Chabarovsk – D. Moskva 2:5 (kon.) | Vladivostok – Viťaz 4:3 (2:0 po s.n.) | Novokuzneck – HC Slovan 2:3 (kon.)
Novosibirsk – Záhreb 6:0 (kon.) | Čeljabinsk – Metallurg Magnitogorsk 3:4 (0:1 po s.n.) | Ufa – Nižnekamsk 1:2 (po pr.)
Togliatti – Jaroslavľ 2:4 (kon.) | Kazaň – Soči 2:6 (kon.) | CSKA Moskva – Helsinki 2:1 (kon.)
Dinamo Minsk – S.Moskva 2:1 (3:2 po s.n.) | Petrohrad – Čerepovec 6:1 (kon.)
koniec
Lada Togliatti
2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
Lokomotiv Jaroslavľ
cz Piatok 29.01.2016, 16:00 • Arena Lada • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (18:12:17)
     
    Dá se říci, že Lada si zápas prohrála úplně sama. Úvodní tři góly Lokomotivu totiž padly po třech velkých individuálních chybách a domácí už nedokázali adekvátně zareagovat. Hosté v posledním dějství ještě přidali jednu branku zásluhou Romanceva a potvrdili roli favorita.
     
    Konec zápasu.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty 3. třetiny.
     
    57:30
    Lada už vypadá hodně odevzdaně. Poslední gól Romanceva jí asi definitivně položil na kolena.
     
    56:23
    Oddechový čas pro hosty.
     
    54:25
    A mohlo to být záhy opět o jeden gól! Jenže Zaťovič naprosto selhal v zakončení. Krasotkin ležel na zemi a nad sebou měl dost volného prostoru. Český forvard tam ovšem nedokázal zamířit.
    53:58 Danijil ROMANCEV - 2:4
     
    53:58
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    DANIJIL ROMANCEV zřejmě zasadil poslední hřebíček do rakve Lady. Opravdu nádherně to nyní sehráli hosté, Sigarjov u tyčky skvěle zakličkoval, dokonce ještě skrz brankoviště poslal puk na druhou stranu, kde jeho spoluhráč zamířil do poloprázdné branky. Masalskis byl nyní mezi třemi tyčemi bez šance. Asistence: Andrej Sigarjov.
     
    52:46
    Gavrikov nyní od modré čáry otestoval pozornost brankáře Masalskise. Marně. Na další branku v téhle třetině stále čekáme.
     
    51:36
    Lokomotiv je v tomhle utkání i řádně disciplinovaný. Rozhodčí neměli příliš práce, vyloučili hned tři hráče, z toho dva ve stejnou dobu. Na druhou stranu jedinou přesilovku utkání domácí proměnili v branku.
     
    50:32
    Tohle nebyla špatná možnost pro Ladu! Brejk dva na jednoho nakonec zakončil svou střelou Zaťovič, jenže Krasotkin svůj tým nyní jistým zákrokem podržel.
     
    49:36
    Bělousov dobře vjel do útočné třetiny, tam ho ovšem o puk odzbrojil silou soupeř. Lokomotiv v úvodních deseti minutách soupeře opravdu k ničemu vážnějšímu nepustil. Pouhé 2 střely na branku zatím vyprodukovali domácí.
     
    48:52
    Puk nyní drží na hokejkách Lokomotiv. A evidentně nikam nespěchá. Vlastně ani za tohoto stavu nemá absolutně žádný důvod.
     
    47:36
    I tahle střela ze středu pole a z blízkosti byla pro Masalskise hodně nepříjemná. Kdyby Lokomotiv zvýšil na 4:2, zřejmě by bylo definitivně o vítězi rozhodnuto.
     
    46:13
    Hosté čím dál více spoléhají hlavně na brejky. Do jednoho takového se nyní dostal Kapustin, který nepříjemně ohrožoval Masalskise. Puk za jeho záda ovšem nakonec nedostal.
     
    45:30
    Pořád je to hlavně boj od obou celků. Lada se snaží marně dobýt branku Krasotkina.
     
    44:58
    Prvních pět minut této třetiny nám nenabídlo vlastně žádnou nebezpečnější šanci. Togliatti ani Jaroslavl se zatím nedokážou příliš prosadit proti pozorným defenzívám.
     
