Espanyol – Barcelona 0:0 (kon.) | Atlético Madrid – Levante 1:0 (kon.) | Malaga – Vigo 2:0 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
0:0 (0:0)
FC Barcelona
Sobota 02.01.2016, 16:00Španielska LaLiga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Štatistiky po zápase:
    Držanie lopty: 28%:72%
    Strely na bránku: 1:2
    Strely mimo bránky: 3:7
    Rohy: 6:10
    Ofsajdy: 1:5
    Fauly: 22:10 (17:53:52)
     
    Prekvapenie je na konci. Hráči FC Barcelona nepotvridli úlohu favorita a v mestskom derby proti Espanyolu nestrelili ani gól. Skórovať sa nepodarilo ani domácemu celku, takže tímy si pripísali po jednom boe. Ten môže jednoznačne viac trápiť Barcelonu, ktorá sa bude musieť večer spoliehať na zaváhanie Atlética Madrid, pretože inak príde o líderskú pozíciu v Primera Division. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám ešte príjemný zvyšok večera.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Na opačnej polovici sa až do šestnástky natlačil Suárez, ale napokon sa k strele ani nedostal. Hosťujúci hráč nepochodil zoči-voči obrane.
     
    90+1
    Domáci tím ale chce viac a mohol rozhodnúť tento duel! Espanyol sa natlačil do výbornej šance, v ktorej chcel Asensio zakončovať po krížnej prihrávke, ale nebol dostatočne rýchly.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty. Ak by sa Espanyolu podarilo udržať skóre, už aj to by bolo veľké prekvapenie.
    89.
     
    89
    Hostia napokon tesne za šestnástkou vybojovali faul a dostali skvelú šancu na rozhodnutie tohto zápasu. Rozohrávky štandardnej situácie sa chopil Messi, ale jeho prudká strela minula priestor troch žrdí.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Papakouli Diop (RCD Espanyol Barcelona), ktorý fauloval vo výskoku.
     
    88
    Hostia sa vrátili do útoku a skúšajú to tam všetkými možbými spôsobmi. Loptu si najskôr na hranici šestnástky na hrudi neudržal Messi, potom nesadla ani prihrávka Alvesa. Espanyol sa obetavo bráni.
     
    87
    Espanyol ostal na útočnej polovici. Po prihrávke naprieč celou šestnástkou z ľavej strany zakončoval Asensio, ale jeho pokus bol zblokovaný obrancom a k Bravovi vôbec neprešiel.
    86. Žltá karta
     
    86
    Žltú kartu dostáva Neymar (FC Barcelona), ktorý si teraz pri súboji pomohol rukami. Pred nami sú posledné minúty riadnej hracej doby a nervozita na strane favorita poriadne narastá.
     
    85
    Hostia sa teraz pri zakladaní útoku polepšili. Po ľavej strane si loptu potiahol Suárez, ale bol tesne bránený Álvarom Gonzálezom a napokon sa dopustil iba útočného faulu proti tomuto hráčovi.
     
    84
    Hostia sa však na moment museli stiahnuť na svoju polovicu. Odtiaľ Mascherano prudko rozohrával na Neymara, ale ten v súboji o loptu prišiel a ani len neprešiel za polovicu trávnika.
     
    83
    Futbalisti FC Barcelona stále ostávajú na útočnej polovici a na súpera vyvíjajú čoraz väčší tlak. Domáci tím sa teraz výborne bráni a strelu súperovi nedovoľuje.
     
    82
    Hostia chceli štandardku rozohrať nakrátko nacvičeným signálom, ale vôbec im to nevyšlo a na konci akcie ani len nezakončili do priestoru medzi tri žrde.
     
    81
    Na opačnejej polovici trávnika sa o rýchlu kontru pokúšal Messi, ale ešte pred šestnástkou bol faulovaný a skončil na zemi. Nasledovať bude ďalšia štandardka hostí.
     
    80
    Dobrú bojovnosť teraz predviedol domáci Asensio. Ten si loptu vypýtal na kopačku za hranicou šestnástky a aj keď mal proti sebe trojicu súperov tak sa snažil nájsť spoluhráčov, avšak to bolo napokon márne.
     
    79
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Joan Jordán, prichádza Abraham González.
     
