Arsenal – Manchester City 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (2:0)
Manchester City
Pondelok 21.12.2015, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn, Anglicko • Anglická Premier League • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    VZÁJOMNÉ ZÁPASY
    18.01.2015 Manchester City – Arsenal 0:2
    13.09.2014 Arsenal – Manchester City 2:2
    10.08.2014 Arsenal – Manchester City 3:0 (Pohár)
    29.03.2014 Arsenal – Manchester City 1:1
    14.12.2013 Manchester City – Arsenal 6:3

    POSTAVENIE TÍMOV V TABUĽKE
    2. Arsenal 10-3-3 29:13 33
    3. Manchester City 10-2-4 32:17 32

    STÁVKOVÉ KANCELÁRIE
    Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 2,40, na remízu okolo 3,40 a na výhru hostí približne 2,80.

    ROZHODCOVIA
    Dnešné stretnutie bude viesť Anglický rozhodca Andre Marriner, ktorému na čiarach budú asistovať jeho krajania John Brooks a Mike McDonough. Štvrtým rozhodcom bude Craig Pawson.

    ZHODNOTENIE
    Je veľmi ťažké určiť favorita, lebo tímy sú na špici tabuľky a zápas sa môže skončiť akokoľvek. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 2:1.
     
    MANCHESTER CITY
    Tím okolo Manuela Pellegriniho taktiež nezačal práve najhoršie nový ročník najvyššej anglickej súťaže, no na prvé miesto to zatiaľ nestačí. Po 16 kolách mu patrí tretia priečka, keď má na svojom konte 32 bodov za desať víťazstiev, dve remízy a štyri prehry. V poslednom ligovom zápase privítal na domácom trávniku Swansea, ktorá je úplne z formy. O úvodný presný zásah sa v 26.minúte postaral Bony, ktorý poslal domácich do vedenia. Labute boli v tomto zápase vyrovnaným a miestami aj lepším mužstvom, a to vyústilo do vyrovnávajúceho gólu. Ten strelil v 90.minúte Gomis a zdalo sa, že si obe mužstvá pripíšu do tabuľky po jednom bode. Lenže v nadstavenom čase opäť strhol vedenie na stranu domácich Ineanacho, ktorý zariadil, že The Citizens zvíťazili a získali tri body.

    Posledné zápasy
    12.12.2015 Manchester City – Swansea 2:1
    08.12.2015 Manchester City – Mönchengladbach 4:2 (LM)
    05.12.2015 Stoke – Manchester City 2:0
    01.11.2015 Manchester City – Hull 4:1 (Pohár)
    28.11.2015 Manchester City – Southampton 3:1

    Predpokladaná zostava: Hart – Sagna, Otamendi, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Touré – Bruyne, Silva, Sterling – Agüero
    Absencie: Zabaleta, Nasri, Kompany, Fernando
    Najlepší strelec: Sergio Agüero – 7 gólov
     
    ARSENAL FC
    Zverenci Arsena Wengera zažíva jeden z najlepších vstupov do sezóny za uplynulé roky. Letný príchod brankára Petra Čecha bol určite kvalitným nákupom a aj hlavne vďaka jeho výkonom sa Kanonieri nachádzajú tak, kde sú. Aktuálne sa po 16 odohraných zápasoch sa nachádzajú na druhom mieste, keď získali 33 bodov za desať výhier, tri remízy a tri prehry. Naposledy sa v lige prestavili na pôde poslednej Aston Villy, kde iný výsledok ako výhra hostí by bol prekvapením. Skóre zápasu otvoril už v 8.minúte Giroud, ktorý premenil pokutový kop a poslal svoje mužstvo do vedenia. Na rozdiel dvoch gólov pred polčasom upravil Ramsey a bolo vymaľované. Hostia už iba kontrolovali priebeh zápasu a domácich k ničomu vážnejšiemu nepustili. Arsenal zvíťazil 2:0 a odniesol si domov tri body.

