Rusko – Slovensko 2:1 (kon.) | Dánsko – USA 1:4 (kon.) | Fínsko – Česko 5:4 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:5 (kon.)
koniec
Rusko
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Slovensko
Štvrtok 31.12.2015, 13:07 • Hartwall Arena, Helsinki • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní posledného skupinového zápasu Slovenska na tohtoročnom svetovom šampionáte juniorov. Majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov budú po dnešnom dni pokračovať vyraďovacími bojmi, v ktorých o postup s určitosťou zabojujú aj mladí Slováci.

    Naši chlapci odštartovali šampionát úspešne a v prvom zápase zdolali Bielorusov. V dueli sa im darilo už od začiatku a vedenia sa ujali po necelých siedmich minútach hry zásluhou Kocha. Na to potom síce Bielorusi reagovali vyrovnaním aj otočením skóre na 2:1, ale Slovensko dokázalo včas zareagovať a presnými zásahmi Lešťana, Hrušíka a Šišku stanovilo skóre na konečných 4:2 vo svoj prospech.
    Viac informácií o dueli nájdete tu.

    V druhom zápase sa zverenci trénera Bokroša predstavili proti Česku, ale na body už nesiahli. Slováci od úvodu statočne bojovali a predviedli odhodlaný výkon, no Česi sa dokázali dvakrát presadiť, zatiaľ čo Slováci nedosiahli ani jeden presný zásah a prehrali 0:2. Góly českého tímu strelili útočník Bostonu Bruins (NHL) Dávid Pastrňák a útočník českého Liberca Dominik Lakatoš.
    Viac informácií o dueli nájdete tu.

    V predposlednom skupinovom zápase Slováci nastúpili proti Fínom. Začiatok stretnutia bol z pohľadu slovenských hokejistov ideálny a po góloch Sukeľa a Bondru už v 12. minúte viedli 2:0. Potom sa ale Fíni dostali do zápasu a Slovensko sa nestačilo čudovať. Naši chlapci inkasovali do konca riadnej hracej doby ešte šesť presných zásahov a napokon prehrali vysoko 3:8, čím definitívne získali v základnej skupine B štvrtú priečku z piatich.
    Viac informácií o dueli nájdete tu.

    Posledným skupinovým súperom našich mladých reprezntantov budú Rusi. Bez ohľadu na výsledok sa Slovensko umiestni na štvrtej priečke v tabuľke B-skupiny a vo štvrťfinále nastúpi proti víťazovi skupiny A Švédsku.

    Naopak, Rusov bude výsledok tohto zápasu veľmi zaujímať, pretože v prípade trojbodovej výhry by si definitívne zabezpečili prvé miesto v našej skupine, čo by pre nich znamenalo najvýhodnejšiu pozíciu pred vyraďovacími bojmi. Ruské mužstvo doposiaľ odohralo tri zápasy, v ktorých získalo 8 bodov. Podarilo sa mu to postupne za výhru 2:1 po samostatných nájazdoch proti Česku, triumf 6:4 proti Fínsku a víťazstvo 4:1 nad Bielorusmi.

    Tabuľka B-skupiny:
    1. Rusko – 3 zápasy, 8 bodov (12:6)*
    2. Česko – 3 zápasy, 7 bodov (8:5)*
    3. Fínsko – 3 zápasy, 6 bodov (18:9)*
    4. Slovensko – 3 zápasy, 3 body (7:12)*
    5. Bielorusko – 4 zápasy, 0 bodov (6:19)
    * -istý postup do štvrťfinále

    Jednoznačným favoritom zápasu sú ruskí hokejisti. Na ich triumf vypísali bookmakeri stávkocých kancelárií kurz približne 1.18, zatiaľ čo na víťazstvo mladých Slovákov je to až 10.1.

    Začiatok duelu je naplánovaný na 13:00. Ostaňte s portálom Onlajny.eu a určite vám z neho neunikne nič podstatné.
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Georgijev (Samsonov) – Rykov, Žuldikov, Bojkov, Provorov, Sergejev, Šaripzjanov, Mikulovič, Voronkov – Kraskovskij (A), Poljunin, Korškov – Svečnikov, Lazarev, Kamenev (C) – Svetlakov (A), Kaprizov, Kuzmenko – Fazlejev, Lauta, Dergačjov. Trenér: Valerij Bragin.

