Cadiz – Vigo 0:3 (kon.) | Eibar – Las Palmas 2:3 (kon.)
koniec
SD Eibar
2:3 (2:1)
UD Las Palmas
cz Štvrtok 07.01.2016, 20:30 • Estadio Municipal de Ipurúa, Eibar • Španielsky pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    UD LAS PALMAS
    Las Palmas zatím nezažívá příliš povedenou sezónu, i když hlavní cíl tohoto klubu je záchrana! Ostrovní klub se nachází na šestnácté příčce tabulky, a na první sestupovou příčku má náskok dvou bodů!

    I tomuto španělskému celku se v posledních zápasech Primera División daří. Nejprve v domácím prostředí dokázal porazit v záchranářském souboji Granadu vysoko 4:1, a v posledním ligovém zápase si odvezl z Bilbaa cenný bod za remízu 2:2. Jakou výchozí pozici si dnes svěřenci trenéra Quique Setiéna vytvoří do odvety?
     
    SD EIBAR
    Malý španělský celek překvapil svými výsledky v loňské sezóny, a mnozí očekávali, že půjde o pouhou náhodu. To však svěřenci trenéra Mendilibara vyvracejí v letošní sezóně. Eibar se nachází na skvělé osmé pozici, a drží kontakt s pohárovými přičkami!

    V posledních zápasech se navíc Eibaru daří! Po vysoké pohárové výhře na Ponferradinou sice prohrál na hřišti Deportiva 0:2, nicméně poté dokázal uspět v domácím prostředí, kde porazil 2:0 Gijón. V posledním ligovém zápase Eibar exceloval na hřišti Realu Betis, kde vyhrál 4:0, a skvěle se naladil na dnešní pohárový zápas, do kterého bude vstupovat v pozici favorita!
     
    Příjemnný čtvrteční večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Španělský pohár dospěl již do své osmifinálové fáze, a dnes má na programu dva zápasy. My se společně zaměříme na duel SD Eibaru s UD Las Palmas. Úvodní výkop je naplánován ve 20:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
    Pohled do šatny domácího celku

     
    Úvodní sestavy:

    SD Eibar: Irureta – Castellano, Dos Santos, Ekiza, Junca – Berjón, Israfilov, Adrian, Hajrovic – Verdi, Baston
    Náhradníci: Berjon, Dos Santos, Enrich, Escalante, Junca, Riesgo, Verdi

    UD Las Palmas: Raul – Simon, Aythami, Garcia, Garrido – Mesa, Wakaso – Momo, Valeron, Culio, Asdrubal
    Náhradníci: Asdrubal, Garcia, Jeremy, Mesa, Simon, Varas, Wakaso

    Rozhodčí: Afonso Álvarez – Jorge Cancelo, José Martínez (vš. Španělsko).
     
    Oba týmy již vstupují na hrací plochu Estadia Municipal de Ipurúa. Za pár desítek sekund tak dnešní utkání začne!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Afonso Álvarez právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop dnešního utkání měli k dispozici fotbalisté hostující Las Palmas, kteří se hned usazují na útočné polovině.
     
    1
    Hostující stoper David García posílal dlouhý nákop na útočnou polovinu. Na tento centr si měl naběhnout útočník Asrubal, nicméně na toho byl centr příliš dlouhý.
     
    2
    V úvodu utkání je zatím daleko aktivnější hostující celek, který pokračoval v kombinaci na útočné polovině. Domácí hráči se pokoušejí aktivně napadat, nicméně zatím se k míči neprobojovali.
     
    3
    Las Palmas se teď muselo zatáhnout až na svou vlastní polovinu, neboť napadání domácích hráčů bylo velmi agresivní. Momentálně je míč u brankář Raúla Lizoáina!
     
