Metallurg Magnitogorsk – Dinamo Minsk 5:1 (kon.) | Čeljabinsk – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | Ufa – Novgorod 1:3 (kon.)
Togliatti – Jugra Chanty-Mansijsk 5:2 (kon.) | Jaroslavľ – Barys 4:1 (kon.) | Kazaň – Jekaterinburg 1:2 (kon.)
Nižnekamsk – Čerepovec 3:0 (kon.) | Petrohrad – HC Slovan 3:2 (kon.) | S.Moskva – Záhreb 1:4 (kon.)
Riga – Omsk 1:2 (kon.)
koniec
SKA Petrohrad
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
HC Slovan Bratislava
Streda 13.01.2016, 17:30 • Ľadový palác, Petrohrad • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Belasí v pondelok večer potvrdili svoju formu na ľade v Moskve, keď zdolali domáci Spartak po zodpovednom výkone pomerom 4:0 a natiahli svoju sériu víťazných duelov na číslo sedem. V stredu budú môcť tento svoj rekord v KHL ešte vylepšiť, belasí sa predstavia na ľade SKA Petrohrad.

    Petrohrad – druhé najväčšie mesto v Ruskej federácii hneď za Moskvou. Petrohrad eviduje toľko hláv, ako samotné Slovensko, cez 5.000.000 obyvateľov. Mesto nesie názov po svätom apoštolovi Petrovi, preto Sankt Peterburg, čiže Svätý Peter, dnes len Petrohrad. Predtým, za éry Sovietskeho zväzu, nieslo mesto názov Leningrad. SKA Petrohrad hráva svoje zápasy v Športovo-koncertnom komplexe, Aréne Ľadový palác, ktorá má kapacitu 12.300 divákov.

    SKA Sankt Peterburg, hokejový klub na severe Ruska datuje vznik v roku 1946. Počas svojej histórie 5 krát menil svoj názov. SKA – alebo Športový Klub Armády nesie od roku 1953. V ruských hokejových súťažiach zaznamenal dvakrát tretie miesto, v rokoch 1971 a 1987.

    Petrohradje účastníkom KHL od jej vzniku. Vo všetkých jej šiestich ročníkoch sa prebojoval do play-off súťaže, z roka na rok sa zlepšoval, postupne zaznamenal celkovo 10. , 9. , 7. a 4. miesto, keď v konferenčnom finále podľahol neskoršiemu víťazovi Gagarinovho pohára, Dinamu Moskva. V piatej sezóne to bola už „bronzová medaila“, opäť vo finále Západnej konferencie skončil na hokejkách neskoršieho víťaza Gagarinovho pohára, Dinamo Moskva zvíťazilo v sérii 4:2 na zápasy. V šiestej sezóne to bolo po vyradení s Lokomotiv Jaroslavľ po sérii 2:4 na zápasy celkom 5. miesto.

    V uplynulej sezóne to už bola ale celkom iná káva. SKA začal svoju spanilú jazdu play-off v osemfinále Západnej konferencie, keď v predkrme vyradil zo súťaže Torpedo Nižný Novgorod po sérii 4:1 na zápasy. Potom už prišlo hlavné menu a v semifinále konferencie si to odnieslo slávne Dinamo Moskva, rezultát? 4:1 na zápasy. V konferenčnom finále SKA zvíťazil po sérii 4:3 na zápasy nad ďalším slávnym moskovským klubom – CSKA. A na rad prišla séria zápasov s víťazom Východnej konferencie. SKA v súboji o Gagarinov pohár vyškolil AK Bars Kazaň a po sérii 4:1 na zápasy sa mohol tešiť zo svojho triumfu.