    Slovensko: Húska (Škorvánek) – Sloboda, Jaroš (C), Koch, Černák (A), Moravčík, Ivanič, Romančík, Maier – Paločko, Milý, M. Sukeľ (A) – Šiška, Hrušík, Lešťan – Briestenský, Huňa, M. Surový – Bondra, Pospíšil. Trenér: Ernest Bokroš.

    Rozhodca: Nord (SWE), Sylvian (CAN) – Kaderli (SUI), Sormunen (FIN).
     
    Začiatok duelu sa opäť o niekoľko minút posunie.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na hracej ploche a duel sa o malý moment začne. Slovensko bude hrať v bielych dresoch, Rusi v červenej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Prvé buly vyhrali ruskí hokejisti a ihneď sa pustili do útočenia. Puk však iba nahodili na zadný mantinel za slovenskú bránku, kde našim chlapcom s rozohrávkou pomôže Húska.
     
    00:21
    Slovákom ale napokon pokus o rozohrávku od vlastnej bránky nevyšiel a puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred Húskom.
     
    00:34
    Rusi buly okamžite vyhrali a na našu bránku vyslali prvú strelu. Z pravého kruhu pálil Mikulovič, ale nešlo o mimoriadne nebezpečný pokus.
     
    01:10
    Slováci dokázali puk vysunúť zo svojej obrannej tretiny dokonca aj do útoku, ale tam sa naši pred brankára Georgijeva vôbec nedostali.
     
    01:55
    Rusi sa vrátili do pásma a veľmi dobre tam zapracovali. Po porhrávke ostal za pravým kruhom úplne osamotený Sergejev a prudko pálil, no bránku tesne minul. Slovensko sa vzápätí rýchlo presunulo na opačnú stranu, ale tam Georgijev pred Moravčíkom puk prikryl.
     
    02:42
    Slovensko sa muselo opäť stiahnuť pred svoju bránku a puk aj teraz vyhodilo cez všetky čiary. Rusi sú stále veľmi aktívni.
     
    03:41
    Videli sme súboje o puk v strednom pásme, ktoré napokon vyhrali Rusi. Ani to ale našim súperom nepomohlo, pretože ich pokus o rýchlu rozohrávku na opačnú stranu klziska sa skončil iba zakázaným uvoľnením.
     
    03:57
    Rusko vyhralo buly pri svojej bránke a presunulo sa do útoku. Tam si puk na pravom kruhu pýtal kapitán Kamenev, ale bol výborne bránený a strieľať nemohol.
     
    04:18
    Slovensko sa dobre bráni, aj teraz v strede klziska Hrušík zachytil rozohrávku súpera. Naši chlapci odmietajú pustiť súpera do zakončenia.
     
    04:39
    Rusi ale napokon výborne zakombinovali a bleskovo sa dostali do prečíslenia troch proti dvom! Na jeho konci z medzikružia v rýchlosti pálil Kaprizov, ale bránku našťastie veľmi tesne minul.
     
    05:28
    Slovensko sa teraz musí brániť skutočne poctivo. Rusi predviedli ďalšoiu strelu, tentokrát pálil Fazlejev, ale iba do lapačky Húsku.
     
    05:37
    Ruskí hráči ihneď vyhrali buly a ostali v útočnej tretine. Od modrej čiary to strelecky skúšal Žuldikov, ale jeho pokus bol tečovaný mimo priestoru troch žrdí Húsku.
     
    06:18
    Slováci dokázali súpera vytlačiť spred Húsku až na opačnú polovicu klziska. Tam si však Rusi nerozumeli a pri pokuse o dlhú rozohrávku poslali puk iba na zakázané uvoľnenie.
     
    06:44
    Rusko nemalo so ziskom puku žiadny problém a okamžite sa presunulo späť do útoku. Tam si na pravej strane puk opäť vypýtal Kamenev a opäť chcel zakončovať z kruhu, no aj entokrát bol výborne bránený.
     
    07:17
    Černák teraz v strede klziska veľmi dobre našiel Lešťana, ktorý ho potiahol do útoku. Tam to skúšal prihrávkou pred bránku na Matúša Sukeľa, ale ten zakončovať nemohol, pretože súperi mu výborne zblokovali hokejku.
     