    4
    Na druhé straně však poprvé zahrozil Eibar! Na pravé straně dostal trochu prostoru Izet Hajrović, který se s tím "nemazal", a prostě poslal míč na branku. Jeho ránu však dokázal Raúl s problémy vyrazit na rohový kop!
    4. Nebezpečná střela Hajroviće
     
    5
    Domácí Eibar se hnal do další přiležitosti po neúspěšném výkonu Raúla. Simone Verdi se pokoušel najít centrem za obranou Borju Bastónu, nicméně míč skončil v rukavicích Lizoáina!
     
    6
    V posledních minutách převzal iniciativu domácí celek, který se pokoušel dostat do dalšího zajímavého protiútoku. Další z přihrávek na Bastóna však opět skončila u brankáře Raúla!
     
    8
    Na pravé straně výborně zabojoval hostující Roque Mesa, který obral o míč čistým skluzem Adriána. Las Palmas následně postupoval do rychlého protiútoku, nicméně ten k zakončení nevedl.
     
    9
    Hostující celek se dostal postupnou kombinací na levou stranu, kde se nacházel Asdrubal, který přihrávkou z první hledal na křídle Javiera Garrida. Na toho však byla přihrávka příliš dlouhá!
     
    10
    Eibar právě vstřelil branku!
    A domácí celek jde po lehce ospalém začátku do vedení, a začíná potvrzovat roli favorita! Nádherný pas vyslal z levé strany Simone Verdi, který našel za obranou IZETA HAJROVIĆE. Bosenský záložník se nacpal před obránce, a lehkým lobem oklamal i Raúla Lizoáina!
    10. Izet HAJROVIĆ - 1:0
     
    12
    Eibar předváděl na levé straně další chytrou akci! Verdi posunul míč doleva, odkud jej Borja Bastón hned exportoval za obranu pro Hajroviće. Problém byl, že se autor úvodní branky dnešního utkání nacházel v ofsajdu!
     
    13
    Tentokrát se míč dstal až k domácímu brankáři, který dlouhým nákopem hledal na levém křídle Saúla Berjóna. Španělský záložník se nacházel v těsném ofsjadu, čehož si všiml pozorný pomezní rozhodčí!
     
    15
    Ve vlastním vápnu nedokázal odkopnout míč Dos Santos, a ten se dostal na nohu Asdrubala. Hostující forvard našel následně ve vápně Moma, který se však nacházel v příliš ostrém úhlu, a jeho zakončení vykryl Xabi Irueta!
     
    16
    Las Palmas zatím většinu svých akcí tahá přes levou stranu, což se potvrdilo i před malou chvílí. Simon dostal míč na Asdrubala, který se pokoušel projít mezi dvojicí hráčů, avšak byl faulován!
     
    16
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    A rázem máme vyrovnáno! Las Palmas je v posledních minutách velmi aktivní, a přichází zasloužená odměna! Hosté zahrávali standardní situaci, které s eujal Valerón. Jeho centr našel ve vápně přesně naběhlého AYTHAMI ARTILESE, který zůstal trestuhodně osamocený, a přesnou hlavičkou překonal Iruretu!
    16. Aythami ARTILES - 1:1
     
    19
    Po vyrovnávací brance je pochopitelně aktivnější domácí celek, který si potřebuje vytvořit ideální pozici do odvety, a výsledek 1:1 by jistě trenéra Mendilibara nepotěšil!
     
    20
    Eibar právě vstřelil branku!
    Gólové hody na Estadio Municipal de Ipurúa pokračují! Na levou stranu dostal krásnou přihrávku obránce Juncá, který našel přízemním centrem volného SAÚLA BERJÓNA, který prokázalo pevné nervy, a přesným zakončením nedal hostujícímu brankáři šanci!
    20. Saúl BERJÓN - 2:1
     
    22
    Hned po brance domácího celku se dopředu posouvá opět Las Palmas, které momentálně kombinuje na útočné polovině, a pokouší se dostat na dostřel domácí branky!
     
