Barys – D. Moskva 2:1 (2:1 po s.n.) | Omsk – Viťaz 3:1 (kon.) | Jekaterinburg – HC Slovan 4:3 (kon.)
Jugra Chanty-Mansijsk – Záhreb 4:1 (kon.) | Helsinki – Togliatti 1:3 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
4:3 (2:2, 2:0, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Utorok 01.12.2015, 15:00 • KrK Uralec • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    HC Slovan Bratislava pokračuje na tripe, kde sa stretáva s mužstvami Východnej konferencie KHL. Belasí aktuálne ťahajú 6-zápasovú víťaznú sériu, ktorú sa bude snažiť prerušiť aktuálne 4. celok Východnej konferencie Avtomobilist Jekaterinburg. My vám zo stretnutia prinesieme priamy textový prenos, ešte predtým vám ponúkame predzápasové informácie.

    Slovan sa po príchode Ľubomíra Višňovského dostal do úžasnej fazóny a odkedy je "Višňa" členom kádra, tak ešte ani raz neprehral. Ťažko povedať, či ide len o faktor Višňovského, nesporné však je, že skúsený obranca dodal tímu potrebnú pohodu a skúsenosti. Belasí stále bojujú o pozície v play-off, v tabuľke Západnej konferencie sa nachádzajú na 9. priečke so ziskom 54 bodov a skóre 91:91. Rozdiely sú veľmi tesné, piate Dinamo Moskva a desiaty Minsk delí len 6 bodov, Slovan stráca na ôsmy SKA Petrohrad len bod. V posledných stretnutiach sa nášmu zástupcovi v KHL darí, dvakrát porazil CSKA Moskva (3:2 po samostatných nájazdoch a 2:0), dvakrát zdolal Čerepovec (5:4 a 2:1) v dôležitom stretnutí uspel proti Minsku (4:1), a v poslednom zápase vyhral v Chanty-Mansijsku 3:1. Slovan odohral proti Jugre nervózny zápas, o výhre rozhodol v poslednej tretine, keď víťazný gól strelil po krásnej kombinácii so Skokanom Lušňák.

    Avtomobilist už nie je tým slabým tímom spred pár rokov, a v tejto sezóne pravdepodobne nebude chýbať v play-off. Vo Východnej konferencii mu so ziskom 58 bodov a skóre 93:107 patrí 4. priečka, deviata Astana stráca na Jekaterinburg 9 bodov. V tradične slabšej Východnej konferencii ešte nemá súper belasých nič isté, a potrebuje pravidelne bodovať. V posledných 5 zápasoch uspel Avtomobilist trikrát, aktuálne ale ťahá "minisériu" 2 prehier. Obe zaknihoval na domácom ľade, Dinamu Moskva podľahol 1:4 a Medveščaku Záhreb 0:1. Avtomobilist končí proti Slovanu sériu piatich duelov na domácom ľade, a určite nebude chcieť prehrať tretí duel v rade. Čo sa týka zloženia tímu, tak v bránke ťahá tím z východu Ruska Čech Jakub Kovář s úspešnosťou zákrokov 91,2 %. Najproduktívnejším útočníkom je s 29 bodmi (19+10) je Anatolij Golyšev.

    Slovan prehral s Jekaterinburgom vo svojom pôsobení len jediný raz. Bola to ale poriadne krutá prehra, v sezóne 2013/2014 belasí schytali na ľade Avtomobilistu nakladačku 1:8. Inak boli vonku úspešní, zvíťazili tam 1:0 a v minulej sezóne 3:1.
    Aj doma bol Slovan úspešnejší, v ročníku 2012/2013 vyhral 3:1, rovnakým výsledkom triumfoval aj v sezóne 2013/2014. V tomto ročníku Slovan taktiež nad Jekaterinburgom uspel. 19. októbra zvíťazil po dráme 4:3 po samostatných nájazdoch.

    V stretnutiach KHL hľadať favorita len ťažko, oba tímy ťahajú série – Slovan tú víťaznú, domáci nezvykle prehrali dvakrát po sebe. Uvidíme, ktorá z nich sa skončí, Slovan to každopádne bude mať veľmi náročné, Jekaterinburg vie totiž potrápiť aj tých najsilnejších súperov.
     