    Bielo-modro-červený dres SKA obliekajú hráči z Ruskej federácie, káder dopĺňajú traja hráči z Fínska, jeden hráč zo Švédska a rovnako jeden z USA. Hlavným trénerom klubu je Sergej Alexandrovič Zubov.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal SKA zo 47 zápasov 79 bodov, Slovan odohral o dva zápasy viac a získal doposiaľ 73 bodov. Vzájomné zápasy v uplynulej sezóne vyzneli pre chlapcov spod Tatier, Slovan zvíťazil v Petrohrade 2:1 po samostatných nájazdoch, v odvete v Bratislave sa zrodilo víťazstvo v pomere 5:2. V aktuálnej sezóne sa súperi stretli v Bratislave v septembri uplynulého roka, Petrohrad zvíťazil 2:1 po predĺžení.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je Lukáš Kašpar s 35 kanadskými bodmi (13+22), na druhej priečke v tesnom závese obranca Cam Barker s 33 kanadskými bodmi (9+24). V tíme domácich je na čele kanadského bodovania 43 bodový Vadim Ščipačov (12+31), na druhej priečke s 38 kanadskými bodmi Iľja Kovaľčuk (12+26). Gólman hostí Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 92,2% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,00 gólov na zápas, Michael Garnett s 90,7% úspešnosťou drží priemer 2,77 gólov na zápas. Na druhej strane Iľja Ježov s 92,6% úspešnosťou zásahov pri priemere 2,16 gólov na zápas, Mikko Koskinen91,3% úspešnosť zásahov s priemerom 2,61 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Ľadový palác v Petrohrade uvidí v akcii slovenského zástupcu v KHL a onlajny.eu vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    SKA Petrohrad:

    Koskinen (Ježov) – Jakovlev, Belov, Chafizulin, Kutejkin, Judin, Čudinov (A), Rukavišnikov – Kovaľčuk (C), Kadejkin, Bučnevič – Moses, Koskiranta, Lindström – Gusev, Šipačov, Dadonov – Širokov, Kablukov, Ketov (A) – Dergačiov

    HC Slovan Bratislava:

    Garnett (Brust) – Kundrátek, Barker, Švarný, Starosta (A), Sersen (A), Mihalik, Luža – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Paré

    Rozhodca:

    Kadyrov, Komarov – Sadovnikov, Zacharenkov.
     
    Príjemný podvečer vám želám všetkým, ktorí budete sledovať náš textový prenos zo zápasu HC Slovan na ľade v Petrohrade. Športový Klub Armády Petrohrad nastúpi na dnešný duel v najsilnejšom zložení, predsa len aktuálne 7. miesto v Západnej konferencii je pre vedenie klubu i fans málo. HC Slovan sa dnes večer predstaví, oproti zápasu v Moskve, s dvomi zmenami – v bránke uvidíme Michaela Garnetta, vo štvrtom útoku na krídle Dávida Skokana vystrieda Francis Paré.
     
    Na ľadovej ploche už máme oba tímy, HC Slovan nastúpi na duel v bielych dresoch, domáci SKA v modrých farbách. Vypočujeme si hymnu Slovenskej republiky, po nej hymnu Ruskej federácie, nuž a všetko bude prichystané k úvodnému buly duelu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:09
    Petrohrad vyhral úvodné buly, puk nahodil do pásma belasých, ten sa odrazil od zadného mantinelu na pravý kruh, odkiaľ zakončil Kovaľčuk, Garnett v pokľaku puk schoval do náručia.
     
    00:55
    Koskiranta prepašoval puk do pásma a za modrou ho posunul Mosesovi, toho defenzíva belasých zablokovala a k ohrozeniu Garnetta nepustila, SKA však kombinuje s pukom v pásme belasých.
     
    02:49
    Trochu prísne vylúčenie Mihalika, dve minúty za nedovolené držanie Širokova, presilovka pre SKA je tu.
     
    02:59
    Slovan vyhodil puk von cez všetky čiary a získal sekundy z oslabenia, SKA sa ale s pukom bude ponáhľať pred Garnetta.
     
    03:22
    Puk nahodený do pásma belasých Garnett radšej prikryl do rukavice a upokojil hru na ľadovej ploche.
     
    04:09
    Z pravého kruhu švihom vystrelil Lindström, Garnett mal odkrytý výhľad a v pokľaku puk schoval do náručia.
     
    04:21
    Kutejkin dostal od bránkovej čiary diagonálnu prihrávku na ľavý kruh, švihom vystrelil k vzdialenejšej žrdi, Garnett puk lapil do lapačky, vypadol mu však, Michael sa hodil na ľad a puk schoval pod svoje telo.
     
    04:49
    Hostia v plnom počte, Slovan svoje oslabenie prežil bez ujmy.
     
    05:43
    Jeglič vystrelil spoza kruhov po prechode modrou, Koskinen puk vyrazil oblúčikom pred seba, Slovan hrá s pukom v pásme SKA.
     
