Belenenses – Boavista 1:0 (kon.) | Braga – Ferreira 1:1 (kon.)
koniec
CF OS Belenenses
1:0 (1:0)
Boavista FC
cz Pondelok 21.12.2015, 20:00 • Estádio do Restelo, Lisboa • Primeira Liga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! CF OS Belenenses udrželo v zápase s Boavistou FC hubené vedení, a může se radovat z výhry 1:0!

    První poločas dnešního klání nabídl bleskový start domácích, kteří se dostali do vedení již ve třetí minutě zásluhou přesné střela Filipe Fereiry! Domácí celek pokračoval v aktivní hře, a další možnost měl ve 13. minutě Sturgeon. Jeho střelu však Ventura zneškodnil. Poté se hra vyrovnala, a v určitých pasážích hry byla Boavista i lepší, avšak žádnou další branku jsme neviděli.

    Ve druhém poločase se Belenenses zatáhlo, a daleko aktivnější byla Boavista. Hostující celek se snažil, nicméně gól se mu vstřelit nepodařilo, a ze tří bodů se může radovat Belenenses!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic. (21:59:24)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V samotném závěru dostává žlutou kartu ještě domácí Ricardo Dias, který ostrým zákrokem poslal ve středovém kruhu k zemi Tengarrinha!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Boavista v nastavení vybojovala rohový kop, kterého se ujal Renato Santos. Jeho centr však obraně Belenenses nepřidělal žádné starosti!
     
    90
    Následného rohového kopu se ujal Carlos Martins, jehož centr však ve vápně nikoho z domácích nenašel, a Boavista míří velmi rychle na soupeřovu polovinu!
    89. Velká šance Sturgeona
     
    89
    Geraldes se nakonec na pravé straně dostal k centru, který v pokutovém území propadl až do míst, kde se nacházel Sturgeon. Jeho pohotovou střelu však dokázal brankář Gideao vyrazit!
     
    88
    Belenenses zatím zvládá závěr zápasu velmi dobře, a momentálně kombinuji na útočné polovině. Geraldes se navíc pokouší šetřit čas na levé straně.
     
    86
    Hostující Boavista se teď dostala do velké šance, která však gólem neskončila! Tengarrinha zakombinoval na levé straně s Hackmanem, a poslal přízemní centr do vápna, kterým našel Idrise. Jeho rána však byla hodně pomalá!
     
    85
    Dlouhý nákop brankáře Ventury našel na útočné polovině Ricarda Diase, který si míč ukázkově zpracoval. Střídající hráč si však pomohl při souboji s Viniciusem faulem!
     
    84
    Belenenses provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází, který dnes podal velmi dobrý výkon. Na jeho místo přichází zkušený Ricardo Dias!
     
    83
    Na druhé straně hřiště se pokoušel o průnik Zé Manuel. Jeho postup však zastavil dobrým pohybem obránce Geraldes! Následuje odkop od domácí branky!
     
    82
    Sturgeon zatáhl míč na útočnou polovinu, a přihrávkou našel na levé straně naběhnutého Rubena Pinta. Portugalský středopolař poslal míč do vápna, nicméně jeho pokus nikoho z jeho spoluhráčů ve vápně nenašel!
     
    81
    Belenenses se v posledních minutách zatáhlo, a pouze vyčkává na závěrečný hvizd. Toho se pokouší využít Boavista, která se tlačí do zakončení, nicméně vyrovnávací branky se zatím nedočkala ...
     
    80
    Exekuce rohového kopu se ujal Renato Santos, kterému se však centr příliš nepovedl, a jeho pokus odvrátila obrana Belenenses. Následně ve středu hřiště zahrál úmyslně rukou Tengarrinha, a dostává žlutou kartu!
     
    79
    Boavista je i nadále aktivní, a svého soupeře příliš do hry nepouští. Po krásné přihrávce Gabriela se dostal ve středu hřiště k míči Silva, jehož ránu zblokoval Afonso na rohový kop!
     
    78
    Domácí fanoušky teď pořádně vystrašila střela Idrise, který byla velmi nebezpečná! Pokus hostujícího záložníka však skončil těsně vedle!

    Jan Havlovic

    Góly: 3. Ferreira

    Karty:   22. Pinto (BLN), 57. Geraldes (BLN), 90+2. Dias (BLN) – 7. Vinicius (BOA), 10. Hackman (BOA), 80. Tengarrinha (BOA)


    CF OS Belenenses: Ventura – Geraldes, Afosno, Brandao, Ferreira – Sousa, Pinto – Sturgeon, Martins, Kuca – Leal
    Náhradníci: Ricardo Ribeiro, Joao Amorim, Tonel, Tiago Caeiro, Tiago Silva, Ricardo Dias, Traquina

    Boavista FC: Gideao – Hackman, Vinicius, Henrique, Figueiredo – Gabriel, Tengarrinha, Idris, de Carvalho -Silva, Douglas Abner
    Náhradníci: Inkoom, Nwofor, Renato Santos, Ba, Ancelmo, Philipe Sampaio, Bukia

    Rozhodca: Cosme Cunha Machado – Braga, Gomes (vš. Portugalsko)