Nové Mesto n/V – Žilina B 2:0 (kon.) | Prešov – Dolný Kubín 2:0 (kon.) | Lok. Košice – Haniska 1:0 (kon.)
koniec
FC Tatran Prešov
2:0 (2:0)
MFK Dynamo Dolný Kubín
Nedeľa 22.11.2015, 13:00MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Je to tak, Prešov si dvojgólový náskok ustrážil a zimnú prestávku začne vo víťaznej nálade. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme krásny zvyšok dňa. (14:47:56)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    89
    Prebieha predposledná minúta riadnej hracej doby tohto zápasu a na trávniku sa nedeje nič výnimočnejšie. Domáci futbalisti majú loptu pod kontrolou a zisk troch bodov si už s určitosťou postrážia.
     
    88
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Peter Katona, prichádza Filip Maník.
     
    87
    Domáci futbalisti to napokon skúsili aj strelecky, ale zakončili iba mimo bránky. Šanca hostí na zníženie skóre a následné vybojovanie remízy je už takmer nereálna.
     
    87
    Tatran má loptu na svojich kopačkách a drží sa na útočnej polovici, kde dokonca oblieha bránku súpera. Zdá sa, že v tomto dueli sa už nič zaujímavejšie nestane.
     
    85
    Hostia ale napokon prešli iba za deliacu čiaru a loptu posunuli do autu. Nasledovať bude vhadzovanie prešovksého celku.
     
    84
    Dolnokubínčania už nemajú čo stratiť. Loptu si prevzali pri vlastnej bránke a ešte sa pokúsia o prechod do útoku.
     
    82
    Hostia napokon predsa len z uhla vybojovali nebezpečný voľný kop, ale po ňom nedokázali zakončiť presne. Barát mohol ostať pokojný.
     
    81
    Vyzerá to, že v Prešove sa už zápas dohrá bez väčšieho vzrušenia. Domáci hráči majú loptu plne pod kontrolou a súpera do šancí vôbec nepúšťajú.
     
    77
    Dolný Kubín to ešte skúšal po vybojovanom vhadzovaní v strede ihriska, ale ďaleko sa nedostal a bol odzbrojený.
     
    76
    Striedanie v tíme MFK Dolný Kubín: z ihriska odchádza Riccardo Biasini, prichádza Siradji Sani.
     
    75
    Prešovskí hráči sa ale rozhodne nedržia na vlastnej obrannej polovici. Práve naopak, aj terza prešli až k bránke súpera, no strelecky ju minuli. Na strely mimo bránky je to zz pohľadu domácich aktuálne 2:1.
     
    73
    Prešovčania vybojovali vhadzovanie na svojej polovici a s jeho realizáciou sa vôbec nemusia ponáhľať. Naťahovanie času im teraz plne vyhovuje.
     
    70
    Domáci si už loptu prevzali späť na svoje kopačky a presunuli sa do útoku, kde sa budú snažiť niečo nebezpečné vymyslieť.
     
    69
    Hostia si loptu prevzali na vlastnej polovici a pokúsili sa zaútočiť. Dolný Kubín síce prešiel deliacu čiaru a chcel sa prepracovať až k šestnástke, ale tam výborne zasiahli Prešovčania a súpera ďalej nepustili.
     
    67
    Prešovskí futbalisti majú loptu i duel plne vo svojej moci. Prešovčania približne 20 minút pred záverečným hvizdom vedú 2:0 a súpera do šancí nepúšťajú, čo značí, že si pred zimnou prestávkou s najväčšou pravdepodobnosťou pripíšu tri body.
     
    65
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Lukáš Hruška, prichádza Filip Voda.
     
    64
    Východniari stále útočia, ale hostia sa po zmene strán dobre bránia. Pomer striel na bránku sa nemení, Prešov vedie 4:1.
     
    62
    Dolnokubínčanom sa hru podarilo aspoň na moment upokojiť a nasledovať bude odkop domáceho brankára. Prečov sa nemusí nikam ponáhľať.
     
    60
    Striedanie v tíme MFK Dolný Kubín: z ihriska odchádza Viktor Miklós, prichádza Ondrej Chromek.
     
    58
    Domácim ale pokus o prechod popri čiare nevyšiel a lopta opäť skončila v aute. Tentokrát budú vhadzovať hostia, ktorí by sa tak po čase mohli oslobodiť spod prešovského zovretia.
     
    57
    Prešov sa v podstate neustále drží na súperovej plovici, teraz tam vybojoval aj autové vhadzovanie spoza postrannej čiary.
     
    56
    Hlavný rozhodca musí druhýkrát v zápase vytiahnuť žltú kartu, aj tentokrát ju udeľuje na konto hosťujúceho hráča. Potrestaným mužom je Ľuboslav Laura.
     
