Chabarovsk – Novosibirsk 0:3 (kon.) | Vladivostok – Novokuzneck 2:1 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Kazaň 1:2 (1:2 po s.n.)
Ufa – Togliatti 5:1 (kon.) | Jaroslavľ – Jekaterinburg 7:4 (kon.) | CSKA Moskva – HC Slovan 0:2 (kon.)
Čerepovec – Záhreb 4:0 (kon.) | Helsinki – Omsk 2:3 (po pr.) | Petrohrad – Barys 5:1 (kon.)
Soči – Jugra Chanty-Mansijsk 5:1 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Štvrtok 19.11.2015, 17:30 • CSKA Universal Sports Hall • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení priaznivci hokeja, srdečne vás vítame pri sledovaní v poradí už 32. kola KHL. V rámci neho si sily zmerajú aj CSKA Moskva a HC Slovan Bratislava. Zo stretnutia vám pritom prostredníctvom nášho podrobného textového prenosu neunikne nič podstatné.

    CSKA Moskva rozhodne nie je neznámym pojmom. Jeden z najúspešnejších hokejových klubov v Európe dlhodobo dokazuje, že v KHL nie je len do počtu. Moskovskí hokejisti pomýšľajú v tejto sezóne aj na Gagarinov pohár, z tohto dôvodu podávajú vyrovnané výkony, ktoré sú po 30 kolách korunované celkovo 62 bodmi. CSKA pritom v riadnej hracej dobe zvíťazila v 18 prípadoch, trikrát si po predĺžení vzala aspoň bod. Celkovo patrí Moskve priebežná 2. priečka Tarasovovej divízie, na prvý Jaroslavľ pritom strácajú len bod. Netreba zabúdať ani na fakt, že Lokomotiv má odohrané o dva zápasy viac, ako jeho tabuľkový sused. Hráči CSKA sa v súčasnosti môžu popýšiť aj priaznivým skóre 85:50.

    Posledné 3 zápasy CSKA v KHL:

    Lokomotiv Jaroslavľ – CSKA Moskva 0:2
    HC Slovan Bratislava – CSKA Moskva 3:2 pp a sn
    KHL Medvescak Záhreb – CSKA Moskva 1:0

    HC Slovan Bratislava pocestuje do Moskvy so ziskom 42 bodov, ktoré ho radia na priebežnú 5. priečku Bobrovovej divízie, v tej západnej zasa Bratislave patrí 11. miesto. Slovenský zástupca v KHL by si ale v prípade výhry mohol tabuľkovo výrazne polepšiť, posunúť by sa totiž mohol aj na 7. priečku Západnej divízie. Slovanisti sa v doterajšom priebehu sezóny mohli z výhry po riadnom hracom čase potešiť celkovo v 9 stretnutiach, k ním pridali ale aj 6 výhier po predĺžení. Skóre Slovana je pomerne vyrovnané, 80:88.

    Posledné 3 zápasy Slovana v KHL:

    Dinamo Minsk – HC Slovan Bratislava 2:1
    HC Slovan Bratislava – CSKA Moskva 3:2 pp a sn
    HC Slovan Bratislava – Severstal Čerepovec 5:4
     
    Úvodné zostavy:

    CSKA Moskva: Galimov (Sorokin) – Zajcev, Kiselevič, Denisov, Naumenkov, Panin, Sergejev, Pivcakin – Kugryšev, Muršak, Radulov – Platt, Andronov, Mamin – Pihlström, Žarkov, Korotkov – Ľubimov, Kvartaľnov, Junkov, Kuzmenko

    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Luža, Starosta, Sersen, Barker, Valach, Mihálik, Kozák – Jeglič, Tičar, Nagy – Surový, Bartovič, Paré – Skokan, Viedenský, Miklík – Skalický, Lušňák, Kašpar

    Rozhodca: Oskirko, Fonselius – Lazarev, Otmakov.
     