    Posledné zápasy
    13.12.2015 Aston Villa – Arsenal 0:2
    09.12.2015 Olympiakos – Arsenal 0:3 (LM)
    05.12.2015 Arsenal – Sunderland 3:1
    29.11.2015 Norwich – Arsenal 1:1
    24.11.2015 Arsenal – Dinamo Záhreb 3:0 (LM)

    Predpokladaná zostava: Čech – Bellerín, Koscielny, Mertesacker, Monreal – Ramsey, Flamini – Walcott, Özil, Campbell – Giroud
    Absencie: Wilshere, Rosický, Welbeck, Coquelin, Cazorla, Sánchez (neisté)
    Najlepší strelec: Olivier Giroud – 9 gólov
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 17.kola Premier League medzi Arsenalom FC a Manchestrom City. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – Campbell, Özil, Walcott – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Gabriel, Gibbs, Chambers, Reine-Adelaide, Iwobi, Oxlade-Chamberlain.

    Manchester City: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Kolarov – Fernandinho, Y. Touré (C) – De Bruyne, Delph, Silva – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Clichy, Demichelis, Sterling, Navas, Bony, Iheanacho.

    Rozhodca: Andre Marriner – John Brooks, Mike McDonough – Craig Pawson.
     
    -5
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Domáci sa predstavia v červeno-bielych dresoch, hostia v tmavo-modrých.
     
    -1
    O výkop sa v prvom polčase sa postarajú domáci hráči. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Od úvodu majú loptu v moci domáci. Tí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.
     
    3
    Kanonieri sa usadili na útočnej polovici ihriska a rozbiehajú kolotoč. Zatiaľ sú to len prihrávky ďaleko od hosťujúcej brány.
     
    4
    Prvýkrát sa k lopte dostali aj hostia. Tí sa rútili dopredu, lenže Sergio Agüero bol o loptu čisto odzbrojený Laurentom Koscielnym. Ten rozbiehal protiútok svojho tímu, lenže pridržal ho Alexander Kolarov a domáci hráč sa porúčal k zemi. Voľný kop pre Arsenal.
     
    5
    Od úvodu je to len také oťukávanie. Loptu majú viac na kopačkách domáci hráči, ktorí hosťom vôbec nič nedovolili.
     
    6
    Obrana The Citizens bola teraz pozorná. Olivier Giroud dostal prihrávku do behu na pravej strane, lenže výbornú defenzívnu robotu si odviedol Nicolás Otamendi, ktorý ho zastavil a loptu odkopol za postrannú čiaru. Vhadzovanie pre domácich.
     
    7
    Lopta je už na druhej strane. Kevin De Bruyne sa predral cez stred poľa cez niekoľko hráčov a následne sa ocitol už pred pokutovým územím súpera. Ešte chcel urobiť jednu kľučku a potom prihrať, no posledný krok býva najťažší a potvrdilo sa to aj teraz. Zastavil ho stopér Per Mertesacker, ktorý už rozohral a jeho spoluhráči mieria dopredu.
     
    8
    Domáci teraz chceli pekne zakombinovať, no všetko pokazil Theo Walcott. Mesut Özil ho našiel prihrávkou za obranou hostí, no prvý menovaný si loptu nespracoval najlepšie, a tá mu ušla mimo bránu za bránkovú čiaru. Kop od brány.
     
    9
    K strele spoza pokutového územia sa odhodlal hosťujúci David Silva, lenže lopta mu príliš nesadla, a tak to aj vyzeralo. Nasledovať bude kop od Čechovej svätyne.
     
    10
    Zatiaľ sa hrá veľmi ofenzívny futbal so strany na stranu, no o malý kúsok lepší sú domáci. Tí majú loptu viac na svojich kopačkách a skúšajú riskantné prihrávky za obranu hostí.
     
    11
    David Siva teraz vystihol rozohrávku domácich a hodil si loptu ďaleko od nohy. Bol však faulovaný, a tak jeho tím bude mať výhodu voľného kopu z polovice ihriska.
     