    06:25
    Surový korčuľoval za vyhodeným pukom, defenzíva domácich ho však do akcie nepustila, bek domácich puk zobral pod svoju kontrolu a rozohral akciu SKA.
     
    06:42
    SKA sa previnil na útočnej modrej proti pravidlám ofsajdom, čiarový rozhodca mu musel akciu zastaviť, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    07:04
    Miklík chcel zo stredného pásma nahodiť puk za bránku Koskinena, od hráča v modrom drese skončil puk na trestnej lavici, vhadzujeme opäť v strednom pásme.
     
    07:24
    Petrohrad dal gól!
    SKA vyrobil bleskovú akciu a dostal sa do prečíslenia tri na dva, JEVGENIJ DADONOV sa však z pravého kruhu rozhodol vystreliť a puk poslal okolo vyrážačky Garnetta pod brvno jeho bránky. Asistencie: Vadim Šipačov a Dmitrij Judin.
    07:24 DADONOV - 1:0
     
    08:40
    Tičar síce dokorčuľoval nahodený puk za bránku domácich, no z otočky ho prihral len Kutejkinovi, ktorý založil akciu domáceho klubu.
     
    09:55
    Puk v tejto fáze hry lieta z pásma do pásma, defenzíva na oboch stranách na výbornú, súpera k streľbe nepúšťa.
     
    10:39
    Dadonov dostal puk na ľavú stranu a nakorčuľoval s pukom až pred Garnetta, zakončil, no bol faulovaný, Švarný pôjde von, Garnett však Dadonova napriek handicapu vychytal.
     
    10:39
    Švarný dostal dve minúty za držanie, presilovku si zahrá opäť SKA.
     
    11:19
    Až teraz zamkol SKA Slovan v pásme a točí to pred Garnettom, Slovan urputne bráni svoje oslabenie.
     
    11:53
    Slovan aspoň na chvíľku dostal puk do stredného pásma a vymanil sa spod tlaku SKA.
     
    12:39
    Hostia v plnom počte, Slovan aj toto svoje oslabenie prežil bez ujmy, SKA však dohráva akciu v pásme hostí.
     
    12:45
    Šipačov sa dostal do šance, keď dostal puk do palebného priestoru spoza bránky, príklepom vystrelil z pravého kruhu, Garnett cez pravý betón puk poslal na ochranné sklo.
     
    13:57
    Belov nahadzoval puk do pásma hostí, na modrej boli pripravení dvaja hráči domácich, jeden bek v bielom drese v pásme belasých sa zmocnil puku a nebezpečenstvo zažehnal.
     
    14:22
    Kablukov vyhodil puk mimo hraciu plochu a presilovku si zahrá Slovan, dve minúty za zdržiavanie hry.
     
    15:04
    Barker vystrelil príklepom od modrej z pravej strany, Koskinen puk vyrazil vľavo ku Kašparovi, Slovan stále drží domácich v pásme a kombinuje s pukom na svojich paliciach.
     
    16:02
    Tičar vystrelil z pravého kruhu spoza obrancu, Koskinen puk vyrazil späť do hry, škoda, že sa Jeglič nedostal k dorážke, Slovan má pásmo a puk pod svojou kontrolou.
     
    16:22
    Domáci v plnom počte, SKA rovnako tak dobre ubránil svoje oslabenie.
     
    16:32
    Zakázané uvoľnenie SKA, hra sa vráti pred Koskinena, Slovan bude mať opäť k dispozícii útočné pásmo.
     
    17:25
    Miklík miešal puk na hokejke na ľavej strane, medzi kruhmi si pýtal puk Lušňák, nedostal ho, Michel vystrelil po ľade spoza obrancu, Koskinen však dobre čítal hru, puk zastavil cez svoju hokejku a prikryl okamžite pod svoju rukavicu.
     
    17:39
    Paré sa snažil prekonať Koskinena z ostrého uhla, Mikko bol však pozorný a aj tento puk poslal späť do hry.
     
    18:39
    Moses korčuľoval s pukom na hokejke, za pravým kruhom urobil jeden okruh, nakorčuľoval medzi kruhy a vystrelil, Nedorost mu do dráhy puku vložil hokejku a puk poslal na ochrannú sieť.
     
