Barys – D. Moskva 2:1 (2:1 po s.n.) | Omsk – Viťaz 3:1 (kon.) | Jekaterinburg – HC Slovan 4:3 (kon.)
Jugra Chanty-Mansijsk – Záhreb 4:1 (kon.) | Helsinki – Togliatti 1:3 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
4:3 (2:2, 2:0, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Utorok 01.12.2015, 15:00 • KrK Uralec • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:44
    Slovan v útočnom pásme, Brust na striedačke, belasí so 6 hráčmi!
     
    56:49
    Simakov prihrával na stred, kde už do časti odkrytej brány zakončoval Golyšev, Brust sa roztiahol na čiare a betónom udržal puk pred čiarou!
     
    55:44
    Plány Slovana na vyrovnanie majú veľkú trhlinu, Michal Sersen sa na útočnej modrej previnil sekaním! Jekaterinburg bude hrať presilovku.
     
    53:26
    Vyložená príležitosť Lukáša Kašpara! Mal veľa priestoru medzi kruhmi, proti nemu bol len Kovář! Kašpar vystrelil švihom k pravej žrdi, Kovář sa natiahol na ľade a ťažkú strelu pokryl!
     
    51:01
    Sersen na ľavom kruhu ešte nestrieľal, ale prihral za bránu Kašparovi, ktorý vracal späť, puk sa však z priestora pred bránkoviskom za čiaru neodrazil, veľká škoda, Kovář už bol mimo postoja!
     
    46:39
    Koukal sa natlačil k pravej žrdi a zblízka zakončoval, Brust vyrazil a zlikvidoval aj následnú dorážku Eera!
     
    44:18
    Prečíslenie 3 na 2 v podaní Jekaterinburgu, Simakov krížne strieľal či prihrával z pravého kruhu, puk sa odrazil od obrancu a zmenil smer, Brust reagoval a famózne zasiahol!
     
    43:20
    Mihálik chyboval na opačnej strane a sám pred Brustom zakončoval Koukal, Barry sa predviedol prvým úspešným zákrokom!
    42:57 Ladislav NAGY - 4:3 (SBA)
     
    42:57
    Slovan Bratislava dal gól!
    Tak to je skvelé, belasí nadviazali na vydarený úvod tretej tretiny a strieľajú kontaktný gól! Barker nahrával pozdĺž modrej Višňovskému, ktorý z prvej prudko vystrelil na bránu. Puk ešte pred Kovářom tečoval Tičar, v neprehľadnej situácii napokon puk doputoval mimo bránu k pravej žrdi, všetko ale sledoval LADISLAV NAGY, ujal sa voľného puku a pekne ho zblízka umiestnil do brány!
    Asistencia: Ľubomír Višňovský
     
    42:38
    Triamkin vylúčený na 2 minúty za podrazenie, Slovan v presilovke!
     
    42:33
    Lušňák vypracoval pozíciu pre Višňovského, ten si ešte potiahol na stred a následnú prudkú strelu vykopol Kovář pravým betónom!
     
    40:28
    Obrovská šanca Slovana, Nagy zblízka strieľal a Tičar už v neprehľadnej situácii dvíhal ruky nad hlavu, Triamkin odpálil puk spoza prekonaného Kovářa!
     
    V bránke belasých začne tretiu tretinu Barry Brust, vystriedal Garnetta!
     
    39:54
    Ešte Rok Tičar, vyhral vhadzovanie a sám sa vydal dopredu, už zakončoval sám pred brankárom, ktorého obstreľoval k pravej žrdi, tú tesne minul!
     
    39:48
    Skalický od mantinelu poslal strieľanú prihrávku pred bránkovisko, kde puk zasiahol Lušňák a Kovář so šťastím na čiare vyrazil!
    39:02 Alexander PANKOV - 4:2 (JEK)
     
    39:02
    Jekaterinburg dal gól!
    Tak to je obrovská škoda, Slovan inkasuje typický "gól do šatne" a toto sa už bude v tretej tretine otáčať veľmi ťažko. Belasí tam mali dlhé striedanie, prepadli v strednom pásme a dvaja hráči domácich išli proti Vladimírovi Mihálikovi. ALEXANDER PANKOV to vzal na seba, z pravého kruhu krížne vystrelil popod Garnettov betón a puk skončil pri vzdialenejšej žrdi v sieti!
    Bez asistencie.
     