    12
    Hráči Manchestru City hneď po vybojovaní lopty chcú rýchlo vyraziť do otvorenej obrany súpera, lenže domáci sa zatiaľ stíhajú vrátiť do defenzívnych radov.
     
    13
    Yaya Touré dostal prihrávku do pokutového územia od Fabiana Delpha. Následne spätnou prihrávkou našiel Davida Silvu, ktorý z prvej vystrelil, lenže jeho pokus bol zblokovaný húštinou tiel pred ním.
     
    14
    Kevin De Bruyne teraz poriadne prebrúsil Thea Walcott, ktorý ostáva ležať na zemi. Domáci hráč ostal ležať na zemi, no zrejme to nebude nič vážne. Hlavný rozhodca Andre Marriner ešte nevytiahol kartu z vrecka, ale Belgickému reprezentantovi poriadne dohovoril.
     
    15
    DRŽANIE LOPTY: 50% – 50%

    Ani jeden z tímov nemá územnú prevahu, čo potvrdzuje táto štatistika.
     
    17
    STRELY CELKOM: 0-3
    STRELY NA BRÁNU: 0-0

    Hostia do týchto chvíľ vyslali viac streleckých pokusov ako domáci, no ani jeden z nich nenašiel priestor troch žrdí Petra Čecha.
     
    18
    Hosťujúci Bacary Sagna sa predieral dopredu cez pravú stranu a vybojoval pre svoje mužstvo rohový kop.
     
    19
    K lopte sa postavil Kevin De Bruyne a poslal ju do ohňa. Tam najvyššie vyskočil Per Mertesacker, ktorý loptu odvrátil do bezpečia od svojej vlastnej brány.
     
    20
    Mesut Özil poslal prízemný center do vápna, kde však našiel iba stopérov hostí. Tí mierne zazmetkovali, čo sa snažil využiť Theo Walcott, lenže lopta mu od nohy odskočila a už ju na hracej ploche nestihol. Kop od brány.
     
    21
    Tempo hry nám trochu opadlo a už to nie je to, čo na začiatku. Ani jeden z tímov sa nikam nehrnie a vyčkáva, čo spraví súper.
     
    22
    Šanca Manchestru City! Kevin De Bruyne potiahol akciu svojho tímu cez pravú stranu, potom si loptu hodil na stred, čím úplne zmiatol Nacha Monreala. Následne prišla tvrdá prízemná strela ľavačkou na prednú tyč domácej brány, no tam bol včas Petr Čech, ktorý skvelým zákrokom vyrazil na rohový kop!
     
    23
    Nemecký reprezentant Mesut Özil teraz poriadne prifilmoval pád cez Alexandra Kolarova, ktorý sa poriadne hnevá na hlavného arbitra Andreho Marrinera. Kontakt tam samozrejme bol, no domáci hráč úmyselne zakopol o súpera a potom stihol ešte aj vyskočiť. Toto nepatrí na futbalové trávniky a Mesut Özil by to nemal robiť.
     
    24
    V tesnom ofsajde sa ocitol domáci Joel Campbell. Lopta pre Manchester City.
     
    25
    The Citizens sa po dlhšom čase usadili na útočnej polovici ihriska a úspešne kombinujú. Nevedia sa však dostať na dostrel domáce brány, pretože domáci hráči vytvorili hustý obranný blok, ktorý je veľmi pozorný a koncetrovaný.
     
    26
    Hostia si stále loptu posúvajú medzi sebou. Čaká sa na finálnu prihrávku, tá však zatiaľ neprichádza.
     
    27
    Defenzívnu robotu si odviedol Joel Campbell, ktorý pri postrannej čiare nepustil cez seba Alexandra Kolarova. Vhadzovanie pre hostí.
     
    28
    Ďalší nedovolený zákrok. Tentoraz sa previnil David Silva, ktorý nedovolene poslal k zemi Mathieua Flaminiho. Voľný kop pre Arsenal.
     