    Úvodné zostavy:

    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Ustinský) – Kivisto, Triamkin, Timašov, Vasilevský, Žuravľov, Turbin, Antonovský, Ščemerov – Torčeňuk, Simakov, Golyšev – Michnov, Koukal, Eero – Popov, Garejev, Pankov – Alexejev, Jemelin, Polozov

    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Starosta, Višňovský, Sersen, Barker, Švarný, Valach, Mihálik – Jeglič, Tičar, Nagy – Bartovič, Surový (C), Paré – Kašpar, Viedenský, Miklík – Skalický, Lušňák, Skokan

    Rozhodca: Vasiljev, Sergejev – Otmachov, Šichanov.
     
    Príjemné dobré popoludnie všetkým hokejovým priaznivcom! Slovenský zástupca v KHL HC Slovan Bratislava o niekoľko okamihov nastúpi na ďalšie náročné meranie síl v boji o play-off. Belasí budú hrať na ľade Jekaterinburgu, aktuálne štvrtého celku Východnej konferencie. My už poznáme základné zostavy, v tíme hostí nenachádzame väčšie prekvapenie, v bránke začne opäť Michael Garnett. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Slovan nastúpi v tradičných vonkajších bielo-modrých dresoch, domáci taktiež tradične v červeno-bielom. Oba tímy už na ľade, práve znejú hymny Slovenskej republiky a Ruskej federácie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:28
    Hneď po úvodnom buly vyrazil dopredu Avtomobilist, Golyšev sa snažil pretlačiť puk na spoluhráča pri pravej žrdi, jeho prihrávka ale nebola presná. Hrá sa stále v pásme belasých.
     
    01:23
    Slovan sa vymanil zo zovretia a jeho druhá formácia zaútočila, nebola však z toho prvá strela na Kovářa. Oba tímy striedajú, zatiaľ je to veľmi opatrné.
     
    02:08
    Dobrá obranná práca v podaní Mareka Viedenského, center tretieho útoku sa vrátil až za vlastnú bránu, kde pomohol obrancom a získal puk na hokejky Slovana. Teraz puk v strednom pásme.
     
    02:42
    Slovan Bratislava dal gól!
    Tak to je paráda, Slovan otvára skóre a strieľa mimoriadne dôležitý rýchly presný zásah! Lušňák zaviezol puk do pásma, spoza brány prihrával k pravému mantinelu ĽUBOMÍROVI VIŠŇOVSKÉMU, ktorého strela od mantinelu skončila aj za prispenia cloniaceho Skalického za čiarou!
    Asistencia: Patrik Lušňák, Pavol Skalický
    02:42 Lubomír VIŠŇOVSKÝ - 0:1 (JEK)
    02:42 VIŠŇOVSKÝ - 0:1
     
    02:58
    Jekaterinburg dal gól!
    Veľká škoda, vedenie Slovana trvalo len 16 sekúnd. Prakticky okamžite po vyhranom vhadzovaní vyrazili domáci dopredu, v neprehľadnej situácii sa najlepšie zorientoval ich najproduktívnejší hráč ANATOLIJ GOLYŠEV a prekonal Garnetta!
    Asistencia: Alexander Torčeňuk
    02:58 Anatolij GOLYŠEV - 1:1 (JEK)
     
    04:13
    Marek Viedenský bol medzi kruhmi, dostal ideálnu prihrávku spoza brány a sám pred brankárom zakončoval, Kovář zasiahol lapačkou!
     
    04:28
    Tlak Slovana trvá, po vyhranom buly pálil okamžite Skalický, Kovář tiahlu strelu krásne schoval v lapačke a predviedol ukážkový semafor!
     
    04:58
    Triamkin v odpovedi na opačnej strane, z pravého kruhu strieľal do bližšieho horného rohu, Garnett puk vytesnil na zadný mantinel.
     
    05:41
    Veľká príležitosť Jekaterinburgu, strela obrancu od modrej bola v spleti hráčov zablokovaná a puk doputoval až na pravú stranu, odkiaľ mohol zblízka do odkrytej časti brány dávať Alexejev! Puk však netrafil dobre a minul bránu.
     
    06:25
    Lukáš Kašpar vybojoval presilovku, Pavel Turbin sa proti nemu previnil držaniu a inkasuje menší trest! Presilová hra začne po reklamnej prestávke.
     
    06:52
    Belasí zavreli súpera v pásme, Višňovský ale pri strele od modrej zlomil hokejku, hostia puk stratili a striedajú.
     
