Rusko – Slovensko 2:1 (kon.) | Dánsko – USA 1:4 (kon.) | Fínsko – Česko 5:4 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:5 (kon.)
koniec
Rusko
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Slovensko
Štvrtok 31.12.2015, 13:07 • Hartwall Arena, Helsinki • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:29
    Slovenský tréner Ernest Bokroš si berie oddychový čas. Po ňom bude nasledovať buly pred brankárom Húskom.
     
    58:36
    Tak toto je pre Slovensko poriadne nepríjemná situácia. V závere tretej tretiny sa budeme brániť po podrazení Andreja Slobodu.
     
    57:12
    Patrik Koch mal našťastie iba vyrazený dych a po niekoľkých desiatkách sekúnd sa z ľadu postavil a po vlastných odišiel na striedačku. V poriadku je aj Erik Černák.
     
    57:12
    Tak toto je poriadne nepríjemná situácia pre slovenský tím. Černák a Koch sa nešťastne zrazili pri obrannej činnosti proti Maximovi a Koch ostáva ležať na ľade.
     
    55:09
    Rusko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za vyhodenie puku Maxim Lazarev.
     
    54:10
    Puk lieta zo strany na stranu a veľkú šancu teraz spálili ruskí hráči. Poljunin chcel využiť puk skákajúci v medzikruží, ale do jeho rany sa obetavo hodil Erik Černák, ktorý tak výborne pomohol brankárovi Húskovi.
     
    49:40
    Rusi sa okamžite usadili v pásme a opäť nastrelili konštrukciu bránky. Podarilo sa to Rykovovi, ktorý pálil z ľavej strany.
     
    49:01
    Slovensko sa bude musieť brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie obranca Matej Moravčík.
     
    46:34
    Rusi sa presunuli späť do útoku a mohli zvýšiť svoje vedenie. Z pravej strany výborne zakončoval Poljunin a Húsku už prekonal, no jeho pokus zastavila konštrukcia bránky.
     
    44:59
    Rusi pokračovali vo svojej aktivite. Kuzmenko spoza bránky našiel Kaprizova, ale ten našťastie pre náš tím pri zakončení z medzikružia zlomil hokejku.
     
    43:36
    Výborná práca slovenského tímu! Erik Černák si potiahol puk do útočnej tretiny, vymenil si ho s Pospíšilom a po spätnej prihrávke zakončoval spred bránky, ale jeho vynikajúcu šancu vychytal brankár Georgijev.
     
    39:58
    Sukeľ teraz odviedol kusisko práce vo vlastnom oslabení a puk poslal čo najďalej od svojej bránky. Aj napriek tomu sa ale Kamenev individuálne dostal do skvelej príležitosti, v ktorej však zoči-voči Húskovi nepochodil.
     
    37:04
    Rusko mohlo skórovať vo vlastnom oslabení! Provovrov vysunul Kameneva, ktorý v brejku zakončoval, ale Húska jeho puk vyrazil. Následne ešte z opačnej strany pálil aj Provorov, no vo vlastnej početnej nevýhode trafil iba pravú žrď Húskovej bránky.
    35:49 Jaroš (SVK)
     
    35:49
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci zareagovali v hre štyroch proti štyrom a znížili na rozdiel jediného gólu! MAtúš Sukeľ vyhral buly za seba na kapitána CHRISTIÁNA JAROŠA, ktorý sa na modrej čiare do puku poriadne oprel a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Matúš Sukeľ..
     
    35:47
    Rusko prichádza o presilovku, pretože Andrej Svetlakov sa dopustil nedovoleného bránenia.
     
    34:37
    Slovensko puk v úvode vyhodilo z pásma, ale Rusi si ho pred vlastnou bránkou rýchlo prevzali a presunuli sa späť do útoku. Rykov hľadal prihrávkou pred bránku Polunina, ale Húska výborne zasiahol a nedovolil mu zakončiť.
     
    34:04
    Slovensko sa bude musieť opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie Ladislav Romančík.
     
    31:21
    Pomer síl na ľadovej ploche sa na momet vyrovnať a potom si Slovensko zahrá presilovku. Na trestnú lavicu smeruje za hrubosť Jegor Korškov.
     
