Třinec – Zlín 3:1 (kon.) | Plzeň – Liberec 1:3 (kon.) | Hradec Králové – Litvínov 5:1 (kon.)
Kometa Brno – K. Vary 3:4 (0:2 po s.n.)
koniec
Mountfield HK
5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
HC VERVA Litvínov
cz Utorok 22.12.2015, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 29. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    FORTUNA aréna tak může se svými hokejisty slavit. Hradečtí fanoušci v kotli za ztlumeného světla zvedli nad hlavy prskavky a zpívají Vánoce, Vánoce přicházejí.
     
    58:26
    V další gólovce přestřelil litvínovské břevno Jiří Šimánek!
    57:43 Adam COURCHAINE - 5:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    57:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    A tahle návštěva teď byla svědkem další kombinace do prázdné brány! Jeden z hostů odkulhal na střídačku, Litvínov tak hrál chvíli ve dvou. Bednář toho využil, poslal puk na střed Pilařovi, který ho doručil zase na druhou stranu brankoviště a ADAM COURCHAINE se nemýlil – 5:1! Asistence: Karel Pilař, Jaroslav Bednář.
     
    57:26
    Dnešní utkání sleduje krásná návštěva 5742 diváků!
     
    56:51
    Mountfield bude hrát 1:36 přesilovku pět na tři! Tomáš Frolo (LIT) pyká za napadení Petera Frühaufa a domácí mohou zvýranit své už tak jednoznačné vítězství.
     
    56:27
    Hradec dneska využil dvě přesilovky ze tří a teď dostává čtvrtou! Karel Kubát (LIT) je vyloučen za hákování.
    52:39 Roman KUKUMBERG - 4:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    52:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    A máme tady jeden kousek do Zlaté helmy, který nám s největší pravděpodobností definitivně rozhoduje dnešní zápas! Hradec svého protivníka v přesilovce minutu a půl svíral a nepustil k puku, až to domácí hokejisté vymysleli mazácky. Courchaine z pravé strany přenesl hru doleva na Bednáře, který okamžitě narýsoval milimetrový pas ROMANU KUKUMBERGOVI. Tomu stačilo na hraně brankoviště jenom nastavit hokejku a jet se radovat – 4:1! Asistence: Jaroslav Bednář, Adam Courchaine.
     
    51:10
    Peter Jánský (LIT) – 2 minuty za podražení. Třetí přesilovka pro Hradec.
     
    51:10
    Tak tohle byla od Tomáše Knotka velká paráda, co prováděl snad se třemi soupeři! Sám v útočném pásmu si z nich dělal kužele, až ho Peter Jánský poslal k ledu.
     
    49:38
    Rychle po buly pálil Filip Pavlík, o teč se pokoušel Robin Hanzl. Kotouč ale zůstal pod Ondřejem Kacetlem.
     
    48:14
    Tomáš Knotek s Jiřím Šimánkem si počkali na pravou chvíli a vydali se do přečíslení dvou na jednoho. Zakončoval první jmenovaný, ale první tyčku minul!
     
    44:21
    Vyhlášený bouřlivák skončil na rozdíl od svého soupeře bez helmy, nicméně celkově to nebylo nic velkého. Oba dva vyfasovali jen menší trest za hrubost, a tak se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    44:21
    Už je to tady! Po střele Karla Kubáta se Radek Duda pustil v hradeckém brankovišti do potyčky se Stanislavem Dietzem!
     
    41:12
    Tohle už bylo o kus nebezpečnější! Jeden z hostů přenechal ve spolupráci Radku Dudovi puk na pravou stranu, Duda se do něj opřel z první, ale Kacetlova lapačka máchla vzduchem skvěle!
     
    39:43
    Domácí zase chvíli napadali litvínovskou rozehru a Tomáš Knotek vykroužil až před Petráska. Musel zakončovat bekhendem, tak to zkusil mezi betony, tam ale místo nenašel!
    Brian IHNAČÁK - 3:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    35:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec se dostal do půlminutového drtivého tlaku a po faulu na Červeného už měl rozhodčí zvednutou pravici. Ale vylučovat nakonec nemusí, domácí poprvé vedou o dva góly! Od modré čáry tvrdě vypálil Peter Frühauf a jeho střelu ideálně tečoval BRIAN IHNAČÁK, Hradečtí se tímhle způsobem prosazují dneska už podruhé – 3:1! Asistence: Peter Frühauf, Rudolf Červený.
     
    34:59
    Courchaine s Ihnačákem vybojovali puk pro Červeného, ten byl ale před Petráskem ve velkém úhlu a neprostřelil ho.
     
    33:25
    Radek Duda vyslal ostrou ránu, která se pro hosty odrazila velmi příhodně. Ze svého úhlu jsem neviděl, zda ji Kacetl vyškrábl lapačkou, nebo skončila na tyči!
     
    32:18
    Rastislav Dej s Martinem Pláňkem se vydali dopředu v oslabení. Druhý jmenovaný už před brankářem mohl střílet, místo toho vracel Dejovi před prázdnou klec, ale ten to už v rychlosti nečekal!
     
    32:09
    To "něco" by mohlo přijít v litvínovské přesilovce! Stanislav Dietz (HKM) u hrazení sekl Petra Chaloupku, který tak nemohl pokračovat dál. Třetí možnost pro hosty.
     
    31:28
    Rudolf Červený měl na levé straně kousek místa, tak se odvážně protáhl až před branku. Na to, aby přes ruku Petráska překonal, ale bylo toho místa opravdu málo.
     