    29
    Kanonieri poslali hneď niekoľko centrov do pokutového územia hostí, no ani jeden nenašiel hráča v červenom.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry a diváci na Emirates Stadium ešte nevideli žiadnu obrovskú príležitosť. Obe mužstvá sa sústredia prevažne na hru zo zabezpečenej obrany a do útočenia sa príliš nehrnú.
     
    31
    Silva (Manchester City) si opäť počínal nedovolene a už to mal spočítané. Žltá karta.
     
    32
    Obrovská šanca Manchestru City! Domáci hráči teraz prepadli na útočnej polovici ihriska a hostia sa rútili do protiútoku dva na jedna po skvostnej prihrávke Sergia Agüera. Ten vysunul dopredu spoluhráča Kevina De Bruyneho, ktorý spolu s Davidom Silvou išli sami na jedného obrancu. Belgický reprezentant to zobral na seba a vystrelil na zadnú žrď, lenže bránu Petra Čecha minul!
     
    33
    Arsenal FC dal gól!
    Krásna strela v prevedení domáceho hráča, ktorá slávila úspech. Mesut Özil našiel prihrávkou na hranici pokutového územia spoluhráča THEA WALCOTTA, ktorý si loptu spracoval a pravačkou vystrelil. Jeho technická strela letela k ľavej žrdi hosťujúcej brány a nakoniec do nej zapadla! Brankár Joe Hart bol na tento strelecký pokus prikrátky, a tak sa Kanonieri dostávajú do jednogólového vedenia.
    33. Theo WALCOTT - 1:0
     
    35
    Emirates Stadium začína ožívať a fanúšikov je už aj počuť. Domácich tento zásah jednoznačne posilnil, sú na koni a oveľa viac si veria v osobných súbojoch.
     
    36
    Domáci Joel Campbell sa predieral dopredu cez pravú stranu, kde mu pár úderov do tváre dal Alexander Kolarov. Píšťalka hlavného rozhodcu sa neozvala, a tak sa bude iba odkopávať od brány Joea Harta.
     
    37
    The Citizens vybojovali rohový kop. Ten už rozohral Kevin De Bruyne, lenže našiel iba tiesneného Yayu Tourého, ktorého hlavička vôbec nebola presná.
     
    38
    Fabian Delph sa prezentoval nedovoleným zákrokom v strede poľa. Voľný kop pre Arsenal.
     
    39
    Joel Campbell hľadal vpredu dlhou prihrávkou spoluhráča Thea Walcotta, lenže ani jeho rýchlosť nestačila. Ako prvý bol pri lopte brankár Joe Hart, ktorý ju bez problémov chytil a rozohral.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne päť minút. Podarí sa niektorému z tímov streliť klasický gól do šatne?
     
    41
    Hostia sa ešte snažia urobiť niečo s nepriaznivým stavom v tomto polčase, lenže Arsenal bráni veľmi dobre a svojho súpera drží na dištanc od vlastnej brány.
     
    42
    Na hracej ploche sa začína priostrovať. Nicolás Otamendi dohral Oliviera Girouda, a tak budú mať domáci výhodu priameho kopu zo zaujímavej pozície.
     
    43
    Mesut Özil sa ocitol v ofsajde, čo správne videl prvý asistent John Brooks. Loptu do hry pošle brankár Joe Hart.
     
    44
    Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavný rozhodca.
     