    37:22
    Dlhá kombinácia belasých, Višňovský si napokon nakorčuľoval na ľavý kruh a z príklepu prudko vystrelil, strele na bližšiu žrď chýbali len centimetre!
     
    35:54
    Višňovský strieľal od modrej, domáci Polozov sa medzitým previnil nedovolenou hrou so zdvihnutou hokejkou, inkasuje menší trest a Slovan bude hrať presilovku!
     
    34:36
    Paré vyzval prihrávkou k pravej žrdi Bartoviča, Milan zblízka zakončoval hore bekhendom, Kovář fantasticky zasiahol a nedoprial Slovanu vyrovnanie!
     
    32:35
    Príležitosť pre Slovan, Michnov inkasuje menší trest za podrazenie a je tu presilová hra pre hosťujúci tím!
     
    31:38
    Dobrá strela Barkera od modrej, kanadský bek vypálil príklepom a tečovaný puk tesne minul pravú žrď!
     
    31:17
    Avtomobilist ale pokračoval v útočnej akcii, Alexejev sa obtočil medzi kruhmi a z otočky strieľal švihom, Garnett na puk videl a pokryl ho vo výstroji!
     
    29:02
    Domáci v presilovej hre 5 na 3! Rok Tičar inkasuje menší trest za sekanie, toto budú horúce sekundy pre Slovan!
     
    28:48
    Jekaterinburg v pásme, Golyšev dostal prihrávku spoza brány a zakončoval zblízka, Garnett nechal rameno pri bližšej žrdi a úspešne zasiahol!
     
    27:42
    Slovan sa previnil technickým priestupkom, belasých bolo na ľade 6, ich hráčska lavica za to inkasuje menší trest. Tréner Říha sa veľmi hnevá, protesty sú ale márne.
    22:31 Eero ELO - 3:2 (JEK)
     
    22:31
    Jekaterinburg dal gól!
    Tak teraz hráči Slovana čakali nevedno na čo, ale dvojici domácich poskytli toľko priestoru, že to inak ako gólom skončiť ani nemohlo. Simakov manévroval za bránou, dlho bolo jasné, že bude prihrávať na stred, kam aj naozaj puk poslal. ELO EERO šiel naproti ideálnej prihrávke, spomedzi kruhov trafil z prvej pod brvno popri presúvajúcom sa Garnettovi!
    Asistencia: Alexej Simakov, Petr Koukal
     
    21:04
    Presilová hra domácich, Juraj Valach inkasuje menší trest za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    20:44
    Chyba Slovana pri rozohrávke, Timašov potom nebezpečne strieľal po ľade od modrej a Garnett vyraážal betónom, Michnov zblízka do brány nedorazil!
     
    20:28
    Séria osobných súbojov za bránou Slovana, po jednom z nich ostáva v bolestiach na ľade Ladislav Nagy! Tréner Říha akoby ani nedýchal, my veríme, že Laco bude v poriadku.
     
    19:39
    Pekná akcia hostí, Bartovič vo svojom typickom úniku z ľavej strany, Kovář sklepol betóny a Bartovičovu strelu kryl!
     
    19:24
    Slovan prepadol v strednom pásme, nasledovalo prečíslenie troch proti dvom a nepresná strela Michnova z bezprostrednej blízkosti!
     
    16:43
    Slovan v plnom počte, mohol ale inkasovať! Alexejev sa natlačil z pravej strany pred bránu, belasí nedôrazne bránili a na čiare ich podržal Garnett!
     
    14:47
    Nepríjemný okamih, Slovan bude hrať v oslabení! Na trestnú lavicu si za hákovanie sadá Patrik Lušňák
    14:24 Alexandr TORČEŇJUK - 2:2 (JEK)
     
    14:24
    Jekaterinburg dal gól!
    Tak teraz podľa mňa ani domáci nevedia, ako puk za čiaru dostali, rozhodca však ukazuje na stred a gól platí. Torčeňuk nastreľoval z pravého kruhu, Švarný zrazil puk na zadný mantinel, odkiaľ sa odrazil späť do hry, od ALEXANDRA TORČEŇUKA sa tiež doslova odrazil a na prekvapenie všetkých skončil za Garnettom!
    Asistencia: Alexej Simakov
     
    14:24
    Torčeňuk dostal puk po odrazenej strele za čiaru, ešte ale prebieha konzultácia na videu!
     