    Hráči oboch celkov už prichádzajú na ľadovú plochu. Domáca Moskva dnes nastúpi v tradičných červených dresoch, Slovan si do Ruska priniesol bielu sadu dresov. My si ešte vypočujeme hymny Slovenska i Ruska, po ktorých už začiatku stretnutia nebude nič brániť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk získal na svoje hokejky Slovan, ktorý ho spoza bránky nahodil k útočnej modrej čiare, kde sa ho už zmocnil domáci celok.
     
    00:40
    Boli to tak práve hostia, ktorí sa ako prví museli brániť. Puk ale len preletel ich obrannou tretinou popri mantineli, tento priestor mal Slovan výborne pokrytý.
     
    01:15
    Situácia sa zopakovala, domáci celok to opäť skúšal nastreleným pukom popri mantineli, v tomto prípade ostal za bránkou Garnetta.
     
    01:40
    Junkov sa teraz dobre pretlačil spoza bránky až pred priestor troch žrdí, v momente, keď sa chystal strieľať, mu puk poskočil a tiesnený Junkov ho už spracovať nestihol.
     
    02:45
    V strednom pásme sa zvádzalo viacero tesných súbojov, úspešnejší napokon domáci.
     
    03:15
    Mamin s Plattom sa teraz prezentovali krásnou akciou, prvý menovaný puk poslal na bránku, pri ktorej bol Platt pripravený na dorážku, jeho snahu o strelenie gólu za dezorientovaného Garnetta zmaril hlavný arbiter.
     
    03:45
    Na opačnej strane kombinoval aj Slovan, ktorý si svojou aktivitou v útočnej tretine vybojoval vhadzovanie po pravici Galimova.
     
    04:10
    Toto ale bola pre domácich voda na mlyn, s pukom sa po rýchlom prechode stredným pásmom rýchlo natlačili až pred Garnetta, kde zakončoval Radulov, gólman Brtatislavy puk včas prikryl.
     
    04:30
    Hráči CSKA to teraz nemysleli vôbec zle, keď bezprostredne po buly puk od modrej čiary nahadzovali na bránku, tam ale nestál nik, kto by ho dokázal tečovať do siete.
     
    05:00
    O čosi podobné sa pokúšal aj Slovan, domáci hokejisti ale voľný puk napokon získali do svojej moci a súpera tak k pokusom o dorážku nepustili.
     
    05:40
    Hrá sa uo strany na stranu, po dobrej obrannej hre sa Moskva rýchlo presunula až pred Garnetta, kde zbytočne nevymýšľala a puk nastrelila k pravej žrdi. Gólman Slovana mal odkrytý výhľad a so zákrokom problém nemal.
     
    05:58
    Surový bojoval za bránkou o puk, proti nemu ale stála až dvojica hráčov odetých v červenom, ktorá ho popri mantineli dokázali odpáliť aspoň do stredného pásma.
     
    06:10
    Slovan sa následne dopustil ofsajdu, vhadzovalo sa tak v strednom pásme. Táto situácia vyhovovala domácim, ktorí sa s pukom rýchlo presunuli dopredu a rozostavili tam lichobežník, ktorý sa pripravuje na strelu.
     
    07:10
    Nuž, hráči Slovana mali teraz poriadne pomotané hlavy, keďže Moskva roztočila v obrannej tretine svojho súpera kolotoč, ten ale do vážnejšieho ohrozenia Garnetta nepramenil.
     
    07:21
    Slovan sa bude brániť. Na trestnú lavicu odchádza Kozák ktorý si tam posedí 2 minúty – držanie.
     
    07:30
    Prakticky okamžite ale hostia puk skvele vyhodili von z obranného pásam, hráči Misky si poň budú musieť zájsť až k vlastnému gólmanovi.
     
    08:20
    Celá situácia sa zopakovala ešte raz, v momente, kedy si Zajcev pýtal puk na modrú čiaru, prišiel dobrý obranný zákrok, ktorý zmenil trajektóriu puku. Následne už Slovan nemal problém vyhodiť.
     