    23
    Na trávníku tentokrát zůstal ležet domácí Saúl Berjón, kterého ve středu hřiště ostře atakoval útočník Asdrúbal. Jeho zákrok však následně nebyl "odměněn" ani žlutou kartou ...
     
    24
    Las Palmas se hnalo do dalšího protiútoku, který mohl táhnout vpřed Valerón. Španělského záložníka však včas poslal k zemi domácí Izet Hajrović, který tak zastavil rozvíjející se protiútok.
     
    25
    Valerón si chtěl narazit ve středu hřiště s Emmanuelem Culiem. To se mu povedlo, a argentinský záložník mu míč vrátil. Valeróna následně zastavil nedovoleným zákrokem Ekiza, a bude z toho standardní situace!
     
    26
    Hostující celek rozehrál standardní situaci nečekaně na levou stranu, kde se nacházel Javier Garrido. Španělský obránce měl následně najít na opačné straně naběhlého Simona, avšak na toho byla přihrávka příliš dlouhá.
     
    28
    Domácí celek byl po své brance opět pár minut pasivní, teď však měl velkou šanci! Krásnou přihrávku dostal na pravou stranu Lillo Castellano, který potáhl míč, a svým následným centrem našel naběhlého Simone Verdiho. Italskému útočníkovi však hlavička nesedla, a míč skončil nad brankou!
     
    30
    Domácí stoper Dos Santos hledal dlouhým nákopem na pravém křídle naběhlého Saúla Berjóna. Autor poslední branky však prohrál hlavičkový souboj s Momem, a míč skončil v zámezí.
     
    31
    Následně se však domácí celek dostal do velké šance! Po nepřesném autovém vhazování hostů se k míči na hranici vápna dostal Saúl Berjón, jehož pohotová přízemní střela však mířila mimo!
    31. Střela Berjóna skončila mimo
     
    31
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Asdrúbal, přichází Jeremy Betancort.
     
    32
    Brankář Raúl Lizoáin následně poslal dlouhý útočný nákop na Asdrubala, který se však k hlavičce ani dostat nemohl, neboť byl ostře atakován Dos Santosem. Afonso Álvarez neváhal, a odpískal nedovolený zákrok!
     
    33
    Eibar má opět své aktivní období, ve kterém je hodně aktivní. Borja Bastón teď vymýšlel průnikovou přihrávku pro Simone Verdiho, ten však při náběhu trochu zaspal, a u míče byl první Lizoáin.
     
    34
    Hned poté přišla další velká šance domácích! Z levé strany hodně překvapivě odcentroval Juncá, jehož centr mířil na Bastóna, ten se nacházel v ofsajdu, nicméně míč lehce tečoval. Za ním nabíhající Verdi se v ofsajdu nenacházel, na tom už však nezáleželo, a hra byla přerušena!
     
    36
    Na levé křídlo dostával rychlý pas Junca, který je v dnešním utkání velmi aktivní. Španělský obránce se však k míči přes Simona nedostal, a tak vybojoval alespoň rohový kop!
     
    37
    Po delší době jsem zaregistrovali také útočnou aktivitu hostujícího celku, který se dostal dokonce i do zakončení. Ze střední vzdálenosti to zkoušel zkušený Momo, nicméně mířil nad branku!
     
    38
    Las Palmas ve své útočné aktivitě pokračoval, a po nebezpečném centru Davida Simona se do zakončení dostával Betancort. Střídající hráč však mířil hodně mimo!
     
    39
    Eibar se opět lehce zatáhl, a nechává tvořit svého soupeře. Středopolař Momo vymýšlel přízemní pas pro Wakasa na levou stranu. Před ghanským záložníkem však míč odpálil Castellano!
     
