Cadiz – Vigo 0:3 (kon.) | Eibar – Las Palmas 2:3 (kon.)
koniec
SD Eibar
2:3 (2:1)
UD Las Palmas
cz Štvrtok 07.01.2016, 20:30 • Estadio Municipal de Ipurúa, Eibar • Španielsky pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní krásný zápas je u konce! SD Eibar nezvládl úvodní utkání osmifinále španělského poháru s UD Las Palmas, a prohrál 2:3!

    První poločas dnešního zápasu nabídl velmi pohledný fotbal, a hlavně hned tři branky! Domácí celek se dostal do vedení hned v desáté minutě, kdy se po krásné přihrávce Verdiho prosadil Izet Hajrović! Las Palmas však dokázalo velmi rychle odpovědět, a o šest minut později srovnal Aythami Artiles. Eibar však přispěchal s rychlou odpovědí, když se prosadil z rychlého protiútoku Saúl Berjón! V závěru poločasu byli hosté ještě aktivní, nicméně vyrovnat se jim nepodařilo!

    Na další branku čekali diváci až do šedesáté minuty. To se do míče opřel aktivně hrající Wakaso Mubarak, jehož tvrdá rána skončila v síti! Domácí vůbec nezvládli závěr zápasu, kdy dostali červenou kartu Hajrović a také Escalante! V první nastavené minutě se navíc prosadil hostující Momo, který hosty výrazně přiblížil postupu! Las Palmas si tak do odvety, která se bude konat příští týden na hřišti Las Palmas, odváží výborný výsledek 3:2!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic! (22:26:05)
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Závěrečná velká šance Wakasa Mubaraka
     
    90+4
    Las Palmas se hnalo do rozhozené domácí obrany, a málem z toho byla čtvrtá branka! Po pravé straně se hnal vpřed David Simon. Jeho následný centr sice Betancort trefit nedokázal, nicméně Wakaso Mubarak se již ke střele dostal! Jeho rána však skončila v boční síti!
     
    90+3
    Domácí hráči jsou však nepoučitelní! Mauro Dos Santos moc dobře věděl, že v souboji s Valerónem bude pozdě, i tak do něj šel, a byl z toho hodně tvrdý zákrok. Argentinský stoper může být rád, že dostává jen žlutou kartu!
     
    90+2
    Eibar to pochopitelně v samotném závěru ještě zkouší, nicméně bez dvou hráčů to má opravdu těžké! Obrana Las Palmas navíc pracuje opravdu velmi dobře ...
    90+1. MOMO - 2:3
     
    90+1
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Tak, domácí celek nakonec oslabení bez úhony nepřežil, a samotném závěru inkasuje gól, který může v celkovém zúčtování rozhodnout o postupujícím! Na pravou stranu dostal přihrávku David Simón, který dostal míč na nabíhajícího MOMA, jehož krásná střela skončila v růžku domácí branky!
     
    89
    U domácího celku je však velmi symaptické, že i v devíti hráčích se pokouší ještě něco se současným stavem udělat. Teď měl Eibar k dispozici standardní situaci, které se ujal Verdi. Jeho centr však skončil v rukavicích Lizoáína!
     
    88
    Las Palmas kontroloval hru na útočné polovině. O útočný nákop do vápna se pokoušel Momo, který hledal Jeremy Betancorta. Před toho se však dostal Dos Santos, a míč odhlavičkoval!
    87. I ostrý zákrok Escalanteho byl "oceněn" červenou kartou
     
    87
    Tak, tohle snad nikdo z domácích fanoušků nečekal. Střídající Escalante předvedl ve středu hřiště další z ostrých zákroků, a dostává rovněž červenou kartu. Mezitím zůstává ležet na zemi Wakaso Mubarak, který zákrok Escalanteho schytal!
     
    86
    Wakaso Mubarak to teď udělal skvěle na vlastní polovině, kdy se nezalekl napadajícího Escalanteho, udržel míč, a roztáhl hru na pravou stranu. Las Palmas postupuje vpřed!
     
    86
    Domácí Eibar měl k dispozici zajímavou standardní situaci, které se ujal Adrián. Jeho centr hledal ve vápně Lunu, který byl však tísněn Davidem Simonem, a pouze lehce škrtnul míč, který skončil v zámezí.
     
    85
    Eibar však rozhodně nepůsobí odevzdaným dojmem! Domácí celek i v deseti aktivně kombinuje na útočné polovině. O nebezpečný centr do vápna se postaral Castellano, nicméně obrana Las Palmas si nakonec dokázala poradit!
     
    84
    Tato situace hraje do karet především hostům, kteří drží výhodnou remízu 2:2, a navíc budou dohrávat zápas proti oslabenému soupeři!
    82. Ostrý faul Hajroviće
     
    82
    Pozor, pozor! Domácí Izet Hajrović dostává červenou kartu, a oslabuje svůj tým! Bosenskému záložníkovi nevyšla klička v souboji s Garridem, a tak chtěl následně zastavit pronikajícího Vicente Goméze, kterému došlápl na nohu. Hlavní rozhodčí nemohl jinat, a musel udělit rovnou červenou, takové zákroky do fotbalu nepatří!

    Jan Havlovic

    Góly: 10. Hajrović, 20. Berjón – 16. Artiles, 60. Mubarak, 90+1. Momo

    Karty:   90+3. Santos (EIB)   82. Hajrović (EIB), 87. Escalante (EIB)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 21:7.
    SD Eibar: Irureta – Castellano, Dos Santos, Ekiza, Junca (73. Luna) – Berjón, Israfilov (70. Escalante), Adrian, Hajrovic – Verdi, Baston (46. Sergi Enrich)
    Náhradníci: Berjon, Dos Santos, Enrich, Escalante, Junca, Riesgo, Verdi

    UD Las Palmas: Raul – Simon, Aythami, Garcia (57. Alcáraz), Garrido – Mesa, Wakaso – Momo, Valeron, Culio (77. Goméz) – Asdrubal (31. Betancort)
    Náhradníci: Asdrubal, Garcia, Jeremy, Mesa, Simon, Varas, Wakaso

    Rozhodca: Afonso Álvarez – Jorge Cancelo, José Martínez (vš. Španělsko)
    Streda 13.01.2016
    Las Palmas - Eibar 3:2

    Góly: 43. Juncá (vla.), 59. Momo, 83. García – 52. Ekiza, 53. Enrich

    Karty:   38. Wakaso (LPA), 50. Simón (LPA) – 36. Eddy (EIB), 42. Ekiza (EIB)

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 6:16.