    07:27
    Presilová hra Slovanu príliš nevychádza, opäť stratil útočné pásmo. K dispozícii má ešte niečo vyše minúty presilovky.
     
    07:58
    Kašpar si stiahol puk na ľavý kruh a vyslal strelu na bližšiu žrď, brankár kvalít Kovářa nemal problém a vyrazil puk na ochrannú sieť.
     
    08:20
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí využívajú presilovú hru, a bola to vskutku parádna akcia! Milan Bartovič prekorčuľoval cez modrú čiaru, na strede videl Parého, ktorému adresoval cez obrancu milimetrovú prihrávku do jazdy. FRANCIS PARÉ si puk prebral a sám pred Kovářom zakončil do pravého horného rohu!
    Asistencia: Milan Bartovič, Cam Barker
    08:20 Par FRANCIS - 1:2 (SBA)
     
    09:23
    Jekaterinburg sa snaží odpovedať, podobne ako po prvom inkasovanom góle. Timašov pálil od modrej, strela ale bola veľmi nepresná a skončila v rohu klziska.
     
    10:06
    Teraz to už bolo nebezpečnejšie, Golyšev si vykorčuľoval spoza brány, obrancovia zaváhali a domáci útočník zakončoval pri bližšej žrdi, Garnett tam nechal položený betón a vyrazil puk do bezpečia!
     
    10:48
    V akcii druhá päťka domácich, Koukal posielal puk z pravého kruhu na teč pred bránu, obrancovia s Garnettom to ustáli a odpálili puk spred nebezpečného priestoru.
     
    11:24
    Na opačnej strane odpoveď Slovana v podaní príklepu Michala Sersena od modrej čiary, Kovář puk ukryl vo výstroji.
     
    11:58
    Avtomobilist je v týchto chvíľach o niečo iniciatívnejší, je to ale relatívne ďaleko od bezprostrednej blízkosti Garnetta, teraz navyše akciu domácich zastavil ofsajd.
     
    12:39
    Triamkin naozaj mohutne napriahol na modrej, aký však bol veľký náprah, taká bola slabá strela, ktorá obrancovi domácich nesadla a puk sa ku Garnettovi nedostal.
     
    12:45
    Po ďalšom vhadzovaní nastreľoval puk od modrej Žuravľov, Garnett nemal problém a ukryl puk v lapačke.
     
    13:09
    Na opačnej strane sa v útočnom pásme uvoľnil Nagy, vykorčuľoval od mantinelu a spomedzi mantinelu z otočky strieľal, Kovář zasiahol lapačkou.
     
    13:14
    Slovan vyhral následné vhadzovanie, Kašpar sa okamžite ujal puku a dvakrát zblízka strieľal, Kovář obe strely reflexívne vyrazil pravým betónom!
     
    14:00
    Dvaja slovanisti sa zasekli pri mantineli, preto mal Triamkin voľnú cestu stredom útočnej tretiny, bekhendom to ešte nahadzoval pred bránu, kde bol útočník domácich, puk ale ešte pred ním pokryl Garnett.
     
    14:24
    Torčeňuk dostal puk po odrazenej strele za čiaru, ešte ale prebieha konzultácia na videu!
     
    14:24
    Jekaterinburg dal gól!
    Tak teraz podľa mňa ani domáci nevedia, ako puk za čiaru dostali, rozhodca však ukazuje na stred a gól platí. Torčeňuk nastreľoval z pravého kruhu, Švarný zrazil puk na zadný mantinel, odkiaľ sa odrazil späť do hry, od ALEXANDRA TORČEŇUKA sa tiež doslova odrazil a na prekvapenie všetkých skončil za Garnettom!
    Asistencia: Alexej Simakov
    14:24 Alexandr TORČEŇJUK - 2:2 (JEK)
     
    14:46
    Jekaterinburg po šťastnom vyrovnávajúcom zásahu pri chuti, prišla tam nepríjemná strela od pravého mantinelu, Garnett zasiahol betónom pri bližšej žrdi.
     
    14:47
    Nepríjemný okamih, Slovan bude hrať v oslabení! Na trestnú lavicu si za hákovanie sadá Patrik Lušňák
     
    15:47
    Prvá minúta oslabenia je za nami, domáci sa zatiaľ nedostali do väčšej príležitosti, obranná štvorica Slovana bráni veľmi dobre.
     
