Belenenses – Boavista 1:0 (kon.) | Braga – Ferreira 1:1 (kon.)
koniec
CF OS Belenenses
1:0 (1:0)
Boavista FC
cz Pondelok 21.12.2015, 20:00 • Estádio do Restelo, Lisboa • Primeira Liga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    BOAVISTA FC
    Boavista je na tom ještě hůře! Momentálně se nachází až na šestnáctém místě tabulky se ziskem desíti bodů. Sedmnáctá Académica má stejně bodů, pouze horší skóre!

    Boavista v posledním ligovém utkání přivítala doma Estoril. Ve velmi vyrovnaném utkání se nakonec žádný z týmů neradoval, a utkání skončilo remízou 1:1! V týdnu sehrála Boavista utkání s Académicou v rámci portugalského poháru, ve kterém zvítězila 1:0!
     
    CF OS BELENENSES
    Belenenses se zatím v letošní sezóně příliš nedaří. Momentálně se tento klub nachází až na třinácté příčce ligové tabulky se ziskem třinácti bodů. Na první sestupovou pozici má tak CF náskok tří bodů!

    V posledních čtyřech zápasech navíc Belenenses neurval ani bod! V posledním ligovém utkání sehrál tento klub divoký zápas s Coimbrou, se kterou nakonec prohrál 3:4!
     
    Příjemný pondělní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Portugalská Primeira Liga má dnes na programu své 14. kolo. My se společně zaměříme na zápas CF OS Belenenses s Boavistou FC! Úvodní výkop je naplánován v 20:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Cosme Cunha Machado právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop dnešního utkání měli k dispozici domácí fotbalisté, kteří momentálně kombinují na vlastní polovině!
     
    3
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    Tak to je parádní start pro domácí celek, který se dostává hned ve třetí minutě do vedení! O průnik do vápna se pokoušel domácí Leal, který neuspěl, a do míče se za vápnem opřel FILIPE PEREIRA, jehož milimetrově přesná rána skončila po odrazu o tyč v síti!
    3. Filipe FERREIRA - 1:0
     
    4
    Vypadá to, že je Belenenses opravdu hodně namotivované. Hned po výkopu hráčů Boavisty se domácí vrhli napadat, a zanedlouho vybojovali míč.
     
    5
    Svěřenci portugalského kouče Sá Pinta momentálně kombinují na útočné polovině, a pokoušejí se znovu ohrozit branku hostujícího Gideaa!
     
    7
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává hostující Paulo Vinicius, který zastavil nedovoleným zákrokem pronikajícího Leala. Belenenses má navíc k dispozici standardní situaci!
     
    8
    Exekuce se ujal Carlos Martins, který svůj centr směřoval do levé části pokutového území. Obránce Geraldes se však k hlavičce před dobře bránícího Hackmana nedostal!
     
    9
    Hostující hráči jsou zatím v osobních soubojích hodně důrazní ... Tentokrát to odnesl domácí André Sousa, kterého nepříjemně kopl Idrissa Mandiang. Domácí hráč by však měl být v pořádku!
     
    10
    Tak hlavní rozhodčí zatím se žlutými kartami rozhodně nešetří ... Emmanuel Hackman nestíhal v souboji Sousovi, a tak poslal portugalského záložník v zajímavé vzdálenosti hostující branky k zemi!
     
    12
    Domácí hráči si dávali s rozehrávkou standardní situaci docela na čas, a poté se do míče opřel Carlos Martins. Jeho ostrou přízemní střelu však zastavil Idris, který stál ve zdi!
     
    13
    Domácí Belenenses zatím svému soupeři nedává "čuchnout", a sám měl další velkou šanci! Průnik Leala po levé straně neměl dobrý konec, a tak kapverdský útočník dostal míč do středu pro Sturgeona, jehož rána z otočky protáhla Gideaa!
    13. Povedená střela domácího Sturgeona
     
    15
    Aktivní Sturgeon operoval s míčem na levé straně, kde mu nabíhal do zajímavé pozice André Sousa. Portugalský záložník zvolil kličku do středu, při které byl faulován Hackmanem!
     
    16
    Belenenses mělo následně k dispozici standardní situaci, které se ujal Carlos Martins. Jeho nevýrazný centr však obrana Boavisty bez sebemenších problémů odvrátila.
     
