Rusko – Slovensko 2:1 (kon.) | Dánsko – USA 1:4 (kon.) | Fínsko – Česko 5:4 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:5 (kon.)
koniec
Kanada
2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
Švédsko
cz Štvrtok 31.12.2015, 19:00 • Ice Hall, Helsinky, Finsko • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:05
    Důraz u mantinelu přehnal Carlsson, který na trestné lavici udělá společnost Grundströmovi a i Kanada bude mít k dobru dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    52:56
    Také Kanada si zkusí hru v početní výhodě. Autor předchozí střely si počínal v rozporu s pravidly a za nedovolené bránění usedl za katr.
     
    49:43
    Korunky budou mít k dispozici dokonce dvojnásobnou početní převahu, neboť k Dermottovi ještě přisedl Hickey.
     
    49:36
    Šance Kanady na nějaký bodový zisk se opět ztenčuje. Za sekání je totiž vyloučen Dermott a Švédové si zahrají přesilovku pět na čtyři.
     
    33:00
    Švédové si zahrají v početní převaze. Na trestnou lavici totiž usedl Perlini a celek Tre Kronor tak bude mít další možnost, kterak navýšit své jednobrankové vedení.
     
    30:06
    Před Söderströmem se opět strhla mela a rozhodčí neměl jinou možnost než vylučovat. Ze švédské strany odešli za katr Ollas-Mattsson a Grundström, z kanadské pak Stephens. Kanada tak bude hrát přesilovku pět na čtyři.
     
    25:40
    Za švédskou brankou se strhla menší strkanice, po níž jsou vyloučeni Englund a Quenneville. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    16:13
    Švédové budou mít šanci vzít si zpět ztracený dvoubrankový náskok. Na lavici hanby totiž usedl Crouse.
     
    09:18
    Lagesson přehnal svou obrannou aktivitu a poté, co zezadu seknul Stromea, už usedl na trestnou lavici. Také Kanada si zahraje v početní převaze.
     
    06:37
    Svěřenci kouče Grönbörga si zahrají ve dvojnásobné početní převaze, Beauvillier vyhodil puk přes tvrzené sklo a už poslušně odjel na lavici hanby.
     
    05:05
    Švédové si zahrají druhou přesilovku v krátkém časovém úseku, za hru vysokou holí je vyloučen Chartier.
     
    04:20
    Na opačné straně hřiště vyzkoušel Blackwoodovu pozornost Kempe, ovšem kanadský brankář se zaskočit nenechal a uzmul puk do lapačky. Vzápětí se strhla před kanadskou brankou strkanice, po níž jsou vyloučeni právě Kempe a z kanadské strany McKeown a Virtanen. Švédové si tedy zahrají přesilovku pět na čtyři.

    Michal Šandor

    Góly a asistencie: 16. Stephens (Chabot), 55. Marner (Hicketts, Point) – 5. Nylander (Aplund, Timashov), 8. Forsling (Nylander, Kempe), 34. Kempe (Homström, Forsling), 48. Karlsson (Carlsson, Lööke), 60. Asplund (Englund)


    Kanada: Blackwood (McDonald) – Hicketts, Chabot, Fleury, Hickey, Sanheim, Dermott, McKeown – Chartier, Marner, Point – Strome, Virtanen, Crouse – Gauthier, Barzal, Beauvillier – Perlini, Konecny, Quenneville – Stephens
    Švédsko: Söderström (57. Sandström) – Lagesson, Forsling, Ollas-Mattsson, Englund, Pettersson, Carlsson – Lindblom, Holmström, Kempe – Timashov, Asplund, Nylander – Lööke, Ehn, Karlsson – Forsbacka-Karlsson, Grundström

    Rozhodca: Anisimov (Rusko), Pešina (Česko) – Nieminen (Finsko), Oliver (USA)