    09:10
    CSKA sa na malý moment usadila v obrannej tretine svojho súpera, tam dlhšie kombinovala, vážnejšia strela z toho ale napokon nebola.
     
    -11:25
    To už neplatilo v momente, kedy sa Kozák vrátil na ľadovú plochu. Moskva totiž dobre kombinovala pred Garnettom, finálna prihrávka smerovala medzi kruhy na voľného Kurgyševa, ktorý strelou švihom sieť nerozvlnil.
     
    10:20
    Keď už sa zdalo, že Slovan puk bez problémov vyhodí z obrannej tretiny a odíde prestriedať, sa na modrej čiare zjavil Korotkov, ktorý ho nahodil na bránku a donútil Garnetta prerušiť hru.
     
    10:45
    Sersen po modrom mantineli až k obrannej modrej, opäť to tam ale bolo prehustené hráčmi v červenom, ktorí tak ani v tomto prípade puk do stredného pásma nepustia.
     
    11:30
    Radulov držal puk pri ľavom mantineli, následne sa s ním dostal aj za bránku, tam už ale proti presile hráčov v bielom nedokázal nič vymyslieť. Slovan dostane priestor na prestriedanie.
     
    11:50
    Radulov sa následne vrátil k puku, s priestoru ľavého kruhu ale presne zakončiť nedokázal.
     
    12:30
    V Moskve vládne skvelá atmosféra, inak tomu nebolo ani počas reklamnej prestávky, kedy sa fanúšikovia bavili dianím na tribúnach.
     
    13:10
    Vráťme sa ale k dianiu na ľade. Tam si totiž Moskva dokázala vypracovať viacero zaujímavých šancí, všetko ukončila strela Kurgyševa spoza ľavého kruhu, puk bol na poslednú chvíľu dobre zrazený na zadný mantinel.
     
    13:45
    Mihalík za bránkou na výbornú, puk ukradol súperovmu hokejistovi a následne ho poslal von z obrannej tretiny. Tam dostanú jeho spoluhráči priestor na kombináciu.
     
    14:30
    Napokon z toho bola ale len nepresnosť, preto Slovan puk aspoň posunul ku Galimovi a odišiel prestriedať.
     
    15:20
    Rýchly hokej pokračuje aj 5 minút pred koncom prvej tretiny, Slovan puk niekoľkokrát vyhodil, Moskva sa ale pred Garnetta vráti.
     
    16:00
    Pihlström pohorel v obrovskej šanci, útočník domácich sa s pukom ocitol pred ležiacim Garnettom, nedokázal ho ale ponad ľavý betón brankára Slovana poslať do siete.
     
    16:25
    Následne pálil od modrej čiary Zajcev, jeho strela príklepom pritom nebola myslená vôbec zle, do dráhy puku ale vložil jeden z hostí dobre svoju hokejku.
     
    16:50
    Zakázané uvoľnenie Slovana.
     
    17:25
    Radulov si teraz v osobnom súboji veril, puk spoza bránky posunul až k ľavému kruhu, kde si ho prisunul k telu a chcel tým na seba naviazať viacerých hráčov hostí, Slovanisti mu však puk poľahky vypichli.
     
    18:27
    Slovanistom sa teraz darí upokojiť hru, puk letí do stredného pásma.
     
    18:39
    Domáci budú hrať vo štvorici. Na lavičku hanby sa poberá Ľubimov. Prezentoval sa hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    19:00
    Sersen zachytili puk na modrej čiare, následne ho ale musel tiesnený poslať na bránku, kde nestál nik z jeho spoluhráčov v dobrej pozícii.
     
    19:45
    Snahu teraz hosťom uprieť rozhodne nemožno, Moskva si ale na ich nahadzované puky dáva pozor a popri mantineli dokáže svojho súpera vytláčať do stredného pásma.
     