    07:30
    Černák si teraz neporadil najlepšie v defenzíve, kde pustil dopredu Kuzmenka popri mantineli, ale Rus napokon nebol úspešný a nedokázal ani zakončiť.
     
    07:51
    Slováci chceli ísť späť do pásma, ale zastavilo ich ofsajdové postavenie Lešťana. Po ňom bude nasledovať krátka reklamná prestávka.
     
    08:28
    Ďalšia skvelá práca rusého tímu. Dergačjov z pravého kruhu nahrával pred bránku do jazdy svojmu spoluhráčovi Lautovi, no jeho výborne pokrl Šiška a žiadne zakončenie nepripustil.
     
    08:44
    Rusi sú aktívni aj naďalej a pokračujú v obliehaní našej bránky. Kraskovskij si tam dovolil kľučku proti obrane a napokon aj strelu, ale nebol príliš dôrazný a Húsku nemohol prekvapiť.
     
    09:26
    Rusi si teraz nerozumeli pri prechode modrou čiarou a vyprodukovali ofsajd. Slovensko si musí v defenzíve aj naďalej dávať obrovský pozor.
     
    09:46
    Vzápätí sme videli aj ofsajd na opačnej polovici klziska, kde sa Moravčík rýchlo pokúšal nájsť svojho spoluhráča.
     
    10:35
    Rusi sa presunuli späť do pásma. Sergejev to tam skúšal strieľanou prihrávkou priamo pred bránku, pričom jeho puk ešte tečoval Kamenev, ale Húska rýchlo zareagoval.
     
    10:49
    Výborná šanca Slovenska! Briestenský urobil kusisko práce, získal puk a potiahol ho do pozície na prihrávku pred bránku, kde bol však Surový faulovaný a nemohol ideálne zakončiť.
     
    10:49
    Rusko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Andrej Kuzmenko.
     
    11:18
    Slováci sa nasťahovali do pásma, ale o puk bojujú iba pri mantineli. Rusko sa bráni naozaj veľmi dobre.
     
    12:01
    Slovensko sa napokon usadilo v pásme a po sérii prihrávok to strelecky skúsil Paločko, ale bez prípravy mieril iba tesne vedľa bránky. Stále držíme útočn pásmo.
     
    12:19
    Slováci to vôbec nemyslia zle. K výbornej strele sa dostal aj Jaroš, ktorého pokus ešte tečoval Milý, no Georgijev bol stopercentný a rýchlo zareagoval.
     
    12:40
    Rusko až teraz dokázalo dostať puk preč zo svojej tretiny. Slováci predviedli skutočne výbornú presilovku.
     
    12:49
    Rusko hrá v plnom počte, Slováci dobrú presilovku nevyužili.
     
    13:04
    Rusi sa dopustili zakázaného uvoľnenia, vhadzovať sa bude opäť pred Georgijevovm.
     
    13:52
    Ruskí hráči získali puk a hru výzrazne upokojili. Naši súperi sa následne presunuli do útoku, odkiaľ chceli zakončovať spred bránky, ale Slovensko sa pozorne ubránilo.
     
    14:44
    Húska musel vykorčuľovať na zadný mantinel a pomôcť svojim spoluhráčom s rozohrávkou. Rusko sa stále pokúša o obsadenie pásma.
     
    15:29
    Rusko dalo gól!
    Naši súperi sa napokon po veľkej aktivite v útočnej tretine ujímajú vedenia. V prvej veľkej šanci bol Provorov, ale po vlastnom zakončení puk pozbieral a odovzdal ho na útočnú čiaru. Odtiaľ prudko vypálil Mikulovič, avšak Húska jeho pokus iba vyrazil. V dorážkach bol najaktívnejší ARTUR LAUTA a puk poslal až za bránkovú čiaru. Asistencie: Aleander Mikulovič, Ivan Provorov.
    15:29 Lauta (RUS)
     
    15:40
    Slováci teda po pätnástich minútach prehrávajú najtesnejším možným rozdielom a my budeme sledovať, ako na to dokážu zareagovať.
     