    43:36
    Puk je častěji v obranném pásmu hostujícího celku. Je vidět, že domácí prahnou po vyrovnávacím gólu, jejich soupeř naopak potřebuje vlastně jen neinkasovat.
     
    42:35
    Lada se dostala do útoku. Puk narazil o mantinel a najednou se ho zmocnil V. Strelcov. Jenže Krasotkin následně proti soupeři včas vyjel a zmenšil mu střelecký úhel.
     
    41:35
    Byly to jakési náznaky dvou až třech šancí. Každopádně Masalskis si mezi třemi tyčemi poradit dokázal. Vypadá to, že už je přece jenom jistější než například v 1. třetině.
     
    40:50
    Zatím vidíme od obou týmů dost opatrný start do tohoto posledního dějství. Masalskis ani Krasotkin nemuseli zasahovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:40.
     
    Pořád jsou šance obou týmů otevřené. Domácí dokázali stáhnout svoje manko už na jeden gól, zase se však nevyvarovali individuální chyby, po níž snadno skóroval Kapustin. Každopádně trefy Bočarov a Komarova mu určitě dávají dobrý příslib do posledního dějství.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Zahlášena poslední minuta této třetiny.
     
    37:52
    Obě družstva v plném počtu.
     
    36:25
    V posledních pár desítkách sekund jsme se nedočkali žádné střely na branku. Oba týmy jako by nyní hrály opatrněji. Především Lokomotiv jaksi znervózněl.
     
    35:52
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Korškov – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Romanov – 2 min., krosček).
     
    33:26
    Pašnin nyní velmi dobře a nebezpečně vypálil od modré čáry! Masalskis se musel mezi třemi tyčemi určitě co ohánět.
     
    32:16
    Lokomotiv vedl puk kolem branky Masalskise. K zakončení se ovšem hosté, kteří rozhodně nemají vyhráno, nedostali.
    31:05 Viktor KOMAROV - 2:3
     
    31:05
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    A opět máme sníženo. Domácí využívají hned svou první přesilovku tohoto utkání, a to díky VIKTOROVI KOMAROVOVI. Ten musí poděkovat hlavně Šenfeldovi, jenž se odvážně od modré čáry vydal dopředu, u tyčky pak našel svého spoluhráče, který nikým nehlídaný dorážel do prázdné Krasotkinovy svatyně. Asistence: Anton Šenfeld.
     
    30:10
    Během první početní výhody tohoto utkání se dostal k nebezpečnějšímu zakončení Šenfeld, nicméně svůj pokus usměrnil pouze mimo.
     
    29:40
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Ljubuškin – 2 min., držení protihráče).
     
    29:30
    Zaťovič si hezky obhodil svého obránce, dostal se z zakončení, mířil však pouze do připraveného Krasotkin. Zase musí Lada dohánět dvoubrankové manko. A úplně zbytečně.
    28:30 Kirill KAPUSTIN - 1:3
     
    28:30
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Hrubé individuální chyby srážejí domácí Ladu v tomhle utkání dolů. Ve vlastním pásmu zkrátka zaváhali s rozehrávkou a tentokráte trestal KIRILL KAPUSTIN, jenž před Masalskisem chytře tečoval střelu Romanceva. Asistence: Danijil Romancev.
     
    27:35
    Jaroslavl se nyní řítila do brejku, puk nakonec nepříjemně poskakoval po brankovišti, avšak Masalskis ho dokázal pokrýt pod svou výstroj.
     
    26:39
    Na druhé straně se nyní Vorobjov odhodlal ke střele od modré čáry, jenomže mezi třemi tyčemi situaci jistil pozorný Krasotkin. Akce nyní střídá jedna druhou na obou stranách.
     
    25:19
    Teď se po dlouhé době osmělil také Lokomotiv. Romancev se dostal do dobré střelecké pozice, jenže zakončení hostujícího útočníka nebylo účinné.
     
    24:21
    I nyní puk domácí dlouho drželi v útočném pásmu. Zase však nevyprodukovali žádný střelecký pokus.
     