    19:02
    Garnett mal plné ruky práce, Šipačov spoza bránkovej čiary poslal puk na pravý kruh Dadonovovi, ktorý vystrelil, skáckajúci puk Garnett okamžite schoval pod svoju rukavicu.
     
    19:55
    Jeglič nahodil puk na bránku domácich, Koskinen puk zastavil a okamžite rozohral na hokejky svojim spoluhráčom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina duelu v Petrohrade je minulosťou, domáci sa ujali po peknej brejkovej akcii vedenia a kontrolovali hru na ploche. Petrohrad hral dve presilovky, no nedokázal ich využiť. Na rad potom prišla presilová hra aj pre hostí, Slovan však uspieť nedokázal. Petrohrad mal ešte pekné šance na zmenu skóre, Garnett v bránke belasých svoj tím podržal. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 10:8.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:21.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:09
    Po buly dostal puk za kruh Kovaľčuk, Iľja okamžite švihom vystrelil, Garnetta však neprekonal, Michael dobre čítal hru a puk schoval do lapačky.
     
    20:48
    Slovan motal hlavy domácej defenzíve na pravej strany, Kašpar napokon spoza bránky poslal puk na pravú stranu, kde zakončil z otočky Viedenský, Koskinena v bránke domácich však neprekvapil.
     
    21:29
    Tičar vystrelil spoza obrancu spoza kruhov, jeho puk bol však zblokovaný a Koskinen bol tak teraz bez práce.
     
    21:52
    Dadonov dostal puk do voľného priestoru na ľavú stranu, vystrelil tvrdý príklep od kruhu, Garnettov semafor však stál za to!
     
    22:29
    Surový to mal na ľavom kruhu na dlhú hokejku, škoda, že sa mu nepodarilo puk poslať na hokejku Bartovičovi, SKA sa ubránil a puk poslal von zo svojho pásma.
     
    24:01
    Kašpar vystrelil z ľavej strany od kruhu, bolo to však z ostrého uhla, Koskinen vykryl priestor pri pravej žrdi a zmena skóre sa neudiala.
     
    24:29
    Kundrátek mal príležitosť na vyrovnanie, keď mu puk prichystal na zakončenie Kašpar, Koskinen v bránke domácich však puk vyrazil späť do hry.
     
    24:56
    Dve minúty za držanie puku dostal Šťastný, presilovku si zahrá SKA.
     
    25:55
    Puk za bránkou Garnetta skončil na ochrannej sieti, arbitri hru prerušili a nariadili vhadzovanie pred Garnettom.
     
    26:22
    Slovan vyhodil puk von z pásma a poslal pozdrav Koskinenovi, ktorý okamžite rozohral akciu svojich spoluhráčov.
     
    26:56
    Hostia v plnom počte, Slovan prežil ďalšie svoje oslabenie a v Petrohrade stále drží nádej na dobrý výsledok.
     
    27:21
    Z ľavej strany sa opäť peknou a nebezpečnou strelou prezentoval Dadonov, Garnett bol pozorný, puk zrazil pred seba a okamžite ho schoval pod svoje rukavice.
     
    28:15
    Gusev dostal puk na ľavú stranu do voľného priestoru, chcel sa sťahovačkou zbaviť Sersena, nepodarilo sa mu to, Michal je skúsený bek a úmysel Nikitu vystihol, do šance ho nepustil.
     
    28:42
    Skalický dostal puk na pravú stranu a korčuľoval s ním k bránke domácich, bol tiesnený, no dokázal vystreliť spred bránkoviska, Koskinen puk vyrazil a ani teraz zmenu skóre nepripustil.
     
    30:05
    SKA vyrobil pred bránkou hostí menšiu skrumáž, nahodený puk z ľavej strany Garnett vyrazil pred seba, Širokov sa k efektnej dorážke nedostal, pretože bol pokrytý defenzívou belasých.
     
    30:32
    Prečíslenie domácich tri na nula, Belov vystrelil spred bránkoviska efektným švihom, famózny Garnett mu to zjedol do lapačky!
     
    31:05
    Bučnevič sa snažil spoza bránky nachytať Garnetta na hruškách, nepodarilo sa mu to, Michael si pýta miesto medzi žrde a vie, že Brust je vo forme, no svojimi dnešnými výkonmi aj Garnett drží belasých nad vodou.
     