    16:22
    Slováci začali po inkasovaní aktívne a presunuli sa do útoku, kde to skúsili aj strelecky, ale Georgijev si poradil. Naši chlapci aj napriek tomu puk držia v útoku.
     
    16:40
    Slovensko sa usadilo v pásme a vôbec to tam nemyslelo zle. Kusisko práce predviedol Pospíšil, ktorý sa zbavil súperov a pálil na bránku Georgijeva, no tam sa Sukeľ k dorážke nedostal.
     
    17:02
    Rusko sa bude druhýkrát v zápase brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Jegorov Voronkov.
     
    17:40
    Slovensko muselo v úvode presilovky pásmo opustiť, ale Sukeľ puk rýchlo poslal späť. Jaroš tam prihrávkou od modrej čiary našiel v pravom kruhu Slobodu, ktorý pálil z prvej, no puk mu nesadol.
     
    18:22
    Rusi faulovali opäť a Slovensko bude hrať 40 sekúnd v presilovke o dvoch hráčov! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Jegor Korškov
     
    18:37
    Slovensko to ihneď skúša strelecky. Jaroš pálil veľmi prudko, po ňom prišlo ďalšie zakončenie Šišku, no Georgijev zázračne odoláva.
     
    18:56
    Slovensko ostáva v pásme a útočí. Jaroš pálil ešte raz a puk si vymenil aj s Černákom, ale ten sa spoza obrany zakončovať neodhodlal.
     
    19:02
    Rusko už hrá vo štvorici, no naši chlapci stále ostávajú v útoku.
     
    19:37
    Slováci súpera stále tlačia a pred Georgijevom predvádzajú skutočne rýchly kolotoč. Na jeho konci bol teraz opäť Šiška, no Rusi statočne odolávajú. Brankárovi Georijevovi už pri rýchlom slede zakončení pomohla aj konštrukcia za jeho chrbtom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. V jej úvode sa Slovensko muselo prevažne brániť, ale zvládalo to bez výraznejších problémov. Potom prišla prvá presilovka pre náš tím, počas ktorej sa Slováci usadili v pásme súpera, ale Georgijeva neprepálili. Rusi potom udreli na opačnej polovici klziska, kde puk do siete dostal Lauta. Skvelú príležittosť na vyrovnanie mali Bokrošovi zverenci v závere tretiny v dvojnásobnej presilovke, ale aj za prispenia konštrukcie ruskej bránky svoj veľký tlak nevyužili.

    Strely po prvej tretine: 7:9.
    Druhá tretina sa začne približne o 12:55.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Druhá tretina sa začala, Slovensko v jej úvode dohráva posledné sekundy presilovky.
     
    20:07
    Rusi vyhrali prvé buly a puk rýchlo nahodili na zadný mantinel za Húsku. Slovensko musí začínať od svojho gólmana.
     
    20:22
    Rusi puk vyhodili ešte raz a medzičasom už hrajú v plnom počte. Slovensko kratučkú dohrávku presilovky nemalo šancu využiť.
     
    21:08
    Rusi chceli už v plnom počte preniesť hru pred nášho brankára. To ale nevyšlo Kraskovskijovi, ktorý sa po súboji s Černákom ocitol v ofsajdovej pozícii.
     
    21:37
    Rusko pokračuje v útočení. Do zakončenia sa tentokrát dostal kapitán Kamenev, no Húska pri tomto jeho pokuse zaváhať nemohol. Naši súperi sú aktívni, ale nie príliš nebezpeční.
     
    22:04
    Teraz sme to zrejme zakríkli. Rusi našli prihrávkou medzi kruhy Kuzmenka, ktorý ihneď nebezpečne vypálil, avšak puk v našej sieti našťastie neskončil.
     
    22:50
    Naši súperi stále ostávajú v útočnej tretine. Od modrej čiary to teraz strelecky skúsil Sergejev, ale nebol presný a bránku minul.
     
    23:04
    Rusko sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Alexander Dergačjov.
     
    23:50
    Rusi v úvode oslabenia puk vyhodili cez všetky čiary a našich chlapcov do pásma zatiaľ vôbec nepustili. Pospíšil sa tam síce snažil nájsť Jaroša, ale ten bol v ofsajde.
     
