Arsenal – Manchester City 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (2:0)
Manchester City
Pondelok 21.12.2015, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn, Anglicko • Anglická Premier League • 17. kolo
Predzápasové kurzy

     
    Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia hráči Arsenalu, ktorí v dnešnom stretnutí víťazia tesne 2:1. Za domácich sa presadili Theo Walcott a Olivier Giroud, no a za hostí skóroval Yaya Touré. Kanonieri sa po zápase nachádza na 2.mieste, The Citizens na 3.priečke.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (22:52:14)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Dnešné stretnutie sleduje 60053 divákov!
     
    90+3
    Do konca stretnutia ostáva ešte 120 sekúnd. Manchester City posiela do útoky všetkých hráčov a v obrane hrá doslova vabank.
     
    90+2
    Olivier Giroud išiel poriadne tvrdo do súboja vo vlastnom pokutovom území a odniesol si to nie len jeho súper, ale aj on. Hra je prerušená a Francúz bude ošetrovaný.
     
    90+1
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 4 minúty!
     
    90
    Záver stretnutia je pomerne hektický a ešte môžeme vidieť nejaký ten gól. Som zvedavý koľko minút nadstaví hlavný rozhodca.
     
    88
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Theo Walcott, prichádza Calum Chambers.
     
    87
    Hostia búšia do obrany Arsenalu, ktorá sa pomaly začína rozpadať. Kevin De Bruyne hľadal v pokutovom území Yayu Tourého, ten však v páde zakončil tesne vedľa!
     
    86
    The Citizens kopali rohový kop. Lopta našla hlavu Bonyho Wilfrieda, ktorý bol tiesnený, a tak jeho hlavičke bola nepresná. Kop od brány.
     
    85
    Manchester City by už asi nerozdýchal ďalší inkasovaný gól, no prežil túto obrovskú šancu a začína sa tlak hostí.
     
    84
    Šanca aj na druhej strane! Aaron Ramsey sa dostal po chybe obrany k lopte a išiel sám na brankára Joea Harta. Snažil sa ho prelobovať, lenže netrafil priestor hosťujúcej brány! To bola šanca!
    82. Yaya TOURÉ - 2:1
     
    82
    Manchester City dal gól!
    Nádherný gól, ktorý bude určite kandidovať na gól sezóny v najvyššej anglickej súťaži. Bacary Sagna našiel tesne za hranicou pokutového územia YAYU TOURÉHO, ktorý z prvej vystrelil na zadnú žrď. Lopta vo vzduchu zaplávala a skončila presne v pravom hornom rohu domácej brány! Lepšie sa to snáď kopnúť ani nedalo. Je znížené a budeme svedkami ešte poriadnej drámy!
     
    81
    Kanonieri sa snažia držať loptu na svojich kopačkách čo najdlhšie a zatiaľ sa im to darí. Hostia behajú bez nej a to by zrejme nebavilo nikoho.
     
    80
    Veľká šanca Manchestru City! Fernandinho skvelou prihrávkou našiel v behu čerstvého Jesúsa Navasa, ktorý sa osamotene rútil na brankára Petra Čecha. Bol mierne z uhla, no nepochopiteľne volil spätnú prihrávku, ktorú aj tak zachytil Per Mertesacker. Prečo Navas nestrieľal asi vie iba on sám, no bol v pozícií odkiaľ sa strieľajú góly.
     
    78
    Manchestru City plynie čas veľmi rýchlo a doteraz sa s tým nevie vysporiadať. Stále sú to len také pološance, ktoré nie sú až také vážne. Arsenal sa zatiahol na vlastnú polovicu ihriska a už sa snaží udržať tento priaznivý výsledok.

    Marek Farkaš

    Góly: 33. Walcott, 45+1. Giroud – 82. Y. Touré

    Karty:   31. Silva (MAC), 48. Otamendi (MAC)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 5:16.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – Campbell (70. Gibbs), Özil (77. Oxlade-Chamberlain), Walcott (88. Chambers) – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Gabriel, Gibbs, Chambers, Reine-Adelaide, Iwobi, Oxlade-Chamberlain.

    Manchester City: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Kolarov – Fernandinho, Y. Touré (C) – De Bruyne, Delph (46. Sterling), Silva (73. Navas) – Agüero (63. Bony).
    Náhradníci: Caballero – Clichy, Demichelis, Sterling, Navas, Bony, Iheanacho.

    Rozhodca: Andre Marriner – John Brooks, Mike McDonough – Craig Pawson

    Diváci: 60053