Rusko – Slovensko 2:1 (kon.) | Dánsko – USA 1:4 (kon.) | Fínsko – Česko 5:4 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:5 (kon.)
koniec
Rusko
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Slovensko
Štvrtok 31.12.2015, 13:07 • Hartwall Arena, Helsinki • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je koniec, Slovensko aj napriek statočnému a bojovnému výkonu nedokázalo proti Rusom vyrovnať a v základnej skupine už body nezískalo. Ruskí hokejisti ťahali za dlhší koniec pomyselného povrazu a zvíťazili naozaj zaslúžene.

    Najlepší hráči zápasu:
    Rusko: Artur Lauta
    Slovensko: Matúš Sukeľ

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok večera. Ďakujeme za pozornosť. (15:18:40)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Slovensko vyhralo buly a Jaroš vyviezol puk z obrannej tretiny do stredu klziska. Tam ale narazil iba na Rusov, ktorí si kus čiernej gumy postrážia.
     
    59:29
    Slovenský tréner Ernest Bokroš si berie oddychový čas. Po ňom bude nasledovať buly pred brankárom Húskom.
     
    59:29
    Slovensko sa bráni, ruský tím pozorne zbiera potrebné sekundičky. Naši chlapci sú nasťahovaní pred Húskom a skutočne mu výborne pomáhajú, ale na vyrovnanie už majú iba niekoľko sekúnd.
     
    58:36
    Tak toto je pre Slovensko poriadne nepríjemná situácia. V závere tretej tretiny sa budeme brániť po podrazení Andreja Slobodu.
     
    58:24
    Rusko vyhralo buly a okamžite sa presunulo do útoku. Ihneď po prechode modrou čiarou pálil obranca Sergjeev, jeho strela bola ešte tečovaná a dorážal Kraskovskij, ale Húska bol na svojom mieste.
     
    58:14
    Slovenskí hokejisti puk napokon získali a pustili sa do útočenia. To ale zastavil Hrušík, ktorý bol prirýchly a dopustil sa iba ofsajdu.
     
    57:57
    Košičan Černák je už dokonca späť na ľadovej ploche, ale musí sa iba brániť. Rusko v závere riadnej hracej doby nič nevymýšľa, no puk drží ďaleko od svojej bránky.
     
    57:12
    Patrik Koch mal našťastie iba vyrazený dych a po niekoľkých desiatkách sekúnd sa z ľadu postavil a po vlastných odišiel na striedačku. V poriadku je aj Erik Černák.
     
    57:12
    Tak toto je poriadne nepríjemná situácia pre slovenský tím. Černák a Koch sa nešťastne zrazili pri obrannej činnosti proti Maximovi a Koch ostáva ležať na ľade.
     
    57:09
    Slovenská presilovka je minulosťou, RUsko už hrá v plnom prúde.
     
    56:04
    Rusi zavreli pásmo a odmietajú nás pustiť doň späť. Slovensko môže striedať, na modrej čiare to teraz skúsi Jaroš.
     
    55:33
    Rusi teraz nemusia vôbec nič vymýšľať a puk iba vyhadzujú cez všetky čiary. Naši chlapci sa pokúsia založiť novú útočnú akciu.
     
    55:09
    Rusko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za vyhodenie puku Maxim Lazarev.
     
    55:09
    Slovenský obranca Maier získal puk vo vlastnej obrannej tretine a potiahol si ho až do útoku. Tam chcel síe strieľať, ale Rusi mu puk vzali a vystrelili ho mimo ihriska.
     
    54:55
    Strelecky to skúsil aj Svečnikov, ale jeho pokus Slovensko vyrazilo na ochrannú sieť. Hra sa upokojí a slovenský tím sa môže na moment upokojiť.
     
    54:10
    Puk lieta zo strany na stranu a veľkú šancu teraz spálili ruskí hráči. Poljunin chcel využiť puk skákajúci v medzikruží, ale do jeho rany sa obetavo hodil Erik Černák, ktorý tak výborne pomohol brankárovi Húskovi.
     
    53:49
    Slovensko sa napokon dokázalo veľkému tlaku ubrániť a hru upokojilo. Naši chlapci sa presunuli na opačnú polovicu, kde chceli krížnou prihrávkou nájsť Sukeľa, ale nestalo sa tak.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 16. Lauta (Mikulovič, Provorov), 30. Rykov (Poljunin, Kraskovskij) – 36. Jaroš (M. Sukeľ)


    Rusko: Georgijev (Samsonov) – Rykov, Žuldikov, Bojkov, Provorov, Sergejev, Šaripzjanov, Mikulovič, Voronkov – Kraskovskij (A), Poljunin, Korškov – Svečnikov, Lazarev, Kamenev (C) – Svetlakov (A), Kaprizov, Kuzmenko – Fazlejev, Lauta, Dergačjov. Trenér: Valerij Bragin.
    Slovensko: Húska (Škorvánek) – Sloboda, Jaroš (C), Koch, Černák (A), Moravčík, Ivanič, Romančík, Maier – Paločko, Milý, M. Sukeľ (A) – Šiška, Hrušík, Lešťan – Briestenský, Huňa, M. Surový – Bondra, Pospíšil. Trenér: Ernest Bokroš.

    Rozhodca: Nord (SWE), Sylvian (CAN) – Kaderli (SUI), Sormunen (FIN)