    24:15
    Rusko sa bráni ideálne a puk drží veľmi ďaleko našej bránky. Naši chlapci vôbec nedokážu nadviazať na skvelé presilovky z prvej tretiny.
     
    24:40
    Slovensko je stále za svojou bránkou, Rusi zbierajú cenné sekundičky a čas plynie. Na ľade to vôbec nevyzerá ako presilovka slovenského tímu.
     
    25:04
    Vylúčený Dergačjov je už späť na ľadovej ploche a Rusko hrá v plnom počte. Musíme uznať, že naši chlapci sa počas tejto presilovke poriadne nedostali ani len do pásma, nie to k strele.
     
    25:59
    Slovensko sa teraz presunulo do útoku a nemyslelo to vôbec zle. Sukeľ prihrával do jazdy Bondrovi, ktorý nebol najlepšie prikrytý, ale puk mu nesadol a v zakončení bránku netrafil.
     
    26:16
    Výbornú šancu teraz na opačnej polovici klziska spálili aj Rusi. T9 hru vynikajúco preniesli pred Húsku, kde dostal Lautov prenesený puk Kaprizov, ale bez prípravy ho napálil len do nášho gólmana.
     
    26:33
    Rusko ihneď vyhralo buly a pokračuje v obliehaní slovenskej bránky. Pred modrú čiaru dostal na pravej strane prihrávku Sergejev a prudko pálil, no nemieril presne.
     
    27:22
    Rusko to teraz skúšalo individuálne. Svečnikov sa v strednom pásme zbavil dvojice našich chlapcov a už sa rútil do zakončenia, no niektorý z jeho spoluhráčov mu ho znemožnil ofsajdom.
     
    27:57
    Rusko stále pokračuje vo svojom tlaku. Provorov teraz dvakrát našiel spoluhráčov – najskôr Lazareva a potom Kameneva, ale Slovensko odolalo obom pokusom.
     
    28:32
    Slováci získali puk a hru sa pokúsil upokojiť Černák. Dlhšou prirhráckou hľadal Briestenskému, no tomu puk tesne ušiel.
     
    29:12
    Rusko dalo gól!
    Slováci neodolali obrovskému tlaku svojho súpera a inkasovali aj druhýkrát. Húskovi najskôr pomohla konštrukcia, ale potom sa nestihol presunúť proti zakončeniu JEGORA RYKOVA, ktorý vyrazený puk posielal v podstate do prázdnej bránky. Asistencie: Alexander Poljunin, Pavol Kraskovskij.
    29:12 Rykov (RUS)
     
    29:45
    Slovensko sa navyše bude musieť brániť, pretože na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Radovan Bondra.
     
    30:30
    Rusko sa usadilo v pásme a poriadne tam točí našich chlapcov. Po sérii prihrávok zakončoval Lazarev, ale jeho pokus si náš gólman postrážil.
     
    31:21
    Pomer síl na ľadovej ploche sa na momet vyrovnať a potom si Slovensko zahrá presilovku. Na trestnú lavicu smeruje za hrubosť Jegor Korškov.
     
    31:45
    Bondra je späť na ľadovej ploche a Slovensko zakladá útočnú akciu. Naši chlapci majú k dispozícii skrátenú presilovku.
     
    32:02
    Slovensko sa ihneď presunulo do útoku a skúsilo to strelou od modrej čiary, ale Sergejev puk výborne tečoval mimo bránky.
     
    32:50
    Slovensku ale útočenie nevyšlo a muselo sa vrátiť do vlastnej obrany. Tam predviedol skvelý rehľad Fazlejev, získal puk a dokonca aj striedal, ale Húska rýchlo vyrazil.
     
    33:11
    Slováci puk rýchlo dostali z vlastnej obrannej tretiny na opačnú polovicu. Černák to tam skúšal strelecky, ale mieril iba tesne vedľa bránky a jeho puk skončil na zadnom mantineli.
     
    33:21
    Aj Rusko už hrá v plnom počte a presilovka slovenského tímu je minulosťou.
     
    34:04
    Slovensko sa bude musieť opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie Ladislav Romančík.
     
    34:37
    Slovensko puk v úvode vyhodilo z pásma, ale Rusi si ho pred vlastnou bránkou rýchlo prevzali a presunuli sa späť do útoku. Rykov hľadal prihrávkou pred bránku Polunina, ale Húska výborne zasiahol a nedovolil mu zakončiť.
     