    45
    Nadstavený čas v 1.polčase je 1 minúta!
     
    45+1
    Arsenal FC dal gól!
    Hostia si s samom závere nedali pozor a pykajú najhorším spôsobom. Eliaquim Mangala zbytočne stratil loptu nepresnou rozohrávkou a Arsenal sa jej zmocnil. Prišli rýchla prihrávka dopredu, následne finálka od Mesuta Özila, ktorý našiel v behu spoluhráča OLIVIERA GIROUDA. Ten zachoval pokoj v zakončení a skúsene loptu poslal pomedzi Hartove nohy do hosťujúcej brány! Kanonieri strieľajú druhý gól a majú našliapnuté k zisku troch bodov.
    45+1. Olivier GIROUD - 2:0
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči Arsenalu, ktorí vedú 2:0. O úvodný presný zásah sa v 33.minúte postaral Theo Walcott, ktorý krásnou strelou nedal Joeovi Hartovi žiadnu šancu na úspešný zákrok. Druhý gól domácich pridal v samom závere prvého polčasu Olivier Giroud, ktorý skúsene skóroval a zabezpečil svojmu tímu pohodlný nádskok. Podarí sa domácim udržať priaznivý výsledok alebo hostia vyrovnajú, či dokonca otočia stav stretnutia? Na túto otázku nám odpovie druhé dejstvo.

    2.polčas sa začne približne o 22:02.
     
    ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

    Držanie lopty: 40% – 60%
    Strely (celkom): 2-7
    Strely (na bránu): 2-1
    Rohové kopy: 1-4
    Fauly: 3-9
    Žlté karty: 0-1
    Červené karty: 0-0
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Fabian Delph, prichádza Raheem Sterling.
     
    47
    Héctor Bellerín prudkým centrom hľadal spoluhráčov pred bránou hostí, no našiel iba bývalého Kanoniera Bacaryho Sagnu, ktorý odvrátil na rohový kop.
     
    48
    Otamendi (Manchester City) teraz v súboji s Olivierom Giroudom vôbec nešiel po lopte a nešetrne ho poslal k zemi. Zaslúžená žltá karta.
     
    49
    Raheem Sterling bol nájdený prihrávkou od spoluhráča v pokutovom území, lenže Per Mertesacker ho odtiaľ vytlačil. Následne sa vrátil do defenzívy Theo Walcott, ktorý ho o loptu čistým spôsobom obral a potom presne prihral, za čo si vyslúžil potlesk.
     
    50
    V šatni Manchestru City bolo cez polčas asi poriadnu dusno, pretože hostia sú oveľa aktívnejší. Majú loptu viac na svojich kopačkách, sú agresívnejší v súbojoch a pomaly sa dostávajú bližšie k bránke domácich.
     
    51
    The Citizens stále úspešne kombinujú na útočnej polovici ihriska, no nevedia sa dostať k strele, pretože domáci pozorne bránia.
     
    52
    Sergio Agüero dostal prihrávku na hranicu bieleho bodu od Kevina De Bruyneho, ale okolo neho boli hneď štyria hráči v červenom. Argentínsky útočník nemal čo s loptou urobiť, a tak sa rýchlo otočil a pohotovo vystrelil, lenže iba do stredu brány, kde stál pozorný brankár Petr Čech, ktorý nemal žiaden problém.
     
    53
    Šanca Arsenalu! Nacho Monreal sa dostal dopredu cez ľavú stranu a prízemný centrom našiel pred bránou spoluhráča Joela Campbella. Ten predskočil svojho strážcu a dostal sa k zakončeniu, lenže bránku hostí prestrelil!
     
    54
    Nedovoleným zákrokom sa prezentoval Aaron Ramsey a hostia budú mať výhodu priameho kopu zo zaujímavej pozície.
     
    55
    Lopta po centri našla v pokutovom území hlavu Sergia Agüera, no jeho pokus mieril iba do stredu brány, kde si opäť dobre počínal český brankár.
     
    56
    Obrovská šanca Arsenalu! Joel Campbell sa predral dopredu cez pravú stranu, keď prešprintoval svojho strážcu. Následne sa z ocitol zoči-voči brankárovi Joeovi Hartovi, ktorý mu vybehnutím zmenšil strelecký uhol. Kostaričan vystrelil a Anglický reprezentačný brankár jeho pokus zneškodnil! Už to mohlo byť rozdielom triedy a mohlo byť vymaľované.
     
