Espanyol – Barcelona 0:0 (kon.) | Atlético Madrid – Levante 1:0 (kon.) | Malaga – Vigo 2:0 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
0:0 (0:0)
FC Barcelona
Sobota 02.01.2016, 16:00Španielska LaLiga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Štatistiky po zápase:
    Držanie lopty: 28%:72%
    Strely na bránku: 1:2
    Strely mimo bránky: 3:7
    Rohy: 6:10
    Ofsajdy: 1:5
    Fauly: 22:10 (17:53:52)
     
    Prekvapenie je na konci. Hráči FC Barcelona nepotvridli úlohu favorita a v mestskom derby proti Espanyolu nestrelili ani gól. Skórovať sa nepodarilo ani domácemu celku, takže tímy si pripísali po jednom boe. Ten môže jednoznačne viac trápiť Barcelonu, ktorá sa bude musieť večer spoliehať na zaváhanie Atlética Madrid, pretože inak príde o líderskú pozíciu v Primera Division. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám ešte príjemný zvyšok večera.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Na opačnej polovici sa až do šestnástky natlačil Suárez, ale napokon sa k strele ani nedostal. Hosťujúci hráč nepochodil zoči-voči obrane.
     
    90+1
    Domáci tím ale chce viac a mohol rozhodnúť tento duel! Espanyol sa natlačil do výbornej šance, v ktorej chcel Asensio zakončovať po krížnej prihrávke, ale nebol dostatočne rýchly.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty. Ak by sa Espanyolu podarilo udržať skóre, už aj to by bolo veľké prekvapenie.
    89.
     
    89
    Hostia napokon tesne za šestnástkou vybojovali faul a dostali skvelú šancu na rozhodnutie tohto zápasu. Rozohrávky štandardnej situácie sa chopil Messi, ale jeho prudká strela minula priestor troch žrdí.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Papakouli Diop (RCD Espanyol Barcelona), ktorý fauloval vo výskoku.
     
    88
    Hostia sa vrátili do útoku a skúšajú to tam všetkými možbými spôsobmi. Loptu si najskôr na hranici šestnástky na hrudi neudržal Messi, potom nesadla ani prihrávka Alvesa. Espanyol sa obetavo bráni.
     
    87
    Espanyol ostal na útočnej polovici. Po prihrávke naprieč celou šestnástkou z ľavej strany zakončoval Asensio, ale jeho pokus bol zblokovaný obrancom a k Bravovi vôbec neprešiel.
    86. Žltá karta
     
    86
    Žltú kartu dostáva Neymar (FC Barcelona), ktorý si teraz pri súboji pomohol rukami. Pred nami sú posledné minúty riadnej hracej doby a nervozita na strane favorita poriadne narastá.
     
    85
    Hostia sa teraz pri zakladaní útoku polepšili. Po ľavej strane si loptu potiahol Suárez, ale bol tesne bránený Álvarom Gonzálezom a napokon sa dopustil iba útočného faulu proti tomuto hráčovi.
     
    84
    Hostia sa však na moment museli stiahnuť na svoju polovicu. Odtiaľ Mascherano prudko rozohrával na Neymara, ale ten v súboji o loptu prišiel a ani len neprešiel za polovicu trávnika.
     
    83
    Futbalisti FC Barcelona stále ostávajú na útočnej polovici a na súpera vyvíjajú čoraz väčší tlak. Domáci tím sa teraz výborne bráni a strelu súperovi nedovoľuje.
     
    82
    Hostia chceli štandardku rozohrať nakrátko nacvičeným signálom, ale vôbec im to nevyšlo a na konci akcie ani len nezakončili do priestoru medzi tri žrde.
     
    81
    Na opačnejej polovici trávnika sa o rýchlu kontru pokúšal Messi, ale ešte pred šestnástkou bol faulovaný a skončil na zemi. Nasledovať bude ďalšia štandardka hostí.
     
    80
    Dobrú bojovnosť teraz predviedol domáci Asensio. Ten si loptu vypýtal na kopačku za hranicou šestnástky a aj keď mal proti sebe trojicu súperov tak sa snažil nájsť spoluhráčov, avšak to bolo napokon márne.

    Veronika Pancuráková

    Góly:

    Karty:   22. Álvaro González (ESB), 31. Javi López (ESB), 43. Jordán (ESB), 88. Diop (ESB) – 22. Mascherano (BAR), 86. Neymar (BAR)


    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Javi López (C), Álvaro González, Roco, V. Álvarez – Jordán (79. Abraham González), Diop – H. Pérez, Asensio, Burgui (60. G. Moreno) – F. Caicedo.
    Náhradníci: Bardi – R. Correa, R. Duarte, Sevilla, Abraham González, Raíllo, G. Moreno.

    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (71. Roberto), Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Bartra, Adriano, Mathieu, Roberto, Munir, Sandro.

    Rozhodca: osé González – José Sánchez, Ignacio Rubio.