    29:50
    Hups! Hosté nahodili puk ze středního pásma tak šikovně, že se před Kacetlem jednou nebo dvakrát odrazil. A hradecký gólman s ním měl obrovské potíže, ještě se otáčel za sebe, zda mu neprošel do branky.
     
    25:54
    Ne, domácímu Kanaďanovi to nevyšlo. Zakončoval střelou na druhou tyčku, tu ale těsně minul.
     
    25:54
    A bude to trestné střílení pro Hradec, Miloslav Hořava fauloval unikajícího Adama Courchaina!
     
    24:47
    Kamil Piroš zcela mimo hru zatarasil cestu Rastislavu Dejovi, ale nepískalo se a hra pokračovala. Toho mohla druhá formace i tak využít, Bednář posunul volnému Frühaufovi, jenže ten místo střely ještě vymýšlel a nepřehledná situace už vyzněla do ztracena.
     
    24:04
    Jenže gól mohl přijít na druhé straně. Skvělé střídání odehrál Jaroslav Kudrna, na konci jeho akce pak byl Tomáš Knotek, který zpřed brankoviště napálil tyčku! Od ní se puk odrazil Petráskovi do brusle a pak zůstal ležet těsně vedle tyče.
     
    23:16
    Teď už to ale na pravé straně udělal velmi dobře Karel Kubát. Nejdřív vystřelil, potom puk dojel a hledal napříč brankovištěm Hübla. Ondřej Kacetl se přesunul včas.
    19:32 Karel PILAŘ - 2:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    19:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí přesilovku skutečně využívají a před odchodem do šaten si berou zpátky ztracené vedení! KAREL PILAŘ zakombinoval na modré čáře s Frühaufem, který nahodil puk do ohně. Tam ho tečoval a dorážel Jaroslav Kudrna, a co nezvládl on, to dokončil právě Pilař. Sjel si až před brankoviště a bez potíží obstaral gól na 2:1! Asistence: Jaroslav Kudrna, Peter Frühauf.
     
    18:41
    Hradec bude moci odpovědět z přesilové hry. Peter Jánský (LIT) je vyloučen za sekání, uvidíme první využitou výhodu?
    17:37 Viktor HÜBL - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    17:37
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Porada byla velmi rychlá, rozhodčí gól uznávají a v Hradci máme vyrovnáno! Stanislav Dietz v tísni rozehrával nesmyslně středem hřiště, na zádech měl Františka Lukeše. Puk mu dokázal vypíchnout VIKTOR HÜBL, který si ho rychle vyměnil s Radkem Dudou. Potom sice v rychlosti hokejkou kotouč netrefil, ale od jeho brusle se odrazil do prázdné hradecké brány – 1:1! Asistence: Radek Duda.
     
    17:37
    Litvínov slaví vyrovnání, od brusle Viktora Hübla se puk odrazil za brankovou čáru! Rozhodčí jde volat video, zda nešlo o kopnutí.
     
    17:25
    Nevydal, naopak chyboval v rozehrávce a hostům se nabídla možnost přečíslení. Jenže Jánský s Pirošem to sehráli velmi pomalu a dali domácím čas se vrátit, další přihrávku zablokoval Dietz.
     
    14:52
    Mountfield se bude bránit ve druhém oslabení, byť se to jeho hokejistům moc nelíbí. Jiří Šimánek (HKM) odchází na trestnou lavici za sekání.
     
    13:10
    Teď už Hradec tlačí. Šimánkovu dělovku vytáhl rukou či ramenem skvělý Petrásek, Pilař pak ze vzduchu puk netrefil. A ránu Frühaufa zblokovali hosté mimo.
     
    11:19
    Hokejisté Mountfieldu jsou na koni a vzápětí dostávají svou první přesilovku zápasu. Zbyněk Sklenička (LIT) je vyloučen za hákování.
     
    10:48
    Hned vzápětí už to mohlo být o dva góly, Šimánek vybídl úplně volného Jaroslava Kudrnu. Toho ale skvěle vychytal Michael Petrásek pravým betonem!
    10:16 Jaroslav BEDNÁŘ - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    10:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme za sebou deset minut a domácí hokejisté z rychlé a pěkné akce otevírají skóre zápasu! Bohumil Jank na modré čáře rychle posunul puk doprava Stanislavu Dietzovi, který tvrdě vypálil. Před brankou si na to počkal JAROSLAV BEDNÁŘ a jeho ideální teč nedala Petráskovi sebemenší šanci – 1:0! Asistence: Stanislav Dietz, Bohumil Jank.
     
    07:54
    Jenže hned potom Verva propadla v návratu a Honejsek narýsoval přihrávku volnému Vydarenému. Ten ale v rychlosti minul litvínovskou tyčku!
     
    04:05
    Brian Ihnačák (HKM) jen mírně propadl, určitě to potom mohl nechat na svých spoluhráčích. Jenže zbytečně hákoval a Litvínov jde na první přesilovku.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 11. Bednář (Dietz, Jank), 20. K. Pilař (Kudrna, Frühauf), 36. Ihnačák (Frühauf, Červený), 53. Kukumberg (Bednář, Courchaine), 58. Courchaine (K. Pilař, Bednář) – 18. Hübl (Duda)


    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Pláněk, Vydarený "C", Dietz, Vašíček, K. Pilař, Frühauf, Jank – Kudrna, Knotek, Šimánek – Bednář, Kukumberg, Dej – Červený, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Honejsek, Beránek. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Janus) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Pavelka, Gula, Frolo, Sklenička – Hořava, Hanzl, Trávníček "C" – Duda, Hübl, Lukeš – Jánský, Gerhát, Piroš – Jurčík, Havlíček, Doležal – Smolka. Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodca: Šír, Hejduk – Jindra, Zíka.

    Diváci: 5742