Buffalo – Nashville 2:3 (kon.) | NJ Devils – Columbus 1:2 (kon.) | NY Rangers – Montreal 1:5 (kon.)
Pittsburgh – St. Louis 4:3 (po pr.) | Washington – Winnipeg 5:3 (kon.) | Carolina – Edmonton 4:1 (kon.)
Minnesota – Vancouver 2:3 (kon.) | Detroit – Boston 2:3 (po pr.) | Tampa Bay – LA Kings 2:1 (2:1 po s.n.)
NY Islanders – Philadelphia 3:1 (kon.) | Arizona – Anaheim 4:2 (kon.) | Colorado – Ottawa 3:5 (kon.)
San Jose – Chicago 2:5 (kon.)
koniec
Washington Capitals
5:3 (2:2, 2:1, 1:0)
Winnipeg Jets
cz Štvrtok 26.11.2015, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    T.J.Oshie se ještě pokusil trefit odkrytou bránu povedeným obloučkem, ale v brankovišti kotouč dokázal zastavit jeden z vracejících se hráčů Winnipegu. Na skóre 5:3 se už tak nic nezmění!
     
    59:38
    Fantastická přihrávka před bránu v podání Wheelera našla nastavenou hůl najíždějícího si Myerse, avšak ten kotouč usměrnil jen mezi betony Holtbyho, který prostor mezi nohami včas uzavřel!
     
    57:47
    Brankář Winnipegu už je znovu na střídačce a je tady powerplay kanadského celku!
    53:44 Jevgenij KUZNĚCOV - 5:3
     
    53:44
    Washington právě vstřelil branku!
    Troufnu si říct, že šest minut a šestnáct sekund před koncem třetiny je rozhodnuto. Obrana Winnipegu nyní naprosto propadla, Johansson našel po chybě Byfugliena volného JEVGENIJE KUZNĚCOVA, který se zjevil před Hutchinsonem a povedeným zakončením mu poslal kotouč mezi betony za brankovou čáru. Asistence: Marcus Johansson
     
    49:26
    A další šance domácích! Burmistrov podklouzl u mantinelu, ale Latta, který se natlačil před Hutchinsona náskok Caps, stejně jako Oshie, nenavýšil!
     
    47:34
    Chyba však byla k vidění i na druhé straně a rázem měl Washington obrovskou šanci. Střela od modré čáry sice byla vyražena Hutchinsonem, ale puk se odrazil na hůl Oshieho, jenž pálil do odkryté brány. Ve skórování domácímu útočníkovi zabránil jen obětavý pád jednoho z beků Jets.
     
    37:53
    A na druhé straně se před Holtbyho natlačil Stafford. Ani on v souboji se soupeřovým gólmane neuspěl!
     
    36:57
    Washington mohl vést o dvě branky! To by však Latta musel zblízka mířit lépe než jen do připravené lapačky Hutchinsona!
    36:22 Dmitrij ORLOV - 4:3
     
    36:22
    Washington právě vstřelil branku!
    To, že skončila neúspěšně se však nedá říct o střele DMITRIJE ORLOVA! Domácí se zase po nějaké té době usadili v útočném pásmu, Kuzněcov přenechal puk na modré čáře právě mladému ruskému obránci a ten dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Stejně jako při gólu Perreaulta využil úspěšný střelec výborné clony před soupeřovým brankářem. V tomto případě odvedl výbornou práci Justin Williams. Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Marcus Johansson
    33:53 Mathieu PERREAULT - 3:3
     
    33:53
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Byfuglienova dělovka sice skončila sražená u mantinelu, ale hosté se i přesto udrželi v útočném pásmu a po chvíli dávají gól na 3:3. Puk se dostal na modrou čáru znovu k Byfuglienovi, který kus černé pryže posunul na hůl MATHIEUA PERREAULTA, jenž využil skvělé clony Wheelera a svižnou ranou rozvlnil sít v bráně domácího celku. Asistence: Dustin Byfuglien, Bryan Little
     
    33:22
    Obrovská šance Winnipegu! Andrew Ladd se zničehonic zjevil zcela osamocen u brány Holtbyho, avšak pohotovým zakončením se mu skvělého brankáře Caps překonat nepodařilo!
     
    32:51
    Nicméně je tady výhoda přesilové hry pro Winnipeg. Za podražení je dvěma minutami na lavici hanby potrestán Jason Chimera (WSH).
    30:03 Nicklas BÄCKSTRÖM - 3:2
     
    30:03
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se po ubráněném oslabení dostali do velkého tlaku a jdou do vedení! Rychlá kombinace, která začala u modré čáry vyústila až v přihrávku na NICKLASE BÄCKSTRÖMA, který si sjel před Hutchinsona a z hranice brankoviště poslal puk za záda přesunujícího se brankáře Jets. Asistence: Nate Schmidt, Dmitrij Orlov
     
    27:17
    Hákování Alexandera Ovečkina (WSH) hostům přináší výhodu přesilové hry čtyř proti třem.
     