    78
    Diop bude našťastie v poriadku a hra môže pokračoať. Pred nami je už iba niečo viac ako desať minút riadnej hracej doby. Aktívnejší sú v týchto chvíľach hostia, ale na presný zásah stále iba čakáme.
     
    77
    Po jednom zo súbojov teraz ostal na zemi ležať domáci Diop a hrať sa nemôže. Espanyolu to až tak nevadí a naťahuje záverečné minúty pri pre neho priaznivom výsledku.
    76.
     
    76
    Napokon z toho bola výborná šanca a hostia mohli ísť do vedenia. V streleckej pozícii bol vo výskoku Neymar, ale López predviedol skvelý prehľad a po jeho rade sa obetavo hodil.
     
    75
    Hostia sa už ale usadili na útočnej polovici a rozhodne nechcú pripustiť stratu čo i len bodu. Sledujeme kolotoč prihrávok v podaní hráčov FC Barcelona.
     
    74
    Hostia zahrávali ešte jeden roh, ale ani tento im nesadol. Pred nami je poslendá pätnásťminútovka a my stále čakáme na prvý gól.
     
    73
    Espanyol sa pohodlne zmocnil lopty, ale nepodarilo sa mu ju dostať na opačnú polovicu trávniku. Domáci tím sa bráni, tlak hostí sa s blížiacim sa záverom zvyšuje.
     
    72
    Hostia vybojovali rohový kop. Ten z pravej strany rozohrával Neymar, ale nebol úspešný a nikoho zo svojich spouhráčov nenašiel.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Sergi Roberto.
     
    70
    Espanyol sa dostal do výbornej situácie troch proti trom. Na ľavej strane boli v prečíslení Moreno a Pérez, ale vôbec si nerozumeli a napokon zakončili iba do obrany.
     
    69
    Aj teraz chceli hostia útočiť, ale lopta smerujúca do šestnástky zasiahla iba hráča v ofsajde.
     
    68
    Hráči FC Barcelona majú loptu na svojich kopačkách a vymieňajú si ju na útočnej polovici. K šestnástke ju už dostali Neymar i Iniesta, ale obaja boli výborne pokrytí a nemohli zakončovať.
     
    67
    Hostia chceli ísť dopredu nakopnutím popri pravej postrannej čiare, ale natrafili iba na pozornú defenzívu domáceho celku. Nikto nechce teraz na trávniku nič podceniť.
     
    66
    Tempo hry sa po zmene strán zvýšilo, rovnako ako aj aktivita oboch strán. Sledujeme rýchly a bojovný zápas, v ktorom sme zatiaľ góly nevideli, čo je veľké prekvapenie.
     
    65
    Aj domáci tím si teraz siahol na loptu a hru preniesol na opačnú polovicu trávnika, kde vybojoval aspoň autové vhadzovanie z ľavej strany.
    64.
     
    64
    Hostia z FC Barcelona teraz spálil veľkú šancu. Neymar dostal prihrávku na hranicu šestnástky a prudko vypálil, ale mieril iba do stredu bránky, na čo si dal López pozor.
     
    63
    Hostia sa vrátili späť do útoku. Neymar to tam z pravej strany od šestnástky skúšal centrom pred bránkou, ale lopta bola prisilná a skončila mimo hracej plochy.
     
    62
    Spoza šestnástky rozohrával loptu Iniesta, ale trafil iba súperovu defenzívu. To chcel Espanyol využiť na rýchly prechod do útoku, kde si loptu pomedzi dvojicu zadákov ťahal Asensio, ale tiesnený nemal šancu na zakončenie.
     
    61
    Hostia pokračovali v útočnej snahe, ale za rohom šestnástky boli faulovaní a budú zahrávať štandardku.
     
    60
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Burgui, prichádza Gerard Moreno.
     
    59
    Hra sa opäť na moment upokojila. Loptu majú na kopačkách hosťujúci futbalisti, ktorí sa pokúšajú založiť ďalšiu útočnú akciu.
     
    58
    Hosťujúci Barcelončania ale pred svojou bránkou žiadne zaváhanie nepripusitli a pohodlne sa ubránili. Rozohrávať bude Bravo.
     
    57
    Domáci celok sa presunul do útoku a záskal tam rohový kop. Espanyol bude chcieť prekvapiť favorizovaného súpera.
     
    56
    Máme za sebou prvých desať minút po zmene strán a musíme konštatovať, že diváci sa skutočne môžu baviť futbalom. Lopta lieta zo strany na stranu, stále však bez gólových zakončení.
    55.
     
