Cadiz – Vigo 0:3 (kon.) | Eibar – Las Palmas 2:3 (kon.)
koniec
SD Eibar
2:3 (2:1)
UD Las Palmas
cz Štvrtok 07.01.2016, 20:30 • Estadio Municipal de Ipurúa, Eibar • Španielsky pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
    90+4. Závěrečná velká šance Wakasa Mubaraka
     
    90+4
    Las Palmas se hnalo do rozhozené domácí obrany, a málem z toho byla čtvrtá branka! Po pravé straně se hnal vpřed David Simon. Jeho následný centr sice Betancort trefit nedokázal, nicméně Wakaso Mubarak se již ke střele dostal! Jeho rána však skončila v boční síti!
     
    90+3
    Domácí hráči jsou však nepoučitelní! Mauro Dos Santos moc dobře věděl, že v souboji s Valerónem bude pozdě, i tak do něj šel, a byl z toho hodně tvrdý zákrok. Argentinský stoper může být rád, že dostává jen žlutou kartu!
    90+1. MOMO - 2:3
     
    90+1
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Tak, domácí celek nakonec oslabení bez úhony nepřežil, a samotném závěru inkasuje gól, který může v celkovém zúčtování rozhodnout o postupujícím! Na pravou stranu dostal přihrávku David Simón, který dostal míč na nabíhajícího MOMA, jehož krásná střela skončila v růžku domácí branky!
    87. I ostrý zákrok Escalanteho byl "oceněn" červenou kartou
     
    87
    Tak, tohle snad nikdo z domácích fanoušků nečekal. Střídající Escalante předvedl ve středu hřiště další z ostrých zákroků, a dostává rovněž červenou kartu. Mezitím zůstává ležet na zemi Wakaso Mubarak, který zákrok Escalanteho schytal!
    82. Ostrý faul Hajroviće
     
    82
    Pozor, pozor! Domácí Izet Hajrović dostává červenou kartu, a oslabuje svůj tým! Bosenskému záložníkovi nevyšla klička v souboji s Garridem, a tak chtěl následně zastavit pronikajícího Vicente Goméze, kterému došlápl na nohu. Hlavní rozhodčí nemohl jinat, a musel udělit rovnou červenou, takové zákroky do fotbalu nepatří!
    79. Obrovská šance Enricha
     
    79
    Obrovská šance domácího celku! Z levé straně poslal před branku nebezpečný centr Saúl Berjón, který našel před Lizoáinem volného Sergi Enricha, tomu se však zakončení ve skluzu příliš nepovedlo, a hostující brankář zasáhl. Následně už si hostující obrana dokázala poradit!
     
    77
    Hostující celek provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Emmanuel Culio, který dnes na hřišti příliš vidět nebyl, a jeho výkon nebyl tak výrazný. Na jeho pozici přichází na závěr zápasu Vicente Gómez!
     
    75
    Hostující celek však špatně rozehrál, a Eibar se dostal do protiútoku. Po pravé straně postupoval Verdi, jehož následná přihrávka našla Escalanteho. Ten ještě vylepšil pozici pro Lunu, jehož ránu však zablokoval pohotový Alcáraz!
     
    73
    Poslední střídání v týmu Mendilibara! Španělský obránce Juncá dnes patřil k těm lepším hráčům na hřišti, a za svůj výkon se rozhodně stydět nemusí. Na posledních dvacet minut i s nastavením přichází na hřiště Luna!
     
    70
    Domácí celek provádí své druhé střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází domácí Eddy Israfilov, který v dnešním zápase nebyl příliš vidět. Na jeho místo přichází argentinský záložník Escalante!
     
    69
    Eibar se opět dostal k míči, a mířil do rychlého protiútoku. Verdi před vápnem posunul míč do středu pro Sergi Enricha, jehož pohotovou, rychlou střelu však dokázal Lizoáin lapit!
    66. Lob Verdiho skončil těsně mimo
     
    66
    Las Palmas chybovalo při kombinaci na útočné polovině, a k míči se dostal Hajrović, který obešel Moma, a následným centrem našel Simone Verdiho. Italský útočník si míč zpracoval, obtočil se, a zkoušel přelobovat brankáře. Jeho lob se snášel směrem k brance, avšak skončil těsně mimo!
    60. Wakaso MUBARAK - 2:2
     
    60
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Tak to byla fotbalová lahůdka! Rozehrávky standardní situace se postavil Valerón, který překvapil přihrávkou vedle sebe, kam si naběhl WAKASO MUBARAK. Ghanský záložník se opřel do míče, jeho střela zaplavala ve vzduchu, a Xabi Irureta nedokázal zasáhnout!
     
    57
    A je tomu skutečně tak! Ze hřiště tedy odchází David Garcia, kterého zastavilo zranění. Na jeho pozici stopera přichází Antolín Alcáraz!
    48. Nebezpečná rána Verdiho
     
    48
    Domácí Eibar pokračuje v aktivní hře, a dostal se k velké šanci, která však gólem neskončila! Před vápnem se otevřel prostor pro Simone Verdiho, který se odhodlal ke střele. Jeho rána však letěla těsně nad břevno!
     
