Buffalo – Nashville 2:3 (kon.) | NJ Devils – Columbus 1:2 (kon.) | NY Rangers – Montreal 1:5 (kon.)
Pittsburgh – St. Louis 4:3 (po pr.) | Washington – Winnipeg 5:3 (kon.) | Carolina – Edmonton 4:1 (kon.)
Minnesota – Vancouver 2:3 (kon.) | Detroit – Boston 2:3 (po pr.) | Tampa Bay – LA Kings 2:1 (2:1 po s.n.)
NY Islanders – Philadelphia 3:1 (kon.) | Arizona – Anaheim 4:2 (kon.) | Colorado – Ottawa 3:5 (kon.)
San Jose – Chicago 2:5 (kon.)
koniec
Washington Capitals
5:3 (2:2, 2:1, 1:0)
Winnipeg Jets
cz Štvrtok 26.11.2015, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 18 506 diváků se s vámi pro dnešek loučím. Dobrou noc! (03:42:38)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    V dnešním utkání se nepředstavil ani jeden český či slovenský hráč.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 1+2
    2. Dmitrij Orlov (WSH) 1+1
    3. John Carlson (WSH) 0+2
     
    Střetnutí mezi Washingtonem a Winnipegem je tedy u konce a dva body si připíší favorizovaní Capitals. Ti šli do třetí třetiny s jednogólovým náskokem, ale nakonec se radují z vítězství o dvě branky, neboť v 54. minutě pečetil výhru domácího celku Jevgenij Kuzněcov, jenž tak zažil tříbodový večer a je žhavým kandidátem na první hvězdu zápasu!
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    T.J.Oshie se ještě pokusil trefit odkrytou bránu povedeným obloučkem, ale v brankovišti kotouč dokázal zastavit jeden z vracejících se hráčů Winnipegu. Na skóre 5:3 se už tak nic nezmění!
     
    59:38
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:38
    Fantastická přihrávka před bránu v podání Wheelera našla nastavenou hůl najíždějícího si Myerse, avšak ten kotouč usměrnil jen mezi betony Holtbyho, který prostor mezi nohami včas uzavřel!
     
    59:17
    Zakázané uvolnění Washingtonu vrátí hru před Holtbyho. Ani jeden z trenérů si možná trochu překvapivě nebere oddechový čas.
     
    58:35
    Ovečkin v pohodě o mantinel poslal puk do středního pásma a jeden z hostů kotouč zaváží až za prázdnou bránu. S nadějemi Jets to vypadá velmi bledě.
     
    58:13
    Ale hostům se nedaří dostat ke kotouči, se kterým momentálně hrají beci Washingtonu.
     
    57:47
    Brankář Winnipegu už je znovu na střídačce a je tady powerplay kanadského celku!
     
    57:25
    Michael Hutchinson se už zjevil na střídačce a Winnipeg to zkusil se šesti hráči v poli, avšak po další komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu a Hutchinson musí zpět do brány.
     
    56:59
    Ani atak Washingtonu se nesetkal s úspěchem, ale to Caps nemusí vůbec mrzet, protože tři minuty před koncem vedou o dvě branky.
     
    56:20
    Peluso zkusil překonat střední pásmo nahozením za bránu Holtbyho a hosté se díky tomu na chvíli dostali k puku v pásmu svého soupeře. Nyní už je ale kotouč znovu mezi modrými čarami.
     
    55:32
    Caps posílají puk jen tak do středního pásma, kde ho sice přebírají hosté, avšak ti se nyní přes neutrální zónu ne a ne prodrat.
     
    55:01
    Hosté by jistě rádi rychle snížili, ale místo toho se musí opět soustředit na defenzívu, neboť v útoku jsou znovu domácí hráči.
    53:44 Jevgenij KUZNĚCOV - 5:3
     
    53:44
    Washington právě vstřelil branku!
    Troufnu si říct, že šest minut a šestnáct sekund před koncem třetiny je rozhodnuto. Obrana Winnipegu nyní naprosto propadla, Johansson našel po chybě Byfugliena volného JEVGENIJE KUZNĚCOVA, který se zjevil před Hutchinsonem a povedeným zakončením mu poslal kotouč mezi betony za brankovou čáru. Asistence: Marcus Johansson
     
    53:12
    Po špatné přihrávce Burakovského se ke kotouči dostal Nikolaj Ehlers, avšak jeho individuální akce skončila hned po přechodu do útočného pásma.
     