    16:14
    Nahodenie Jekaterinburgu za bránu, Garnett vykorčuľoval a Slovan vyhodil cez všetky čiary, oslabenie sa pomaly chýli ku koncu.
     
    16:43
    Slovan v plnom počte, mohol ale inkasovať! Alexejev sa natlačil z pravej strany pred bránu, belasí nedôrazne bránili a na čiare ich podržal Garnett!
     
    17:52
    Domáci stále využívajú eufóriu z vyrovnania, zatlačili Slovan. Žuravľov zaviezol puk do pásma, po nepresnej nahrávke sa však Jekaterinburg sám vyhnal až pred vlastnú bránu. Slovan už musí tento tlak prežiť a dohrať tretinu bez inkasovaného gólu.
     
    18:22
    Belasí zaútočili, Nagy z pravého kruhu krížne strieľal ponad betón brankára, minul ale vzdialenejšiu žrď.
     
    18:51
    Opäť Nagy, rovnal si puk medzi kruhmi, pri streleckom pokuse ho zablokoval obranca.
     
    19:24
    Slovan prepadol v strednom pásme, nasledovalo prečíslenie troch proti dvom a nepresná strela Michnova z bezprostrednej blízkosti!
     
    19:39
    Pekná akcia hostí, Bartovič vo svojom typickom úniku z ľavej strany, Kovář sklepol betóny a Bartovičovu strelu kryl!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Sledujeme výborný a atraktívny zápas z oboch strán, Slovan dvakrát vyhrával po góloch Višňovského a Parého, Jekaterinburg dvakrát dorovnal, treba dodať, že druhý presný zásah bol veľkým dielom šťasteny. Dnes to bude určite ešte zaujímavé, Slovan však hrá dobre a určite má šancu na body. Pri začiatku druhej tretiny sa na vás teším približne od 15:55.
     
    Štatistiky po 1. tretine:

    Strely na bránu: 14:13
    Vylúčenia (2 min.): 1:1
    Presilové hry: 0:1
    Úspešnosť brankárov: 84,61 % – 85,71 %
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:28
    Séria osobných súbojov za bránou Slovana, po jednom z nich ostáva v bolestiach na ľade Ladislav Nagy! Tréner Říha akoby ani nedýchal, my veríme, že Laco bude v poriadku.
     
    20:28
    Nagy odchádza po vlastných na striedačku, je však otázne, či dnešný duel dokončí. Budeme sledovať, či sa na ľade bude objavovať, pár striedaní ale určite vynechá.
     
    20:44
    Chyba Slovana pri rozohrávke, Timašov potom nebezpečne strieľal po ľade od modrej a Garnett vyraážal betónom, Michnov zblízka do brány nedorazil!
     
    21:04
    Presilová hra domácich, Juraj Valach inkasuje menší trest za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    21:39
    Avtomobilist kombinoval v útočnom pásme, Žuravľov na konci akcie strieľal od modrej čiary, letelo to zaujímavo, Garnett však napokon zasiahnuť nemusel.
     
    22:31
    Jekaterinburg dal gól!
    Tak teraz hráči Slovana čakali nevedno na čo, ale dvojici domácich poskytli toľko priestoru, že to inak ako gólom skončiť ani nemohlo. Simakov manévroval za bránou, dlho bolo jasné, že bude prihrávať na stred, kam aj naozaj puk poslal. ELO EERO šiel naproti ideálnej prihrávke, spomedzi kruhov trafil z prvej pod brvno popri presúvajúcom sa Garnettovi!
    Asistencia: Alexej Simakov, Petr Koukal
    22:31 Eero ELO - 3:2 (JEK)
     
    23:19
    Jekaterinburg je pri chuti a chce pridať štvrtý gól. Torčeňuk pálil spomedzi kruhov, strela bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    23:47
    Pozitívom je, že Nagy už je na ľade, teraz bol v útočnom pásme podozrivo zastavený jedným z obrancov, podrazenie sa nepíska.
     
    24:39
    Paré dnes hrá veľmi dobrý zápas, v útočnej tretine získal puk, umne na seba naviazal obrancu a dal na modrú Švarnému, ktorého skrytú strelu zbadal Kovář až na poslednú chvíľu, napriek tomu zasiahol ľavým betónom.
     
    25:14
    Brejk Slovana, Viedenský prenechal na modrej Kašparovi a šiel cloniť pred bránu, Kovář následnú Kašparovu strelu s námahou vyrazil.
     