    31:39
    Prečíslenie dva na jeden, puk z ľavej strany od Koskirantu, smerujúci na pravú Lindströmovi, pred bránkou zachytil Lušňák, ktorý tak veľmi pomohol defenzívnym radom belasých, ktoré boli kdesi na výlete.
     
    33:01
    Domáci poslali puk na sieť bránky Garnetta, puk skončil vzadu na jej oblúku, Michael okamžite signalizoval rozhodcom, aby hru prerušili. Vhadzovať budeme v strednom pásme, puk tam poslal predsa Ketov.
     
    33:48
    Petrohrad dal gól!
    Pekná kombinačná akcia domácich slávi úspech, za modrou čiarou na ľavej strane Gusev prenechal puk Dadonovovi, ktorý ho posunul na stred za kruhy a tam svojim príklepom prestrelil Garnetta v bránke VADIM ŠIPAČOV. Asistencie: Jevgenij Dadonov a Nikita Gusev.
    33:48 ŠIPAČOV - 2:0
     
    34:45
    Ofsajd na modrej vyrobil Slovan a vhadzovať budeme v strednom pásme.
     
    35:09
    Francis Paré sa dostal do šance, keď zachytil rozohrávku domácich, vystrelil z ľavého kruhu, puk letiaci tesne nad ľadom Koskinen schoval do lapačky.
     
    35:39
    Kablukov mal možnosť na zvýšenie skóre, Kutejkinovu strelu spoza ľavého kruhu Michael vyrazil pred seba, Kablukov v dorážke neuspel, puk Garnett opäť vyrazil pred seba a okamžite schoval pádom na ľad pod svoje telo.
     
    36:32
    SKA sa po chybnej rozohrávke dopustil zakázaného uvoľnenia a hra sa tak vráti pred Koskinena, vhadzujeme po pravici gólmana z Fínska.
     
    37:28
    Kovaľčuk vozil puk na svojej hokejke, napokon sa rozhodol z ľavej strany zakončiť, Sersen ho však k efektnému zakončeniu nepustil. Iľja poslal puk na bránku hostí, Garnett ho cez vyrážačku zrazil pred seba a okamžite prikryl pod rukavicu.
     
    38:13
    Skalický potiahol puk vpred po ľavej strane, prenechal ho Parému, ktorý vystrelil z ťažkého uhla, na Koskinena to nestačilo, Mikko puk vyrazil späť do hry a defenzíva domácich puk dostala pod kontrolu.
     
    39:09
    Širokov poslal puk medzi kruhy na palicu Rukavišnikova, ktorý ho podvihol až príliš a opečiatkoval tak len ochranné sklo za bránkou hostí.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine začal aktívnejšie Slovan, no vypracoval si len minimum efektných príležitostí a tak to boli domáci, ktorí nepríjemne hrýzli v pásme Slovana. Garnett mal plné ruky práce a veru, neraz podržal svoj tím. Do rozhodenej obrany hostí však dokázali domáci predsa len udrieť a svoj šrapnel pod brvno Garnettovej bránky poslal Šipačov. SKA prestrieľal hostí pomerom striel medzi žrde v tejto časti hry 16:9 a do tretej tretiny vykročí s dvojgólovým brejkom.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:13.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:28
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan sa kontaktným gólom vracia do hry, strelu Barkera z ľavej strany dokázal Koskinen vyraziť pred seba, Kašpar puk však poslal za pravý kruh a TOMÁŠ KUNDRÁTEK nikým nestrážený poslal pozdrav do siete domácich. Asistencie: Lukáš Kašpar a Cam Barker.
    40:28 KUNDRÁTEK - 2:1
     
    40:52
    Z pravej strany dostal ťažký puk pred bránku Gusev, ktorý ešte stihol vložiť hokejku do dráhy puku a usmerniť ho na bránku hostí, Garnett ho však v pokľaku vychytal.
     
    41:24
    Šťastný dostal dve minúty za hrubosť, rovnaký trest za rovnaký priestupok dostal Judin.
     
    41:42
    Kovaľčuk prešiel s pukom od vlastnej bránky do pásma hostí, prenechal ho na strelu spoluhráčom, zakončoval napokon Kadejkin, ktorý minul bránku Garnetta, od zadného mantinelu skončil puk na sieti bránky z vonkajšej strany.
     