    40
    Na levém křídle se k míči dostal opět Wakaso Mubarak, který následnou patičkou uvolnil Valeróna, a ten nadýchaným centrem hledal ve vápně nehlídaného Jeremy Betancorta. Tomu však kousek chyběl, aby míč zasáhl!
    40. Betancort se málem dostal do zakončení
     
    42
    Eibaru nevyšla kombinace na útočné polovině, a tak Las Palmas vyrazilo do protiútoku. Míč se dostal opět na levou stranu, kde se nacházel Wakaso Mubarak. Ghanský záložník posílal míč před branku, kde se však žádný z hráčů Las Palmas k míči neprodral!
     
    43
    Po dobrém odkopu Irurety se dokázal Eibar usadit na útočné polovině. Hráči hostujícího celku však velmi dobře napadali, a donutili svého soupeře se zatáhnout na vlastní polovinu.
     
    44
    Las Palmas opět zahrozilo přes levou stranu, kde se nacházel neúnavný Wakaso Mubarak. Jeho přízemní centr však opět Betancorta těsně nenašel!
     
    45
    Tentokrát však už hostům záměr hrát vše na Wakasa Mubaraka nevyšel. Ghanský záložník na levé straně nedokázal míč zpracovat, a ten mu utekl do zámezí!
     
    45+1
    Wakaso Mubarak je jednoznačně mužem posledních minut. Aktivní hostující záložník se však tentokrát předvedl nedovoleným zákrokem v souboji s Izetem Hajrovićem!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas dnešního zápasu nabídl velmi pohledný fotbal, a hlavně hned tři branky! Domácí celek se dostal do vedení hned v desáté minutě, kdy se po krásné přihrávce Verdiho prosadil Izet Hajrović! Las Palmas však dokázalo velmi rychle odpovědět, a o šest minut později srovnal Aythami Artiles. Eibar však přispěchal s rychlou odpovědí, když se prosadil z rychlého protiútoku Saúl Berjón! V závěru poločasu byli hosté ještě aktivní, nicméně vyrovnat se jim nepodařilo!

    Druhý poločas začne na Estadio Municipal de Ipurúa přibližně ve 21:33!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Borja Bastón, přichází Sergi Enrich.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupil aktivněji domácí celek, který kombinoval na útočné polovině. Následně zahrozil obránce Lillo Castellano, avšak pro jeho centr si následně došel Lizoáin!
     
    48
    Domácí Eibar pokračuje v aktivní hře, a dostal se k velké šanci, která však gólem neskončila! Před vápnem se otevřel prostor pro Simone Verdiho, který se odhodlal ke střele. Jeho rána však letěla těsně nad břevno!
    48. Nebezpečná rána Verdiho
     
    50
    Las Palmas se pokoušelo dostat do rychlého protiútoku, a středem hřiště postupoval vpřed Momo. Na zkušeného španělského záložníka si však počíhal Hajrović, který ho poslal nedovoleným zákrokem k zemi.
     
    51
    Hostující celek se dostal opět do kombinace, nicméně hráči Eibaru skvěle napadali, a zanedlouho se agresivní hrou dostali k míči. Momentálně kombinují na útočné polovině!
     
    52
    Las Palmas hodně pomalu rozehrávalo z vlastní poloviny, a to nevydržel Simone Verdi, který ostře napadal stopera Davida Garciu. Italský útočník to však přehnal s důrazem, a dopustil se faulu!
     
    53
    Simone Verdi však stále nemá dost, a o pár sekund později opět velmi agresivně napadal hostující obranu. Ta si však dokázala poradit, a hosté mohou zamířit vpřed.
     
    55
    Na trávníku teď zůstal ležet David Garcia, který nepříjeměn dopadl po vzdušném souboji se Simonem Verdim. Hostující kapitán je momentálně v péči lékařů,a uvidíme, zdali bude pokračovat.
     
    56
    S hostujícím kapitánem to nevypadá příliš dobře. Za postranní čáru se dostal pouze za asistence lékařů, a vypadá to, že kouč Quique Setién bude muset střídat!
     
    57
    A je tomu skutečně tak! Ze hřiště tedy odchází David Garcia, kterého zastavilo zranění. Na jeho pozici stopera přichází Antolín Alcáraz!
     