    35:11
    Slovensko sa opäť dokázalo ubrániť a puk poslalo preč zo svojej obrannej tretiny, ale Rusi si ho za svojou bránkou opäť rýchlo zbierajú a budú chcieť útočiť.
     
    35:19
    Rusi to skúsili prostredníctvom strely obrancu Provorova od modrej čiary, ale tá Húsku neprekvapila. Náš gólman drží svoj tím nad vodou.
     
    35:47
    Rusko prichádza o presilovku, pretože Andrej Svetlakov sa dopustil nedovoleného bránenia.
     
    35:49
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci zareagovali v hre štyroch proti štyrom a znížili na rozdiel jediného gólu! MAtúš Sukeľ vyhral buly za seba na kapitána CHRISTIÁNA JAROŠA, ktorý sa na modrej čiare do puku poriadne oprel a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Matúš Sukeľ..
    35:49 Jaroš (SVK)
     
    36:04
    Slovensko hrá v plnom počte a začína sa jeho skrátená presilovka.
     
    36:20
    Slovensko si ale v úvode vlastnej početnej výhody muselo dávať pozor v obrane, no Rusi sa napokon dopustili nepresnej prihrávke a o tretinu sa sami pripravili.
     
    37:04
    Rusko mohlo skórovať vo vlastnom oslabení! Provovrov vysunul Kameneva, ktorý v brejku zakončoval, ale Húska jeho puk vyrazil. Následne ešte z opačnej strany pálil aj Provorov, no vo vlastnej početnej nevýhode trafil iba pravú žrď Húskovej bránky.
     
    37:47
    Táto skrátená preislovka Slovákom nevyšla a stále prehrávajú o jeidný gól. Rusko už hrá v plnom počte.
     
    38:17
    Slovensko pokračuje vo svojej snahe a pokúša sa prekvapiť súpera. Teraz si ale naši chlapci v strede klziska pomohli prihrávkou rukou, takže nasledovať musí prerušenie.
     
    38:50
    Slovensko bude zakladať novú útočnú akciu spoza vlastnej bránky, kde situáciu upokojili Černák s Maierom.
     
    39:05
    Začala sa posledná minúta tejto tretiny a Slovensko sa pokúša puk pozbierať za vlastnou bránkou.
     
    39:58
    Sukeľ teraz odviedol kusisko práce vo vlastnom oslabení a puk poslal čo najďalej od svojej bránky. Aj napriek tomu sa ale Kamenev individuálne dostal do skvelej príležitosti, v ktorej však zoči-voči Húskovi nepochodil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Videli sme v nej pokračovanie bojovného hokeja, pričom Rusi najskôr svoje vedenie zvýšili na 2:0, ale naši chlapci následne reagovali nechytateľnou tvrdou strelou Košičana Christiána Jaroša. Pred záverečnou dvadsaťminútovkou je teda všetko otvorené.

    Pomer striel v druhej tretine: 15:6.
    Tretia tretina sa začne približne o 14:45.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Prvé buly tretej tretiny vyhralo po veľkom boji SLovensko. Naši chlapci sa hneď dostali aj do útoku, kde bojujú pri mantineli.
     
    40:37
    Jaroš vydoloval puk pri mantineli a poslal ho za bránku, kde ale Huňa ani Paločko prihrávku nespracovali.
     
    41:11
    Rusko sa pohodlne ubránilo a presunulo sa do útoku. Koch pri defenzívnej činnosti stratil hokejku, ale naši súperi to nevyužili a ani nevystrelili.
     
    41:54
    Úvodné dve minúty tretej trtiny prineisli rýchly hokej, ale nie strelecké príležitosti. Slovensko sa výborne bráni, Ivanič zblokoval pokus o nahodenie na Húsku.
     
    42:37
    Kaprizov teraz dostal prihrávku na modrú čiaru a skúsil to prudkou strelou, ale pri nej tesne minul vzdialenejšiu žrď. Rusko sa stále častejšie a častejšie drží v ofenzíve.
     
    43:06
    Slovensko to skúsilo so založením novej útočnej akcie. Pospíšil si chcel puk hodiť o mantinel, ale nevyšlo mu ho a obrancu súpera neoklamal.
     