    52:20
    Domácí vyvezli puk jen do středního pásma, kde ztratili kotouč a výsledkem byl protiútok Littlea, jenž puk nahazoval z poměrně velkého úhlu, čímž Holtbymu nezpůsobil větší problémy.
     
    51:43
    Další pokus o přechod do útočné fáze v podání Jets zastaven nepřesnou přihrávkou a icingem.
     
    51:24
    Díky důrazu v rohu kluziště se ke kotouči dostali hráči Winnipegu, nicméně následná střela od obránce skončila u Holtbyho.
     
    50:33
    Jeden z hostujících hráčů hledal před bránou na chvíli volného Scheifeleho, avšak vše dokázala vyřešit pozorná obrana Washingtonu. Je tady další přestávka věnovaná reklamám.
     
    49:56
    Orlov nedokázal odpravit kotouč mimo pásmo Washingtonu a hosté se tak dostávají do menšího tlaku.
     
    49:26
    A další šance domácích! Burmistrov podklouzl u mantinelu, ale Latta, který se natlačil před Hutchinsona náskok Caps, stejně jako Oshie, nenavýšil!
     
    47:34
    Chyba však byla k vidění i na druhé straně a rázem měl Washington obrovskou šanci. Střela od modré čáry sice byla vyražena Hutchinsonem, ale puk se odrazil na hůl Oshieho, jenž pálil do odkryté brány. Ve skórování domácímu útočníkovi zabránil jen obětavý pád jednoho z beků Jets.
     
    46:51
    Po komerční přestávce se defenzíva domácích dopustila menšího zaváhání a Winnipeg se díky tomu usazuje v útočném pásmu.
     
    46:20
    Winnipegu odpískán ofsajd a následuje komerční přestávka.
     
    45:56
    Ovečkin se už už řítil do rychlého protiútoku, avšak nakonec ho zastavuje hvizd rozhodčího, který správně odpískal přihrávku rukou.
     
    45:28
    Krásná a hlavně rychlá kombinace hostů na jeden dotek skončila až u Wheelera, který okamžitě pálil, ale svou střelu poslal jen do hrudi připraveného Holtbyho.
     
    45:20
    Jacob Trouba šel za pukem jako buldok a donutil Holtbyho k přerušení hry. Hosté tak získali aspoň vhazování v útočném pásmu.
     
    44:55
    Jeden z domácích se při rychlém protiútoku neudržel na útočné modré čáře a je pískán ofsajd Washingtonu.
     
    44:38
    Jenže krachem skončil i atak domácího celku a kotouč je znovu na hokejkách hostů, kteří tak mohou pokračovat ve snaze o vyrovnání.
     
    44:19
    Enström nyní zkoušel štěstí, avšak po objetí brány podklouzl a k zakončení se nakonec přes obránce vůbec nedostal.
     
    43:39
    V posledních desítkách vteřin se hraje především ve středním pásmu. Ani jednomu z celků se nedaří projít přes zahuštěnou neutrální zónu.
     
    42:54
    Domácí znovu jen nahodili kotouč ze středního pásma za Hutchinsona a hosté rychle přenáší hru na druhou stranu ledové plochy.
     
    42:08
    Po boji u mantinelu se CHimerovi podařilo dostat puk z pásma Washingtonu. Jets jsou však velmi dotěrní a snaží se na startu třetí třetiny napadat rozehrávku domácích.
     
    41:24
    Nikolaj Ehlers zkusil vypálit od mantinelu, avšak z velkého úhlu se puk až před Holtbyho nedostal. Dobře zapracovala defenzíva Caps.
     
    40:55
    A po chvíli se bude vhazování opakovat, neboť po rychlé kombinaci tvrdě pálil Justin Williams. Puk mířil opět jen do soupeřova gólmana.
     
    40:49
    Domácí vstoupili do třetí třetiny aktivně a donutili Hutchinsona k zákroku. Vhazovat se bude po levici hostujícího gólmana.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:59.
     
