Třinec – Zlín 3:1 (kon.) | Plzeň – Liberec 1:3 (kon.) | Hradec Králové – Litvínov 5:1 (kon.)
Kometa Brno – K. Vary 3:4 (0:2 po s.n.)
po s.n. (0:2)
HC Kometa Brno
3:4 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Utorok 22.12.2015, 18:00 • DRFG Arena • Tipsport extraliga (ČR) • 29. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Tomáš RACHŮNEK - 3:4
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Energie Karlovy Vary.
    Rozhodující gól vstřelil TOMÁŠ RACHŮNEK, který zakončil první nájezd, na něj pak navázal Bartek a dva body putují do Karlových Varů.
     
    63:50
    Hostující trenér si vyžádal oddechový čas.
    55:21 Tomáš KABERLE - 3:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    55:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    V přesilovce je srovnáno. Kováčikovi vůbec nesedla střela, to samé platí i pro TOMÁŠE KABERLEHO, jehož pokus bekhendem vypadal všelijak, ale každopádně přeletěl přiložený Závorkův beton a je zaslouženě vyrovnáno. Asistence: Jozef Kováčik.
     
    54:41
    Marosz inkasuje 2+10 za hru vysokou holí.
    54:23 Martin BARTEK - 2:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    54:23
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Jenže soupeř dává Kometě tvrdý direkt. Ačkoliv byli domácí lepší a třetí gól byl na spadnutí, radují se hosté. Teprve šestou střelu v této třetině vyslal MARTIN BARTEK, který se vytočil zpoza brány a prostřelil Čiliaka mezi betony. Asistence: Tomáš Rachůnek, Jaroslav Kůs.
     
    51:37
    Vary jsou opět po tlakem, ale Kometa neproměňuje šance. Obrovskou měl Němec, který si najel před Závorku, ale bekhendem ho nepřekonal.
     
    47:26
    Obrovský tlak Komety, která se nemůže prosadit, přičemž měla řadu tutovek. Zohorna, Němec, ale ani Kováčik však Závorku nepřekonávají. Aktivní Kováčik dnes podruhé v zápase orazítkoval tyčku po tvrdé ráně.
     
    46:34
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Vachovec - 2 min., hákování).
     
    41:28
    Zohorna nehraje s Káňou vůbec špatně, ale teď se jim zakončení nepodařilo a vzniklo přečíslení na druhé straně. Do brejku se vřítil Bartek a Čiliak musel vytasit výborný zákrok.
     
    36:39
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (J. Hruška - 2 min., nedovolené bránění).
    35:30 Tomáš RACHŮNEK - 2:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    35:30
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Důrazný nájezd Svobody slaví úspěch. Někdejší brněnský útočník se drze procpal až před Čiliaka, sice zakončil, ale po zásahu brněnského brankáře byl následně u puku spoluhráč TOMÁŠ RACHŮNEK, který si už poradil a protlačil kotouč do sítě. Je vyrovnáno 2:2. Asistence: Jakub Svoboda, Rostislav Marosz.
     
    32:31
    Hostům narostla křídla. V obrovské šanci byl Rachůnek, který dostal mnoho prostoru před Čiliakem, ale ten ho dobře vybruslil a nedovolil mu svým zákrokem vyrovnat.
     
    31:13
    V Brně mohlo být zase veseleji a klidněji. Kováčikovu bombu od modré Závorka vůbec neviděl, ale pomohla mu tyč, která byla slyšet snad i na nedalekém brněnském vlakovém nádraží. To byla rána jako z děla.
    30:24 Sebastián GORČÍK - 2:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    30:24
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Teď už to neplatí. Hosté snižují zásluhou SEBASTIÁNA GORČÍKA, který zůstal osamocen před Čiliakovou bránou a poslal kotouč do horních pater brány. Slovenský gólman sice vyrazil Koblasovu střelu, ale jen ke střelci kontaktní branky. Asistence: Petr Koblasa, Martin Osmík.
     
    26:25
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Kůs - 2 min.).
     
    23:40
    Poté však výborně vypálil Hynek Zohorna, Závorka vyrazil kotouč na pravou stranu, kde byl Káńa, ale podobná situace jako u prvního gólu se tentokrát neopakuje. Jeden z hostujících hráčů vložil brněnskému forvardovi v poslední moment do střely svou hůl.
    20:34 Jan HRUŠKA - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    20:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Gól ze hry je tu. Kuboš krásně našel rozjetého JANA HRUŠKU, který se prakticky od červené čáry řítil na Závorku a toho dokázal obalamutit s pomocí tyčky. I trošku štěstí pro domácí, ale zakončení brněnského útočníka bylo perfektně provedené. Asistence: Petr Kuboš, Tomáš Kaberle.
    08:35 Jan KÁŇA - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    08:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Že Kometa umí přesilovky, o tom už byla řeč. Nyní se v ní znovu prosazuje. Po ráně Kováčika šel sražený kotouč přesně na hůl JANA KÁNI, jehož rána z pravého kruhu zapadla přesně do Závorkovy sítě. Asistence: Jozef Kováčik, Vojtěch Němec.
     
    07:44
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Vachovec - 2 min., podražení).
     
    06:15
    Po buly se dostal k puku Rachůnek a sledovali jsme obrovskou šanci hostů. Pokus karlovarského útočníka z blízkosti brněnské brány končí těsně nad.
     
    03:05
    Rýsovala se obrovská šance Komety. Raška zpoza brány vybídl Koreise, ten byl sám před Závorkou, ale netrefil puk ideálně, spíš promáchl na prázdno.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 9. Káňa (Kováčik, V. Němec), 21. J. Hruška (Kuboš, Kaberle), 56. Kaberle (Kováčik, V. Němec) – 31. Gorčík (Koblasa, Osmík), 36. T. Rachůnek (J. Svoboda, Marosz), 55. Bartek (Rachůnek, Kůs), rozh. náj. T. Rachůnek

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Němec (KOM)
    0:1   T. Rachůnek (KVA)
    2. séria:
    0:2   J. Hruška (KOM)
    0:2   Bartek (KVA)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Kuboš, Kaberle, Hanzlík, Dujsík, Malec, Kováčik, Štindl – Ostřížek, J. Hruška, T. Vondráček – J. Káňa, V. Němec, H. Zohorna – Burian, Čermák (C), Dočekal – Raška, Koreis, Dostálek – Král.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Bičánek, Dvořák, Sičák, Redlihs, Gulaši, Benák, Tomeček, Harkabus – T. Rachůnek, Marosz, Huna – Rohan, Kůs, Bartek – Vachovec, Bulík, J. Svoboda – Gorčík, Osmík, Koblasa.

    Rozhodca: Hribik, Polák – Flegl, Polonyi

    Diváci: 7568