    19:57
    Puk je pri červenej čiare, zdá sa, že v prvej tretine sa už nič neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina medzi CSKA Moskvou a Slovanom Bratislava, gól sme v nej nevideli, preto je stav nerozhodný – 0:0. Viac z hry mali v úvodnej časti nepochybne domáci, ktorí si dokázali vypracovať viacero zaujímavých šancí, ktoré ale gólom neskončili.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:21.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Po úvodnom buly získala Moskva puk na svoje hokejky, domáci hráči pritom zbytočne neváhali a okamžite ho poslali za Garnetta.
     
    20:20
    Netreba totiž zabúdať na to, že Slovan dohráva svoju presilovú hru. Do tejto chvíle sa ale jeho hráči nedokázali ani len dostať k puku.
     
    21:05
    Medzičasom sa hralo v pätici na oboch stranách, Moskva sa tak presunula do útočnej tretiny, kde narobila poriadny vietor. Puk si pred bránku pýtal Radulov, ktorý ho poslal len do pripraveného Garnetta.
     
    21:50
    CSKA potrebovala prestriedať, preto sa jej hráči vyhli zakázanému uvoľneniu a až potom puk poslali von z obrannej tretiny. Striedať odíde aj Slovan.
     
    22:30
    Úvod druhej tretiny je z oboch strán opatrný, v tejto chváli je pri puku častejšie Slovan, ktorý to skúša krátkymi nahrávkami, cez prehustené stredné pásmo je ale len veľmi ťažké sa dostať.
     
    22:40
    Zakázané uvoľnenie Bratislavy.
     
    23:09
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan sa dostáva do vedenia! Tento gól prišiel ako blesk z jasného neba, keď sa medzi kruhmi dostal k odrazenému puku MAREK VIEDENSKÝ a strelou z prvej nedal Galimovi šancu na zákrok.
    Marek VIEDENSKÝ - 0:1
     
    23:30
    Na striedačke Slovana je to tak hneď veselšie, hostia teraz svojmu súperovi udelili lekciu z efektivity, keď premenili praktickú jedinú šancu v zápase.
     
    24:00
    Odpovedať bude musieť Moskva, ktorá sa teraz ale musela mať na pozore, kedže Jeglič sa v priestore ľavého kruhu na vhadzovanie poriadne oprel do puku. Našťastie pre CSKA ten bránku preletel.
     
    24:30
    Na opačnej strane operoval Mamin, ktorý si puk sám zaviezol do útočnej tretiny, kde napokon aj dokázala ohroziť Garnetta, ten s jeho strelou ale nemal najmenší problém.
     
    25:00
    Tak konečne sa prebudili aj hostia, ktorí sa častejšie tlačia do zakončenia a získavajú do svojej moci takmer každý voľný puk. Uvidíme, aká bude odpoveď celku z Ruska.
     
    25:15
    Strelec doposiaľ jediného gólu, VIedenský, si teraz v obrannej tretine pýtal puk na svoju hokejku, ten bol však pritlačený pri mantineli a následne len vyhodený do stredného pásma.
     
    26:00
    Moskva sa chcela usadiť pred Garnettom, prostredníctvom nahodenia puku na zadný mantinel sa jej to ale nepodarilo, keďže tento priestor mali Slovanisti skvele pokrytý.
     
    27:00
    Domáci sa následne museli vrátiť pred Galimova, keďže tam mal Slovan dostatok hráčov na to, aby niečo vymyslel, k puku sa ale hostia napokon nedostali.
     
    27:30
    Dlho to neplatilo, Bratislava sa prezentovala prakticky prvou súvislou akciou v pásme svojho súpera, ktorá pramenila do strely Sersena od modrej čiary, Galimov puk skryl vo svojej lapačke.
     
    27:40
    CSKA sa bude brániť, na trestnú lavicu už korčuľuje Korotkov, ktorý svojho súpera narazil na mantinel a na 2 minúty si tak od hry odpočinie.
     