    I druhá část zápasu je tedy minulostí a tentokrát už jdou do kabin spokojenější domácí hráči. Na další branku jsme sice čekali až do poloviny druhé třetiny, ale poté se tři vteřiny po odehrané půlhodině z času zápasu prosadil Nicklas Bäckström. Právě po tomto gólu se hosté zlepšili a díky přesilové hře na konci 34. minuty znovu vyrovnali. Tentokrát se o vyrovnávací gól postaral Mathieu Perreault. Hosté se ale nakonec z vyrovnání radovali jen přibližně dvě a půl minuty, protože v čase 36:22 prošla dělovka Dmitrije Orlova od modré čáry až za záda Hutchinsona. Do třetí části jdou tedy domácí s jednogólovým vedením.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Svižnou střelou zpoza obránce to zkusil Alexander Ovečkin, ale puk skončil hned na chráničích prvního blokujícího beka Winnipegu.
     
    38:56
    Domácí na chvíli zvýšili forčeking a vytáhli se až k zadnímu mantinelu u Hutchinsonovy brány. K zisku kotouče to však zatím nevedlo.
     
    38:29
    Braden Holtby nyní vůbec nic neviděl, ale nahození od modré bylo dostatečně pomalé, aby si ho domácí brankář našel a poté puk schoval v náruči.
     
    37:53
    A na druhé straně se před Holtbyho natlačil Stafford. Ani on v souboji se soupeřovým gólmane neuspěl!
     
    36:57
    Washington mohl vést o dvě branky! To by však Latta musel zblízka mířit lépe než jen do připravené lapačky Hutchinsona!
    36:22 Dmitrij ORLOV - 4:3
     
    36:22
    Washington právě vstřelil branku!
    To, že skončila neúspěšně se však nedá říct o střele DMITRIJE ORLOVA! Domácí se zase po nějaké té době usadili v útočném pásmu, Kuzněcov přenechal puk na modré čáře právě mladému ruskému obránci a ten dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Stejně jako při gólu Perreaulta využil úspěšný střelec výborné clony před soupeřovým brankářem. V tomto případě odvedl výbornou práci Justin Williams. Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Marcus Johansson
     
    35:52
    Trochu naivním pokusem z úctyhodné dálky to zkusil Perreault. Jeho rána skončila neúspěšně.
     
    35:44
    Scheifele byl u mantinelu tvrdě zpracován dvěma důraznými hráči Washingtonu a nakonec je právě mu pískána přihrávka rukou.
     
    34:56
    Za vysokým obloučkem mířícím od pásma Caps rychle mířil Little, nicméně o něco blíže měl ke kotouči jeden z domácích beků.
     
    34:35
    Kotouč se po další střele hostujícího celku ocitl v ochranné síti. Je tady poslední komerční přestávka druhé třetiny.
    33:53 Mathieu PERREAULT - 3:3
     
    33:53
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Byfuglienova dělovka sice skončila sražená u mantinelu, ale hosté se i přesto udrželi v útočném pásmu a po chvíli dávají gól na 3:3. Puk se dostal na modrou čáru znovu k Byfuglienovi, který kus černé pryže posunul na hůl MATHIEUA PERREAULTA, jenž využil skvělé clony Wheelera a svižnou ranou rozvlnil sít v bráně domácího celku. Asistence: Dustin Byfuglien, Bryan Little
     
    33:22
    Obrovská šance Winnipegu! Andrew Ladd se zničehonic zjevil zcela osamocen u brány Holtbyho, avšak pohotovým zakončením se mu skvělého brankáře Caps překonat nepodařilo!
     
    32:51
    Nicméně je tady výhoda přesilové hry pro Winnipeg. Za podražení je dvěma minutami na lavici hanby potrestán Jason Chimera (WSH).
     
    32:33
    Winnipeg teď dvakrát poslal puk jen tak nazdařbůh k Holtbymu. Třetí inkasovaná branka hosty očividně rozhodila.
     
    31:54
    Braden Holtby svým obráncům špatnou rozehrávkou zrovna nepomohl, ale nakonec ho to nemuselo tolik mrzet, neboť se za jeho bránou dostali k puku opět hráči Washingtonu.
     
    31:25
    Jenže hostům se nepodařilo udržet v útočném pásmu a Washington rychle přesunul hru do pásma soupeře. Nahození Schmidta od modré čáry skončilo jen v lapačce Hutchinsona.
     