    58
    Do zajímavého protiútoku se hnal domácí celek, a po pravé straně postupoval Izet Hajrović. Na bosenského záložníka si následně počíhal Alcáraz, který pravděpodobně fauloval, avšak hlavní rozhodčí faul neodpískal!
     
    59
    Na druhé straně hřiště však skončil na zemi Wakaso Mubarak, a toho zcela určitě fauloval domácí Dos Santos, čehož si všimnul hlavní rozhodčí, a odpískal faul. Následuje zajímavá standardní situace!
     
    60
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Tak to byla fotbalová lahůdka! Rozehrávky standardní situace se postavil Valerón, který překvapil přihrávkou vedle sebe, kam si naběhl WAKASO MUBARAK. Ghanský záložník se opřel do míče, jeho střela zaplavala ve vzduchu, a Xabi Irureta nedokázal zasáhnout!
    60. Wakaso MUBARAK - 2:2
     
    62
    Na trávníku tentokrát zůstali ležet hned dva hráči hostujícího celku. Tím prvním je Valerón, kterého tvrdě dohrál Israfilov. Záložník z Azedbájdžánu však neměl dost, a poslal na zem i Mesu. Oba by však měli být v pořádku, a pokračovat ve hře!
     
    63
    V posledních minutách je jednoznačně aktivnější hostující celek, který zatím podává velmi dobrý výkon, a zatím drží velmi dobrou výchozí pozici do odvety!
     
    64
    Wakaso Mubarak to měl na střelu na levé straně, rozhodl se však pro přihrávku do středu pro Valeróna. Hostující špílmarch však raději rotzáhl hru na pravou stranu, a Las Palmas pokračuje v kombinaci!
     
    65
    Davdi Simón dostal zajímavou přihrávku na pravou stranu, nicméně mu nesedlo zpracování míče, a tak španělský obránce raději vrátil míč ke stoperům.
     
    66
    Las Palmas chybovalo při kombinaci na útočné polovině, a k míči se dostal Hajrović, který obešel Moma, a následným centrem našel Simone Verdiho. Italský útočník si míč zpracoval, obtočil se, a zkoušel přelobovat brankáře. Jeho lob se snášel směrem k brance, avšak skončil těsně mimo!
    66. Lob Verdiho skončil těsně mimo
     
    67
    Hostující celek je však i nadále aktivní, a opět se žene do dalšího útoku. Momentálně hráči Las Palmas kombinují na útočné polovině, a hledají cestu k brance Irurety!
     
    69
    Eibar se opět dostal k míči, a mířil do rychlého protiútoku. Verdi před vápnem posunul míč do středu pro Sergi Enricha, jehož pohotovou, rychlou střelu však dokázal Lizoáin lapit!
     
    70
    Domácí celek provádí své druhé střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází domácí Eddy Israfilov, který v dnešním zápase nebyl příliš vidět. Na jeho místo přichází argentinský záložník Escalante!
     
    71
    Střídající Escalente se pokoušel ve středu hřiště zkrotit skákající míč, nicméně měl proti sobě hned dvojici protihráčů, a nakonec míč dostal na zem Momo, který otáčí hru!
     
    72
    Zkušený španělský záložník následně roztáhl hru na levou stranu na Jeremy Betancorta. Střídající hráč si však nedokázal poradit se stoperem Dos Santosem, a o míč přišel!
     
    73
    Poslední střídání v týmu Mendilibara! Španělský obránce Juncá dnes patřil k těm lepším hráčům na hřišti, a za svůj výkon se rozhodně stydět nemusí. Na posledních dvacet minut i s nastavením přichází na hřiště Luna!
     
    74
    Dlouhý výkop Xabiho Irureta našel ve středu hřiště Sergi Enricha. Střídající hráč si však pomohl nedovoleným zákrokem, a hra je přerušena!
     
