Košice – Trenčín 3:2 (1:0 po s.n.) | Martin – Zvolen 2:3 (kon.) | Nitra – Skalica 5:2 (kon.)
B. Bystrica – Žilina 5:3 (kon.) | Piešťany – Poprad 1:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Košice
3:2 (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
HK DUKLA Trenčín
Nedeľa 03.01.2016, 16:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jiří BICEK - 3:2
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Autorom víťazného gólu je JIŘÍ BICEK.
     
    63:00
    Bartoš to nemyslel vôbec zle, keď chcel do úniku poslať Jenčíka, jeho prihrávka ale bola príliš prudká a skúsenému útočníkovi v službách HC odskočila.
     
    59:00
    Bartánus vo veľkej šanci, kapitán domácich sa rútil na Cháberu, ktorého neprekvapil a trafil ho len do tela. Dôležitý zákrok brankára Trenčína.
     
    56:40
    Bartánus to vymyslel fantasticky a priamo pred bránkou hľadal Biceka, ktorý puk nezasiahol a ten tak prešiel pozdĺž celej šírky klziska.
     
    54:30
    Košice sú pri chuti! Hráči odetí v modrom ostávajú v útočnej tretine, kde budú chcieť na svojho súpera opäť niečo vymyslieť.
    Marek BARTÁNUS - 2:2
     
    53:44
    Košice dali gól!
    To už ale neplatí! Po rane kapitána Košíc MAREKA BARTÁNUSA je vyrovnané a začína sa prakticky od začiatku. Chábera sa teraz len smutne pozrel do siete, kde sa trepotal puk. Asistencie: Jiří Bicek, Eduard Šedivý.
     
    53:28
    Fantastický Chábera drží Trenčín nad vodou! Košičania sa čoraz častejšie dostávajú k dobrým zakončeniam, ktoré ale gólman Trenčína do siete nepúšťa.
     
    51:45
    Chovanova formácia si teraz dobre rozhodila obranné rady Trenčína a mohla pridať aj druhý gól v zápase, proti ale bola pozorná lapačka Cháberu.
     
    50:10
    Košice v dobrej príležitosti, Hričina ale puk nemal položený celkom ideálne, preto jeho prihrávka pred bránu hľadajúca Bortňáka presná nebola.
     
    47:07
    Bartoš teraz inkasoval nepríjemný úder, po ktorom sa jednoducho vylučovať muselo. Na trestnú už smeruje Hatala – 2 minúty – podrazenie.
     
    46:30
    Paradoxne to bola práve Dukla, ktorá sa musela mať na pozore, rýchlonohý Suja totiž puk prebral v obrannom pásme, zaviezol ho až k útočnej modrej, odkiaľ tesne prepálil priestor troch žrdí.
     
    45:16
    Deyl (KOS) – 2 minúty – držanie protihráča.
     
    38:33
    Trenčín sa ale bude brániť. Na trestnú lavicu smeruje Hudec – 2 minúty za podrazenie.
     
    37:40
    Tak konečne nejaké vzrušenie! Bartošova formácia si teraz vypracoval akýsi tlak, z ktorého pramenilo dobré strelecké zakončenie, puk sa ale v sieti nezatrepotal.
     
    32:18
    Dudáš (KOS) – 2 minúty – držanie hokejky.
     
    28:55
    Melichárek teraz hľadal pred bránkou Petrovického, ktorý nevedel, kde je puk, aj preto ho spred Halásza domáca obrana stihla včas odpratať. Veľká šanca Dukly.
     
    24:46
    Ďalší trest v tíme hostí. Na lavici hanby sedí Gašparovič – 2 minúty za hákovanie.
     
    22:14
    Vozdecký (TRE) – 2 minúty – seknutie.
    Richard JENČÍK - 1:2
     
    21:32
    Košice dali gól!
    V momente, kedy sa Dlouhý vrátil na ľadovú plochu, sa Košiciam podarilo znížiť! Pre domáci celok je to dobrý úvod do tretiny, vie to aj MATÚŠ CHOVAN, ktorý zodvihol ruky nad hlavu. Asistencia: Tomáš Hrnka.
     
    19:40
    Trenčín mohlo toto vylúčenie ešte poriadne mrzieť, pred Cháberom nastal neprehľadná situácia, pred bránkoviskom sa zrazu ocitlo 9 korčuliarov, hostia situáciu so šťastím ustáli.
     
    19:27
    Tesne pred koncom úvodnej tretiny vylúčenie v tíme hostí. Na lavicu hanby smeruje Dlouhý – 2 minúty, hákovanie.
    Tibor MELICHÁREK - 0:2
     
    08:04
    Trenčín dal gól!
    Nuž, Trenčín dnes svojmu súperovi nadeľuje poriadnu lekciu z efektivity. Po druhýkrát sa presadil TIBOR MELICHÁREK. Asistencie: Róbert Petrovický, Denis Hudec.
     
    06:00
    Mikuš sa teraz ocitol v netradičnej pozícii útočníka, keď nabíjal na modrú Boltunovi, ktorý neváhal a vyslal puk z prvej, jeho pokus len tesne minul priestor troch žrdí!
     
    05:05
    Naopak, opäť to bol domáci celok, ktorý sa musel brániť. Trenčín sa prezentoval ďalšou peknou kombináciou v pásme súpera, z ktorej pramenila rana do stredu bránky. Tam bol pripravený Halász.
    Tibor MELICHÁREK - 0:1
     
    03:42
    Trenčín dal gól!
    Krásna kombinácia Trenčína znamená prvý gól stretnutia. TIBOR MELICHÁREK to dostal priamo pred bránku, kde už nemal problém prekonať presúvajúceho sa Halásza. Asistencie: Denis Rehák, Róbert Petrovický.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 22. Chovan (Hnrka), 54. Bartánus (Bicek, Šedivý), rozh. náj. Bicek – 4. Melichárek (Rehák, Petrovický), 9. Melichárek (Petrovický, Hudec)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Peter Bartoš (KOS)
    0:0   Tibor Melichárek (TRE)
    2. séria:
    0:0   Marek Bartánus (KOS)
    0:0   Mihal Hlinka (TRE)
    3. séria:
    1:0   Jiří Bícek (KOS)
    1:0   Jakub Gašparovič (TRE)


    HC Košice: Halász – Deyl, Cebák, Mikuš, Macejko, Šedivý, Pavúk, Šoltés, Dudáš – Bartánus, Suja, Bicek – Jenčík, Češík, Bartoš – Chovan, Hrnka, Lelkeš – Bortňák, Boltun, Hričina
    HK DUKLA Trenčín: Chábera – Holenda, Pavlikovský, Rehák, Hatala, Ryzák, Drgoň, Nechala – Hlinka, Doluhý, Gašparovič – Melichárek, Petrovický, Hudec – Vozdecký, Švec, Šišovský – Toman, Zlocha

    Rozhodca: J. Konc, Orolín – Gajan, Smrek