    43:36
    Výborná práca slovenského tímu! Erik Černák si potiahol puk do útočnej tretiny, vymenil si ho s Pospíšilom a po spätnej prihrávke zakončoval spred bránky, ale jeho vynikajúcu šancu vychytal brankár Georgijev.
     
    43:53
    Slovensko sa chcelo do pásma vrátiť ešte raz, ale dopustilo sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    44:40
    Naši chlapci si teraz museli dávať pozor v defenzíve, kde napokon ruskú prihrávku prečítal Šiška a hru upokojil.
     
    44:59
    Rusi pokračovali vo svojej aktivite. Kuzmenko spoza bránky našiel Kaprizova, ale ten našťastie pre náš tím pri zakončení z medzikružia zlomil hokejku.
     
    45:57
    Slovensko sa teraz presunulo na opačnú stranu, kde ale Hrušík inkasoval od Kaprizova úder hokejkou priamo do tváre. Rozhodcovia si to však nevšimli a obrali nás o presilovku.
     
    46:34
    Rusi sa presunuli späť do útoku a mohli zvýšiť svoje vedenie. Z pravej strany výborne zakončoval Poljunin a Húsku už prekonal, no jeho pokus zastavila konštrukcia bránky.
     
    47:03
    Rusi ešte pokračovali v útočnej aktivite. Rykov peknou zadovkou našiel kapitána Kameneva, ale ten bol tesne bránený a bez prípravy vystrelil iba vedľa pravej žrde Húskovej bránky.
     
    47:40
    Naši súperi ešte pokračovali v útočení, ale Huňa získal puk a potiahol ho až do útoku. Tam prihrával Surovému, no tomu puk uskočil.
     
    48:04
    Na opačnej polovici opäť rýchly prechod ruského celku. Kaprizov tam našiel Kuzmenka, no v rýchlosti vynikol iba Húska.
     
    49:01
    Slovensko sa bude musieť brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie obranca Matej Moravčík.
     
    49:40
    Rusi sa okamžite usadili v pásme a opäť nastrelili konštrukciu bránky. Podarilo sa to Rykovovi, ktorý pálil z ľavej strany.
     
    50:22
    Slovensko ale napokon vytvralo v obrannej hre a Briestenskému sa puk podarilo vypáliť preč z pásma. Naši môžu striedať.
     
    50:40
    Slováci ani len nedovolili súperovi návrat do pásma a puk opäť vyhodili preč zo svojej obrannej tretiny. Naši chlapci sa teraz bránia skutočne veľmi dobre a pomáhajú Húskovi.
     
    50:58
    Puk do tretice vyhodil aj Černák a Slovensko sa v tomto oslabení s určitosťou ubráni bez inkasovania.
     
    51:01
    Rusi už hrajú v plnom počte, rozohrávať budú os vlastnej bránky.
     
    51:43
    Rusko sa ihneď presunulo do pásma a hrá tam azda lepšie ako v presilovke. Kaprizov od omdrej čiary pred bránkou hľadal Kuzmenka, no v zmätku nebezpečnejšie zakončenie neprišlo.
     
    52:14
    Kuzmenko pokračuje vo svojej aktivite aj naďalej a poriadne trápi slovenských obrancov. Naši chlapci sú stiahnutí pred Húskom a bránia sa naozaj obetavo.
     
    53:49
    Slovensko sa napokon dokázalo veľkému tlaku ubrániť a hru upokojilo. Naši chlapci sa presunuli na opačnú polovicu, kde chceli krížnou prihrávkou nájsť Sukeľa, ale nestalo sa tak.
     
    54:10
    Puk lieta zo strany na stranu a veľkú šancu teraz spálili ruskí hráči. Poljunin chcel využiť puk skákajúci v medzikruží, ale do jeho rany sa obetavo hodil Erik Černák, ktorý tak výborne pomohol brankárovi Húskovi.
     
    54:55
    Strelecky to skúsil aj Svečnikov, ale jeho pokus Slovensko vyrazilo na ochrannú sieť. Hra sa upokojí a slovenský tím sa môže na moment upokojiť.
     