    29:45
    Slovensko sa navyše bude musieť brániť, pretože na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Radovan Bondra.
    29:12 Rykov (RUS)
     
    29:12
    Rusko dalo gól!
    Slováci neodolali obrovskému tlaku svojho súpera a inkasovali aj druhýkrát. Húskovi najskôr pomohla konštrukcia, ale potom sa nestihol presunúť proti zakončeniu JEGORA RYKOVA, ktorý vyrazený puk posielal v podstate do prázdnej bránky. Asistencie: Alexander Poljunin, Pavol Kraskovskij.
     
    27:57
    Rusko stále pokračuje vo svojom tlaku. Provorov teraz dvakrát našiel spoluhráčov – najskôr Lazareva a potom Kameneva, ale Slovensko odolalo obom pokusom.
     
    26:16
    Výbornú šancu teraz na opačnej polovici klziska spálili aj Rusi. T9 hru vynikajúco preniesli pred Húsku, kde dostal Lautov prenesený puk Kaprizov, ale bez prípravy ho napálil len do nášho gólmana.
     
    25:59
    Slovensko sa teraz presunulo do útoku a nemyslelo to vôbec zle. Sukeľ prihrával do jazdy Bondrovi, ktorý nebol najlepšie prikrytý, ale puk mu nesadol a v zakončení bránku netrafil.
     
    23:04
    Rusko sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Alexander Dergačjov.
     
    22:04
    Teraz sme to zrejme zakríkli. Rusi našli prihrávkou medzi kruhy Kuzmenka, ktorý ihneď nebezpečne vypálil, avšak puk v našej sieti našťastie neskončil.
     
    19:37
    Slováci súpera stále tlačia a pred Georgijevom predvádzajú skutočne rýchly kolotoč. Na jeho konci bol teraz opäť Šiška, no Rusi statočne odolávajú. Brankárovi Georijevovi už pri rýchlom slede zakončení pomohla aj konštrukcia za jeho chrbtom.
     
    18:37
    Slovensko to ihneď skúša strelecky. Jaroš pálil veľmi prudko, po ňom prišlo ďalšie zakončenie Šišku, no Georgijev zázračne odoláva.
     
    17:02
    Rusko sa bude druhýkrát v zápase brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Jegorov Voronkov.
    15:29 Lauta (RUS)
     
    15:29
    Rusko dalo gól!
    Naši súperi sa napokon po veľkej aktivite v útočnej tretine ujímajú vedenia. V prvej veľkej šanci bol Provorov, ale po vlastnom zakončení puk pozbieral a odovzdal ho na útočnú čiaru. Odtiaľ prudko vypálil Mikulovič, avšak Húska jeho pokus iba vyrazil. V dorážkach bol najaktívnejší ARTUR LAUTA a puk poslal až za bránkovú čiaru. Asistencie: Aleander Mikulovič, Ivan Provorov.
     
    10:49
    Rusko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Andrej Kuzmenko.
     
    10:49
    Výborná šanca Slovenska! Briestenský urobil kusisko práce, získal puk a potiahol ho do pozície na prihrávku pred bránku, kde bol však Surový faulovaný a nemohol ideálne zakončiť.
     
    04:39
    Rusi ale napokon výborne zakombinovali a bleskovo sa dostali do prečíslenia troch proti dvom! Na jeho konci z medzikružia v rýchlosti pálil Kaprizov, ale bránku našťastie veľmi tesne minul.
     
    Začiatok duelu sa opäť o niekoľko minút posunie.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 16. Lauta (Mikulovič, Provorov), 30. Rykov (Poljunin, Kraskovskij) – 36. Jaroš (M. Sukeľ)


    Rusko: Georgijev (Samsonov) – Rykov, Žuldikov, Bojkov, Provorov, Sergejev, Šaripzjanov, Mikulovič, Voronkov – Kraskovskij (A), Poljunin, Korškov – Svečnikov, Lazarev, Kamenev (C) – Svetlakov (A), Kaprizov, Kuzmenko – Fazlejev, Lauta, Dergačjov. Trenér: Valerij Bragin.
    Slovensko: Húska (Škorvánek) – Sloboda, Jaroš (C), Koch, Černák (A), Moravčík, Ivanič, Romančík, Maier – Paločko, Milý, M. Sukeľ (A) – Šiška, Hrušík, Lešťan – Briestenský, Huňa, M. Surový – Bondra, Pospíšil. Trenér: Ernest Bokroš.

    Rozhodca: Nord (SWE), Sylvian (CAN) – Kaderli (SUI), Sormunen (FIN)