    28:00
    Slovan svojho súpera okamžite zatlačil v obrannej tretine, od modrej čiary pálil Barker aj Sersen, ani jeden z menovaných výraznejšie Galimova neohrozil.
     
    28:50
    Kašpar bojoval o puk pred bránkou svojho súpera, túto situáciu ale hráči CSKA napokon zvládli a puk vyhodili za Garnettovu svätyňu.
     
    29:30
    Puk teraz často lieta do obrannej tretiny Slovana Bratislava, ten si okrem úvodného minitlaku nedokázal počas presilovej hry vypracovať žiadnu šancu.
     
    29:40
    Zdá sa, že Moskva sa už vo štvorici ubráni.
     
    30:25
    Dvojica Paré – Surový teraz narobila domácim hráčom vrásky na čele, keď sa prílišnou aktivitou v útočnej tretine už-už dostávali do zaujímavej pozície, Moskva hru včas upokojila.
     
    31:00
    Medzičasom sme sa dostali už do druhej polovice stretnutia, Slovan stále vedie najtesnejším možným rozdielom – 1:0.
     
    31:30
    Kvartaľnov operoval za bránkou svojho súpera a hoci tam padol, puk aj napriek tomu dokázal poslať pred svätyňu, v skrumáži sa najlepšie zorientoval Garnett, ktorý ho zachytil v lapačke.
     
    31:40
    Garnett teraz musí hru často prerušovať, na jeho bránku totiž smeruje viacero pukov, ktoré by mohli znamenať prípadné vyrovnanie.
     
    31:55
    Pred bránkou Slovana teraz stála húština tiel, čo chcela Moskva využiť a nahodiť puk do tohto priestoru, napokon ale pomedzi hráčov neprepadol.
     
    32:30
    Pokračujeme v rýchlom hokeji zo strany na stranu, v tejto chváli postrádame priame strelecké ohrozenie gólmana na jednej či druhej strane.
     
    33:10
    Radulovova formácia teraz narobila v obrannej tetine Slovana poriadny vietor, bol to práve Radulov, ktorý bol pri puku najčastejšie, presne ale vypáliť neodkázal.
     
    33:50
    Aj keď sa Slovan nedokáže presunúť s pukom do útočnej tretine, stredné pásmo pokrýva výborne a to, čo sme na začiatku druhej tretiny mohli tvrdiť o Moskve, hovoríme o Bratislave. Jej hráči súperovi nedovoľujú presnejšie zakombinovať.
     
    34:40
    Paré sa teraz poriadne natiahol za pukom pri modrej útočnej čiare, napokon ho ale nestihol a ten tak skončil až na zadnom mantineli.
     
    35:10
    Aj nahodený puk do útočnej tretiny môže znamenať nebezpečenstvo. Uvedomuje si to aj Slovan, ktorý to ale teraz nevyriešil dobre, keďže ním hľadal len pokrytého Skalického.
     
    35:20
    Na druhej strane klziska trochu zazmätkoval za vlastnou bránkou Garnett, na jeho šťastie mal ale pri svojom tele spoluhráča, ktorý puk dokázal skrotiť.
     
    36:10
    Puk teraz lieta zo strany na stranu, takýto hokej pre diváka rozhodne nie je zaujímavý, sledujeme azda prvú hluchú pasáž dnešného stretnutia.
     
    36:27
    Všetko sa to zmenilo v tejto chvíli, keď sa CSKA dostala do zaujímavej šance a vybojovala si presilovú hru.
     
    36:27
    Na trestnú lavicu usadá dnes už po druhýkrát Lukáš Kozák zo Slovana.
     
    36:52
    Denisov posunul po modrej čiare puk Mursakovi, ktorý si ho ešte posunul do lepšej palebnej pozície a následne ohrozil Garnetta, ktorý ho ukryl vo svojej lapačke.
     