    57
    Ďalší prudký center do letel do vápna hostí, no ako prvý pri lopte bol Nicolás Otamendi, ktorý odvrátil na rohový kop.
     
    58
    V posledných minútach veľmi aktívny Sergio Agüero sa opäť dostal k zakončeniu z vnútra pokutového územia a znova skvele zareagoval gólman Petr Čech.
     
    59
    Obrovská šanca Arsenalu! Bolo z toho prečíslenie šiesti na troch a domáci túto príležitosť nepremenili na presný zásah. Hostia sa úplne vykašľali na bránenie, no neboli potrestaný gólom. Aaron Ramsey bol tým mužom, ktorý dostal finálnu prihrávku a mal možnosť vystreliť, lenže trafil iba dobre vyhiehajúceho brankára Joea Harta do hlavy!
     
    60
    Nervozita na hracej ploche pribúda a hráči hrajú poriadne tvrdo. Fernandinho poslal k zemi svojho súpera a Arsenal bude mať výhodu priameho kopu z veľmi dobrej pozície.
     
    62
    Mesut Özil poslal center do ohňa, no nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov. Kop od brány.
     
    63
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Wilfried Bony.
     
    64
    Argentínčan Sergio Agüero sa v strede poľa zrazil s jedným z domácich hráčov a hraciu plochu musel opustiť za pomoci lekárov. Namiesto neho prišiel Bony Wilfried, ktorého manažér hostí verí, že môže priebeh tohto stretnutia ešte zvrátiť.
     
    65
    Už máme za sebou hodinu hry a sme svedkami skutočne dobrého futbalu. Hrá sa zo strany na stranu s množstvami akcií, striel, gólovým príležitostí, ale nechýba ani zdravé nasadenie a bojovnosť v súbojoch. Arsenal vedie o dva góly a diváci ho ženú za ziskom troch bodov.
     
    66
    Mesut Özil bol v strede poľa nedovolene poslaný k zemi a hra sa na chvíľu upokojí. Lopta pre domácich.
     
    67
    Kanonieri sa zatiahli na vlastnú polovicu ihriska a v posledných minútach sa prevažne bránia s výnimkou šance Joela Campbella.
     
    68
    Alexander Kolarov padol v pokutovom území po jednom zo súbojov, no všetko bolo čisté. Hrá sa ďalej.
     
    70
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Joel Campbell, prichádza Kieran Gibbs.
     
    71
    Do konca riadneho hracieho času ostáva približne 20 minút. Podarí sa hosťom ešte niečo urobiť s nepriaznivým stavom?
     
    72
    Aaron Ramsey si robil priestor v pokutovom území hostí medzi troma hráčmi, no tí mu nechceli dať dýchať. Waleský reprezentant sa nakoniec od nim odpútal a vystrelil, lenže už bol v záklone, a tak bránu Manchestru City vôbec netrafil.
     
    73
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Jesús Navas.
     
    74
    Hráči Manchestru City padajú na zem v pokutovom území Arsenalu ako hrušky. Skutočne po každom súboji sa snažia vybojovať penaltu pre svoje mužstvo, ale hlavný arbiter Andre Marriner nie je zvedavý na ich teatrálne pády.
     
    75
    The Citizens stále obliehajú pokutové územie domácich, no ich strely sú nemastné neslané. Brankár Petr Čech je skutočnou oporou svojho tímu.
     
    76
    Hostia teraz vybojovali rohový kop, ktorý už bol rozohraný. K hlavičke sa dostal Bony Wilfried, ale opäť skvele zakročil Český brankár slúžiaci v bránke Arsenalu.
     
    77
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    78
    Manchestru City plynie čas veľmi rýchlo a doteraz sa s tým nevie vysporiadať. Stále sú to len také pološance, ktoré nie sú až také vážne. Arsenal sa zatiahol na vlastnú polovicu ihriska a už sa snaží udržať tento priaznivý výsledok.
     