    42:13
    Barker z pravej strany od kruhu hľadal pred bránkoviskom Nedorosta, nenašiel ho, Koskinen v páde na ľad puk schoval pre istotu pod svoje telo.
     
    42:48
    Slovan Bratislava dal gól!
    Krásna akcia hostí, ktorí pri hre štyroch proti štyrom vyrobili akciu ako z učebnice, Viedenský poslal na ľavej strane puk do akcie Bartovičovi, Slovan sa dostal do prečíslenia, Milan z ľavej strany poslal puk na pravú a MICHAL SERSEN puk okamžite poslal do siete domácich. Asistencie: Milan Bartovič a Marek Viedenský.
    42:48 SERSEN - 2:2
     
    43:24
    Oba tímy s plným počtom hráčov, pri hre štyroch proti štyrom sa o vyrovnanie postaral Sersen.
     
    44:02
    Slovan vyrobil po chybnej rozohrávke zakázané uvoľnenie, aréna v Petrohrade akosi stíchla, SKA dokonale zaskočený vývojom hry v tretej časti hry.
     
    45:16
    Luža spoza bránky Garnetta zakladá akciu belasých, SKA vyčkáva hostí na svojej modrej čiare.
     
    45:46
    Skalický sa dostal k zakončeniu medzi kruhmi, pred bránkoviskom domácich bol ešte Miklík, Pavol však gólmana domácich svojou strelou nedokázal prekvapiť.
     
    46:31
    Slovan po chybnej rozohrávke domácich len nahodil puk na bránku, aby získal pásmo, Koskinen puk pred Kašparom musel prikryť.
     
    46:51
    Gusev dostal diagonálu na ľavú stranu na modrú od Šipačova, nakorčuľoval s pukom pred Garnetta, k zakončeniu sa však nedostal, Kundrátek ho od puku odstavil a Slovan sa opäť ubránil.
     
    48:49
    Opatrnosť si sadla na hokejky v oboch táboroch, defenzíva na tej ktorej strane naplno, súperových hráčov k ohrozeniu bránky nepúšťa, gólmani sú v tejto fáze hry bez práce. Akurát pekne ožilo to spiace publikum.
     
    50:25
    Tičar zahral v útočnom pásme s vysokou hokejkou, hlavný hru prerušil a hru vykázal do stredného pásma.
     
    50:58
    Koskinen na konci útočného snaženia hostí, ktorí vyrobili pred bránkou domácich malú skrumáž. K efektnému zakončeniu sa však belasí nedostali.
     
    51:34
    K Miklíkovi sa dostal odrazený puk, Michel z otočky z vrcholu kruhov vystrelil, jeho puk bol zblokovaný defenzívou domácich, Koskinen aj teraz bez práce.
     
    52:18
    Viedenský nahodil puk na bránku domácich, Mikko Koskinen ho musel prikryť pod rukavice, Slovan má opäť pásmo na vhadzovanie.
     
    52:28
    SKA sa nevie dostať do tempa, Slovan ho ku kombinačným akciám nepúšťa a tak domáci vyrobili len zakázané uvoľnenie.
     
    52:55
    Koskiranta dostal puk do pásma na ľavú stranu, Švarný ho však do akcie nepustil a Slovan po vybojovaní puku tento poslal do stredného pásma.
     
    53:22
    Ketov sa dostal do šance, keď nakorčuľoval s pukom za obranu hostí, vystrelil z pravej strany z vnútornej strany kruhu, Garnett cez vyrážačku poslal puk späť do hry!
     
    53:46
    Paré sa opäť snažil o zakončenie z pravej strany z uhla, na Koskinena to ani teraz nestačilo.
     
    54:28
    SKA preberá aktivitu na ploche, Slovan vyhadzuje puky von z pásma, nuž, chcelo by to jeden úspešný brejk, ktože by? Bartovič?
     
    55:27
    Zakázané uvoľnenie po vyhodení puku hráčmi v bielych dresoch, hra sa nám tak vráti pred Garnetta, vhadzuje sa po Michaelovej ľavici.
     
    56:02
    Garnett prerušil hru, keď prikryl reklamný puk pod rukavicu, hra sa nám akosi kúskuje, čo je dobré z pohľadu HC Slovan.
     