    25:37
    Hostia si nerozumeli v rozohrávke, je z toho zakázané uvoľnenie a hra sa presúva pred Garnetta, kde sa bude vhadzovať.
     
    26:22
    Prvá formácia belasých najprv získala puk v útočnej tretine, Tičar sa však pri ľavom mantineli sťahovačkou proti obrancovi nepresadil a tak o puk prišiel.
     
    26:58
    Michnov si na opačnej strane prešiel zo stredu na ľavý kruh a tiesnený zakončoval, mieril mimo troch žrdí.
     
    27:42
    Slovan sa previnil technickým priestupkom, belasých bolo na ľade 6, ich hráčska lavica za to inkasuje menší trest. Tréner Říha sa veľmi hnevá, protesty sú ale márne.
     
    27:47
    Dobrý začiatok oslabenia, Slovan vyhral buly a vyhodil cez všetky čiary.
     
    28:02
    Výborná práca Tomáša Surového, napádal rozohrávku domácich a získal tak cenné sekundy, puk ďaleko od Garnetta.
     
    28:48
    Jekaterinburg v pásme, Golyšev dostal prihrávku spoza brány a zakončoval zblízka, Garnett nechal rameno pri bližšej žrdi a úspešne zasiahol!
     
    29:02
    Domáci v presilovej hre 5 na 3! Rok Tičar inkasuje menší trest za sekanie, toto budú horúce sekundy pre Slovan!
     
    29:39
    Domáci zvierajú trojicu belasých, je to ale bez strely, Slovan obetavo bráni priestor pred Garnettom!
     
    30:08
    Slovan už v štvorici, hosťom sa dýcha o niečo lepšie, Jekaterinburg nevyužil presilovku 5 na 3, nevytvoril si v nej ani vyloženú šancu.
     
    30:41
    Belasí teraz prečkali nepríjemný moment, keď pred bránou neuspel Golyšev. Puk smeruje cez všetky čiary ku Kovářovi, dlhé oslabenie hostí sa chýli ku koncu.
     
    31:02
    Tičar na ľade, Slovan prežil dlhé oslabenie a môže myslieť na ofenzívu!
     
    31:17
    Avtomobilist ale pokračoval v útočnej akcii, Alexejev sa obtočil medzi kruhmi a z otočky strieľal švihom, Garnett na puk videl a pokryl ho vo výstroji!
     
    31:29
    Belasí sa môžu skonsolidovať, prestriedať, získali totiž útočné pásmo. Paré nahadzoval od pravého mantinelu, Kovář puk podržal.
     
    31:38
    Dobrá strela Barkera od modrej, kanadský bek vypálil príklepom a tečovaný puk tesne minul pravú žrď!
     
    32:05
    Dobré striedanie v podaní slovenského celku, ktorý sa zdržiaval v útočnom pásme, na konci bola strela Lušňáka, puk pokryl spoľahlivý Kovář.
     
    32:35
    Príležitosť pre Slovan, Michnov inkasuje menší trest za podrazenie a je tu presilová hra pre hosťujúci tím!
     
    32:46
    Úvod presilovky hosťom nevyšiel, prehrali buly a musia začínať od Garnetta.
     
    33:26
    Zatiaľ nevydarená presilovka v podaní Slovana, bola tam prvá formácia na čele s Tičarom, po zablokovanej prihrávke nasleduje buly. Ešte však ostáva dostatok času na využitie početnej výhody.
     
    33:59
    Sersen aj Barker to skúšali príklepmi od modrej, jeden pokus zlikvidoval Kovář, druhý zrazil obranca.
     
    34:25
    Kovář pokryl ďalší puk v neprehľadnej situácii, Kašpar s Viedenským sa potom zapojili do roztržky s domácimi obrancami. Nasleduje vhadzovanie, Slovanu ešte niečo cez 20 sekúnd presilovky.
     
    34:36
    Paré vyzval prihrávkou k pravej žrdi Bartoviča, Milan zblízka zakončoval hore bekhendom, Kovář fantasticky zasiahol a nedoprial Slovanu vyrovnanie!
     
    34:53
    Avtomobilist už v plnom počte, tlak belasých ale pokračoval, Paré sa uvoľnil a strieľal z vrcholu ľavého kruhu, mieril tesne vedľa.
     
    35:39
    Odpoveď na opačnej strane, kde Garejev vyslal krížnu prihrávku na Pankova, ten z prvej minul ľavú žrď.
     