    23:16
    Tenhle gól domácím vlil určitě novou krev do žil. Škoda, že Bělousov dlouho držel puk a sóloval, místo aby přihrál svým spoluhráčům. Takhle o něj Lada brzy přišla.
    22:31 Stanislav BOČAROV - 1:2
     
    22:31
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Achmetov přihrál V. Strelcovovi do mezikruží, domácí útočník vypálil a Krasotkin neudržel jeho střelu ve výstroji. K dorážce se tak propracoval STANISLAV BOČAROV, který pohodlně zavěsil. Udeřila překvapivě čtvrtá lajna Lady. Asistence: Vasilij Strelcov, Rafael Achmetov.
     
    22:15
    Jako by hosté nástup do druhé třetiny malinko podcenili. A jejich soupeř se nyní tlačí k brance Krasotkina. Jen aby slabší nástup do tohoto dějství Jaroslavl nakonec nemrzel.
     
    21:16
    Bumagin se po přihrávce Zaťoviče dostal do dobré střelecké pozice. Nicméně Krasotkin se mezi třemi tyčemi nenechal překvapit.
     
    20:36
    A domácí začali zostra! K dobré střele se dostal Bělousov, škoda pro Ladu, že nemířil o trošku níže. Takhle puk skončil nad Krasotkinovým břevnem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:49.
     
    Lokomotiv je na ledě prostě lepším týmem a po právu se ujal dvougólového vedení. Je ovšem pravda, že k tomu mu výrazně pomohl domácí gólman Masalskis. Pustila za svá záda opravdu dva laciné góly, na které zatím domácí celek nedokázal absolutně zareagovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Zahlášena byla poslední minuta této třetiny.
     
    18:12
    Apalkov se nyní snažil mířit někam nad beton Masalskise, domácí brankáři si ovšem opět dokázal poradit. Lokomotiv je i nadále jasně aktivnějším celkem.
     
    17:36
    Hodně se nyní bojuje na obou stranách o každý centimetr na kluzišti. Nevidíme nyní příliš pohledný hokej.
     
    16:34
    Poprvé se také výrazněji prosadila první lajna Lokomotivu. Averin se snažil překvapit Masalskise, tentokráte však žádný kiks mezi třemi tyčemi nepředvedl.
     
    15:47
    Hned dvakrát se na druhé straně snažila Lada prosadit po brejku. Jenže neúspěšně. Zakončení obou útočných akcí nebylo takové, jaké by si domácí představovali.
     
    14:36
    Dvakrát od modré čáry vystřelili nyní dva hostující hráči, ani proti jednomu však nemusel Masalskis zasahovat.
     
    13:45
    Hra se v posledních minutách dost uklidnila. Po dvou blamážích Masalskise, který pustil dva opravdu laciné góly, je Lada dost v útlumu.
     
    12:36
    Pro Lokomotiv je také důležité, že zatím pracuje velmi dobře směrem dozadu. Lada se k výraznějšímu ohrožení Krasotkinovy svatyně nedostala.
     
    11:26
    A další útok Lokomotivu. Hostům se dnes v útoku náramně daří. A domácí měli velké štěstí, že Masalskis nakonec nemusel lovit puk ze své sítě i potřetí během krátké chvíle.
    10:19 Alexandr POLUNIN - 0:2
     
    10:19
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Zase si tenhle zákrok Masalskis za rámeček určitě nedá. Tentokráte ho dokázal překonat svou střelou ALEXANDR POLUNIN, který se určitě nezlobí, že si jeho soupeř opět vybral slabší chvilku. Jeho tečovaný pokus z levého kruhu narazil o zadní mantinel, puk se vrátil do brankoviště, kde si ho domácí gólman nešťastně srazil do sítě. Asistence: Staffan Kronwall.
     
    09:26
    Korškov, útočník čtvrté lajny, nyní pořádně vystrašil Masalskise. Ten si nakonec se situací poradit dokázal. Lada je v posledních chvílích na ledě horším týmem.
     
    08:39
    Hosté nyní dlouho drželi puk v útočném pásmu, snažili se znovu ohrozit Masalskise, tentokráte ovšem jejich snažení nedopadlo dobře.
     
