Rusko – Slovensko 2:1 (kon.) | Dánsko – USA 1:4 (kon.) | Fínsko – Česko 5:4 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:5 (kon.)
koniec
Kanada
2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
Švédsko
cz Štvrtok 31.12.2015, 19:00 • Ice Hall, Helsinky, Finsko • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    Rasmus ASPLUND - 2:5
     
    59:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Kanadě se hra bez brankáře nevyplatila. Englund vystřelil puk, který dojel RASMUS ASPLUND, jenž sám před zcela prázdnou brankou nezaváhal. Asistence: Andreas Englund.
     
    59:09
    Lagesson nevyhodil touš z obranného pásma, čehož málem využil Strome, jenomže nejproduktivnější hráč Kanady v koncovce selhal!
     
    58:29
    Na má slova skutečně došlo. Blackwood zamířil na střídačku a Kanaďané hrají v šesti!
     
    56:11
    Linus Söderström má možná nějaký zdravotní problém, protože jej v závěru základní hrací doby střídá Felix Sandström. Snad to nebude nic vážného a švédský gólman bude moct pokračovat v turnaji.
    Mitchi MARNER - 2:4
     
    54:10
    Kanada právě vstřelila branku!
    Hokejisté s javorovým listem na hrudi bleskově využívají přesilovku. Point vyhrál vhazování na Hickettse, který okamžitě poslal kotouč MITCHI MARNEROVI, který si na konci roku zadělal na problémy s ochránci zvířat, protože vymetl všechny pavučiny Söderströmovy branky. Asistence: Joe Hicketts, Brayden Point.
     
    54:05
    Tým Kanady si vyžádal oddechový čas.
     
    54:05
    Důraz u mantinelu přehnal Carlsson, který na trestné lavici udělá společnost Grundströmovi a i Kanada bude mít k dobru dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    52:56
    Také Kanada si zkusí hru v početní výhodě. Autor předchozí střely si počínal v rozporu s pravidly a za nedovolené bránění usedl za katr.
     
    49:43
    Korunky budou mít k dispozici dokonce dvojnásobnou početní převahu, neboť k Dermottovi ještě přisedl Hickey.
     
    49:36
    Šance Kanady na nějaký bodový zisk se opět ztenčuje. Za sekání je totiž vyloučen Dermott a Švédové si zahrají přesilovku pět na čtyři.
    Anton KARLSSON - 1:4
     
    47:09
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Výběr Tre Kronor odskakuje Kanadě na tříbrankový rozdíl. Lööke posunul touš na modrou čáru Carlssonovi, jehož nabídku před branku dorazil za Blackwoodova záda pohotový ANTON KARLSSON, jenž zaznamenal svůj první gól na tomto turnaji. Asistence: Gabriel Carlsson, Jens Lööke.
    Adrian KEMPE - 1:3
     
    33:38
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové tuto přesilovou hru bez skrupulí využívají. Holmström, který stál u tyčky Blackwoody branky, našel na druhé straně dobře postaveného ADRIANA KEMPEHO, který střelou z první překonal Blackwooda. Asistence: Axel Holmström, Gustav Forsling.
     
    33:00
    Švédové si zahrají v početní převaze. Na trestnou lavici totiž usedl Perlini a celek Tre Kronor tak bude mít další možnost, kterak navýšit své jednobrankové vedení.
     
    30:06
    Před Söderströmem se opět strhla mela a rozhodčí neměl jinou možnost než vylučovat. Ze švédské strany odešli za katr Ollas-Mattsson a Grundström, z kanadské pak Stephens. Kanada tak bude hrát přesilovku pět na čtyři.
     
    25:40
    Za švédskou brankou se strhla menší strkanice, po níž jsou vyloučeni Englund a Quenneville. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    23:38
    Švédové teď měli obrovskou šanci! Timashov přihrál zpoza branky Aplundovi, který vypálil na první dobrou, ale ke smůle Švédska trefil jen tyč Blackwoodovy svatyně.
     
    16:13
    Švédové budou mít šanci vzít si zpět ztracený dvoubrankový náskok. Na lavici hanby totiž usedl Crouse.
    Mitchella STEPHENS - 1:2
     
    15:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    V závěru první třetiny se Kanaďané dostávají na dostřel. Chabot nahazoval puk od modré čáry, Söderström jeho nabídku pouze vyrazil před úplně volného MITCHELLA STEPHENSONA, který neměl problém dopravit puk do poloprázdné branky. Asistence: Thomas Chabot.
     
    11:11
    Velká šance pro Kanadu! Strome přenechal hrací předmět do tandemu Marnerovi, který si ale na Söderströma nepřišel. Švédský brankář teď podržel svůj tým.
     
    09:18
    Lagesson přehnal svou obrannou aktivitu a poté, co zezadu seknul Stromea, už usedl na trestnou lavici. Také Kanada si zahraje v početní převaze.
    Gustav FORSLING - 0:2
     
    07:08
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové využívají i další přesilovou hru. Nylander přenechal černou pryž GUSTAVU FORSLINGOVI, který střelou z kruhu překonal Blackwooda podruhé. Asistence: Alexander Nylander, Adrian Kempe.
     
    06:37
    Svěřenci kouče Grönbörga si zahrají ve dvojnásobné početní převaze, Beauvillier vyhodil puk přes tvrzené sklo a už poslušně odjel na lavici hanby.
     
    05:05
    Švédové si zahrají druhou přesilovku v krátkém časovém úseku, za hru vysokou holí je vyloučen Chartier.
    Alexander NYLANDER - 0:1
     
    04:37
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Výběr Tre Kronor početní převahu bleskově využívá. Timashov přenechal za modrou čárou puk Aplundovi, jehož vyraženou střelu usměrnil za Blackwoodova záda na druhém křídle najíždějící ALEXANDER NYLANDER. Asistence: Rasmus Aplund, Dmytro Timashov.
     
    04:20
    Na opačné straně hřiště vyzkoušel Blackwoodovu pozornost Kempe, ovšem kanadský brankář se zaskočit nenechal a uzmul puk do lapačky. Vzápětí se strhla před kanadskou brankou strkanice, po níž jsou vyloučeni právě Kempe a z kanadské strany McKeown a Virtanen. Švédové si tedy zahrají přesilovku pět na čtyři.

    Michal Šandor

    Góly a asistencie: 16. Stephens (Chabot), 55. Marner (Hicketts, Point) – 5. Nylander (Aplund, Timashov), 8. Forsling (Nylander, Kempe), 34. Kempe (Homström, Forsling), 48. Karlsson (Carlsson, Lööke), 60. Asplund (Englund)


    Kanada: Blackwood (McDonald) – Hicketts, Chabot, Fleury, Hickey, Sanheim, Dermott, McKeown – Chartier, Marner, Point – Strome, Virtanen, Crouse – Gauthier, Barzal, Beauvillier – Perlini, Konecny, Quenneville – Stephens
    Švédsko: Söderström (57. Sandström) – Lagesson, Forsling, Ollas-Mattsson, Englund, Pettersson, Carlsson – Lindblom, Holmström, Kempe – Timashov, Asplund, Nylander – Lööke, Ehn, Karlsson – Forsbacka-Karlsson, Grundström

    Rozhodca: Anisimov (Rusko), Pešina (Česko) – Nieminen (Finsko), Oliver (USA)