    17
    Obránce Filipe Fereira se ocitl pod tlakem na levé straně, a tak zvolil možnost dlouhého nákopu na útočnou polovinu, kam si nabíhal Kuca. Kapverdského útočníka však dobře hlídal stoper VInicius, který před ním odpálil míč do zámezí!
     
    19
    Belenenses v posledních minutách ze své aktivity lehce upustilo. Momentálně se dostává do hry také Boavista, který kombinuje na pravé straně na útočné polovině.
     
    20
    Kreativní středopolař Tengarrinha se pokoušel nákopem za obranu vybídnout k zakončení útočníka Douglase Abnera. O toho se však postaral Afonso, který brazilského útočníka obral o míč.
     
    21
    André Sousa si ve středu hřiště krásně přehodil Reubena Gabriela, ten se však nevzdal, a domácího záložníka lehce udeřil rukou do obličeje. Sousa by měl být v pořádku, nicméně hlavní rozhodčí nechal tento souboj bez karetního potrestání!
     
    22
    Karetnímu potrestání se však nevyhnul domácí Ruben Pinto, který se nechal ve středu hřiště obehrát Idrisem, a toho následně faulova. Hlavní rozhodčí neváhal, a portugalskému středopolařovi udělil žlutou!
     
    23
    Boavista následně zahrávala standardní situaci, které se ujal Tengarrinha. Jeho nadýchaný centr našel ve vápně Zé Manuela, který se prodral k hlavičce, avšak branku Ventury těsně minul!
    23. První velká šance hostujícího celku
     
    24
    Boavista pokračovala v aktivní hře, a ve středu hřiště dostal hodně prostoru Figueiredo. Portugalský bek natáhl ke střele, nicméně branku Ventury o hodně minul!
     
    26
    Na pravém křídle parádně napadal Sturgeon, který dokázal obrat o míč nedůrazného Figueireda. Portugalský středopolař chtěl následně najít centrem ve vápně Kucu, centr se mu však hrubě nepovedl!
     
    27
    Nabíhající Kuca však ve vápně zřejmě přišlápl v souboji Henriqueho, a ten zůstal ležet na trávníku. U hostujícího stopera jsou momentálně lékaři, a probíhá ošetřování!
     
    29
    Henrique se po kratkém ošetření zapojil do hry, a vypadá to, že by měl pokračovat ve hře. Mezitím domácí celek kombinuje na útočné polovině, a pokouší se dostat na dostřel hostující branky.
     
    30
    Uprostřed hřiště si však nerozuměl Sturgeon s Martinsem, a k míči se dostal hostující Tengerrinha. Portugalský středopolař se pokoušel založil protiútoku, to se mu však nepovedlo, a i on nepřesně přihrál!
    Domácí útočník Kuca zřejmě nezvolil ideální obuv na dnešní utkání, a musela přijít výměna
     
    31
    André Sousa povedenou průnikovou přihrávkou našel na levém křídle volného Sturgeona, který vyslal pohotově centr do vápna. Obrana Boavisty si však dokázala poradit!
     
    32
    Po několika minutách se hostující Boavista dostala opět do kombinace poblíž domácího vápna. Gabriel dostal prostor na levé straně, a tak vymýšlel centr do vápna pro Douglase Abnera. U míče byl však první brankář Ventura!
     
    33
    Na druhé polovině hřiště mohl využít zaváhání Figueireda domácí Sturgeon. K domácímu záložníkovi však velmi rychle přispěchal stoper Vinicius, a bude z toho rohový kop!
     
    34
    Úvodního rohového kopu dnešního "mače" se ujal Carlos Martins, jehož centr nebezpečný nebyl. K tomu samému hráči však doputoval míč znovu, a jeho druhý pokus byl již nebezpečnější. Tentokrát jeho centr musel před brankou odvracet na další rohový kop Hackman!
     
    34
    I následného rohového kopu se ujal Carlos Martins. Tentokrát však jeho centr příliš povedený nebyl, a na přední tyči míč odhlavičkoval Vinicius!
     