    37:01
    Slovanisti dokázali hru presunúť pred Galimova, odtiaľ sa CSKA pokúsi čo najskôr vrátiť do útočnej tretiny.
     
    37:54
    Domácim sa ale teraz nedarí, puk často prepadáva cez ich hokejky a museli sa dokonca aj brániť, keď sa pred Galimovom objavila dvojica hostí, tí boli od puku včas odstavení.
     
    38:05
    Trápenie Moskvy mohlo pokračovať, ani Radulovova formácia pred Garnattom v tejto chváli nič zaujímavé nevymyslela, čím dala hosťom možnosť puk vyhodiť cez všetky čiary.
     
    38:34
    Ale pozor! Mohlo byť vyrovnané, v priestore ľavého kruhu na vhadzovanie sa totiž k puku dostal úplne voľný Muršak, ktorý mohol prekonať Garnetta, jeho puk ale gólman Slovana skvele chytil.
     
    38:49
    Surový odchádza na trestnú lavicu, odpočinie si tam 2 minúty. Kapitán hostí sa previnil podrazením.
     
    38:54
    Obrovská šanca CSKA! Radulov sa teraz z priestoru pravého kruhu dostal do výhodnej palebnej pozície a puk poslal na bránku, fantastický Garnett čaruje!
     
    39:30
    Hráči Moskvy síce puk držia v útočnej tretine, je to ale len pri mantineli, kde Slovan zbiera cenné sekundy.
     
    39:50
    Moskovský celok si dokázal vypracovať ešte jednu skvelú šancu, ani tentokrát puk neskončil v bránke.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou druhú tretinu dnešného zápasu, v ktorej sme videli jediný presný zásah. Puk pritom z hokejky Viedenského zavítal do siete Galimova, čo znamená, že Slovan bude mať pred treťou tretinou psychickú výhodu.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:13.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Začala sa tretia časť zápasu, uvidíme, či bude mať prívlastok aj posledná. Úvodné buly v prospech Moskvy, ktorá sa čo najrýchlejšie pokúsi o presun pred Garnetta.
     
    40:30
    A bolo to veľmi rýchle, domácim to trvalo len niekoľko sekúnd, CSKA sa následne usadila pred bránkou súpera, ktorú chcel ohroziť Zjacev, priestor troch žrdí však prepálil.
     
    41:00
    Obrovská šanca Moskvy na vyrovnanie! Puk sa teraz ocitol pred bránkou Slovana, v skrumáži oň bojovali viacerí hráči, Garnett bol na ľade, napriek tomu však neinkasoval!
     
    41:50
    Rýchly presun stredným i útočným pásmom, Slovan to v tejto chvíli zahral jednoducho, no efektívne a vybojoval si vhadzovanie po ľavici Galimova.
     
    42:10
    Skalický to teraz nespravil vôbec zle, puk si po pravej strane zaviezol do pásma, následne vypálil po ľade, Galimov mal čo robiť, aby mu puk neprepadol pomedzi betóny do siete.
     
    42:27
    Ešte jedno zakončenie Skalického, tentokrát to už bolo z veľkého uhla a Galimov tak nemal problém puk zachytiť na hrudi.
     
    43:20
    Slovan teraz svojho súpera zatlačil v obrannej tretine a skúša to prakticky z každej pozície, tentokrát puk letel spoza ľavého kruhu avšak len priamo do lapačky pozorného Galimova.
     
    43:40
    Moskva by sa nepochybne rada presunula pred Garnetta, kde by prípadne mohla ohroziť priestor troch žrdí, cez prehustené stredné pásmo to jej hráči majú ale veľmi ťažké.
     
    44:26
    Napokon im tak musel dopomôcť Slovan, ktorý to trochu s útočnou aktivitou prehnal a dopustil sa ofsajdu. Moskva sa tak bude mať šancu vymaniť spod tlaku svojho súpera.
     