    56:31
    Jeglič vystrelil z pravej strany od kruhu, puk letiaci tesne nad ľadom Koskinen umne schoval do lapačky, Slovan bude mať pásmo na vhadzovanie.
     
    57:13
    Paré sa dostal k puku na ľavej strane, Francis pohotovo vystrelil, Koskinen puk vyrazil za svoju bránku a radovať sa hosťom nedovolil.
     
    57:55
    SKA dosiahol gól, keď puk z pravej strany pred bránkovisko do siete hostí usmernil Širokov, no kopol ho tam úmyselne svojou korčuľou, toto platiť nemôže, arbitri všetko dali posúdiť na protesty Kovaľčuka, kapitána domácich, videorozhodcovi zápasu.
     
    57:55
    Jednoznačné gesto hlavného arbitra, ktorý ihneď po skončení puku v sieti hostí rozpažil, po porade s videorozhodcom rozpažil opäť.
     
    58:35
    SKA hrá s pukom v pásme hostí, Slovan ho však k vytvoreniu si palebnej pozície nepúšťa.
     
    58:52
    Dnešné stretnutie sleduje 11.046 divákov, ktorí si s najväčšou pravdepodobnosťou pozrú aj predĺženie dnešného večerného duelu.
     
    59:16
    Rukavišnikov poslal od modrej od mantinelu z pravej strany puk na bránku hostí, Garnett ho pohodlne zneškodnil, vhadzujeme po ľavej ruke Garnetta.
     
    59:22
    Kundrátek oplácal krosček Širokova, a dostal za seknutie dve minúty. Hrať tak budeme štyria proti štyrom.
     
    59:40
    Petrohrad dal gól!
    Tak toto je nepríjemné, Kadejkin z pravej strany poslal puk na ľavý kruh voľnému ANTONOVI BELOVOVI, ktorý si položil Garnetta na ľad a zakončil blafákom. Michael puk ešte stihol lapačkou vyraziť, na dorážku bol však už prikrátky. Asistencia: Alexander Kadejkin.
    59:40 BELOV - 3:2
     
    59:45
    Garnett vykorčuľoval na striedačku, Slovan hrá power play, ktorá sa zapíše zrejme len do štatistík zápasu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovan nastúpil do tretej tretiny s vedomím, že nemá čo stratiť a tomu prispôsobil taktiku, ktorá slávila úspech. Nielenže sa gólom Kundrátka vrátil ihneď do hry, zlepenými gólmi vyrovnal a do listiny strelcov sa zapísal aj Sersen. Slovan zobral SKA vietor z plachát a mal šance ujať sa vedenia v zápase, no nepodarilo sa mu to, a rovnako tak svoje šance nepremenili domáci. Keď sa už už zdalo, že ideme do predĺženia, prišlo vzájomné vylúčenie a SKA trestal vôľu po víťazstve chlapcov spod Tatier. Aj SKA tak vsietil pri hre štyroch proti štyrom, no jeho gól bol víťazným. V akcii bol aj celkom zbytočne videorozhodca zápasu, ktorý len potvrdil verdikt hlavného a neregulárny gól domácim neuznal. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 15:15, celkom 41:32, sláva víťazom, česť porazeným. V sobotu hostíme v Bratislave Viťaz Podoľsk. Pekný večer, aj keď trochu smutný, želá všetkým Vladimír Korduliak, onlajny.eu (20:01:07)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 8. Dadonov (Šipačov, Judin), 34. Šipačov (Dadonov, Gusev), 60. Belov (Kadejkin) – 41. Kundrátek (Kašpar, Barker), 43. Sersen (Bartovič, Viedenský)


    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Jakovlev, Belov, Chafizulin, Kutejkin, Judin, Čudinov (A), Rukavišnikov – Kovaľčuk (C), Kadejkin, Bučnevič – Moses, Koskiranta, Lindström – Gusev, Šipačov, Dadonov – Širokov, Kablukov, Ketov (A) – Dergačiov
    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Kundrátek, Barker, Švarný, Starosta (A), Sersen (A), Mihalik, Luža – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Paré

    Rozhodca: Kadyrov, Komarov – Sadovnikov, Zacharenkov

    Diváci: 11.046