    30:32
    Hra je přerušena a to znamená komerční přestávku. Po ní se jistě hosté budou chtít oklepat z inkasované branky a opět rychle srovnat.
    30:03 Nicklas BÄCKSTRÖM - 3:2
     
    30:03
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se po ubráněném oslabení dostali do velkého tlaku a jdou do vedení! Rychlá kombinace, která začala u modré čáry vyústila až v přihrávku na NICKLASE BÄCKSTRÖMA, který si sjel před Hutchinsona a z hranice brankoviště poslal puk za záda přesunujícího se brankáře Jets. Asistence: Nate Schmidt, Dmitrij Orlov
     
    29:56
    Oshie v rohu kluziště vybojoval puk pro Schmidta, avšak jeho dělovka od modré čáry sestřelil pouze Thorburna, který padá k ledu.
     
    29:17
    Nyní už je ale na ledě i Alexander Ovečkin. Domácí zvládli oslabení na výbornou!
     
    28:24
    To nejhorší nakonec Washington přežil, když vyhodil kotouč až k Hutchinsonovi a vyloučení Wilson s Pelusem už jsou na ledě. Hosté pokračují v klasické přesilovce 5 na 4.
     
    28:09
    Caps sice dostali puk do středního pásma, ale vystřídat nestihli a Winnipeg je už zase před Holtbym.
     
    27:36
    Hostům se podařilo rozhýbat obrannou trojici Washingtonu, ale následná střela mířila jen do obětavého Beagla, který padl do rány a vysloužil si potlesk.
     
    27:17
    Hákování Alexandera Ovečkina (WSH) hostům přináší výhodu přesilové hry čtyř proti třem.
     
    26:49
    Hutchinson fantasticky lapačkou vytáhl Alznerovu střelu a Alexander Ovečkin poté mohl zakončovat do odkryté brány, avšak tísněn obráncem poslal puk mimo!
     
    26:24
    A na trestnou lavici nakonec zamířil také Anthony Peluso (WPG), který dostává dvě trestné minuty za nesportovní chování. Hraje se tedy ve čtyřech na obou stranách.
     
    26:24
    Hra je přerušena a následuje komerční přestávka. Na trestnou lavici mezitím usedá domácí Tom Wilson (WSH) jenž si v souboji s protihráčem pomohl držením.
     
    25:51
    Ve skvělé pozici se zjevil Laich, který byl zničehonic za obranou Winnipegu, ale poté poslal kotouč poměrně vysoko nad.
     
    25:34
    Třetí lajna Washingtonu skvěle napadala a dostala se do několika střeleckých pozic. Všechny rány však skončily na blokujících hráčích Winnipegu.
     
    24:12
    Sražený pokus na druhé straně kluziště proletěl jen pár decimetrů vedle Hutchinsonovy brány. Zasahovat tedy gólman Jets nemusel.
     
    23:58
    Ze souboje u mantinelu vyšli jako vítězové hráči Winnipegu, ale poté se hosté zmohli jen na nepřesnou střelu od modré čáry a po chvíli museli opustit útočné pásmo, jinak by jim bylo odpískáno postavení mimo hru.
     
    23:24
    Další snaha hostů o dobytí pásma Washingtonu je zastavena ofsajdem. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    23:03
    Enströmovo slabé nahození bylo sraženo,ale ke kotouči se ještě dostal Andrew Ladd. I jeho pokus však postrádal razanci a Holtby v pohodě zasáhl.
     
    22:54
    Po nahození od modré čáry se před Holtbym strhla menší strkanice, avšak nakonec bude zřejmě vše vyřešeno bez větší výměny názorů.
     
    22:27
    K dělovce od modré čáry se dostal mladičký Rus Dmitrij Orlov. Michael Hutchinson zasáhl betonem.
     
    21:32
    André Burakovsky vyzkoušel Hutchinsonovu pozornost překvapivým nahozením od mantinelu, avšak kotouč byl ještě před doputováním k brankáři Winnipegu tečován a Hutchinson si poté s lehkým obloučkem bez potíží poradil.
     
    21:03
    Obrovská šance Marka Scheifeleho! Hostující forvard si to po přechodu útočné modré namířil mezi dva hráče Washingtonu, avšak tváří v tvář Holtbymu mezírku mezi betony nenašel! Alzner následně v pádu posunul branku a hra je přerušena.
     
    20:45
    Scheifele se natahoval po dlouhé přihrávce od obránce, ale přitom si nevšiml, že už je v útočném pásmu, a je mu odpískán ofsajd.
     
    20:26
    Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hostující hráči, nicméně Wheeler se v útočném pásmu ke střele nedostal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:02.
     