    54
    Domáci futbalisti nepoľavujú vo svojej aktivite ani po zmene strán a aj napriek pohodlnému dvojgólovému vedeniu sa držia na útočnej polovici.
     
    51
    Prešovčania dokonca zahrávali voľný kop z nebezpečnej pozície, no po ňom zakončili iba mimo priestoru bránky.
     
    49
    Hostia by sa v druhom polčase radi prepracovali k zníženiu skóre, ale aktuálne im na to prešovský tím nedáva žiaden priestor.
     
    46
    Hostia začlai ihneď aktívne a dostlai sa k strele. Tá však smerovala iba mimo priestoru bránky, takže rozohrávať bude gólman Barát.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Dolný Kubín: z ihriska odchádza Anatoli Cheptine, prichádza Matúš Otruba.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Infografika bet365.com po prvom polčase
     
    Prvý polčas je minulosťou. Domáci futbalisti po ňom vyhrávajú rozdielom dvoch gólov, pričom o prvý zásah sa postarali už v prvej desaťminútovke a druhý presný strelecký pokus pridali v závere polčasu.

    Druhý polčas sa začne približne o 14:01.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Pred nami je posledná minúta riadnej hracej doby tohto polčasu a domáci futbalisti sa stále pokúšajú zvýšiť svoj náskok. Prešov má loptu plne pod kontrolou a je veľký predpoklad, že pred prestávkou už neinkasuje.
     
    43
    Máme tu prvú žltú kartu tohto stretnutia, ktorú musel hlavný arbiter Korista udeliť na stranu hosťujúceho celku. Vyslúžil si ju Gagig Daghabashyan.
     
    42
    Teraz hostí snažiacich sa o útok dokonca zastavil ofsajd, takže domáci tím na čele s gólmanom Barátom môže ostať pokojný.
     
    40
    Dolný Kubín okamžite vrhol svoje sily do útoku a pokúša sa zdramatizovať tento polčas, ale po zaujímavej nštandardke z nebezpečnej vzdialenosti nedokázal presne zakončiť.
     
    39
    Prešov dal gól!

    Domácim napokon ich tlak na súperovu bránku priniesol úspech a pridávajú aj druhý gól v Lešňovského sieti! Stalo sa tak iba po tretej strele, ktorá smerovala medzi tri žrde spomínaného gólmana. Úspešným strelcom je HECTOR TUBONEMI.
     
    36
    Prešov si pohodlne drží tesné vedenie a na trávniku má prevahu. Domáci futbalisti držia loptu ďaleko od Baráta a hostia sa musia brániť.
     
    35
    Na trávniku sa stále nič nemení. Domáci futbalisti na strely do priestoru troch žrdí vedú 2:1, zakončenia mimo priestoru troch žrdí sme nezaznamenali.
     
    31
    Prešovčania súpera do nebezpečnejšej pozície vôbec nepúšťajú a teraz dokonca na vlastnej polovici vybojovali autové vhadzovanie.
     
    29
    Prešov aj teraz obliehal pokutové územie svojho súpera, ale k zakončeniu sa nedostal. Dolnokubínčania súperovi loptu vzali a pokúsia sa zaútočiť,
     
    28
    Domáci hráči sa dostlali na dostrel Lešňovského bránky a skúsili to aj strelecky! Ich pokus letel do priestoru troch žrdí, ale menovaný gólman si s ním dokázal poradiť a skóre sa nemení.
     
    25
    Hosťom nemožno uprieť snahu o vyrovnanie, ale prti domácemu tímu to majú maximálne náročné. Dolnokubínčanov teraz dokonca zastavil aj ofsajd.
     
    24
    Domáci futbalisti ale ani túto štandardku nedokázali vuyžiť a nasledovať bude odkop hosťujúceho gólmana Lešňovského.
     
    23
    Východniari sú stále nezastaviteľní a pokračujú vo svojej útočnej snahe. Prešov vybojoval svoj tretí roh, celkovo štvrtý v zápase.
     
    20
    Prešovčania to v úfenzíve skúšali aj naďalej a vybojovali aj druhý roh vo svoj prospech, ale ani po ňom hostia lloptu zo siete vyťahovať nemuseli.
     
    19
    Prešov ale po štandardke od rohovej zástavky nedokázal presne zakončiť a Lešňovský mohol ostať pokojný.
     
    18
    Domáci futbalisti sú aktívni aj po góle a radi by svoj náskok zvýšili. Prešovčania práve vybojovali svoj prvý roh v zápase.
     
    15
    Po rohovom kope prišlo zakončenie medzi tri žrde, ale za gólmana Baráta sa nedostalo. Na strely je to aktuálne 1:1.
     