    55
    ďalšia vyložená šanca hostí. Bol v nej Suárez, ktorý si obhodil obranu a z uhla to isté skúšal aj na brankára, ale napokon už nebol v ideálnej pozíci na zakončenie a bránku minul.
     
    54
    Tempo hry sa po prestávke výrazne zvýšilo a do šancí sa dostáva najmú hosťujúci celok. DOmáci tím zatiaľ odoláva.
    52.
     
    52
    Hráči Espanyolu predviedli pri prechode do útoku výbornú prácu a takmer sa im podarilo otvoriť skóre. V skvelej šanci bol Hernán Pérez, ale v rýchlosti priestor troch žrdí tesne minul.
     
    51
    Po rohovom kope sa hostia do zakončenia nedostali a loptu si prevzal domáci celok. Espanyol bude chcieť na opačnej polovici trávnika prekvapiť.
    50.
     
    50
    Teraz už ale hostia skutočne mali vyhrávať! Loptu dostal v šestnástke Messi, vylepšil si streleckú pozíciu a pálil, ale brankár López jeho pokus v poslednej sekunde vytesnil na rohový kop.
     
    49
    Hostia zo slávneho veľkoklubu stále ostávajú na útočnej polovici, pretože si uvedomujú, že ak si chcú udržať prvú priečku, budú potrebovať získať všetky tri body.
    48.
     
    48
    Druhý polčas sa začala aktivitou na strane hostí. Barcelončania tak svojim fanúšikom vynahrádzajú prístup z prvej polovice zápasu, kedy sa takmer do ničoho nepúšťali.
     
    47
    Hostia mohli vyhrávať! Futbalisti FC Barcelona dostali loptu do útoku po ľavej strane, Suárez ju posunul do šestnástky, kde ju však domáci tím zrazil. Hráči Espanyolu však loptu neupratali do bezpečia, k zakončeniu sa spoza obrany dostal Neymar, ale napokon trafil iba súpera.
     
    46
    O prvý výkop druhého polčasu sa postarali hostia. Ani jeden z trénerov počas prestávky nestriedal, takže pokračujeme v úôvodnom zložení.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štatistiky po prvom polčase:
    Držanie lopty: 30%:70%
    Strely celkovo: 1:3
    Strely na bránku: 1:0
    Rohy: 4:6
    Fauly: 12:5
     
    Prvý polčas sa skončil, ale presný zásah sme v ňom nevideli. Domáci tím musíme v mestskom derby pochváliť za vysokú aktivitu, avšak hostia si s ich náporom poradili bez akéhokoľvek zaváhania. Uvidíme, či sa po zmene strán dočkáme aj presných zásahov.

    Druhý polčas sa začne približne o 17:00.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hostia z FC Barcelona ešte vybojovali rohový kop, ale ani po ňom sa im skóre otvoriť nepodairlo. Zdá sa, že do šatní odídu spokojnejší domáci futbalisti.
    44.
     
    44
    Hostia ešte v závere predviedli veľmi dobrú šancu na otvorenie skóre! Na kopačke ju mal Iniesta, ktorý dostal prihrávku od Messiho, no hosťujúci hráč napokon neuspel v osobnom súboji a po zákroku na hranici faulu spadol na zem.
    43. Žltá karta
     
    43
    Žltú kartu dostáva Joan Jordán (RCD Espanyol Barcelona), ktorý k zemi zrazil Messiho.
    42.
     
    42
    Po druhom rohu hostí v krátkom čase smerovala lopta k bližšej žrdi, ale odtiaľ neprišlo presné zakončenie v podaní hráčov barcelonského lídra. Skóre ostáva strále nezmenené.
     
    41
    Hostia v mestskom derby vybojovali ďalší rohový kop, no poňom si domáci tím loptu zrazil iba na ďalšiu štandardku od zástavky.
     
    40
    Pred nami je posledná päťminútovka a na hracej ploche sa stále nedeje nič zaujímavejšie. Loptu majú na svojich kopačkách hostia a všetko nasvedčuje tomu, že v závere ešte budú chcieť rozvlniť sieť.
     
    39
    Domáci tím sa teraz presunul pred šestnástku súpera a skúšal to tam prihrávkami, ale hostia ich vystihli. Sledujeme hru plnú viacerých nepresností na oboch stranách.
     