    26:49
    Hutchinson fantasticky lapačkou vytáhl Alznerovu střelu a Alexander Ovečkin poté mohl zakončovat do odkryté brány, avšak tísněn obráncem poslal puk mimo!
     
    26:24
    A na trestnou lavici nakonec zamířil také Anthony Peluso (WPG), který dostává dvě trestné minuty za nesportovní chování. Hraje se tedy ve čtyřech na obou stranách.
     
    26:24
    Hra je přerušena a následuje komerční přestávka. Na trestnou lavici mezitím usedá domácí Tom Wilson (WSH) jenž si v souboji s protihráčem pomohl držením.
     
    21:03
    Obrovská šance Marka Scheifeleho! Hostující forvard si to po přechodu útočné modré namířil mezi dva hráče Washingtonu, avšak tváří v tvář Holtbymu mezírku mezi betony nenašel! Alzner následně v pádu posunul branku a hra je přerušena.
    18:46 Alexandr OVEČKIN - 2:2
     
    18:46
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí kapitán se dostal k další střele a tentokrát už slaví. Přihrávka od obránce sice přistála jen na bruslích ALEXANDERA OVEČKINA, ale domácí miláček si rychle připravil puk na střelu a s notnou dávkou štěstí dostal puk přes rameno Hutchinsona do sítě. Asistence: John Carlson, Nicklas Bäckström
     
    17:47
    Domácí si zahrají druhou přesilovou hru. Za nedovolené bránění je potrestán Dustin Byfuglien (WPS), který natlačil Wilsona do brány.
    13:01 Andrew LADD - 1:2
     
    13:01
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté otáčejí vývoj utkání a jdou do vedení! Domácím se nepodařilo dostat puk z vlastního pásma, od mantinelu přišla přihrávka do středu útočného pásma Jets a zde si kotouč našel ANDREW LADD, jenž tvrdou ranou vsítil druhou branku svého týmu. Asistence: Blake Wheeler, Tobias Enström
     
    11:31
    Washingtonu se nyní přesilovka podařila vykombinovat až k Alexanderu Ovečkinovi, který měl před sebou zcela odkrytou polovinu brány, ale z parádní pozice trestuhodně přestřelil!
     
    10:31
    Po komerční přestávce budeme svědky první přesilové hry. Na trestnou lavici usedá Andrew Ladd (WPG), který se provinil hákováním.
     
    08:16
    No a znovu bylo před domácím brankářem poměrně horko. Střela od modré se odrazila do nečekaného prostoru před bránou, avšak Burmistrov v tísni kotouč za rozhozeného Holtbyho nezasunul!
    06:38 Tyler MYERS - 1:1
     
    06:38
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A právě po vhazování po zakázaném uvolnění Washingtonu se hosté prosazují. Kotouč se díky vyhranému buly dostal na modrou čáru k TYLERU MYERSOVI, kterého vůbec nikdo neblokoval, bek Winnipegu si našel lepší pozici a poté přesnou střelou vyrovnal! Asistence: Andrew Ladd, Bryan Little
    01:12 Justin WILLIAMS - 1:0
     
    01:12
    Washington právě vstřelil branku!
    Od začátku zápasu uběhlo jen 72 vteřin a domácí jdou do vedení! John Carlson si sjel před bránu, avšak z dobré pozice bekhendem soupeřovu svatyni minul. Kotouč se však od zadního mantinelu odrazil zpátky k brance bezmocného Hutchinsona a JUSTIN WILLIAMS už s dorážkou do odkryté brány neměl problém. Asistence: John Carlson, Jevgenij Kuzněcov

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 2. Williams (Carlson, Kuzněcov), 19. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 31. Bäckström (Schmidt, Orlov), 37. Orlov (Kuzněcov, Johansson), 54. Kuzněcov (Johansson) – 7. Myers (Ladd, Little), 14. Ladd (Wheeler, Enström), 34. Perreault (Byfuglien, Little)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson "A", Schmidt, Alzner, Niskanen, Chorney, Orlov – Oshie, Bäckström "A", Ovečkin "C" – Williams, Kuzněcov, Johansson – Burakovsky, Beagle, Chimera – Wilson, Latta, Laich
    Winnipeg Jets: Hutchinson (Hellebuyck) – Byfuglien, Pardy, Myers, Enström, Trouba, Stuart "A" – Wheeler "A", Little, Ladd "C" – Stafford, Scheifele, Perreault – Ehlers, Burmistrov, Thorburn – Peluso, Copp, Lowry

    Rozhodca: Chris Rooney, Kelly Sutherland – Steve Barton, Michel Cormier

    Diváci: 18.506