    46
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Borja Bastón, přichází Sergi Enrich.
    40. Betancort se málem dostal do zakončení
     
    40
    Na levém křídle se k míči dostal opět Wakaso Mubarak, který následnou patičkou uvolnil Valeróna, a ten nadýchaným centrem hledal ve vápně nehlídaného Jeremy Betancorta. Tomu však kousek chyběl, aby míč zasáhl!
     
    34
    Hned poté přišla další velká šance domácích! Z levé strany hodně překvapivě odcentroval Juncá, jehož centr mířil na Bastóna, ten se nacházel v ofsajdu, nicméně míč lehce tečoval. Za ním nabíhající Verdi se v ofsajdu nenacházel, na tom už však nezáleželo, a hra byla přerušena!
     
    31
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Asdrúbal, přichází Jeremy Betancort.
    31. Střela Berjóna skončila mimo
     
    31
    Následně se však domácí celek dostal do velké šance! Po nepřesném autovém vhazování hostů se k míči na hranici vápna dostal Saúl Berjón, jehož pohotová přízemní střela však mířila mimo!
     
    28
    Domácí celek byl po své brance opět pár minut pasivní, teď však měl velkou šanci! Krásnou přihrávku dostal na pravou stranu Lillo Castellano, který potáhl míč, a svým následným centrem našel naběhlého Simone Verdiho. Italskému útočníkovi však hlavička nesedla, a míč skončil nad brankou!
    20. Saúl BERJÓN - 2:1
     
    20
    Eibar právě vstřelil branku!
    Gólové hody na Estadio Municipal de Ipurúa pokračují! Na levou stranu dostal krásnou přihrávku obránce Juncá, který našel přízemním centrem volného SAÚLA BERJÓNA, který prokázalo pevné nervy, a přesným zakončením nedal hostujícímu brankáři šanci!
    16. Aythami ARTILES - 1:1
     
    16
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    A rázem máme vyrovnáno! Las Palmas je v posledních minutách velmi aktivní, a přichází zasloužená odměna! Hosté zahrávali standardní situaci, které s eujal Valerón. Jeho centr našel ve vápně přesně naběhlého AYTHAMI ARTILESE, který zůstal trestuhodně osamocený, a přesnou hlavičkou překonal Iruretu!
     
    15
    Ve vlastním vápnu nedokázal odkopnout míč Dos Santos, a ten se dostal na nohu Asdrubala. Hostující forvard našel následně ve vápně Moma, který se však nacházel v příliš ostrém úhlu, a jeho zakončení vykryl Xabi Irueta!
    10. Izet HAJROVIĆ - 1:0
     
    10
    Eibar právě vstřelil branku!
    A domácí celek jde po lehce ospalém začátku do vedení, a začíná potvrzovat roli favorita! Nádherný pas vyslal z levé strany Simone Verdi, který našel za obranou IZETA HAJROVIĆE. Bosenský záložník se nacpal před obránce, a lehkým lobem oklamal i Raúla Lizoáina!
    4. Nebezpečná střela Hajroviće
     
    4
    Na druhé straně však poprvé zahrozil Eibar! Na pravé straně dostal trochu prostoru Izet Hajrović, který se s tím "nemazal", a prostě poslal míč na branku. Jeho ránu však dokázal Raúl s problémy vyrazit na rohový kop!

    Jan Havlovic

    Góly: 10. Hajrović, 20. Berjón – 16. Artiles, 60. Mubarak, 90+1. Momo

    Karty:   90+3. Santos (EIB)   82. Hajrović (EIB), 87. Escalante (EIB)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 21:7.
    SD Eibar: Irureta – Castellano, Dos Santos, Ekiza, Junca (73. Luna) – Berjón, Israfilov (70. Escalante), Adrian, Hajrovic – Verdi, Baston (46. Sergi Enrich)
    Náhradníci: Berjon, Dos Santos, Enrich, Escalante, Junca, Riesgo, Verdi

    UD Las Palmas: Raul – Simon, Aythami, Garcia (57. Alcáraz), Garrido – Mesa, Wakaso – Momo, Valeron, Culio (77. Goméz) – Asdrubal (31. Betancort)
    Náhradníci: Asdrubal, Garcia, Jeremy, Mesa, Simon, Varas, Wakaso

    Rozhodca: Afonso Álvarez – Jorge Cancelo, José Martínez (vš. Španělsko)
    Streda 13.01.2016
    Las Palmas - Eibar 3:2

    Góly: 43. Juncá (vla.), 59. Momo, 83. García – 52. Ekiza, 53. Enrich

    Karty:   38. Wakaso (LPA), 50. Simón (LPA) – 36. Eddy (EIB), 42. Ekiza (EIB)

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 6:16.