    38
    Espanyol sa zo situácie rýchlo otriasol a hru sa pokúša preniesť na opačnú polovicu trávnika, čo však proti hosťujúcej obrane vôbec nie je jednoduchá úloha.
     
    37
    Musíme uznať, že terza mali domáci futbalisti skutočne veľké šťastie, pretože ak by Messi mieril o nikoľko centimetrov doľava, vedenie by bolo na konte FC Barcelona.
    36.
     
    36
    Messi si v útoku za šestnásktou vypýtal faul a pre svoj tím získal skvelý priamy kop. Hosťujúci útočník sa lopty aj sámm aj chopil a obstrelil brániaci hlúčik tiel, ale trafil iba spojnicu Lópezovej bránky.
     
    35
    Hostia dokonca zamierili do rýchleho protiäätoku, na jeho konci však nevyšla prihrávka na Albu a lopta skončila v odfajde.
     
    34
    Domácim ale ani tento odkop zo svkelej pozície nevyšiel, pretože lopta zasiahla dvojicu bráčov stojacich v múre. Hostia sa ubránili bez akéhokoľvek zaváhania.
     
    33
    Messi ale napokon prihrával pred šestnástkou rovno stredom, čo domáci tím vystihol a bleskovo sa presunul do útoku. Tam na pravej strane tesne pred hranicou pokutového územia Mascherano dostal loptu do ruky a jeho súper bude mať k dispozícii štandardku z výbornej pozície.
     
    32
    Hostia si po rozohrávke štandardky prevzali loptu, ale domáci Espanyol ich do šance nepustil. FC Barcelona ešte ostáva na útočnej polovici.
    31. Žltá karta
     
    31
    Hostia skúsili prechod cez ľavú stranu, ale Neymar bol faulovaný, za čo dostal žltú kartu Javi López (RCD Espanyol Barcelona).
     
    30
    Máme za sebou prvú polhodinu tohto zápasu. Hostia si loptu prevzali na svoje kopačky a zdá sa, že už by sa radi ujali vedenia.
     
    29
    Hostia to teraz skúsili vysokou nastrelenou loptou na hranicu pokutového územia, ale tam si výborne vybehol domáci gólman López a loptu prirkyl.
     
    28
    Hosťujúci futbalisti majú loptu na svojich kopačkách, ale hráči barcelonského veľkoklubu sa s ňou nikam neponáhľajú a iba si ju vymieňajú.
     
    27
    Tento duel sa zatiaľ vyvíja pomerne prekvapivo. Mestské barcelonské derby zatiaľ neprinieslo ani jeden presný zásah, pretože domáci tím nemá proti skúsenejšej defenzíve veľa priestoru a hostia o hru zatiaľ extrémny záujem nejavia.
    26.
     
    26
    A takmer z toho bol gól! Po centri priamo pred bránku prišlo zakončenie v podaní Álvara Gonzáleza, ktoré už smerovalo do bránky, ale tesne pred čiarou ho odkopol Piqué.
     
    25
    Espanyol je stále aktívny a teraz dokonca získal rohový kop z opačnej polovice útočnej časti trávnika. Hostia sa musia brániť.
     
    24
    Po dlhom čase domáci tím konečne rozohral rohový kop, ale po ňom nebezpečnejšie zakončenie neprišlo. Domáci však aj napriek tomu ostávjaú na útočnej polovici.
    23.
     
    23
    Zbytočné slovné naťahovačky a strkanice od Á. Gonzálesa pokrčovali a rozhodca musel situáciu opäť riešiť. Domácemu obrancovi teraz výrazne dohovoril a ďalšiu žltú kartu nevytiahol.
    22. Žltá karta
     
    22
    Ešte pred rozohraním rohového kopu sle musel rozhodca pred bránkou riešiť zbyočné strkanic,e po ktorých dostávajú žltú karty Álvaro González (RCD Espanyol Barcelona) a Javier Mascherano (FC Barcelona).
     
    21
    Hosťujúci tím štandardku rozohral centrom smerom k bránke, ale tam nebol nikto pripravený na zakončenie. Espanyol sa pohodlne ubránil, loptu odkopol na opačnú polovicu a tam sám získal rozhový kop.
    20.
     
    20
    Espanyol terza pri obrannej činnosti nezahral veľmi športovo a Pérez poslal k zemi Neymara. Hosťujúci útočník bude však našťastie v poriadku a hostia získajú odkop z viac ako 25 metrov.
     
