Metallurg Magnitogorsk – Dinamo Minsk 5:1 (kon.) | Čeljabinsk – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | Ufa – Novgorod 1:3 (kon.)
Togliatti – Jugra Chanty-Mansijsk 5:2 (kon.) | Jaroslavľ – Barys 4:1 (kon.) | Kazaň – Jekaterinburg 1:2 (kon.)
Nižnekamsk – Čerepovec 3:0 (kon.) | Petrohrad – HC Slovan 3:2 (kon.) | S.Moskva – Záhreb 1:4 (kon.)
Riga – Omsk 1:2 (kon.)
koniec
SKA Petrohrad
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
HC Slovan Bratislava
Streda 13.01.2016, 17:30 • Ľadový palác, Petrohrad • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovan nastúpil do tretej tretiny s vedomím, že nemá čo stratiť a tomu prispôsobil taktiku, ktorá slávila úspech. Nielenže sa gólom Kundrátka vrátil ihneď do hry, zlepenými gólmi vyrovnal a do listiny strelcov sa zapísal aj Sersen. Slovan zobral SKA vietor z plachát a mal šance ujať sa vedenia v zápase, no nepodarilo sa mu to, a rovnako tak svoje šance nepremenili domáci. Keď sa už už zdalo, že ideme do predĺženia, prišlo vzájomné vylúčenie a SKA trestal vôľu po víťazstve chlapcov spod Tatier. Aj SKA tak vsietil pri hre štyroch proti štyrom, no jeho gól bol víťazným. V akcii bol aj celkom zbytočne videorozhodca zápasu, ktorý len potvrdil verdikt hlavného a neregulárny gól domácim neuznal. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 15:15, celkom 41:32, sláva víťazom, česť porazeným. V sobotu hostíme v Bratislave Viťaz Podoľsk. Pekný večer, aj keď trochu smutný, želá všetkým Vladimír Korduliak, onlajny.eu (20:01:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Garnett vykorčuľoval na striedačku, Slovan hrá power play, ktorá sa zapíše zrejme len do štatistík zápasu.
    59:40 BELOV - 3:2
     
    59:40
    Petrohrad dal gól!
    Tak toto je nepríjemné, Kadejkin z pravej strany poslal puk na ľavý kruh voľnému ANTONOVI BELOVOVI, ktorý si položil Garnetta na ľad a zakončil blafákom. Michael puk ešte stihol lapačkou vyraziť, na dorážku bol však už prikrátky. Asistencia: Alexander Kadejkin.
     
    59:22
    Kundrátek oplácal krosček Širokova, a dostal za seknutie dve minúty. Hrať tak budeme štyria proti štyrom.
     
    59:16
    Rukavišnikov poslal od modrej od mantinelu z pravej strany puk na bránku hostí, Garnett ho pohodlne zneškodnil, vhadzujeme po ľavej ruke Garnetta.
     
    58:52
    Dnešné stretnutie sleduje 11.046 divákov, ktorí si s najväčšou pravdepodobnosťou pozrú aj predĺženie dnešného večerného duelu.
     
    58:35
    SKA hrá s pukom v pásme hostí, Slovan ho však k vytvoreniu si palebnej pozície nepúšťa.
     
    57:55
    Jednoznačné gesto hlavného arbitra, ktorý ihneď po skončení puku v sieti hostí rozpažil, po porade s videorozhodcom rozpažil opäť.
     
    57:55
    SKA dosiahol gól, keď puk z pravej strany pred bránkovisko do siete hostí usmernil Širokov, no kopol ho tam úmyselne svojou korčuľou, toto platiť nemôže, arbitri všetko dali posúdiť na protesty Kovaľčuka, kapitána domácich, videorozhodcovi zápasu.
     
    57:13
    Paré sa dostal k puku na ľavej strane, Francis pohotovo vystrelil, Koskinen puk vyrazil za svoju bránku a radovať sa hosťom nedovolil.
     
    56:31
    Jeglič vystrelil z pravej strany od kruhu, puk letiaci tesne nad ľadom Koskinen umne schoval do lapačky, Slovan bude mať pásmo na vhadzovanie.
     
    56:02
    Garnett prerušil hru, keď prikryl reklamný puk pod rukavicu, hra sa nám akosi kúskuje, čo je dobré z pohľadu HC Slovan.
     
    55:27
    Zakázané uvoľnenie po vyhodení puku hráčmi v bielych dresoch, hra sa nám tak vráti pred Garnetta, vhadzuje sa po Michaelovej ľavici.
     
    54:28
    SKA preberá aktivitu na ploche, Slovan vyhadzuje puky von z pásma, nuž, chcelo by to jeden úspešný brejk, ktože by? Bartovič?
     
    53:46
    Paré sa opäť snažil o zakončenie z pravej strany z uhla, na Koskinena to ani teraz nestačilo.
     
    53:22
    Ketov sa dostal do šance, keď nakorčuľoval s pukom za obranu hostí, vystrelil z pravej strany z vnútornej strany kruhu, Garnett cez vyrážačku poslal puk späť do hry!
     
    52:55
    Koskiranta dostal puk do pásma na ľavú stranu, Švarný ho však do akcie nepustil a Slovan po vybojovaní puku tento poslal do stredného pásma.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 8. Dadonov (Šipačov, Judin), 34. Šipačov (Dadonov, Gusev), 60. Belov (Kadejkin) – 41. Kundrátek (Kašpar, Barker), 43. Sersen (Bartovič, Viedenský)


    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Jakovlev, Belov, Chafizulin, Kutejkin, Judin, Čudinov (A), Rukavišnikov – Kovaľčuk (C), Kadejkin, Bučnevič – Moses, Koskiranta, Lindström – Gusev, Šipačov, Dadonov – Širokov, Kablukov, Ketov (A) – Dergačiov
    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Kundrátek, Barker, Švarný, Starosta (A), Sersen (A), Mihalik, Luža – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Paré

    Rozhodca: Kadyrov, Komarov – Sadovnikov, Zacharenkov

    Diváci: 11.046