    35
    Boavista se následně dostala k míči, a velmi rychle přešla na útočnou polovinu. Ze střední vzdálenosti natáhl ke střele Tengarrinha, jehož slabý pokus však v poklidu lapil brankář Ventura!
     
    37
    Na trávníku zůstal ležet hostující Anderson Carvalho, kterého dohrál ve středu hřiště stoper Ruben Pinto. Boaviasta tak bude mít k dispozici standardní situaci!
     
    38
    Standardní situace se ujal Reuben Gabriel, který svůj nadýchaný centr směřoval do levé části vápna. Jeho centr však dokázal odvrátit domácí stoper Brandao!
    Radost domácích hráčů po úvodní brance dnešního utkání

     
    39
    Na levém křídle se otevřel prostor pro Douglase Abnera, který to měl na střelu, a mohl vypálit. Brazilský útočník však raději zvolil přihrávku, která směřovala na Silvu, ten se však nacházel v ofsajdu!
     
    41
    Z levého křídla tentokrát zahrozil domácí Sturgeon, který si udělal prostor před obráncem Hackmanem, a poslal nebezpečný centr před branku. Stoper Vinicius však stál ve správný moment na správném místě, a míč odhlavičkoval!
     
    42
    Boavista kombinovala na útočné polovině, nicméně skvěle napadal André Sousa, a po jeho souboji s Tengarrinhou se dostal míč do zámezí. Vhazovat však bude domácí Belenenses!
     
    43
    Tempo hry v posledních minutách hodně upadá! Domácí celek se zatáhl, a je vidět, že se pokouší udržet současný výsledek do poločasové přestávky!
     
    44
    Boavista se pokoušel pasivity domácího celku využít, nicméně se svou kombinací na útočné polovině neuspěla, a domácí mohli jít do protiútoku. Přihrávka Leala však nebyla přesná ...
     
    45
    Carlos Martins byl ve středu hřiště nedovoleně zastaven Idrissou Mandiangem. Hlavní rozhodčí odpískal nedovolený zákrok, nicméně kartu neudělil!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas dnešního klání nabídl bleskový start domácích, kteří se dostali do vedení již ve třetí minutě zásluhou přesné střela Filipe Fereiry! Domácí celek pokračoval v aktivní hře, a další možnost měl ve 13. minutě Sturgeon. Jeho střelu však Ventura zneškodnil. Poté se hra vyrovnala, a v určitých pasážích hry byla Boavista i lepší, avšak žádnou další branku jsme neviděli.

    Druhý poločas začne přibližně ve 21:02!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí Cosme Cunha Machado právě zahájil druhý poločas! Úvodní výkop měla hostující dvojice Douglas Abner – Silva. Hned poté se o útočný nákop pokoušel stoper Vinicius, nicméně míč skončil u domácího Brandaa!
     
    47
    Obránce Felipe Ferreira se dostal na levé straně pod tlak napadajícího Douglase Abnera. Domácí bek si nakonec pomohl dlouhým odkopem, kterým však našel pouze jednoho z hráčů Boavisty!
     
    49
    Belenenses kontrolovalo míč na vlastní polovině, poté však udělal velkou chybu stoper Brandao. Následně se do úniku řítil hostující Zé Manuel, tomu se však zakončení nepodařilo, a Ventura si připsal lehký zákrok!
     
    50
    Tengarrinha ve středu hřiště ostře dohrál Filipe Fereiru, který si chvilku poležel na trávníku. Vypadá to však, že by domácí obránce měl být v pořádku!
     
    51
    Domácí Geraldes velmi agresivně napadal rozehrávku hostujících hráčů, a dostal se k míči. Domácí obránce se následně dostal i ke střele z ostrého úhlu, jeho pokus však mířil hodně mimo!
     
    52
    Aktivní Gerlades opět operoval s míčem na pravém křídle, a následně se dostal i k centru. Obrana Boavisty si však dokázala poradit!
     
    54
    Domácí útočník Luís Leal postupoval po levé straně, kde si narazil míč s Ferreirou, a poslal nebezpečný centr do vápna. K hlavičce se tlačil Kuca, o toho se však postaral stoper Vinicius!
     
    55
    Tengarrinha skelpl na levé straně míč pro Andresona Carvalha, ten si však stihl míč pouze zpracovat, a poté byl poslán k zemi nedovoleným zákrokem od Geraldese!
     