    19
    Ani po tomto rohovom kope však hosťujúci futbalisti nedokázali nič vymyslieť. Domáci Barcelončania sa veľmi dobre ubránili, ale aj napriek tomu ostávajú pred svojou bránkou a budú pokračovať v defenzívnej činnosti.
     
    18
    Hostia si loptu prevzali späť na svoje kopačky a presunuli sa do útoku. Tam z ľavej strany rozohrával Alba, hostia si loptu nakrátko vymenili a napokon pred bránku vysunuli Neymara, no jeho zakončenie bolo zblokované na rohový kop.
     
    17
    Na trávniku sa v týchto chvíľach nedeje nič zaujímavejšie. Domáci tím sa chcel do útoku presunúť vyššou nastrelenou loptu, ale bez úspechu.
     
    16
    Neymarov ofsajd sa napokon pri opakovaných záberoch zdal trochu sporný, ale rozhodca situáciu zo svojho uhla pohľadu videl zrejme jasnejšie. Každopádne aj po štvrťhodine hry pokračujeme za bezgólového stavu.
     
    15
    Hostia to skúsili prenesením hru na ľavú stranu šestnástky, kde si na prihrávku nabehol Neymar, ale pozorný čiarový rozhodca barcelonského útočníka nachytal v ofsajde.
     
    14
    Hostia z FC Barcelona sa dokázali ubrániť bez mihnutia oka, prevzali si loptu na svoje kopačky a presunuli sa s ňou do okolia stredového kruhu, odkiaľ budú chcieť založiť novú útočnú akciu.
     
    13
    Hosťom teraz pokus o rozohrávku nevyšiel a mohli za to pykať, ale domáci tím ponúknutú loptu nevyužil. Najskôr ju získal Calcedo, ktorý potom na ľavú stranu nahrával Pérezovi, ale ten proti dvojici nedokázal odcentrovať.
     
    12
    Naopak, hostia hrajú vo veľmi pohodovom, priam až tréningovom tempe a nikam sa neponáhľajú. Hráči FC Barcelona útočnú akciu vždy rozohrávajú veľmi pokojne.
     
    11
    Prvá desaťminútovka tohto zápasu je za nami. Môžeme konštatovať, že aktivitu sledujeme najmä na strane Espanyolu, ale ten zatiaľ proti veľkému favoritovi nemá takmer žiadnu šancu na úspech.
     
    10
    Domáci tím opäť skúsil zabojovať. Pérez chcel loptu centrovať pred bránku súpera, ale trafil iba Messiho ruku. Rozhodca si to nevšimol.
    9.
     
    9
    Hostia sa dostali do prvej väčšej šance tohto zápasu. Na kopačke ju mal Suárez, ktorý si nabehol na center z pravej strany priamo pred bránky a zo vzduchu pálil úplne bez prípravy, ale miril iba vedľa bližšej žrde.
     
    8
    Rohový kop hosťom nevyšiel podľa predstáv a domáci tím ho odvrátil do bezpečia. Úvod zápasu je v Barcelone pokojný, domáci Espanyol zatiaľ drží bezgólovú remízu.
     
    7
    Hostia napokon hru rozprúdili, keď popri ľavej čiare poslali center na Neymara. Ten ešte prihrával spoluhráčovi do lepšej pozície, ale domáca defenzíva mu loptu zrazila iba na rohový kop.
     
    6
    Fanúšikovia pískajú, pretože na trávniku sa skutočne nič nedeje. Favorizovaní hostia majú loptu na sovjich kopačkách, no iba si ju posúvajú na vlastnej obrannej polovici.
     
    5
    Hosťom sa ale dopredu dostať nepodarilo, avšak pravdupovediac o to nejavili žiadny väčší záujem. Loptu tam domáci hráči vybojovali popri ľavej postrannej čiare, poslali prízemný center do vápna, no tam ho výborne pokryl Mascherano.
     
    4
    Domáci tím autové vhadzovanie nevyužil a loptu po ňom pred brankára Brava nedostal. Favoriti tak opäť budú môcť zakladať novú útočnú akciu.
     
    3
    Espanyol stále ostáva na svojej útočnej polovici. Caicedo tam aj teraz odviedol kusisko práce, loptu potiahol na hranicu šestnástky a prihrával Lópezovi, no jeho pokus o center bol zblokovaný za postrannú čiaru.
     
