Švédsko – USA 3:8 (kon.) | Rusko – Fínsko 3:4 (po pr.)
koniec
Švédsko
3:8 (2:2, 0:4, 1:2)
USA
Utorok 05.01.2016, 15:00 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:28 Axel HOLMSTRÖM - 3:8 (SWE)
     
    58:28
    Švédsko dalo gól!
    O čestný úspech Švédov sa postaral AXEL HOLMSTRÖM, jeho strela z ľavého kruhu posiela puk iba na mantinel, následne ale tento hráč dokázal obkorčulovať bránku súpera a zakončiť po tom, ako sa Halverson nestihol presunúť k pravej tyčke. Asistencie: Oskar Lindblom, Adrian Kempe.
    51:12 Matthew TKACHUK - 2:8 (USA)
     
    51:12
    USA dalo gól!
    Nick Schmaltz sa spoločne s MATTHEWOM TKACHUKOM dostáva do prečíslenia, Tkachuk zakončuje ponad vyrážačku Sandstroma a šance Švédov na úspech sú už pochované. Asistencie: Nick Schmaltz.
    43:38 Ryan DONATO - 2:7 (USA)
     
    43:38
    USA dalo gól!
    Nahodený puk v pásme dokorčulovával Ryan Macinnis, po jeho dobiedzají obranca Švédska zle prihráva a pred bránkou nachádza RYANA DONATO, ktorému už len stačilo spraviť blafák proti nič netušiacemu Sandstromovi a je z toho gól ! Asistencie: Ryan Macinnis.
    39:51 Brandon CARLO - 2:6 (USA)
     
    39:51
    USA dalo gól!
    Američania dohrávajú každý útok, navyše teraz pri šiestom góle boli v prečíslení. Nick Schmaltz prihrával do pravého kruhu BRANDONOVI CARLOVI, ten využíva chybu švédskej obrany a zakončuje do poloprázdnej brány pod hornú tyč. Asistencie: Nick Schmaltz, Ryan Hitchcock.
    36:31 Anders BJORK - 2:5
     
    36:31
    USA dalo gól!
    ANDERS BJORK si obhodil Marcusa Pettersona pred švédskou bránkou, následne strieľa pod hornú tyčku a predvádza tak zatiaľ najkrajšiu akciu zápasu ! Asistencie: Sonny Milano, Christian Dvorak.
    24:06 Ryan DONATO - 2:4 (USA)
     
    24:06
    USA dalo gól!
    V protiútoku USA došlo k prečísleniu Američanov, Brandon Carlo prihráva RYANOVI DONATOVI puk na teč, Donato bez problémov na jeden dotyk následne prekonáva Sandstroma. Asistencie: Brandon Carlo, Ryan Macinnis.
     
    22:17
    USA dalo gól!
    BROCK BOESER nastreľuje puk od modrej čiary, zdalo sa, že puk tečoval Will Borgen, puk však prechádza do brány bez teču. Asistencie: WIll Borgen, Matthew Thachuk.
    Brock BOESER - 2:3 (USA)
    18:34 Carl GRUNDSTRÖM - 2:2 (SWE)
     
    18:34
    Švédsko dalo gól!
    Dokonalý obrat Švédov je na svete. Je síce len prvá tretina, Švédi však už dokázali stiahnuť dvojgólové vedenie súpera. Joel Eriksson si nakorčuloval do ľavého kruhu v útočnom pásme, odtiaľ nachádza úplne voľného CARLA GRUNDSTROMA na druhej strane útočného pásma a ten zakončuje znovu do poloprázdnej brány, keďže Nedeljkovic sa nestihol presunúť. Asistencie: Joel Eriksson, Jakob Forsbacka Karllson.
    17:39 William LAGESSON - 1:2 (SWE)
     
    17:39
    Švédsko dalo gól!
    Odpoveď Švédska prišla rýchlo, WILLIAM LAGESSON využil vyniakúcu prácu Adriana Kempeho, ktorý si nakorčuloval za bránku súpera, v poslednej chvíli posiela zadovkou puk práve na Lagessona, ktorý už len zakončuje do poloprázdnej bránky, keďže Nedeljkovic sa nestihol presunúť. Asistencie: Adrian Kempe.
     
    15:32
    USA dalo gól!
    MATTHEW TKACHUK tečuje strelu od modrej čiary z hokejky Zacha Werenskeho a Sandstrom už po druhýkrát vyťahuje puk z vlastnej brány ! Asistencie: Zach Werenski, Nick Schmaltz.
    11:59 Will BJORK - 0:1 (USA)
     
    11:59
    USA dalo gól!
    ANDERS BJORK doráža puk za Sandstroma po dobrej práci Christiana Dvoraka, ktorý sa z pravej strany natlačil pred bránu a pretlačil puk až k dorážajúcemu Bjorkovi. Asistencie: Christian Dvorak.

    Marian Fiam

    Góly a asistencie: 18. Lagesson (Kempe), 19. Grundstrom (Eriksson, Karlsson), 59. Holmström (Lindblom, Kempe) – 12. Bjork (Dvorak), 16. Tkachuk (Werenski, Schmaltz), 23. Boeser (Borgen, Thachuk), 25. Donato (Carlo, Maccinis), 37. Bjork (Milano, Dvorak), 40. Carlo (Schmaltz, Hitchcock), 44. Donato (Macinnis), 52. Tkachuk (Schmaltz)


    Švédsko: Sandstrom (Söderström) – Lagesson, Forsling, Larsson, Englund (C),Pettersson, Carlsson – Lindblom, Holmström (A), Kempe – Forsbacka Karlsson, Grundstrom, Erikssson – Timashov, Asplund, Nylander – Looke, Ehn, Karlsson Anton

    Tréner: Gronborg Rikard

    USA: Nedeljkovic (31.Halverson) – Werenski (C),Carlo, Belpedio (A),Borgen, Fortunato, McAvoy, Krys, Debrincat – Tkachuk, White, Matthews – Bjork, Dvorak, Milano – Schmaltz, Hitchcock, Boeser – Eansor, Macinnis, Donato

    Tréner: Ron Wilson

    Rozhodca: Fonselius, Rantala – Chartrand-Piche, Nieminen