    35:54
    Višňovský strieľal od modrej, domáci Polozov sa medzitým previnil nedovolenou hrou so zdvihnutou hokejkou, inkasuje menší trest a Slovan bude hrať presilovku!
     
    36:35
    Belasí sa okamžite usadili v pásme, Višňovský nastreľoval od modrej čiary, Kovář si puk v spleti hráčov našiel a pokryl pod vyrážačkou.
     
    37:22
    Dlhá kombinácia belasých, Višňovský si napokon nakorčuľoval na ľavý kruh a z príklepu prudko vystrelil, strele na bližšiu žrď chýbali len centimetre!
     
    37:36
    Slovan prehral buly a začína od vlastnej brány, problémy tam robil aj Torčeňuk, Garnett ale nakoniec zasiahnuť nemusel.
     
    37:54
    Polozov späť na ľade, Slovan pohrdol aj druhou početnou výhodou v krátkom slede, a aj preto v závere druhej tretiny tesne prehráva.
     
    38:33
    Krkolomná rozohrávka belasých, boli radi, že vôbec udržali puk na hokejkách v strednom pásme. Práve tam sa hra momentálne odohráva.
     
    39:02
    Jekaterinburg dal gól!
    Tak to je obrovská škoda, Slovan inkasuje typický "gól do šatne" a toto sa už bude v tretej tretine otáčať veľmi ťažko. Belasí tam mali dlhé striedanie, prepadli v strednom pásme a dvaja hráči domácich išli proti Vladimírovi Mihálikovi. ALEXANDER PANKOV to vzal na seba, z pravého kruhu krížne vystrelil popod Garnettov betón a puk skončil pri vzdialenejšej žrdi v sieti!
    Bez asistencie.
    39:02 Alexander PANKOV - 4:2 (JEK)
     
    39:48
    Skalický od mantinelu poslal strieľanú prihrávku pred bránkovisko, kde puk zasiahol Lušňák a Kovář so šťastím na čiare vyrazil!
     
    39:54
    Ešte Rok Tičar, vyhral vhadzovanie a sám sa vydal dopredu, už zakončoval sám pred brankárom, ktorého obstreľoval k pravej žrdi, tú tesne minul!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Defenzívne okienka Slovanu priniesli dva góly Avtomobilistu, ktorý nijako herne nad belasými nevyčnieva. Ťaží však z efektivity, predviedol presilovkovú kombináciu so zakončením Eera, a v poslednej minúte tretiny potrestal zaváhanie slovanistov Pankov. Slovan mal niekoľko dobrých šancí, brankár Kovář však za svoj chrbát v tejto časti nepustil ani jeden puk. Pre belasých ešte nie je nič stratené, budú ale mať veľmi ťažké. Pri tretej tretine a vyvrcholení stretnutia sa na vás teším od 16:53.
     
    Štatistiky po 2. tretine:

    Strely na bránu: 21:25
    Vylúčenia (2 min.): 3:4
    Presilové hry: 1:1
    Úspešnosť brankárov: 92 % – 80,95 %
     
    V bránke belasých začne tretiu tretinu Barry Brust, vystriedal Garnetta!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:28
    Obrovská šanca Slovana, Nagy zblízka strieľal a Tičar už v neprehľadnej situácii dvíhal ruky nad hlavu, Triamkin odpálil puk spoza prekonaného Kovářa!
     
    41:28
    Belasí vstúpili do tretej časti agresívnejšie, potrebujú streliť dva góly a patrične sa o to snažia. Túto akciu ale zastavil ofsajd Kašpara.
     
    41:44
    Švarný vystrelil z príklepu po vyhranom buly, Viedenský puk ešte tečoval tesne nad, škoda, keby puk mieril nižšie, tak by Kovář bol bezmocný!
     
    42:33
    Lušňák vypracoval pozíciu pre Višňovského, ten si ešte potiahol na stred a následnú prudkú strelu vykopol Kovář pravým betónom!
     
    42:38
    Triamkin vylúčený na 2 minúty za podrazenie, Slovan v presilovke!
     