    56
    Boavista rozehrála standardní situaci na krátko, a k centru se chtěl dostat Emanuel Hackman, nicméně toho podrazil Kuca, a Boavista bude mít možnost standardní situaci z podobné vzdálenosti!
     
    57
    Exekuce standardní situace se zhostil Afonso Figueiredo, jehož ostrý centr hledal na zadní tyči naběhlého Idrise. Ten se však poroučel k zemi po souboji s Ferreirou, o penaltový zákrok se však v žándém případě nejednalo!
     
    57
    Domácí André Geraldes zastavil rozvíjející se protiútoku Boavisty nedovoleným zákrokem v souboji s Gabrielem. Hlavní rozhodčí mu následně udělil žlutou kartu!
     
    59
    Brankář Ventura našel dlouhým odkopem na polovině hřiště Kucu, který se pokoušel sklepnout míč do středu pro Luíse Leala. Jeho přihrávku však vystihl hostující Douglas Abner!
     
    60
    Belenenses se následně dostalo k míči, a zamířilo do rychlého protiútoku po levé straně. André Sousa následnou přihrávkou našel ve středu hřiště Rúbena Pinta, jehož střela však mířila vysoko nad branku!
     
    61
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Reuben Gabriel, přichází Ancelmo Júnior.
     
    62
    Domácí celek se dostával do zajímavého protiútoku, který táhl středem hřiště Kuca. Hlavní rozhodčí však správně postřehl, že si kapverdský hráč pomohl při zpracování míče rukou, a hra je přerušena!
     
    63
    Boavista velmi rychle rozehrála, a Figueiredo potáhl míč po levé straně na útočnou polovinu. Následně našel ve středu hřiště Zé Manuela, který si míč připravil, a vyzkoušel štěstí. Jeho přízemní rána však proskákala vedle branky domácích!
     
    63
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Luís Leal, přichází Tiago Caeiro.
     
    67
    Do velké šance se mohl dostat až domácí Douglas Abner, který obdržel krásnou přihrávku od Idrise. Problém však byl v tom, že se brazilský útočník nacházel v ofsajdu!
     
    69
    Boavista je v posledních minutách velmi aktivní, a pokouší se o vyrovnání. Další střelecký pokus měl na svědomí hostující Idrissa Mandiang, jehož rána však mířila nad branku!
     
    70
    Tentokrát to udělal ve středu velmi dobře Sturgeon, jehož průniková přihrávka našla na pravé straně Andrého Sousu. Portugalský záložník se dostal ke střele, nicméně jeho rána mířila mimo!
     
    71
    Kapverdský záložník Kuca svedl těžký souboj o míč na pravé straně, kde bojoval s obráncem Hackmanem. Souboj vyhrál, nicméně mu poté míč utekl do zámezí!
     
    73
    Své druhé střídání v tomto zápase provádí hostující celek! Ze hřiště odchází Carvalho, kterému se dnešní zápas příliš nepovedl. Na jeho místo přichází Renato Santos.
     
    74
    Velmi dobře to udělal na levé straně hostující obránce Figueiredo, který obehrál Geraldese, a poslal do vápna nebezpečný centr. Stoper Brandao však míč odhlavičkoval!
     
    76
    Domácí celek vybojoval rohový kop, jehož exekuce se ujal Carlos Santos. Jeho centr mířil na zadní tyč, kam si nabíhal Geraldes. Portugalský obránce se však nakonec k míči nedostal!
     
    77
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Kuca, přichází Tiago Silva.
     
    78
    Domácí fanoušky teď pořádně vystrašila střela Idrise, který byla velmi nebezpečná! Pokus hostujícího záložníka však skončil těsně vedle!
     
    79
    Boavista je i nadále aktivní, a svého soupeře příliš do hry nepouští. Po krásné přihrávce Gabriela se dostal ve středu hřiště k míči Silva, jehož ránu zblokoval Afonso na rohový kop!
     
    80
    Exekuce rohového kopu se ujal Renato Santos, kterému se však centr příliš nepovedl, a jeho pokus odvrátila obrana Belenenses. Následně ve středu hřiště zahrál úmyslně rukou Tengarrinha, a dostává žlutou kartu!
     