    44:50
    CSKA to teraz skúša kolmicami smerom dopredu, o puk sa často bojuje pri zadom mantineli, Slovan ale prakticky nemá žiaden problém ho odtiaľ bezpečne odvrátiť.
     
    45:06
    Hostia sa ale budú brániť, na trestnú lavicu odchádza Mihálik.
     
    45:30
    Radulov teraz prihrávkou skvele našiel Muršaka, ktorý si nakorčuľoval až pred Garnetta, kde zakončoval bekhendom, no gól si na svoje konto nepripísal.
     
    46:35
    Radulov si za bránkou súpera počkal na pohyb Kurgyševa, ktorému následne puk naservíroval priamo na hokejku do priestoru medzikružia, Kurgyšev ale tiesnený neskóroval.
     
    47:02
    Garnett dnes predvádza skvelý výkon, predovšetkým vďaka nemu Slovan stále vedie.
     
    47:35
    Slovanisti sa teraz dlhší čas nevedeli vymaniť spod tlaku súpera, puk nevhodil ani Barker, ani Viedenský, podarilo sa to až Starostovi.
     
    48:20
    Čas ale teraz plynul poriadne rýchlo, čo nepochybne vyhovuje viac mužstvu zo Slovenska. To stále vedie v Moskve 1:0. Uvidíme, či si tento náskok dokáže postrážiť až do konca.
     
    48:40
    Nahodenie Zajceva od modrej čiary najskôr vyzeralo ako nebezpečný puk, ktorý Garnetta nemôže ohroziť, napokon ale z toho bola dobre mierená strela medzi betóny, ktoré musel gólman hostí včas sklepnúť!
     
    49:05
    Neuveriteľné! Moskva zahodila dnes už azda 15. gólovú šancu, keď si pred bránku nakorčuľoval Andronov, položil si Garnetta na ľadovú plochu, prekonať ho ale nedokázal!
     
    49:45
    Na druhej strane s pukom na hokejkách Slovan, Jeglič sa ho teraz snažil odlepiť od mantinelu a poslať pred bránku súpera, tento pokus sa však nestretol s pochopením domácej obrany.
     
    50:30
    Až trojica domácich hokejistov teraz bojovala o vyrazený puk Garnettom pred jeho bránkou, ku gólovému zakončeniu sa ale napokon nedostal nik z nich.
     
    51:17
    Moskva súpera zatlačila v obrannej tretine, unavená pätica Slovanistov už potrebuje prestriedať, preto sa puk pokúsi vyhodiť akýmkoľvek spôsobom.
     
    51:47
    Hosťom príde toto prerušenie hry nepochybne vhod. Domáci teraz veľmi aktívne bojovali o puk pred bránkoviskom svojho súpera, dokonca až tak aktívne, že bránka Garnetta opustila svoje miesto.
     
    52:10
    Pre CSKA to znamená jediné – čeliť bude už čerstvým silám Slovana Bratislava, ktorý je teraz pri puku a pokúsi sa o založenie útočnej akcie.
     
    52:37
    Opak bol však pravdou, Moskva s dvojicou nebezpečných streleckých zakončení, obe smerovali do hrude pozorného Garnetta, ktorý ale za krátky čas už po druhýkrát prišiel o svoju bránku.
     
    52:37
    Cam Barker teraz Slovanu nepomáha a korčuľuje na trestnú lavicu.
     
    53:10
    Do tejto chvíle sa ale jeho spoluhráči dobre bránia, puk niekoľkokrát opustil priestor obrannej tretiny Bratislavy, kam ho CSKA potrebuje rýchlo dostať.
     
    53:50
    Už teraz možno Garnetta pokojne označiť za hviezdu zápasu, bez ohľadu na to, ako toto stretnutie skončí. Opäť sa totiž prezentoval skvelým zákrokom a puk nenechal prejsť do siete.
     
