Rusko – Slovensko 2:1 (kon.) | Dánsko – USA 1:4 (kon.) | Fínsko – Česko 5:4 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:5 (kon.)
koniec
Kanada
2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
Švédsko
cz Štvrtok 31.12.2015, 19:00 • Ice Hall, Helsinky, Finsko • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vzhledem k tomu, že tento on-line byl posledním v roce 2015, který jsme vám nabídli, mi dovolte, abych Vám jménem vedení eSports, všech kolegů a kolegyň, kteří pro vás během celého roku připravovali online přenosy z různých sportovních událostí, popřál do nového roku hlavně hodně zdraví, štěstí a ať je pro vás rok 2016 minimálně stejně úspěšný, jako byl ten právě končící. Děkujeme vám za pozornost a přízeň, kterou jste nám po celou dobu věnovali. Mějte se moc hezky a užijte si silvestrovský večer a noc. Na počtenou. (21:45:45)
     
    Švédové po vítězství 5:2 nad Kanadou ovládli základní skupinu A bez ztráty kytičky a ve čtvrtfinále se utkají se čtvrtým týmem skupiny B, tedy se Slovenskem. Na druhém místě skončily v "áčku" Spojené státy americké, které vyzvou Českou republiku. Kanada nakonec obsadila ve skupině A až třetí pozici a ve čtvrtfinále změří síly s Finskem a vítěz skupiny B Rusko se střetne s Dánskem.
     
    Máme za sebou zajímavý zápas, na jehož konci se z vítězství a zisku tří bodů radují Švédové, kteří porazili Kanadu 5:2. Z kanadské strany byl nejlepším hráčem vyhlášen Travis Konecny a ze švédské Gustav Forsling. Na počest vítězů nyní zazní švédská hymna.
     
    Konec zápasu.
    Rasmus ASPLUND - 2:5
     
    59:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Kanadě se hra bez brankáře nevyplatila. Englund vystřelil puk, který dojel RASMUS ASPLUND, jenž sám před zcela prázdnou brankou nezaváhal. Asistence: Andreas Englund.
     
    59:34
    Na tento zápas se přišel podívat i trenér slovenské juniorské reprezentace Ernest Bokroš, jehož tým se ve čtvrtfinále utká právě se Švédskem.
     
    59:09
    Lagesson nevyhodil touš z obranného pásma, čehož málem využil Strome, jenomže nejproduktivnější hráč Kanady v koncovce selhal!
     
    58:29
    Na má slova skutečně došlo. Blackwood zamířil na střídačku a Kanaďané hrají v šesti!
     
    58:06
    Do konce řádné hrací doby zbývají necelé dvě minuty a Kanada možná zkusí hru bez brankáře.
     
    57:42
    Lagesson pouze zavezl gumovou pryž do útočného pásma, jenomže puk nakonec skončil mimo hřiště a vhazovat se tak bude v obranné třetině Kanady.
     
    56:11
    Linus Söderström má možná nějaký zdravotní problém, protože jej v závěru základní hrací doby střídá Felix Sandström. Snad to nebude nic vážného a švédský gólman bude moct pokračovat v turnaji.
     
    56:11
    Kanada vycítila šanci a momentálně obléhá švédské území. Druhá kanadská formace ale úspěšná nebyla, ale získala alespoň vhazování před švédským brankářem.
    Mitchi MARNER - 2:4
     
    54:10
    Kanada právě vstřelila branku!
    Hokejisté s javorovým listem na hrudi bleskově využívají přesilovku. Point vyhrál vhazování na Hickettse, který okamžitě poslal kotouč MITCHI MARNEROVI, který si na konci roku zadělal na problémy s ochránci zvířat, protože vymetl všechny pavučiny Söderströmovy branky. Asistence: Joe Hicketts, Brayden Point.
     
    54:05
    Tým Kanady si vyžádal oddechový čas.
     
    54:05
    Důraz u mantinelu přehnal Carlsson, který na trestné lavici udělá společnost Grundströmovi a i Kanada bude mít k dobru dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    53:02
    Od modré čáry napřáhl Marner, s jehož bombou si Söderström poradil. Švédové ihned vyrazili do přečíslení dvou na jednoho, ale Karlsson nezamířil přesně.
     
    52:56
    Také Kanada si zkusí hru v početní výhodě. Autor předchozí střely si počínal v rozporu s pravidly a za nedovolené bránění usedl za katr.

    Michal Šandor

    Góly a asistencie: 16. Stephens (Chabot), 55. Marner (Hicketts, Point) – 5. Nylander (Aplund, Timashov), 8. Forsling (Nylander, Kempe), 34. Kempe (Homström, Forsling), 48. Karlsson (Carlsson, Lööke), 60. Asplund (Englund)


    Kanada: Blackwood (McDonald) – Hicketts, Chabot, Fleury, Hickey, Sanheim, Dermott, McKeown – Chartier, Marner, Point – Strome, Virtanen, Crouse – Gauthier, Barzal, Beauvillier – Perlini, Konecny, Quenneville – Stephens
    Švédsko: Söderström (57. Sandström) – Lagesson, Forsling, Ollas-Mattsson, Englund, Pettersson, Carlsson – Lindblom, Holmström, Kempe – Timashov, Asplund, Nylander – Lööke, Ehn, Karlsson – Forsbacka-Karlsson, Grundström

    Rozhodca: Anisimov (Rusko), Pešina (Česko) – Nieminen (Finsko), Oliver (USA)