Arsenal – Manchester City 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (2:0)
Manchester City
Pondelok 21.12.2015, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn, Anglicko • Anglická Premier League • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Dnešné stretnutie sleduje 60053 divákov!
     
    88
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Theo Walcott, prichádza Calum Chambers.
     
    87
    Hostia búšia do obrany Arsenalu, ktorá sa pomaly začína rozpadať. Kevin De Bruyne hľadal v pokutovom území Yayu Tourého, ten však v páde zakončil tesne vedľa!
     
    84
    Šanca aj na druhej strane! Aaron Ramsey sa dostal po chybe obrany k lopte a išiel sám na brankára Joea Harta. Snažil sa ho prelobovať, lenže netrafil priestor hosťujúcej brány! To bola šanca!
    82. Yaya TOURÉ - 2:1
     
    82
    Manchester City dal gól!
    Nádherný gól, ktorý bude určite kandidovať na gól sezóny v najvyššej anglickej súťaži. Bacary Sagna našiel tesne za hranicou pokutového územia YAYU TOURÉHO, ktorý z prvej vystrelil na zadnú žrď. Lopta vo vzduchu zaplávala a skončila presne v pravom hornom rohu domácej brány! Lepšie sa to snáď kopnúť ani nedalo. Je znížené a budeme svedkami ešte poriadnej drámy!
     
    80
    Veľká šanca Manchestru City! Fernandinho skvelou prihrávkou našiel v behu čerstvého Jesúsa Navasa, ktorý sa osamotene rútil na brankára Petra Čecha. Bol mierne z uhla, no nepochopiteľne volil spätnú prihrávku, ktorú aj tak zachytil Per Mertesacker. Prečo Navas nestrieľal asi vie iba on sám, no bol v pozícií odkiaľ sa strieľajú góly.
     
    77
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    73
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Jesús Navas.
     
    70
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Joel Campbell, prichádza Kieran Gibbs.
     
    63
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Wilfried Bony.
     
    56
    Obrovská šanca Arsenalu! Joel Campbell sa predral dopredu cez pravú stranu, keď prešprintoval svojho strážcu. Následne sa z ocitol zoči-voči brankárovi Joeovi Hartovi, ktorý mu vybehnutím zmenšil strelecký uhol. Kostaričan vystrelil a Anglický reprezentačný brankár jeho pokus zneškodnil! Už to mohlo byť rozdielom triedy a mohlo byť vymaľované.
     
    53
    Šanca Arsenalu! Nacho Monreal sa dostal dopredu cez ľavú stranu a prízemný centrom našiel pred bránou spoluhráča Joela Campbella. Ten predskočil svojho strážcu a dostal sa k zakončeniu, lenže bránku hostí prestrelil!
     
    48
    Otamendi (Manchester City) teraz v súboji s Olivierom Giroudom vôbec nešiel po lopte a nešetrne ho poslal k zemi. Zaslúžená žltá karta.
     
    46
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Fabian Delph, prichádza Raheem Sterling.
    45+1. Olivier GIROUD - 2:0
     
    45+1
    Arsenal FC dal gól!
    Hostia si s samom závere nedali pozor a pykajú najhorším spôsobom. Eliaquim Mangala zbytočne stratil loptu nepresnou rozohrávkou a Arsenal sa jej zmocnil. Prišli rýchla prihrávka dopredu, následne finálka od Mesuta Özila, ktorý našiel v behu spoluhráča OLIVIERA GIROUDA. Ten zachoval pokoj v zakončení a skúsene loptu poslal pomedzi Hartove nohy do hosťujúcej brány! Kanonieri strieľajú druhý gól a majú našliapnuté k zisku troch bodov.
     
    45
    Nadstavený čas v 1.polčase je 1 minúta!
    33. Theo WALCOTT - 1:0
     
    33
    Arsenal FC dal gól!
    Krásna strela v prevedení domáceho hráča, ktorá slávila úspech. Mesut Özil našiel prihrávkou na hranici pokutového územia spoluhráča THEA WALCOTTA, ktorý si loptu spracoval a pravačkou vystrelil. Jeho technická strela letela k ľavej žrdi hosťujúcej brány a nakoniec do nej zapadla! Brankár Joe Hart bol na tento strelecký pokus prikrátky, a tak sa Kanonieri dostávajú do jednogólového vedenia.
     
    32
    Obrovská šanca Manchestru City! Domáci hráči teraz prepadli na útočnej polovici ihriska a hostia sa rútili do protiútoku dva na jedna po skvostnej prihrávke Sergia Agüera. Ten vysunul dopredu spoluhráča Kevina De Bruyneho, ktorý spolu s Davidom Silvou išli sami na jedného obrancu. Belgický reprezentant to zobral na seba a vystrelil na zadnú žrď, lenže bránu Petra Čecha minul!
     
    31
    Silva (Manchester City) si opäť počínal nedovolene a už to mal spočítané. Žltá karta.
     
    22
    Šanca Manchestru City! Kevin De Bruyne potiahol akciu svojho tímu cez pravú stranu, potom si loptu hodil na stred, čím úplne zmiatol Nacha Monreala. Následne prišla tvrdá prízemná strela ľavačkou na prednú tyč domácej brány, no tam bol včas Petr Čech, ktorý skvelým zákrokom vyrazil na rohový kop!

    Marek Farkaš

    Góly: 33. Walcott, 45+1. Giroud – 82. Y. Touré

    Karty:   31. Silva (MAC), 48. Otamendi (MAC)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 5:16.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – Campbell (70. Gibbs), Özil (77. Oxlade-Chamberlain), Walcott (88. Chambers) – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Gabriel, Gibbs, Chambers, Reine-Adelaide, Iwobi, Oxlade-Chamberlain.

    Manchester City: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Kolarov – Fernandinho, Y. Touré (C) – De Bruyne, Delph (46. Sterling), Silva (73. Navas) – Agüero (63. Bony).
    Náhradníci: Caballero – Clichy, Demichelis, Sterling, Navas, Bony, Iheanacho.

    Rozhodca: Andre Marriner – John Brooks, Mike McDonough – Craig Pawson

    Diváci: 60053