    75
    Hostující celek však špatně rozehrál, a Eibar se dostal do protiútoku. Po pravé straně postupoval Verdi, jehož následná přihrávka našla Escalanteho. Ten ještě vylepšil pozici pro Lunu, jehož ránu však zablokoval pohotový Alcáraz!
     
    76
    Na druhé straně se Las Palmas hnalo do dalšího protiútoku, nicméně přihrávka Moma mířila na Betancorta, který se nacházel v ofsajdu!
     
    77
    Hostující celek provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Emmanuel Culio, který dnes na hřišti příliš vidět nebyl, a jeho výkon nebyl tak výrazný. Na jeho pozici přichází na závěr zápasu Vicente Gómez!
     
    79
    Obrovská šance domácího celku! Z levé straně poslal před branku nebezpečný centr Saúl Berjón, který našel před Lizoáinem volného Sergi Enricha, tomu se však zakončení ve skluzu příliš nepovedlo, a hostující brankář zasáhl. Následně už si hostující obrana dokázala poradit!
    79. Obrovská šance Enricha
     
    80
    Eibar rázem ožívá, a pokouší se v poslední desetiminutovce základní hrací doby vstřelit alespoň vedoucí branku, aby si vytvořil lepší výchozí pozici. Momentálně to vypadá spíše na postup Las Palmas ...
     
    81
    Střídající Escalante hledal na hrotu Sergi Enricha. O španělského útočníka se však dobře postaral stoper Alcáraz, který se dostal před Enricha, a míč razantně odkopl!
     
    82
    Pozor, pozor! Domácí Izet Hajrović dostává červenou kartu, a oslabuje svůj tým! Bosenskému záložníkovi nevyšla klička v souboji s Garridem, a tak chtěl následně zastavit pronikajícího Vicente Goméze, kterému došlápl na nohu. Hlavní rozhodčí nemohl jinat, a musel udělit rovnou červenou, takové zákroky do fotbalu nepatří!
    82. Ostrý faul Hajroviće
     
    84
    Tato situace hraje do karet především hostům, kteří drží výhodnou remízu 2:2, a navíc budou dohrávat zápas proti oslabenému soupeři!
     
    85
    Eibar však rozhodně nepůsobí odevzdaným dojmem! Domácí celek i v deseti aktivně kombinuje na útočné polovině. O nebezpečný centr do vápna se postaral Castellano, nicméně obrana Las Palmas si nakonec dokázala poradit!
     
    86
    Domácí Eibar měl k dispozici zajímavou standardní situaci, které se ujal Adrián. Jeho centr hledal ve vápně Lunu, který byl však tísněn Davidem Simonem, a pouze lehce škrtnul míč, který skončil v zámezí.
     
    86
    Wakaso Mubarak to teď udělal skvěle na vlastní polovině, kdy se nezalekl napadajícího Escalanteho, udržel míč, a roztáhl hru na pravou stranu. Las Palmas postupuje vpřed!
     
    87
    Tak, tohle snad nikdo z domácích fanoušků nečekal. Střídající Escalante předvedl ve středu hřiště další z ostrých zákroků, a dostává rovněž červenou kartu. Mezitím zůstává ležet na zemi Wakaso Mubarak, který zákrok Escalanteho schytal!
    87. I ostrý zákrok Escalanteho byl "oceněn" červenou kartou
     
    88
    Las Palmas kontroloval hru na útočné polovině. O útočný nákop do vápna se pokoušel Momo, který hledal Jeremy Betancorta. Před toho se však dostal Dos Santos, a míč odhlavičkoval!
     
    89
    U domácího celku je však velmi symaptické, že i v devíti hráčích se pokouší ještě něco se současným stavem udělat. Teď měl Eibar k dispozici standardní situaci, které se ujal Verdi. Jeho centr však skončil v rukavicích Lizoáína!
     