    54:26
    Domáci pochopili, že vzduchom to nepôjde, a tak to skúšali po ľade. Tvrdú strelu ešte chcel pred bránkou tečovať Korotkov, keďže sa mu to ale nepodarilo, puk skončil v lapačke Garnetta.
     
    54:55
    Pätica domácich teraz zo všetkých síl bojuje v útočnej tretine o každý voľný puk, pochváliť ale musíme aj Slovanistov, ktorí sú skvele rozmiestnení a súpera k strele nepúšťajú.
     
    55:26
    Putovná bránka Garnetta opäť opustila svoje miesto, v krátkom časovom slede už po tretíkrát. Zdá sa tak, že osadiť ju budú musieť aj technici zo CSKA Universal Sports Hall.
     
    55:30
    V hre sme mohli po krátkom prerušení opäť pokračovať. Puk mal na hokejke Zajcov, ktorý ho od modrej čiary posúval smerom dopredu, nenašiel ale žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    56:15
    Slovanisti sú už poriadne unavení a len s ťažkosťami odolávajú veľkému tlaku svojho súpera, hostia potrebujú okamžite prestriedať.
     
    56:57
    Sergejev s pukom na modrej čiare, odtiaľ pálil do priestoru, na ktorý nemal Garnett úplne dokonalý výhľad, brankár hostí si ale s pukom napokon poradiť predsa len dokázal.
     
    57:45
    Strela spoza hranice ľavého kruhu na vhadzovanie bola zblokovaná, puk poletel až k streche CSKA Universal Sports Hall, následne ho do svojej moci získal Slovan.
     
    58:17
    Garnett na ľade drží svoj tím nad vodou, pred jeho svätyňou sa v dobre šanci ocitol Radulov, ktorý puk nedokázal usmerniť za jeho chrbát.
     
    58:39
    Skvelá spolupráca Barkera a Sersena, druhý menovaný dokázal pri mantineli od puku odzbrojiť Radulova, zatiaľ čo Barker ho dobre vyhodil až ku Galimovovi.
     
    58:59
    Čas na vyrovnanie sa Moskve poriadne kráti, Galimov je stále vo svojej bránke.
     
    59:02
    Oddychový čas domácich.
     
    59:10
    Počítame korčuliarov v červenom, ktorí sú na ľadovej ploche – a je ich 6! Power play CSKA Moskvy!
     
    59:26
    Slovan Bratislava dal gól!
    A je to 0:2! Máme definitívne rozhodnuté, Slovan sa vo vlastnom pásme zmocnil puku a hoci ho Surový do prázdnej bránky neposlal, FRANCIS PARÉ sa už nemýlil.
    Francis PARÉ - 0:2
     
    59:56
    Fanúšikovia Slovana prítomní na štadióne v Moskve odpočítavajú posledné sekundy do záverečnej sirény, už ale ale nič neudeje, Slovan si odvezie tri body.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie v ktorom CSKA Moskva podľahol svojmu súperovi, HC Slovan Bratislava zvíťazil pomerom 2:0 a z metropoly Ruska si odváža dôležité tri body. Za hviezdu zápasu možno nepochybne označiť Garnetta, ktorý dnes „vygumoval“ prakticky celý tím Moskvy.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:53:15)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 24. Viedenský, 60. Paré


    CSKA Moskva: Galimov (Sorokin) – Zajcev, Kiselevič, Denisov, Naumenkov, Panin, Sergejev, Pivcakin – Kugryšev, Muršak, Radulov – Platt, Andronov, Mamin – Pihlström, Žarkov, Korotkov – Ľubimov, Kvartaľnov, Junkov, Kuzmenko
    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Luža, Starosta, Sersen, Barker, Valach, Mihálik, Kozák – Jeglič, Tičar, Nagy – Surový, Bartovič, Paré – Skokan, Viedenský, Miklík – Skalický, Lušňák, Kašpar

    Rozhodca: Oskirko, Fonselius – Lazarev, Otmakov