    80
    Veľká šanca Manchestru City! Fernandinho skvelou prihrávkou našiel v behu čerstvého Jesúsa Navasa, ktorý sa osamotene rútil na brankára Petra Čecha. Bol mierne z uhla, no nepochopiteľne volil spätnú prihrávku, ktorú aj tak zachytil Per Mertesacker. Prečo Navas nestrieľal asi vie iba on sám, no bol v pozícií odkiaľ sa strieľajú góly.
     
    81
    Kanonieri sa snažia držať loptu na svojich kopačkách čo najdlhšie a zatiaľ sa im to darí. Hostia behajú bez nej a to by zrejme nebavilo nikoho.
     
    82
    Manchester City dal gól!
    Nádherný gól, ktorý bude určite kandidovať na gól sezóny v najvyššej anglickej súťaži. Bacary Sagna našiel tesne za hranicou pokutového územia YAYU TOURÉHO, ktorý z prvej vystrelil na zadnú žrď. Lopta vo vzduchu zaplávala a skončila presne v pravom hornom rohu domácej brány! Lepšie sa to snáď kopnúť ani nedalo. Je znížené a budeme svedkami ešte poriadnej drámy!
    82. Yaya TOURÉ - 2:1
     
    84
    Šanca aj na druhej strane! Aaron Ramsey sa dostal po chybe obrany k lopte a išiel sám na brankára Joea Harta. Snažil sa ho prelobovať, lenže netrafil priestor hosťujúcej brány! To bola šanca!
     
    85
    Manchester City by už asi nerozdýchal ďalší inkasovaný gól, no prežil túto obrovskú šancu a začína sa tlak hostí.
     
    86
    The Citizens kopali rohový kop. Lopta našla hlavu Bonyho Wilfrieda, ktorý bol tiesnený, a tak jeho hlavičke bola nepresná. Kop od brány.
     
    87
    Hostia búšia do obrany Arsenalu, ktorá sa pomaly začína rozpadať. Kevin De Bruyne hľadal v pokutovom území Yayu Tourého, ten však v páde zakončil tesne vedľa!
     
    88
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Theo Walcott, prichádza Calum Chambers.
     
    90
    Záver stretnutia je pomerne hektický a ešte môžeme vidieť nejaký ten gól. Som zvedavý koľko minút nadstaví hlavný rozhodca.
     
    90+1
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 4 minúty!
     
    90+2
    Olivier Giroud išiel poriadne tvrdo do súboja vo vlastnom pokutovom území a odniesol si to nie len jeho súper, ale aj on. Hra je prerušená a Francúz bude ošetrovaný.
     
    90+3
    Do konca stretnutia ostáva ešte 120 sekúnd. Manchester City posiela do útoky všetkých hráčov a v obrane hrá doslova vabank.
     
    90+4
    Dnešné stretnutie sleduje 60053 divákov!
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia hráči Arsenalu, ktorí v dnešnom stretnutí víťazia tesne 2:1. Za domácich sa presadili Theo Walcott a Olivier Giroud, no a za hostí skóroval Yaya Touré. Kanonieri sa po zápase nachádza na 2.mieste, The Citizens na 3.priečke.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (22:52:14)

    Marek Farkaš

    Góly: 33. Walcott, 45+1. Giroud – 82. Y. Touré

    Karty:   31. Silva (MAC), 48. Otamendi (MAC)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 5:16.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – Campbell (70. Gibbs), Özil (77. Oxlade-Chamberlain), Walcott (88. Chambers) – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Gabriel, Gibbs, Chambers, Reine-Adelaide, Iwobi, Oxlade-Chamberlain.

    Manchester City: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Kolarov – Fernandinho, Y. Touré (C) – De Bruyne, Delph (46. Sterling), Silva (73. Navas) – Agüero (63. Bony).
    Náhradníci: Caballero – Clichy, Demichelis, Sterling, Navas, Bony, Iheanacho.

    Rozhodca: Andre Marriner – John Brooks, Mike McDonough – Craig Pawson

    Diváci: 60053