    90+1
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Tak, domácí celek nakonec oslabení bez úhony nepřežil, a samotném závěru inkasuje gól, který může v celkovém zúčtování rozhodnout o postupujícím! Na pravou stranu dostal přihrávku David Simón, který dostal míč na nabíhajícího MOMA, jehož krásná střela skončila v růžku domácí branky!
    90+1. MOMO - 2:3
     
    90+2
    Eibar to pochopitelně v samotném závěru ještě zkouší, nicméně bez dvou hráčů to má opravdu těžké! Obrana Las Palmas navíc pracuje opravdu velmi dobře ...
     
    90+3
    Domácí hráči jsou však nepoučitelní! Mauro Dos Santos moc dobře věděl, že v souboji s Valerónem bude pozdě, i tak do něj šel, a byl z toho hodně tvrdý zákrok. Argentinský stoper může být rád, že dostává jen žlutou kartu!
     
    90+4
    Las Palmas se hnalo do rozhozené domácí obrany, a málem z toho byla čtvrtá branka! Po pravé straně se hnal vpřed David Simon. Jeho následný centr sice Betancort trefit nedokázal, nicméně Wakaso Mubarak se již ke střele dostal! Jeho rána však skončila v boční síti!
    90+4. Závěrečná velká šance Wakasa Mubaraka
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dnešní krásný zápas je u konce! SD Eibar nezvládl úvodní utkání osmifinále španělského poháru s UD Las Palmas, a prohrál 2:3!

    První poločas dnešního zápasu nabídl velmi pohledný fotbal, a hlavně hned tři branky! Domácí celek se dostal do vedení hned v desáté minutě, kdy se po krásné přihrávce Verdiho prosadil Izet Hajrović! Las Palmas však dokázalo velmi rychle odpovědět, a o šest minut později srovnal Aythami Artiles. Eibar však přispěchal s rychlou odpovědí, když se prosadil z rychlého protiútoku Saúl Berjón! V závěru poločasu byli hosté ještě aktivní, nicméně vyrovnat se jim nepodařilo!

    Na další branku čekali diváci až do šedesáté minuty. To se do míče opřel aktivně hrající Wakaso Mubarak, jehož tvrdá rána skončila v síti! Domácí vůbec nezvládli závěr zápasu, kdy dostali červenou kartu Hajrović a také Escalante! V první nastavené minutě se navíc prosadil hostující Momo, který hosty výrazně přiblížil postupu! Las Palmas si tak do odvety, která se bude konat příští týden na hřišti Las Palmas, odváží výborný výsledek 3:2!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic! (22:26:05)

    Jan Havlovic

    Góly: 10. Hajrović, 20. Berjón – 16. Artiles, 60. Mubarak, 90+1. Momo

    Karty:   90+3. Santos (EIB)   82. Hajrović (EIB), 87. Escalante (EIB)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 21:7.
    SD Eibar: Irureta – Castellano, Dos Santos, Ekiza, Junca (73. Luna) – Berjón, Israfilov (70. Escalante), Adrian, Hajrovic – Verdi, Baston (46. Sergi Enrich)
    Náhradníci: Berjon, Dos Santos, Enrich, Escalante, Junca, Riesgo, Verdi

    UD Las Palmas: Raul – Simon, Aythami, Garcia (57. Alcáraz), Garrido – Mesa, Wakaso – Momo, Valeron, Culio (77. Goméz) – Asdrubal (31. Betancort)
    Náhradníci: Asdrubal, Garcia, Jeremy, Mesa, Simon, Varas, Wakaso

    Rozhodca: Afonso Álvarez – Jorge Cancelo, José Martínez (vš. Španělsko)
    Streda 13.01.2016
    Las Palmas - Eibar 3:2

    Góly: 43. Juncá (vla.), 59. Momo, 83. García – 52. Ekiza, 53. Enrich

    Karty:   38. Wakaso (LPA), 50. Simón (LPA) – 36. Eddy (EIB), 42. Ekiza (EIB)

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 6:16.