Třinec – Zlín 3:1 (kon.) | Plzeň – Liberec 1:3 (kon.) | Hradec Králové – Litvínov 5:1 (kon.)
Kometa Brno – K. Vary 3:4 (0:2 po s.n.)
koniec
HC Oceláři Třinec
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Berani Zlín
cz Utorok 22.12.2015, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga (ČR) • 29. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:47 Jiří POLANSKÝ - 3:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    58:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Místo toho ale Oceláři přidávají třetí gól a s velkou pravděpodobností pečetí výhru! Už proti bombě M. Doudery zasáhl Štůrala s vypětím všech sil. Pak přiťukl J. Sýkora kotouč JIŘÍMU POLANSKÉMU, a ten překonal lehkou střelou ležícího gólmana ševců – 3:1! Asistence: Ján Sýkora, Milan Doudera.
     
    56:44
    Snahu o vyrovnání komplikuje Zlínu zbytečný útočný faul Romana Vlacha (ZLN). Ten zastavil nedovoleně Žejdla a je potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    54:40
    Odražený puk si před brankou Třince našel Veselý a bekhendovým blafákem jej chtěl dostat za Hrubce! Třinecký gólman se ale roztáhl a kotouč zastavil. Veselého po odpískání ještě zbytečně srazil k ledu Rákos.
     
    53:55
    Plíhalovo nahození pokryl Štůrala, přičemž následně se před jeho brankou strhla menší potyčka. Kubiš odstrčil dorážejícího Martina Adamského (TRI), který mu ránu chtěl vrátit a shodil mu helmu. Vyloučen je jen Adamský, a to na dvě minuty za hrubost. Přesilovka Zlína odstartuje po komerční pauze.
    43:13 Vladimír DRAVECKÝ - 2:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    43:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    První a třetí přesilovka v zápase se Ocelářům podařily skvěle, také nyní po pohledné kombinaci odskakují do vedení! Slezané se usadili v útočném pásmu a rozpohybovali si soupeře. Žejdl pak přihrál ve správný moment před branku VLADIMÍRU DRAVECKÉMU, který trefil odkrytou klec – 2:1! Asistence: Lukáš Žejdl.
     
    42:31
    Martin Cibák (ZLN) je vyloučen na dvě minuty za sekání. Zlín ztratil puk před Štůralou a po Cibákově faulu měli Oceláři ve výhodě obrovskou šanci! Tybor ale Štůralu neprostřelil, nepovedlo se to ani dorážejícímu Kopeckému.
     
    37:01
    Dravecký pronikl po pravém křídle, ale bekhendem provětral jen boční síť. O něco později přihrál před branku Irglovi, ovšem také proti němu zasáhl betonem Štůrala!
    32:39 Martin CIBÁK - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    32:39
    Zlín právě vstřelil branku!
    Na začátku druhé poloviny utkání Zlín srovnává krok! Ševci se dostali do útočného pásma a T. Sýkora přihrál k mantinelu MARTINU CIBÁKOVI. Slovenský útočník vystřelil příklepem okolo Noska a puk Hrubcovi propadl mezi rukou a betonem až za čáru! Tento gól jde trochu na vrub gólmanovi Třince – 1:1! Asistence: Tomáš Sýkora, Tomáš Čachotský.
     
    31:53
    Oceláři úplně zapomněli na zadní vrátka a Zlín měl v situaci dvou proti jednomu spoustu času! Holík přihrál přes Rotha na Ondráčka, jehož ránu však zastavil Hrubcův levý beton!
     
    25:35
    První střela od modré čáry Žižkovi vůbec nesedla a trefila jen Rákose. Tu druhou tečoval Čachotský a nadělal Hrubcovi obrovské potíže! Třinecký gólman ale zvládl puk nejprve vyrazit a následně jej i pokrýt.
     
    19:39
    Ještě jedna přesilovka pro Třinec. Jiří Ondráček (ZLN) je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl. Ve výhodě vyrazil Štůrala střelu Noska.
     
    18:57
    Oceláři chybovali ve vlastním obranném pásmu, puku se zmocnil Maruna. Zprava mohl jet sám na Hrubce, ale rozhodl se ještě přihrávat do prázdné branky Bukartsovi. Lotyšského útočníka však zablokovali třinečtí obránci.
     
    16:41
    Zlín si také vyzkouší hru v početní výhodě. Žižku fauloval Radim Matuš (TRI) a je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    15:35
    Hrubec neviděl Urbanovu střelu od modré čáry dobře, ale dokázal puk vyrazit. Na druhé straně ujeli do přečíslení dvou proti jednomu domácí, J. Sýkora ale místo střely nebo přihrávky na Noska objel branku, a potom už bylo na zakončení pozdě. V další nepřehledné situaci už Štůrala zasáhl.
    09:07 Lukáš ŽEJDL - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    09:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané uspali svého soupeře a ke konci přesilové hry udeřili! Irglovu střelu nejdříve zablokoval Urbanec, ale v další situaci Oceláři zlínskou obranu doslova rozebrali. Od Irgla zamířil puk mezi kruhy na LUKÁŠE ŽEJDLA, jenž prostřelil Štůralu – 1:0! Asistence: Zbyněk Irgl, Tomáš Linhart.
     
    07:29
    Prvním potrestaným hráčem v utkání je Martin Matějíček (ZLN), který si odsedí dvě minuty za sekání proti Matušovi. Oceláři si zahrají první přesilovku.
     
    00:22
    Utkání začalo docela zostra! Na jedné straně si Marušák poradil s Draveckým, na druhé jel Bukarts sám na Hrubce! Najel si zprava před branku, ale třinecký gólman puk vyrazil.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 10. Žejdl (Irgl, Linhart), 44. Dravecký (Žejdl), 59. Polanský (J. Sýkora, M. Doudera) – 33. Cibák (T. Sýkora, Čachotský)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Nosek, Galvas (A), Roth, Hrabal, Slovák, M. Doudera – Dravecký, Žejdl, Irgl – J. Sýkora, Polanský (C), Hossa – Adamský, Plíhal, Rákos – Matuš, Kopecký, Tybor – Rufer. Trenér: Jiří Dopita.
    Berani Zlín: Štůrala (Zavadil) – Kotvan, Marušák (A), Žižka (A), Matějíček, Urbanec, Řezníček, Horák – Říčka, Holík, Bukarts – Kubiš, Maruna, Ondráček – Veselý (C), Vlach, Šťastný – T. Sýkora, Cibák, Čachotský – Čech. Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodca: René Hradil, Michal Hrubý – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 5 200 (vyprodáno)