Sigma Olomouc – Jihlava 2:2 (kon.) | Příbram – Hr. Králové 1:5 (kon.)
koniec
SK Sigma Olomouc
2:2 (1:2)
FC Vysočina Jihlava
cz Streda 11.11.2015, 17:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • MOL Cup • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    86
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Václav Vašíček, přichází Tomáš Zahradníček.
     
    81
    Petr Nerad se ocitl na levém křídle, kde spěchal za vynikajícím centrem. Přesně ve chvíli, kdy se opřel do míče a vystřelil, se na zem položil Michal Reichl, jenž si připsal skvělý zákrok a podržel Sigmu!
     
    78
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Batijoa, přichází Muris Mešanović.
     
    78
    Jedno je jasné. Pokud dneska Jihlava vyhraje, budou za to v očích olomouckých diváků zřejmě moci rozhodčí. Alespoň tak soudím dle reakcí na tribunách v posledních momentech. Zejména teď, když Václav Vašíček svou hlavičkou ve velkém vápně pokořil vybíhajícího Mateje Rakovana, ale sudí na čáře zvedl praporek na znamení ofsajdu.
     
    74
    Sudí žlutí. Nejprve potrestal zákrok Václava Vašíčka, který na středu fauloval Nerada a pak si doběhl i za Martinem Šindelářem, jenž měl zřejmě nemístné poznámky.
     
    70
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Marek Jungr, přichází Vojtěch Přeučil.
     
    68
    Hanácké družstvo ožilo a mohlo se dostat do vedení! Před branku se prokličkoval Jan Navrátil, který ale průnik po brankové čáře zakončil jen do Rakovana. Následně ještě sebral míč Pavel Moulis, který se s ním vymotal na velké vápno, ale trefil jen stínujícího Ondřeje Šourka.
     
    66
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucký stadion bouří! Přemožitel Slezského FC Opava ze třetího kola MOL Cupu tedy znovu přelévá postupové misky vah na svou stranu. Pavel Moulis rozehrál přímý kop na hranici velkého vápna, kde jihlavský hráč srazil míč jen k DAVIDU HOUSKOVI, jehož křižná střela na zadní tyč byla ještě tečovaná a zapadla za Rakovana.
     
    63
    Pavel Moulis našel za obranou střídajícího Jana Navrátila, který si zpracoval míč a na brankové čáře ho nacentroval před Rakovana. Tam se však nedostal k dorážce do prázdné David Houska, kterému k balonu chyběly pověstné centimetry.
     
    59
    Pavel Moulis operoval na velkém vápně. Před zakončením ho ale evidentně přidržel Tomáš Marek, který dostal žlutou kartu a navíc je tu standardka kousek zpoza vápna. Andrův stadion si přeje vyrovnání.
     
    55
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Šimon Falta, přichází Jan Navrátil.
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Juraj Halenár, přichází Martin Šindelář.
     
    53
    Jihlava měla k dispozici rohový kop. Po jeho zahání na zadní tyč a hlavičce zachraňoval na brankové čáře za překonaného Reichla Roman Hubník!
     
    46
    Tak pokud některý z olomouckých fanoušků nedostal infarkt ještě před poločasem, jak se píše v níže přiloženém tweetu, tak musel právě nyní. Obrana Sigmy nechala Petra Nerada poslat centr skrze obránce na Marka Jungra, který z první poslal balon těsně nad bránu vybíhajícího Michala Reichla.
     
    42
    Nejde to kombinačně, tak zkus střelu. To přesně si řekl Juraj Halenár, který napálil dělovku ze třiceti metrů, která div nerozervala břevno za Rakovanem vejpůl. K dorážce se mohl dostat Šimon Falta, ale stál v ofsajdu. Jihlavský gólman následně vyběhl až za vápno, aby vyčinil své defenzivě.
     
    38
    Fantastický Michal Reichl! Jihlava operovala na hranici šestnáctky. Marek Jungr nejprve nedokázal projít přes Romana Hubníka, a tak zvolil centr na Vladimíra Kukoľa, který nejprve trefil vně šestnáctky Michala Vepřka, ale z dorážky cpal míč do sítě, leč výtečnou robinsonádu předvedl olomoucký brankář!
     
    36
    Lukáš Vaculík byl na velkém vápně obrán o míč a následný útok zastavil faulem na půlící čáře Peter Šulek. Ten za svou kosu zezadu vidí žlutý kartonek.
     
    31
    Jihlava právě vstřelila branku!
    LUKÁŠ VACULÍK si dal řádný rozběh a umístil míč po zemi chladnokrevně k levé tyči stojícího Michala Reichla, jenž chtěl podle pohybu skákat na opačnou stranu.
     
    30
    Michal Reichl dostal za svůj počin žlutou kartu.
     
    30
    Penalta pro hosty! Střelu z vápna vyrazil Reichl na šestnáctku, kde sebral míč Marek Jungr, jenž loboval domácího gólmana, který jej pak poslal k zemi!
     
