Rusko – Slovensko 2:1 (kon.) | Dánsko – USA 1:4 (kon.) | Fínsko – Česko 5:4 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:5 (kon.)
koniec
Rusko
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Slovensko
Štvrtok 31.12.2015, 13:07 • Hartwall Arena, Helsinki • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    35:49 Jaroš (SVK)
     
    35:49
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci zareagovali v hre štyroch proti štyrom a znížili na rozdiel jediného gólu! MAtúš Sukeľ vyhral buly za seba na kapitána CHRISTIÁNA JAROŠA, ktorý sa na modrej čiare do puku poriadne oprel a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Matúš Sukeľ..
    29:12 Rykov (RUS)
     
    29:12
    Rusko dalo gól!
    Slováci neodolali obrovskému tlaku svojho súpera a inkasovali aj druhýkrát. Húskovi najskôr pomohla konštrukcia, ale potom sa nestihol presunúť proti zakončeniu JEGORA RYKOVA, ktorý vyrazený puk posielal v podstate do prázdnej bránky. Asistencie: Alexander Poljunin, Pavol Kraskovskij.
    15:29 Lauta (RUS)
     
    15:29
    Rusko dalo gól!
    Naši súperi sa napokon po veľkej aktivite v útočnej tretine ujímajú vedenia. V prvej veľkej šanci bol Provorov, ale po vlastnom zakončení puk pozbieral a odovzdal ho na útočnú čiaru. Odtiaľ prudko vypálil Mikulovič, avšak Húska jeho pokus iba vyrazil. V dorážkach bol najaktívnejší ARTUR LAUTA a puk poslal až za bránkovú čiaru. Asistencie: Aleander Mikulovič, Ivan Provorov.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 16. Lauta (Mikulovič, Provorov), 30. Rykov (Poljunin, Kraskovskij) – 36. Jaroš (M. Sukeľ)


    Rusko: Georgijev (Samsonov) – Rykov, Žuldikov, Bojkov, Provorov, Sergejev, Šaripzjanov, Mikulovič, Voronkov – Kraskovskij (A), Poljunin, Korškov – Svečnikov, Lazarev, Kamenev (C) – Svetlakov (A), Kaprizov, Kuzmenko – Fazlejev, Lauta, Dergačjov. Trenér: Valerij Bragin.
    Slovensko: Húska (Škorvánek) – Sloboda, Jaroš (C), Koch, Černák (A), Moravčík, Ivanič, Romančík, Maier – Paločko, Milý, M. Sukeľ (A) – Šiška, Hrušík, Lešťan – Briestenský, Huňa, M. Surový – Bondra, Pospíšil. Trenér: Ernest Bokroš.

    Rozhodca: Nord (SWE), Sylvian (CAN) – Kaderli (SUI), Sormunen (FIN)