    13:14
    Slovan vyhral následné vhadzovanie, Kašpar sa okamžite ujal puku a dvakrát zblízka strieľal, Kovář obe strely reflexívne vyrazil pravým betónom!
     
    10:06
    Teraz to už bolo nebezpečnejšie, Golyšev si vykorčuľoval spoza brány, obrancovia zaváhali a domáci útočník zakončoval pri bližšej žrdi, Garnett tam nechal položený betón a vyrazil puk do bezpečia!
    08:20 Par FRANCIS - 1:2 (SBA)
     
    08:20
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí využívajú presilovú hru, a bola to vskutku parádna akcia! Milan Bartovič prekorčuľoval cez modrú čiaru, na strede videl Parého, ktorému adresoval cez obrancu milimetrovú prihrávku do jazdy. FRANCIS PARÉ si puk prebral a sám pred Kovářom zakončil do pravého horného rohu!
    Asistencia: Milan Bartovič, Cam Barker
     
    06:25
    Lukáš Kašpar vybojoval presilovku, Pavel Turbin sa proti nemu previnil držaniu a inkasuje menší trest! Presilová hra začne po reklamnej prestávke.
     
    05:41
    Veľká príležitosť Jekaterinburgu, strela obrancu od modrej bola v spleti hráčov zablokovaná a puk doputoval až na pravú stranu, odkiaľ mohol zblízka do odkrytej časti brány dávať Alexejev! Puk však netrafil dobre a minul bránu.
     
    04:28
    Tlak Slovana trvá, po vyhranom buly pálil okamžite Skalický, Kovář tiahlu strelu krásne schoval v lapačke a predviedol ukážkový semafor!
     
    04:13
    Marek Viedenský bol medzi kruhmi, dostal ideálnu prihrávku spoza brány a sám pred brankárom zakončoval, Kovář zasiahol lapačkou!
    02:58 Anatolij GOLYŠEV - 1:1 (JEK)
     
    02:58
    Jekaterinburg dal gól!
    Veľká škoda, vedenie Slovana trvalo len 16 sekúnd. Prakticky okamžite po vyhranom vhadzovaní vyrazili domáci dopredu, v neprehľadnej situácii sa najlepšie zorientoval ich najproduktívnejší hráč ANATOLIJ GOLYŠEV a prekonal Garnetta!
    Asistencia: Alexander Torčeňuk
    02:42 VIŠŇOVSKÝ - 0:1
    02:42 Lubomír VIŠŇOVSKÝ - 0:1 (JEK)
     
    02:42
    Slovan Bratislava dal gól!
    Tak to je paráda, Slovan otvára skóre a strieľa mimoriadne dôležitý rýchly presný zásah! Lušňák zaviezol puk do pásma, spoza brány prihrával k pravému mantinelu ĽUBOMÍROVI VIŠŇOVSKÉMU, ktorého strela od mantinelu skončila aj za prispenia cloniaceho Skalického za čiarou!
    Asistencia: Patrik Lušňák, Pavol Skalický

    Góly a asistencie: 3. Golyšev (Torčeňuk), 15. Torčeňuk (Simakov), 23. Eero (Simakov, Koukal), 40. Pankov – 3. Višňovský (Lušňák, Skalický), 9. Paré (Bartovič, Barker), 43. Nagy (Višňovský)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Ustinský) – Kivisto, Triamkin, Timašov, Vasilevský, Žuravľov, Turbin, Antonovský, Ščemerov – Torčeňuk, Simakov, Golyšev – Michnov, Koukal, Eero – Popov, Garejev, Pankov – Alexejev, Jemelin, Polozov
    HC Slovan Bratislava: Garnett (41. Brust) – Starosta, Višňovský, Sersen, Barker, Švarný, Valach, Mihálik – Jeglič, Tičar, Nagy – Bartovič, Surový (C), Paré – Kašpar, Viedenský, Miklík – Skalický, Lušňák, Skokan

    Rozhodca: Vasiljev, Sergejev – Otmachov, Šichanov