    Je tomu tak. V samotném závěru první části si už žádný z týmů šanci nepřipravil a stav utkání je tak po dvaceti minutách 2:2. Skvělý vstup do zápasu měli domácí hráči, kteří se už po 72 vteřinách dostali do vedení zásluhou Justina Williamse. Po této brance však převzali iniciativu hosté, kteří byli aktivnějším týmem a po gólu Tylera Myerse ze sedmé minuty se v čase 13:01 Winnipeg dostal do vedení díky Andrewu Laddovi. V samém závěru si Wilson vykoledoval faul na Dustinu Byfuglienovi a Alexander Ovečkin v přesilovce v devatenácté minutě vyrovnal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:24
    Před chvílí byla ohlášena poslední minuta první třetiny. Zdá se, že do kabin týmy půjdou za vyrovnaného stavu.
    18:46 Alexandr OVEČKIN - 2:2
     
    18:46
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí kapitán se dostal k další střele a tentokrát už slaví. Přihrávka od obránce sice přistála jen na bruslích ALEXANDERA OVEČKINA, ale domácí miláček si rychle připravil puk na střelu a s notnou dávkou štěstí dostal puk přes rameno Hutchinsona do sítě. Asistence: John Carlson, Nicklas Bäckström
     
    18:10
    Dvakrát nyní ze svého oblíbeného místa pálil Alexander Ovečkin. Zatím si však ruský kanonýr mířidla neseřídil.
     
    17:47
    Domácí si zahrají druhou přesilovou hru. Za nedovolené bránění je potrestán Dustin Byfuglien (WPS), který natlačil Wilsona do brány.
     
    17:36
    Latta po krásném manévru přihrával před bránu, kam si sjížděl Laich, avšak nakonec z šance nic nebylo, neboť druhý zmiňovaný letící puk netrefil.
     
    17:11
    Michael Hutchinson pro jistotu přerušil hru svým zákrokem a zařídil buly po své levici.
     
    16:42
    Hosté měli k dispozici přečíslení dvou na jednoho, ale výsledkem byla jen nepřesná finální rozehrávka, která mířila na paty jednoho z hostujících hráčů.
     
    16:22
    Nate Schmidt se z pozice obránce vydal na útočný výlet, s trochou štěstí se dostal až k zakončení a donutil hostujícího gólmana k zákroku.
     
    15:53
    Icing Winnipegu sice vrátil puk před Hutchinsona, nicméně Wheelerovi se po chvíli podařilo vyvést kotouč do středního pásma.
     
    15:21
    Nyní už ale vypálil T.J.Oshie. Pokus Američana však Hutchinson velmi dobře viděl a bez potíží vyrazil.
     
    14:52
    Po komerční přestávce se o kotouč bojuje ve středním pásmu. Anijednou z týmů se nedaří dostat kus černé gumy pod svou kontrolu.
     
    14:22
    Taylor Chorney sice s rozhodnutím sudího moc nesouhlasí, ale i přesto je mu odpískán ofsajd, neboť vyhození hostů zpracovával už ve středním pásmu.
     
    14:00
    Atak Winnipegu zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se tedy bude ve středním pásmu.
    13:01 Andrew LADD - 1:2
     
    13:01
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté otáčejí vývoj utkání a jdou do vedení! Domácím se nepodařilo dostat puk z vlastního pásma, od mantinelu přišla přihrávka do středu útočného pásma Jets a zde si kotouč našel ANDREW LADD, jenž tvrdou ranou vsítil druhou branku svého týmu. Asistence: Blake Wheeler, Tobias Enström
     
    12:44
    Ofsajd Winnipegu přináší další komerční přestávku.
     
    12:31
    S návratem vyloučeného Ladda se skvěle uvolnil Kuzněcov, nicméně bekhendové zakončení ruského útočníka se přes jednoho z beků Jets až k Hutchinsonovi nedostalo.
     
    11:55
    Jets sice vyhodili kotouč až k Holtbymu, ale nyní už se musí znovu bránit, neboť domácí se rychle dostali zpátky do útočného pásma.
     
    11:31
    Washingtonu se nyní přesilovka podařila vykombinovat až k Alexanderu Ovečkinovi, který měl před sebou zcela odkrytou polovinu brány, ale z parádní pozice trestuhodně přestřelil!
     
    10:56
    Domácí jsou od začátku přesilové hry nastěhovaní před bránou, ale všechny střely zatím míjí zařízení.
     