    42:57
    Slovan Bratislava dal gól!
    Tak to je skvelé, belasí nadviazali na vydarený úvod tretej tretiny a strieľajú kontaktný gól! Barker nahrával pozdĺž modrej Višňovskému, ktorý z prvej prudko vystrelil na bránu. Puk ešte pred Kovářom tečoval Tičar, v neprehľadnej situácii napokon puk doputoval mimo bránu k pravej žrdi, všetko ale sledoval LADISLAV NAGY, ujal sa voľného puku a pekne ho zblízka umiestnil do brány!
    Asistencia: Ľubomír Višňovský
    42:57 Ladislav NAGY - 4:3 (SBA)
     
    43:20
    Mihálik chyboval na opačnej strane a sám pred Brustom zakončoval Koukal, Barry sa predviedol prvým úspešným zákrokom!
     
    44:18
    Prečíslenie 3 na 2 v podaní Jekaterinburgu, Simakov krížne strieľal či prihrával z pravého kruhu, puk sa odrazil od obrancu a zmenil smer, Brust reagoval a famózne zasiahol!
     
    45:01
    Už sa hrá na opačnej strane, Švarného strela od modrej čiary bola zrazená mimo bránu, Slovan však stále pri puku!
     
    46:02
    Momentálne sledujeme v podaní Slovana výborný hokej! Pobyt v útočnom pásme zakončil nepríjemnou polovysokou strelou od modrej Višňovský, Kovář v páde kryl do lapačky.
     
    46:22
    Nepríjemný Eero zakončoval zápästím z pravého kruhu, Brust vymrštil lapačku a zasiahol. Barry sa zatiaľ dobre chytil príležitosti a chytá výborne.
     
    46:39
    Koukal sa natlačil k pravej žrdi a zblízka zakončoval, Brust vyrazil a zlikvidoval aj následnú dorážku Eera!
     
    47:19
    Lukáš Kašpar našliapol od ľavého mantinelu a už z kruhu strieľal na bližšiu žrď, puk zasiahol Jakuba Kovářa do masky, hra je prerušená, český brankár inkasoval naozaj poriadnu ranu.
     
    47:30
    Konflikt pri striedaní medzi Triamkinom a Skokanom, bohvie čo si tam chlapci povedali. Rozhodca ich oddelil, vhadzovať sa bude pred Kovářom.
     
    47:54
    Višňovský pekne prihrával v útočnom pásme, po strate puku ale prepadol a dvojica domácich postupovala proti Starostovi, Pankov to nevyriešil dobre a krížne prihrával nepresne.
     
    48:50
    Postavenie mimo hru v podaní Avtomobilistu. Slovan v tretej tretine dominuje, postupne však musí otvárať hru a preto vznikajú brejkové príležitosti pre domácich. Minimálne vyrovnanie by si ale belasí za dnešok zaslúžili.
     
    49:16
    Sersen strieľal od modrej čiary, pred Kovářom bolo množstvo hráčov, český brankár puk napokon stihol vyraziť.
     
    49:25
    Ďalší pokus, tentoraz z ľavého kruhu skúšal šťastie Barker, Kovář puk videl a ukryl ho v lapačke.
     
    50:26
    Kovář je teraz veľmi zamestnaný, zasahoval aj proti Tičarovi, ktorý individuálne prešiel cez pásmo a strieľal z ľavého kruhu, brankár domácich včas zasiahol.
     
    50:32
    Tentoraz strela okamžite po buly, Kovář znovu zasahuje. Belasí často strieľajú, málo ale clonia pred bránou, a aj vďaka tomu chytá Kovář s takým prehľadom.
     
    51:01
    Sersen na ľavom kruhu ešte nestrieľal, ale prihral za bránu Kašparovi, ktorý vracal späť, puk sa však z priestora pred bránkoviskom za čiaru neodrazil, veľká škoda, Kovář už bol mimo postoja!
     
    52:34
    Prvý útok belasých zovrel domácich v ich obrannom pásme, Nagy spomedzi kruhov ešte nestrieľal, ale prihral napravo Starostovi, ktorého príklep kryl Kovář!
     
    52:39
    Valach s ďalším streleckým pokusom po vyhranom buly, Kovář nebol príliš istý a puk mu vypadol, k dorážke sa belasí nedostali.
     
    53:12
    Belasí stále v útočnej tretine, Skokan vracal puk spoza brány, kus čiernej gumy tam poskakoval vo vzduchu, až skončil v lapačke Kovářa.
     
    53:26
    Vyložená príležitosť Lukáša Kašpara! Mal veľa priestoru medzi kruhmi, proti nemu bol len Kovář! Kašpar vystrelil švihom k pravej žrdi, Kovář sa natiahol na ľade a ťažkú strelu pokryl!
     