    28
    Domácí tribuny nyní zaklínají asistenta na čáře, který "nemávl ofsajd" Pavlu Dvořákovi, jenž se tak ocitl sám na velké bedně, ale jeho zakončení lapil bleskově vybíhající Michal Reichl, jehož zase domácí tribuny uctívají potleskem.
     
    25
    Olomouc nyní zatlačila a vytvořila si dvě šance. První skončila obranným zákrokem Ondřeje Šulka. Ta druhá pak přinesla nebezpečný centr Šimona Falty z levého křídla, jenž ale pouze proletěl malým vápnem před Rakovanovou svatyní.
     
    24
    Na středové čáře ostře zajel do soupeře Batijoa, který stejně jako Moulis vidí žlutou kartu.
     
    23
    Petr Nerad se chopil míče a chtěl ho vyvézt. Do cesty mu ale nastavil nohu Pavel Moulis. Za faul zezadu vidí žlutou kartu.
     
    19
    Jihlava sice vstřelila gól, ale ten neplatí! Petr Nerad výtečně z osy hřiště vysunul na levém křídle Batijou, který neměl ideální střelecký úhel. Proto vyslal centr na Marka Jungra, jenž se pověsil do vzduchu a pokořil Reichla. Byl však v ofsajdu.
     
    16
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Tomu panečku říkám rychlá odpověď! Tomáš Marek na pravém růžku šestnáctky vybojoval míč. Ten přebral Petr Nerad, jenž jej rychle nacentroval do šestnáctky, kam si naběhl důrazný QUINTERO BATIJOA AUGUSTO ALEXI, jenž střelou z první prostřelil vybíhajícího Michala Reichla.
     
    14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí otevírají skóre. Slibně se rozvíjející akce Jihlavy skončila špatným centrem na Jungra. Následné zmatky vyústily v to, že na polovině hřiště sebral míč Michal Vepřek, který si narazil se spoluhráčem, čímž se mu uvolnil prostor na levém křídle. Olomoucký kapitán si seběhl až na brankovou čáru a nacentroval před Mateje Rakovana, kde trkl míč k jeho zadní tyči VÁCLAV VAŠÍČEK.
     
    9
    Jihlava se na druhé straně protlačila po nenápadné akci až do ohrožení branky a jen díky Michalu Reichlovi je skóre stále 0:0. Po nadýchaném centru z levého křídla hlavičkoval na penaltu si naběhnuvší Marek Jungr. Domácí muž s rukavicemi ale těžkou hlavičku k pravé tyči vyrazil na roh!
     
    6
    Výborná práce olomoucké ofenzivy, která má od úvodu na hřišti převahu. Pavel Moulis hledal dlouho vhodnou střeleckou pozici. Nakonec přenechal míč Davidu Houskovi, jenž lobem za obrnu vybídl Moulise ke střele, proti níž ale skvěle nastavil tělo Vladimír Kukoľ!
     
    4
    Ohromná chyba v jihlavské obraně dala šanci Pavlu Moulisovi, který se ocitl na pravém rohu malé bedny zcela volný, ale jeho dělovka letěla jen těsně nad bránu padajícího Rakovana!
     
    3
    Sigma táhla útok po pravém křídle a nebezpečný centr před branku ztečoval směrem na Rakovanovu kasu Ondřej Šourek, leč míč skončil těsně vedle pravé tyče.

    Richard Wagner

    Góly: 14. Vašíček, 66. Houska – 16. Batijoa, 31. Vaculík (pen.)

    Karty:   23. Moulis (OLO), 30. Reichl (OLO), 74. Vašíček (OLO), 74. Šindelář (OLO) – 24. Batijoa (JIH), 36. Šulek (JIH), 59. Marek (JIH)


    SK Sigma Olomouc: Reichl – Štěpán, Hubník, Radakovič, Vepřek "K" – Moulis, Halenár (55. Šindelář), Houska, Petr, Falta (55. Navrátil) – Vašíček (86. Zahradníček).
    Trenér: Ladislav Onofrej.

    Náhradníci: Blaha – Štěrba, Kalvach, Malec.

    FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Kukoľ, Šourek, Krejčí, Šulek – Nerad, Marek "K" – Batijoa (78. Mešanović), Jungr (70. Přeučil), Vaculík – Dvořák.
    Trenér: Milan Bokša.

    Náhradníci: Hanuš – Kryštůfek, Tlustý, Opluštil, Demeter.

    Rozhodca: Martin Nenadál – Jan Paták, Petr Antoníček.
    Delegát FAČR: Zdeněk Zavadil

    Diváci: 678
    10.10.2015
    Jihlava - Sigma Olomouc 0:1

    Góly: 30. Plšek

    Karty:   21. Demeter (JIH), 68. Jungr (JIH), 90. Přeučil (JIH) – 80. Zahradníček (OLO), 81. Houska (OLO)