    07:36
    Zápas je prozatím celkem vyrovnaný, každopádně Jaroslavl vede statistiku nejdůležitější, a to v počtu vstřelených branek. Prozatím potvrzuje roli favorita.
    06:56 Andrej SIGARJOV - 0:1
     
    06:56
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Autorem branky je ANDREJ SIGARJOV, jenž z pravé strany prostě zkusil překvapit domácího gólmana a jeho záměr mu jednoduše vyšel. Vyloženě si Masalskis s tímhle pokusem neporadil dobře, puk mu propadl výstrojí celkem snadno, a hosté se tak ujali díky jeho chybě brzkého vedení. Bez asistence.
     
    06:23
    Tohle byl pěkný rychlý protiútok domácí Lady. Nakonec se ke střele od modré přece dostal Vorobjov, nicméně na Krasotkina, jenž nyní dostal přednost před Kolesnikem, nevyzrál.
     
    05:36
    Komarov nyní dobře zakombinoval s Nikitěnkem, kterého vyslal směrem dopředu, druhý jmenovaný pak vstřelil, jenže pouze kýžený prostor mimo branku.
     
    04:56
    Také Koledov se snažil skórovat tvrdou střelou od modré čáry, Masalskis ovšem působí mezi třemi tyčemi zatím velmi jistě. I s tímhle pokusem si poradil.
     
    03:28
    Ani tahle střela nemohla Masalskise výrazněji překvapit. Od modré čáry dobře vypálil Pašnin, domácí gólman si ovšem poradit dokázal.
     
    02:39
    Kapustin na druhé straně odvážně pronikl do třetiny, Masalskis ovšem nakonec zase zasahovat výrazněji nemusel.
     
    01:45
    Bumagin nyní dobře bojoval v útočném pásmu, jeden z obránců pak vypálil od modré čáry, jenže tahle střela se mezi tři tyče nevešla.
     
    00:50
    Domácí nahodili puk dopředu, nicméně Lad svůj první útok nijak nevyužila. Hosté se tomuhle možnému nebezpečí v pohodě ubránili.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lada Togliatti: Masalskis (Kasutin) – Romanov, Vorobjov, Bolšakov, Viklund, Flood, Gurkin, Volgin – Bumagin, Mastrjukov, Zaťovič – Šenfeld, Krysanov, Bělousov – Komarov, Nikitěnko, Gurjanov – Achmetov, V. Strelcov, Bočarov

    Lokomotiv Jaroslavl: Krasotkin (Kolesnik) – Kronwall, Pašnin, Koledov, Rafikov, Ljubuškin, Gavrikov, Grigorjev – Averin, Novotný, Apalkov – Konkov, Loktionov, Mosaljov – Sigarjov, Romancev, Kapustin – Korškov, Iljenko, Polunin – Malcev

    Rozhodčí: Vasiljev, Kadyrov – Majtak, Pronskich.
    Slovan získal cenné tři body v boji o účast ve vyřazovací části

    Bravo! Slovan zvládl těžký duel na ledě Novokuzněcku. O vítězství svěřenců Miloše Říhy rozhodl tři minuty před koncem č...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 29. leden 2016
     
    Lada už prakticky nemůže věřit na účast v play-off, Lokomotivu se naopak stále nedaří naplnit svůj cíl, co se týče souboje o první místo v Západní konferenci. Hosté budou v tomhle duelu favoritem, vždyť na svém kontě mají šest výher v řadě.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Patrik Sandev

    Góly a asistencie: 23. Bočarov (V. Strelcov, Achmetov), 32. Komarov (Šenfeld) – 7. Sigarjov, 11. Polunin (Kronwall), 29. Kapustin (Romancev), 54. Romancev (Sigarjov)


    Lada Togliatti: Masalskis (Kasutin) – Romanov, Vorobjov, Bolšakov, Viklund, Flood, Gurkin, Volgin – Bumagin, Mastrjukov, Zaťovič – Šenfeld, Krysanov, Bělousov – Komarov, Nikitěnko, Gurjanov – Achmetov, V. Strelcov, Bočarov
    Lokomotiv Jaroslavľ: Krasotkin (Kolesnik) – Kronwall, Pašnin, Koledov, Rafikov, Ljubuškin, Gavrikov, Grigorjev – Averin, Novotný, Apalkov – Konkov, Loktionov, Mosaljov – Sigarjov, Romancev, Kapustin – Korškov, Iljenko, Polunin – Malcev

    Rozhodca: Vasiljev, Kadyrov – Majtak, Pronskich