    2
    Domáci futbalisti vložili do úvodných minút všetky svoje sily a pokúšajú sa prekvapiť. Hostia síce s defenzívou nemajú výraznejšie problémy, ale už niekoľkýkrát rozohrávajú iba za pomoci svojho brankára.
     
    1
    Napokon sme to ale zrejme zakríkli, pretože Espanyolu druhý pokus o útočnú akciu vyšiel! Loptu si dopredu hodil ekvádorský hráč Caicedo a dostal sa až do šestnástky, ale zakončenie napokon nevymyslel, pretože s ním výborne šprintovl Piqué.
     
    1
    O prvý výkop sa postarali hráči domáceho tímu, ktorí sa ihneď chceli dostať aj do útoku, ale narazili iba na defenzívny val súpera.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -2
    Hráči oboch celkov sú už na hracej ploche a duel sa o malý moment začne. Domáci Espynol nastúpi v bielych dresoch, hostia v tradičnej červeno-modrej kombinácii.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    -5
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Javi López (C), Álvaro González, Roco, V. Álvarez – Jordán, Diop – H. Pérez, Asensio, Burgui – F. Caicedo.
    Náhradníci: Bardi – R. Correa, R. Duarte, Sevilla, Abraham González, Raíllo, G. Moreno.

    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Bartra, Adriano, Mathieu, Roberto, Munir, Sandro.

    Rozhodca: osé González – José Sánchez, Ignacio Rubio..
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní najvyššej španielskej futbalovej súťaže. Tá má na programe už svoje 18. kolo, v rámci ktorého uvidíme aj zaujímavé mestské derby medzi Espanyolom Barcelona a FC Barcelona.

    Domáci tím bude jasným outsiderom tohto duelu. Espanyol sa aktuálne nachádza až na 13. priečke tabuľky a na svojom konte má 20 bodov. Tie získali futbalisti barcelonského celku za šesť výhier a dve remízy v 17 zápasoch, pričom celkové skóre hráčov Espanyolu je aktuálne pasívne 16:28. V poslednom súťažnom kole sa Espayol predstavil na trávniku Sevilly, ale v zápase nestrelil ani gól a prehral 0:2.

    Hostia z FC Barcelona sú na tom neporovnateľne lepšie a patrí im líderská priečka. Na svojom konte majú 38 bodov, avšak odohrali doposiaľ iba 16 zápasov. Hráči barcelonského veľkoklubu zatiaľ v tejto sezóne v lige triumfovali 12-krát a na svojom konte majú aj dve remízy, ich celkové skóre je aktívne 40:15. Barcelončenia naposledy hrali pred domácim publikom a Real Betis zdolali hladko 4:1.

    V aktuálnej sezóne pôjde o prvý vzájomný duel týchto dvoch celkov. Predtým sa Espanol s FC Barcelona stretli naposledy v uplynulom ročníku v apríli 2015, kedy sa na pôde Espanyolu zrodilo víťazstvo hostí 2:0, pričom o góly sa postarali Neymar a Messi.

    Jednoznačným favoritom zápasu bude hosťujúci celok. Líder by si v mestskom derby nemal dovoliť zaváhanie a bookmakeri stávkových kancelárií na jeho triumf vypísali kurz iba 1.2. Na víťazstvo domáceho Espanyolu je kurz až 18.0 a na remízu po deväťdesiatich minútach hry 7.1.

    Začiatok zápasu je naplánovaný na 16:00. Ostaňte s portálom Onlajny.eu a určite vám z neho neunikne nič podstatné.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly:

    Karty:   22. Álvaro González (ESB), 31. Javi López (ESB), 43. Jordán (ESB), 88. Diop (ESB) – 22. Mascherano (BAR), 86. Neymar (BAR)


    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Javi López (C), Álvaro González, Roco, V. Álvarez – Jordán (79. Abraham González), Diop – H. Pérez, Asensio, Burgui (60. G. Moreno) – F. Caicedo.
    Náhradníci: Bardi – R. Correa, R. Duarte, Sevilla, Abraham González, Raíllo, G. Moreno.

    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (71. Roberto), Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Bartra, Adriano, Mathieu, Roberto, Munir, Sandro.

    Rozhodca: osé González – José Sánchez, Ignacio Rubio.