    81
    Belenenses se v posledních minutách zatáhlo, a pouze vyčkává na závěrečný hvizd. Toho se pokouší využít Boavista, která se tlačí do zakončení, nicméně vyrovnávací branky se zatím nedočkala ...
     
    82
    Sturgeon zatáhl míč na útočnou polovinu, a přihrávkou našel na levé straně naběhnutého Rubena Pinta. Portugalský středopolař poslal míč do vápna, nicméně jeho pokus nikoho z jeho spoluhráčů ve vápně nenašel!
     
    83
    Na druhé straně hřiště se pokoušel o průnik Zé Manuel. Jeho postup však zastavil dobrým pohybem obránce Geraldes! Následuje odkop od domácí branky!
     
    84
    Belenenses provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází, který dnes podal velmi dobrý výkon. Na jeho místo přichází zkušený Ricardo Dias!
     
    85
    Dlouhý nákop brankáře Ventury našel na útočné polovině Ricarda Diase, který si míč ukázkově zpracoval. Střídající hráč si však pomohl při souboji s Viniciusem faulem!
     
    86
    Hostující Boavista se teď dostala do velké šance, která však gólem neskončila! Tengarrinha zakombinoval na levé straně s Hackmanem, a poslal přízemní centr do vápna, kterým našel Idrise. Jeho rána však byla hodně pomalá!
     
    88
    Belenenses zatím zvládá závěr zápasu velmi dobře, a momentálně kombinuji na útočné polovině. Geraldes se navíc pokouší šetřit čas na levé straně.
     
    89
    Geraldes se nakonec na pravé straně dostal k centru, který v pokutovém území propadl až do míst, kde se nacházel Sturgeon. Jeho pohotovou střelu však dokázal brankář Gideao vyrazit!
    89. Velká šance Sturgeona
     
    90
    Následného rohového kopu se ujal Carlos Martins, jehož centr však ve vápně nikoho z domácích nenašel, a Boavista míří velmi rychle na soupeřovu polovinu!
     
    90+1
    Boavista v nastavení vybojovala rohový kop, kterého se ujal Renato Santos. Jeho centr však obraně Belenenses nepřidělal žádné starosti!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    V samotném závěru dostává žlutou kartu ještě domácí Ricardo Dias, který ostrým zákrokem poslal ve středovém kruhu k zemi Tengarrinha!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce! CF OS Belenenses udrželo v zápase s Boavistou FC hubené vedení, a může se radovat z výhry 1:0!

    První poločas dnešního klání nabídl bleskový start domácích, kteří se dostali do vedení již ve třetí minutě zásluhou přesné střela Filipe Fereiry! Domácí celek pokračoval v aktivní hře, a další možnost měl ve 13. minutě Sturgeon. Jeho střelu však Ventura zneškodnil. Poté se hra vyrovnala, a v určitých pasážích hry byla Boavista i lepší, avšak žádnou další branku jsme neviděli.

    Ve druhém poločase se Belenenses zatáhlo, a daleko aktivnější byla Boavista. Hostující celek se snažil, nicméně gól se mu vstřelit nepodařilo, a ze tří bodů se může radovat Belenenses!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic. (21:59:24)

    Jan Havlovic

    Góly: 3. Ferreira

    Karty:   22. Pinto (BLN), 57. Geraldes (BLN), 90+2. Dias (BLN) – 7. Vinicius (BOA), 10. Hackman (BOA), 80. Tengarrinha (BOA)


    CF OS Belenenses: Ventura – Geraldes, Afosno, Brandao, Ferreira – Sousa, Pinto – Sturgeon, Martins, Kuca – Leal
    Náhradníci: Ricardo Ribeiro, Joao Amorim, Tonel, Tiago Caeiro, Tiago Silva, Ricardo Dias, Traquina

    Boavista FC: Gideao – Hackman, Vinicius, Henrique, Figueiredo – Gabriel, Tengarrinha, Idris, de Carvalho -Silva, Douglas Abner
    Náhradníci: Inkoom, Nwofor, Renato Santos, Ba, Ancelmo, Philipe Sampaio, Bukia

    Rozhodca: Cosme Cunha Machado – Braga, Gomes (vš. Portugalsko)