Slavia – Motor ČB 2:0 (kon.) | Kladno – Most 3:2 (kon.) | Prostějov – Kadaň 3:5 (kon.)
Benátky n/J – Třebíč 4:1 (kon.) | Přerov – Jihlava 2:4 (kon.) | Havířov – Šumperk 6:5 (kon.)
Ústí n/L – Litoměřice 3:1 (kon.)
koniec
HC Slavia Praha
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Banes Motor České Budějovice
cz Sobota 23.01.2016, 15:00Chance Liga (CZ) • 43. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Hylák si připsal další důležitý zákrok proti skryté střele z otočky, následně míří puk na icing a Milan Razým si žádá oddechový čas.
     
    58:13
    Krstev si dal málem vlastní gól, po jeho nechtěné teči však puk skončil nakonec těsně vedle!
     
    58:00
    Bláha je na střídačce, Motor to zkusí v šesti muži v poli!
     
    56:13
    Kašpařík mířil tváří v tvář proti Bláhovi, v tísni ho ale střelou mířící mezi betony nepřekonal.
     
    54:47
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Hraško – 2 min., faul kolenem).
     
    53:00
    Nouzovo nahození ztečoval chytře směrem na Hyláka Kuchejda, gólman Slavie sklapl betony ovšem včas!
     
    46:28
    Dnešní utkání sleduje 3523 diváků.
     
    39:53
    David Hruška jel opět sám na Bláhu, ani tentokrát na něj nevyzrál! Zároveň je za faul předcházející celé situaci vyloučen hostující Kříž (CEB) za sekání.
     
    37:37
    Květoň vypálil z otočky těsně vedle. Následně se Motor usadil v útočném pásmu a jeho tlak ukončuje až faul. Vyloučen je Růžička (SLA) za podražní.
     
    31:02
    Hruška mířil mezi betony, Bláha je ale sklapl včas, skóre se tak nemění!
     
    31:02
    Po velkých šancí Motoru uvidíme trestně střílení na druhé straně! To pojede David Hruška, kterého v samostatném úniku hákoval Pajič.
     
    30:06
    A další skvělý zákrok Bláhy, jeho lapačka si tentokrát smlsla na Šafránkově pokusu. Domácí osmaosmdesátka najížděla na Bláhu zcela sama, ovšem překonat ho nedokázala.
     
    29:27
    Slávisté jeli tři na dva, Robinson vyřešil přečíslení střelou s příklepem, kterou Bláha reflexivně lapačkou vyrazil do ochranné sítě!
     
    27:48
    Michal Chovan nic nevymýšlel, ze střední třetiny si to namířil středem kluziště až před Hyláka, kterého si chytrým naznačením dokázal položit, následně ale přestřelil poloprázdnou klec!
     
    24:23
    Bahenský si vybruslil před brankoviště zakončil, Bláha jeho puk zlikvidoval vyrážečkou, ještě předtím ale Bahenského hákoval Zíb (CEB), a tak uvidíme přesilovku domácího celku.
     
    21:21
    Zíb měl puk na modré čáře, chytrou kličkou si poradil s napadajícím slávistou a dostal se do skvělé střelecké pozice. Jeho střela zápěstím mířila pod horní tyčku, Hylák ale předvedl parádní zákrok lapačkou a pořádně nyní svůj tým podržel!
     
    19:13
    Čermák (SLA) si už déle koledoval o vyloučení, nyní už opravdu na trestnou lavici odjíždí. Dvě minuty domácí forvard dostává za zbytečné podražení v útočném pásmu.
     
    16:58
    Další gól měl na hokejce Mikulík, který si těsně před Bláhou přehodil puk na bekhend, jeho střele z bezprostřední blízkosti scházela ale potřebná razance, a tak si brankář Motoru poradil.
     
    15:28
    Oddechový čas pro hosty.
     
    15:28
    Slavia právě vstřelila branku!
    Po buly v útočném pásmu vybojoval odražený puk PAVEL KAŠPAŘÍK, který nic nevymýšlel a poslal ho přesně do horního rohu hostující svatyně – 2:0!
     
    15:03
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané jdou zaslouženě do vedení! Nathan Robinson vybruslil zpoza branky a křižnou přihrávkou napříč brankovištěm hledal JAROSLAVA MARKOVIČE, první pas byl ještě zblokován, puk se ale ke kanadskému forvardovi vrátil a napodruhé už ho domácí patnáctka poslala přesně na hůl slovenského útočníka, jenž ho bez problémů uklidil do poloodkryté klece! Asistence: Nathan Robinson, János Vas.
     
    04:56
    David Hruška (SLA) zastavil rozjíždějící se útok Českých Budějovic, svého protivníka ale hákoval, a tak je potrestán menším trestem.
     
    03:05
    Pajič si zajímavě vybruslil před Hyláka a nikým neatakovaný zakončil, Hylák jeho povedenou a hodně nebezpečnou střelu vyrazil vysoko nad!

    Adam Kolář

    Góly a asistencie: 16. Markovič (Robinson, Vas), 16. Kašpařík


    HC Slavia Praha: Hylák (Král) – Krstev, Andrlík, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Růžička – Mikulík, Tuominen, D. Hruška (C), Robinson, Vas, Markovič – Jiránek, Šafránek, Čermák – Bahenský, Kašpařík, Ondráček
    Banes Motor České Budějovice: Bláha (Kůdela) – Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Zíb – Květoň, Pajič, Chovan – Nouza, Straka (C), Kuchejda – Žálčík, Mikyska, Babka – Marek, Rob, Švihálek

    Rozhodca: Mikula – Novák, Wesley

    Diváci: 3523