    10:31
    Po komerční přestávce budeme svědky první přesilové hry. Na trestnou lavici usedá Andrew Ladd (WPG), který se provinil hákováním.
     
    10:22
    Velmi aktivní Alexander Ovečkin teď vystřelil asi třikrát během pár desítek vteřin, nicméně i Hutchinson zatím drží počet obdržených branek na čísle jedna.
     
    09:43
    Po zaváhání jednoho z domácích se před bránou s kotoučem zjevil útočník Winnipegu, ale Holtby si jeho zakončení z bezprostřední blízkosti pohlídal.
     
    09:14
    Aktivita Jets neupadá. Další pokus od modré čáry likviduje Holtby betonem. Obrana domácích nechává hostům až příliš volného prostoru.
     
    08:16
    No a znovu bylo před domácím brankářem poměrně horko. Střela od modré se odrazila do nečekaného prostoru před bránou, avšak Burmistrov v tísni kotouč za rozhozeného Holtbyho nezasunul!
     
    08:10
    Další zakázané uvolnění Washingtonu vrací hru před Bradena Holtbyho.
     
    07:39
    V solidní pozici se zjevil Chorney, avšak jeho zakončení mířilo poměrně vysoko nad bránu.
    06:38 Tyler MYERS - 1:1
     
    06:38
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A právě po vhazování po zakázaném uvolnění Washingtonu se hosté prosazují. Kotouč se díky vyhranému buly dostal na modrou čáru k TYLERU MYERSOVI, kterého vůbec nikdo neblokoval, bek Winnipegu si našel lepší pozici a poté přesnou střelou vyrovnal! Asistence: Andrew Ladd, Bryan Little
     
    06:32
    Jets jsou sice znovu před Holtbym, ale přes pozornou defenzívu Washingtonu se ke střele ne a ne dostat. Možná jim pomůže icing, kterým se domácí provinili.
     
    05:34
    Na druhé straně jsme byli svědky dvou nahození od modré čáry. Ani jedno však nemířilo mezi tři tyče a Caps se poté ujímají kotouče.
     
    05:14
    Dobrou pasáž domácích narušuje Michael Hutchinson, který puk schoval v lapačce.
     
    04:37
    Elitní formace Washingtonu naprosto rozebrala obranu Winnipegu, avšak finální přihrávka postrádala větší přesnost a Hutchinson tak mohl být relativně v klidu.
     
    03:43
    Ofenzíva Winnipegu nevedla ani ke střele na bránu a domácí kotouč přenáší do pásma soupeře.
     
    03:14
    Washington dělal hostům kvalitním napadáním problémy v rozehrávce, nicméně nyní již Byfuglien vyváží kotouč do středního pásma.
     
    02:42
    Hosté se okamžitě po inkasované brance nastěhovali před Holtbyho. Domácí gólman si připsal první zákrok zápasu.
    01:12 Justin WILLIAMS - 1:0
     
    01:12
    Washington právě vstřelil branku!
    Od začátku zápasu uběhlo jen 72 vteřin a domácí jdou do vedení! John Carlson si sjel před bránu, avšak z dobré pozice bekhendem soupeřovu svatyni minul. Kotouč se však od zadního mantinelu odrazil zpátky k brance bezmocného Hutchinsona a JUSTIN WILLIAMS už s dorážkou do odkryté brány neměl problém. Asistence: John Carlson, Jevgenij Kuzněcov
     
    00:51
    Jenže nyní už je kotouč na druhé straně kluziště. Po rychlém manévru pálil zpoza obránce Ovečkin, avšak výsledkem byl jen zákrok Hutchinsona.
     
    00:22
    Andrew Ladd zavezl kotouč za bránu Bradena Holtbyho a Winnipeg se i díky tomu poprvé usazuje v útočném pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě státní hymny jsou za námi, utkání může začít!
     
    Dnešní utkání začne o pár minut později než je naplánováno. Není to však nic, na co bychom u NHL nebyli zvyklí.
     
