dostal do pásma a krížnou prihrávkou na opačnú stranu našiel Roberta, ale Baroš vynikajúco zasiahol.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 17. Brejčák (Zaťko), 54. Handlovský (Škoda, Stupka) – 28. Klhufek (Demiters), 36. Jurík (Klhufek, Mráz), rozh. náj. Klhufek

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Matej Valášek (ZIL)
    0:1   Pavel Klhufek (ZVO)
    2. séria:
    0:1   Lukáš Handlovský (ZIL)
    0:2   Radovan Puliš (ZVO)


    MsHK Žilina: Tomek – Zaťko, Brejčák, Ťavoda, Homer, Kurali, Leško, Ondruš, Makovský – Novotný, Ro. Huna, Ri. Huna – Stupka, Škoda, Handlovský – Konečný, Ježek, Drábek – Drevenák, Valášek, Rehák
    HKM Zvolen: Baroš – Juraško, Bagin, Andersons, Krejči, Pokovič, Demiters, Slobod, Fekiač – Puliš, Brabenec, Semorád – Škvaridlo, L. Jurík, Obrdžálek – Klhufek, Mráz, J. Jurík – Zuzin, T. Klíma, Žilka

    Rozhodca: Müllner – Korba, Sěfčík