    54:05
    Náznak protiútoku Jekaterinburgu zastavený nepresnou prihrávkou, dopredu teda okamžite vyráža Slovan!
     
    54:44
    Dvaja na jedného v podaní Avtomobilistu, Valach ale skvele vystihol krížnu prihrávku Golyševa a zlikvidoval tak rodiacu sa príležitosť domácich.
     
    55:44
    Plány Slovana na vyrovnanie majú veľkú trhlinu, Michal Sersen sa na útočnej modrej previnil sekaním! Jekaterinburg bude hrať presilovku.
     
    55:48
    Slovan vyhadzuje z obranného pásma, toto oslabenie musí bezpodmienečne prežiť, ak tu chce dnes bodovať.
     
    56:24
    Domáci to rozohrali v útočnej tretine, Koukal napokon pálil z pravého kruhu, Brust bol dobre postavený a zrazil puk až na ochrannú sieť.
     
    56:49
    Simakov prihrával na stred, kde už do časti odkrytej brány zakončoval Golyšev, Brust sa roztiahol na čiare a betónom udržal puk pred čiarou!
     
    57:32
    Kašpar vyviezol puk do útočnej tretiny, belasí tam získavajú čas, ich oslabenie sa chýli ku koncu!
     
    57:44
    Sersen na ľade, Slovan hrá v plnom počte!
     
    58:12
    Teraz však belasí len za svojou bránou, snažia sa odtiaľ dostať a zaútočiť, potrebujú vyrovnať!
     
    58:44
    Slovan v útočnom pásme, Brust na striedačke, belasí so 6 hráčmi!
     
    59:07
    Tlak prvej formácie pred bránou domácich, Tičar tam však nezakončil, Jekaterinburg potom vyhodil cez všetky čiary, nádej Slovana teda ešte žije.
     
    59:07
    Miloš Říha si vzal oddychový čas, rozdá hráčom posledné taktické pokyny.
     
    59:26
    Slovan stratil pásmo, musí začínať zo strednej tretiny, domáci ale bránia veľmi dobre, Brust znovu na striedačke.
     
    Koniec zápasu.
     
    Škoda, škoda, škoda. Slovan bol dnes ruskému celku minimálne vyrovnaným súperom, ba dovolím si povedať, že v prvej a tretej tretine bol lepší. Rozhodujú však góly, Jekaterinburg skóroval štyrikrát, kým Slovan len trikrát. Rozhodla druhá tretina, keď domáci dvakrát skórovali a vypracovali si rozhodujúci náskok. Slovan v tretej časti rýchlo znížil a viackrát mohol vyrovnať, najväčšiu šancu nepremenil Kašpar. Končí sa tak šesťzápasová výhra belasých, ktorí sa po dnešku neposunú na play-off pozície v Západnej konferencii.
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 28:42
    Vylúčenia (2 min.): 4:5
    Presilové hry: 1:2
    Úspešnosť brankárov: 92,86 % – 85,71 %
     
    S konštatovaním, že Slovan napriek dobrému výkonu tesne nestačil na Jekaterinburg a podľahol 3:4, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! Na webe www.onlajny.eu vám dnes ešte ponúkneme aj ďalšie zaujímavé športové prenosy, zostaňte s nami. (17:31:27)

    Góly a asistencie: 3. Golyšev (Torčeňuk), 15. Torčeňuk (Simakov), 23. Eero (Simakov, Koukal), 40. Pankov – 3. Višňovský (Lušňák, Skalický), 9. Paré (Bartovič, Barker), 43. Nagy (Višňovský)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Ustinský) – Kivisto, Triamkin, Timašov, Vasilevský, Žuravľov, Turbin, Antonovský, Ščemerov – Torčeňuk, Simakov, Golyšev – Michnov, Koukal, Eero – Popov, Garejev, Pankov – Alexejev, Jemelin, Polozov
    HC Slovan Bratislava: Garnett (41. Brust) – Starosta, Višňovský, Sersen, Barker, Švarný, Valach, Mihálik – Jeglič, Tičar, Nagy – Bartovič, Surový (C), Paré – Kašpar, Viedenský, Miklík – Skalický, Lušňák, Skokan

    Rozhodca: Vasiljev, Sergejev – Otmachov, Šichanov