    14
    Hostia sa naozaj aktívne snažia a tlačia dopredu, teraz tím z Oravy vybojoval dokonca prvý rohový kop v zápase.
     
    11
    Hostia teda na východe Slovenska prehrávajú už po necelej desaťminútovke, čo pre nich rozhodne nie je príjemná situácia. Uvidíme, ako si s tým Dolnokubínčania poradia v zvyšnej časti duelu.
     
    8
    Prešov dal gól!

    Domáci futbalisti využívajú výhodu domáceho prostredia a po prvej strele do priestoru troch žrdí v tomto zápase sa ujímajú vedenia! Úspešným strelcom je PETER KATONA.
     
    6
    Na východe Slovenska doposiaľ dominujú defenzívy na oboch stranách, pretože ani jeden z celkov sa doposiaľ do streleckého zakončenia nedostal.
     
    3
    Útokom na opačnú polovicu trávnika to skúsili aj domáci hráči, ale DOlnokubínčania sa takisto dokázali ubrániť. V úvode duelu sa hrá zatiaľ bez streleckých pokusov.
     
    2
    Futbalisti hosťujúceho celku začali aktívne a prepracovali sa až pred bránku domáceho gólmana Baráta, ale prekonať ho nedokázali, pretože sme nezaznamenali žiadne strelecké zakončenie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -2
    Hráči oboch celkov už prichádzajú na hraciu plochu. Domáci futbalisti nastúpia v prúžkovancýh bielo-zelených dresoch, hostia z Dolného Kubína v modrej farbe.
    Pohľad do prešovskej šatne

    FOTO: Kabína Tatrana pred posledným zápasom jesennej časti 1.FC Tatran Prešov – MFK Dolný Kubín (13:00). Zostavy nájdete pred zápasom TU >>> http://sfz.futbalnet.sk/zapas/154014/ #fct1898

    Posted by 1.FC Tatran Prešov – Novinky on Sunday, 22 November 2015
     
    -20
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Barát – Bujňák, Petko, Jacko, Tubonemi, Leško (C), Šafranko, Katona, Keresteš, Hruška, Luberda
    Náhradníci: Ferenc, Štefančík, Voda, Micherda, Kraľovič, Bartek, Maník

    MFK Dolný Kubín: Lešňovský – Severino, Daghbashyan, Kutlík, Cheptine, Laura, Pantone, Biasini, Miklós, Kmeť (C), Ferenčík
    Náhradníci: Sakar, Chromek, Otruba, Beňuš, Sani

    Rozhodca: Korista – Bobko, Jekkel.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní posledného jesenného kola našej druhej najvyššej futbalovej súťaže. Doxxbet liga sa so svojimi priaznivcami rozlúči aj duelom v Prešove, kam zavíta mužstvo Dolného Kubína.

    Domáci futbalisti sa priebežne nachádzajú na tretej priečke v tabuľke skupiny východ, ale v prípade dnešného triumfu by mohli prezimovať ešte o jedno miesto vyššie. Na svojom konte totiž majú 30 bodov, zatiaľ čo druhý Liptovský Mikuláš získal 32 bodov. Celkové skóre Prešovčanov je aktuálne 32:16.

    Hostia z Oravy sa nachádzajú v spodnej polovici tabuľky, presnejšie im aktuálne patrí ôsma priečka z celkových 12. Dolnokubínčania by sa v prípade dnešného víťazstva a prehry Hanisky proti Lokomotíve Košice mohli pred zimou posunúť ešte o jednu pozíciu vyššie, pretože na svojom konte majú 22 bodov, zatiaľ čo Haniska ich má 24. Celkové skóre Dolného Kubína je 21:27.

    V poslednom kole sa na duel víťazne naladil iba Dolný Kubín. Dnešný hosťujúci celok sa naposledy predstavil na domácom trávniku, kde si pomerom 4:2 poradil s hráčmi RImavskej Soboty. Prešovčania naposledy odohrali duel na trávniku VSS Košice, kde remizovali 1:1 po vyrovnávajúcom góle Leška z poslednej minúty.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00 a my vám z neho prinesieme informácie o zmenách stavu.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Dynamo Dolný Kubín. Viac informácií tu.

    Góly: 8. Katona, 39. Tubonemi

    Karty:   43. Daghabashyan (DKU), 56. Laura (DKU)


    FC Tatran Prešov: Barát – Bujňák, Petko, Jacko, Tubonemi, Leško (C), Šafranko, Katona, Keresteš, Hruška, Luberda
    Náhradníci: Ferenc, Štefančík, Voda, Micherda, Kraľovič, Bartek, Maník

    MFK Dynamo Dolný Kubín: Lešňovský – Severino, Daghbashyan, Kutlík, Cheptine, Laura, Pantone, Biasini, Miklós, Kmeť (C), Ferenčík
    Náhradníci: Sakar, Chromek, Otruba, Beňuš, Sani

    Rozhodca: Korista – Bobko, Jekkel