    Předpokládané sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Schmidt, Alzner, Niskanen, Chorney, Orlov – Oshie, Bäckström, Ovečkin – Williams, Kuzněcov, Johansson – Burakovsky, Beagle, Chimera – Wilson, Latta, Laich

    Winnipeg Jets: Hutchinson (Hellebuyck) – Byfuglien, Pardy, Myers, Enström, Trouba, Stuart – Wheeler, Little, Ladd – Stafford, Scheifele, Perreault – Ehlers, Burmistrov, Thorburn – Peluso, Copp, Lowry

    Rozhodčí: Chris Rooney, Kelly Sutherland – Steve Barton, Michel Cormier.
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Jediným českým zástupcem v zápase by mohl být brankář Ondřej Pavelec (WPG), který se však vinou zranění určitě nepředstaví. Jinak na soupisce Washingtonu ani Winnipegu nefiguruje žádné další české či slovenské jméno.
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    22.3.2015 Winnipeg – Washington 3:0
    20.2.2015 Washington – Winnipeg 5:1
    7.2.2015 Washington – Winnipeg 4:2
    23.10.2013 Winnipeg – Washington 4:5 sn.
    15.9.2013 Winnipeg – Washington 3:4 sn.
     
    WINNIPEG JETS

    Kanadský tým měl sice velmi slibný vstup do sezóny, ale postupně pomalu klesá a momentálně se nachází mimo místa zajišťující playoff. Oproti Washingtonu má Winnipeg velké problémy v obranné činnosti. Devátý celek Západní konference, který získal 22 bodů ve 22 zápasech, si totiž do svého skóre musel zapsat už 69 inkasovaných gólů a to ho v tomto ohledu řadí na třetí nejhorší pozici v rámci NHL. Velkým problémem je navíc zranění brankářské jedničky Ondřeje Pavelce, který se do brány do konce roku rozhodně nepodívá.

    Posledních pět zápasů

    24.11.2015 Winnipeg – Colorado 1:4
    22.11.2015 Winnipeg – Arizona 3:2
    19.11.2015 Winnipeg – Vancouver 4:1
    17.11.2015 St.Louis – Winnipeg 3:2
    15.11.2015 Nashville – Winnipeg 7:0

    Nejproduktivnější hráči

    Blake Wheeler 22 (8+14)
    Bryan Little 18 (9+9)
    Mathieu Perreault 14 (1+13)

    Statistiky brankářů

    Ondřej Pavelec 15 záp., 2.82 g/záp, 90.6%
    Michael Hutchinson 11 záp., 2.73 g/záp, 91.3%
     
    WASHINGTON CAPITALS

    Domácí celek je na tom zatím velmi dobře. Ve dvaceti odehraných zápasech Washington vybojoval hned čtrnáct výher a pouze pětkrát odešel bez bodu, což stačí na 29 bodů a třetí místo Východní konference. Obrovskou sílu mají Caps v defenzívě, když inkasovali pouhých 44 branek, a to je po Rangers druhý nejlepší počin celé ligy.

    Posledních pět zápasů

    24.11.2015 Washington – Edmonton 1:0
    22.11.2015 Washington – Colorado 7:3
    20.11.2015 Washington – Dallas 2:3
    19.11.2015 Detroit – Washington 1:2 pp.
    14.11.2015 Washington – Calgary 2:3 pp.

    Nejproduktivnější hráči

    Jevgenij Kuzněcov 21 (7+14)
    Alexander Ovečkin 19 (10+9)
    Nicklas Bäckström 16 (7+9)

    Statistiky brankářů

    Braden Holtby 16 záp., 1.88 g/záp, 92.6%
    Philipp Grubauer 4 záp., 2.71 g/záp, 90.0%
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL, ve kterém Washington Capitals přivítá Winnipeg Jets. Utkání začíná v 01:00.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 2. Williams (Carlson, Kuzněcov), 19. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 31. Bäckström (Schmidt, Orlov), 37. Orlov (Kuzněcov, Johansson), 54. Kuzněcov (Johansson) – 7. Myers (Ladd, Little), 14. Ladd (Wheeler, Enström), 34. Perreault (Byfuglien, Little)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson "A", Schmidt, Alzner, Niskanen, Chorney, Orlov – Oshie, Bäckström "A", Ovečkin "C" – Williams, Kuzněcov, Johansson – Burakovsky, Beagle, Chimera – Wilson, Latta, Laich
    Winnipeg Jets: Hutchinson (Hellebuyck) – Byfuglien, Pardy, Myers, Enström, Trouba, Stuart "A" – Wheeler "A", Little, Ladd "C" – Stafford, Scheifele, Perreault – Ehlers, Burmistrov, Thorburn – Peluso, Copp, Lowry

    Rozhodca: Chris Rooney, Kelly Sutherland – Steve Barton, Michel Cormier

    Diváci: 18.506