Buffalo – St. Louis 1:2 (kon.) | NY Rangers – Nashville 3:0 (kon.) | Washington – Edmonton 1:0 (kon.)
Florida – LA Kings 1:3 (kon.) | Toronto – Boston 3:4 (0:1 po s.n.) | Philadelphia – Carolina 3:2 (po pr.)
Winnipeg – Colorado 1:4 (kon.)
koniec
Washington Capitals
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Edmonton Oilers
cz Utorok 24.11.2015, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:35
    Zpět na led. Anders Nilsson opustil svou bránu a Edmonton to zkouší v šesti!
     
    57:42
    Marcus Johanssen skvěle objel bránu a poté vypálil, Anders Nilssen ale dokázal jeho střelu vyrazit nad horní tyč!
    53:28 Dmitrij ORLOV - 1:0
     
    53:28
    Washington právě vstřelil branku!
    DMITRIJ ORLOV napřáhl k nádherné střele a chirurgicky přesnou ránou posílá Capitals do vedení!! Dmitrij Orlov z levého kruhu pro vhazování napřáhl k parádní střele, která zamířila přesně do pravého horního rohu a Anders Nilsson byl bez šance. Asistence: Tom Wilson, Brooks Laich.
     
    52:53
    Jevgenij Kuznetsov se vzápětí na pravé straně dostal do zakončení a snažil se zamířit do horní rohu brány, jenže Anders Nilsson předvedl skvělý zákrok a puk ukryl v lapačce!
     
    48:13
    Eric Gryba se snažil zakončit nádhernou kombinaci střelou k pravé tyči, Braden Holtby ale proti jeho střele z blízkosti vytáhl spektakulární zákrok a puk ukryl v lapačce!
     
    47:39
    Edmonton Oilers se dostal po obrovské chybě v rozehrávce Capitals do obrovské šance, když se dva jeho hráči řítili sami na bránu, ale gólem jejich akce neskončila! Nail Jakupov přihrál doleva Taylorovi Hallovi, který měl puk uklidit do prázdné brány, jenže puk nedokázal zasáhnout a ocitl se s ním v ostrém úhlu, z něhož se už zakončit nepokusil.
     
    45:25
    Alex Ovečkin po vyhraném vhazování Capitals rychle rozdal puk doprava Johnovi Carlsonovi, který bez přípravy napřáhl z pravého kruhu pro vhazování ke střele, Anders Nilssen ale předvedl skvělý zákrok a opět se stačil včas přesunout!
     
    45:21
    Nail Jakupov (EDM) dostal menší trest, 2 minuty držení hole.
     
    43:22
    Oilers se dostali do přečíslení tři na dva, které zakončili střelou z pravého křídla, Braden Holtby byl ale pozorný a jejich střelu letící těsně nad ledem pravým betonem vyrazil!
     
    40:31
    Jordan Eberle na pravém křídle předvedl krásnou stahovačku a Braden Holtby jeho střelu vyrazil do ochranné sítě!
     
    32:33
    Taylor Hall se ocitl ve slibné šanci, Braden Holtby ale jeho střelu ukryl ve výstroji a vysloužil si potlesk fanoušků ve Verizon Center!
     
    31:00
    Jordan Eberle napřáhl z levého kruhu pro vhazování ke krásné střele, která směřovala ke vzdálenější pravé tyči, Braden Holtby ale předvedl skvělý zákrok a puk ukryl v lapačce!
     
    28:28
    Nicklas Backstrom (WSH) dostal větší trest, 2+2 minuty hra vysokou holí.
    Skvělá práce T.J Oshieho a následná střela Alexe Ovečkina.

     
    27:53
    T.J. Oshie se na pravé straně parádně uvolnil a poté přihrál do doleva Alexovi Ovečkinovi, který se z první snažil puk poslat z úhlu do prázdné brány, jenže Anders Nisson se dokázal skvěle přesunout a jeho střelu fantastickým zákrokem zastavil!
     
    26:45
    Eric Gryba (EDM) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    24:28
    T.J. Oshie na levém křídle útočného pásma předvedl ukázku svých technických dovedností, když puk prohodil mezi nohama protihráče, a přestože byl poslán k zemi, na kolenou přihrál na modrou čáru Karlu Alznerovi, který tvrdě vypálil, jenže pouze do výstroje Anderse Nilssona.
     
    23:37
    Andrej Sekera předvedl dobrou individuální akci, když na pravém křídle zavezl puk do útočného pásma a poté nebezpečně vypálil, Braden Holtby byl ale připraven a po dobrém zákroku hru přerušil!
     
    15:25
    Tom Wilson (WSH) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    07:13
    Jevgenij Kuznetsov tvrdě vypálil z prostoru mezi kruhy pro vhazování a Anders Nilsson jeho střelu pravým betonem vyrazil do rohu kluziště! Další slušný zákrok v podání brankáře Oilers.
     
    07:07
    Justin Williams si z levého křídla vybruslil před bránu a místo střely ještě zvolil přihrávku na svého spoluhráče, který mu chtěl přihrávku oplatit, a Williams by po ní uklízel puk do prázdné brány, Capitals to ale překombinovali a do zakončení se nedostali.
     
    06:16
    Jay Beagle vypálil z pravého křídla a Anders Nilsson musel předvést dobrý zákrok, aby jeho střelu vyrazil!
     
    04:07
    Na druhé straně pálil velice přesně Marcus Johansson, jehož diagonální střela z levého křídla směřovala přesně ke vzdálenější pravé tyči, Anders Nilsson ale jeho střelu ukryl v lapačce! Pěkný zákrok.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 54. Orlov (Wilson, Laich)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Chorney – Niskanen, Alzner – Schmidt, Carlson (A) – Laich, Latta, Wilson – Chimera, Beagle, Galiev – Johansson, Kuznetsov, Williams – Ovečkin (C), Backstrom (A), Oshie.
    Edmonton Oilers: Nilsson (Talbot) – Sekera, Davidson – Nurse, Gryba – Klefbom, Fayne – Lander, Korpikoski, Pakarinen – Hendricks, Letestu, Jakupov – Pouliot, Nugent-Hopkins (A), Eberle (A) – Hall (A), Draisaitl, Purcell.

    Rozhodca: Eric Furlatt, Frederick L'Ecuyer – Mike Cvik, Tony Sericolo