    55:09
    Slovenský obranca Maier získal puk vo vlastnej obrannej tretine a potiahol si ho až do útoku. Tam chcel síe strieľať, ale Rusi mu puk vzali a vystrelili ho mimo ihriska.
     
    55:09
    Rusko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za vyhodenie puku Maxim Lazarev.
     
    55:33
    Rusi teraz nemusia vôbec nič vymýšľať a puk iba vyhadzujú cez všetky čiary. Naši chlapci sa pokúsia založiť novú útočnú akciu.
     
    56:04
    Rusi zavreli pásmo a odmietajú nás pustiť doň späť. Slovensko môže striedať, na modrej čiare to teraz skúsi Jaroš.
     
    57:09
    Slovenská presilovka je minulosťou, RUsko už hrá v plnom prúde.
     
    57:12
    Tak toto je poriadne nepríjemná situácia pre slovenský tím. Černák a Koch sa nešťastne zrazili pri obrannej činnosti proti Maximovi a Koch ostáva ležať na ľade.
     
    57:12
    Patrik Koch mal našťastie iba vyrazený dych a po niekoľkých desiatkách sekúnd sa z ľadu postavil a po vlastných odišiel na striedačku. V poriadku je aj Erik Černák.
     
    57:57
    Košičan Černák je už dokonca späť na ľadovej ploche, ale musí sa iba brániť. Rusko v závere riadnej hracej doby nič nevymýšľa, no puk drží ďaleko od svojej bránky.
     
    58:14
    Slovenskí hokejisti puk napokon získali a pustili sa do útočenia. To ale zastavil Hrušík, ktorý bol prirýchly a dopustil sa iba ofsajdu.
     
    58:24
    Rusko vyhralo buly a okamžite sa presunulo do útoku. Ihneď po prechode modrou čiarou pálil obranca Sergjeev, jeho strela bola ešte tečovaná a dorážal Kraskovskij, ale Húska bol na svojom mieste.
     
    58:36
    Tak toto je pre Slovensko poriadne nepríjemná situácia. V závere tretej tretiny sa budeme brániť po podrazení Andreja Slobodu.
     
    59:29
    Slovensko sa bráni, ruský tím pozorne zbiera potrebné sekundičky. Naši chlapci sú nasťahovaní pred Húskom a skutočne mu výborne pomáhajú, ale na vyrovnanie už majú iba niekoľko sekúnd.
     
    59:29
    Slovenský tréner Ernest Bokroš si berie oddychový čas. Po ňom bude nasledovať buly pred brankárom Húskom.
     
    59:41
    Slovensko vyhralo buly a Jaroš vyviezol puk z obrannej tretiny do stredu klziska. Tam ale narazil iba na Rusov, ktorí si kus čiernej gumy postrážia.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, Slovensko aj napriek statočnému a bojovnému výkonu nedokázalo proti Rusom vyrovnať a v základnej skupine už body nezískalo. Ruskí hokejisti ťahali za dlhší koniec pomyselného povrazu a zvíťazili naozaj zaslúžene.

    Najlepší hráči zápasu:
    Rusko: Artur Lauta
    Slovensko: Matúš Sukeľ

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok večera. Ďakujeme za pozornosť. (15:18:40)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 16. Lauta (Mikulovič, Provorov), 30. Rykov (Poljunin, Kraskovskij) – 36. Jaroš (M. Sukeľ)


    Rusko: Georgijev (Samsonov) – Rykov, Žuldikov, Bojkov, Provorov, Sergejev, Šaripzjanov, Mikulovič, Voronkov – Kraskovskij (A), Poljunin, Korškov – Svečnikov, Lazarev, Kamenev (C) – Svetlakov (A), Kaprizov, Kuzmenko – Fazlejev, Lauta, Dergačjov. Trenér: Valerij Bragin.
    Slovensko: Húska (Škorvánek) – Sloboda, Jaroš (C), Koch, Černák (A), Moravčík, Ivanič, Romančík, Maier – Paločko, Milý, M. Sukeľ (A) – Šiška, Hrušík, Lešťan – Briestenský, Huňa, M. Surový – Bondra, Pospíšil. Trenér: Ernest Bokroš.

    Rozhodca: Nord (SWE), Sylvian (CAN) – Kaderli (SUI), Sormunen (FIN)