Sigma Olomouc – Jihlava 2:2 (kon.) | Příbram – Hr. Králové 1:5 (kon.)
koniec
SK Sigma Olomouc
2:2 (1:2)
FC Vysočina Jihlava
cz Streda 11.11.2015, 17:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • MOL Cup • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Dámy a pánové, z Androva stadionu je to ode mne vše. Krásný zbytek dnešního večera a úspěšný start do zítřejšího dne přeje a na počtenou se těší Richard Wagner. (18:53:30)
     
    Tak se stalo to, co si každý olomoucký fanoušek přál již od 66. minuty, kdy na 2:2 vyrovnal David Houska. Zápasu remíza ale sluší. Boj z obou stran. Obě mužstva neproměnila kopu tutovek, nadělala spoustu chyb, ale postoupit mohlo jen jedno z nich. Tím šťastným jest Olomouc, které díky výhře v Jihlavě stačila v odvetě právě tato remíza.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zápas se pomalu chýlí ke konci a snad poslední šance na útok ze strany Jihlavy skončila faulem za středovým kruhem.
     
    90+1
    Taktický prvek, či snad jen smůla? Tomáš Zahradníček si na levém křídle totiž předkopl balon tak komicky, že tento skončil v autu. Nicméně po rozehrání autu měla Jihlava velké problémy s tím, aby se dostala za půlku.
     
    90
    Jihlavský centr přinesl jen další faul. Právě nám bylo sděleno, že zápas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Faul sem, faul tam. Nejprve Jihlava a hned po rozehrání a pár ťuknutí s míčem faul druhého týmu.
     
    88
    Na jedné straně akce Jihlavy zastavena ofsajdem, na druhé straně po nepřesné přihrávce vyřešil brejk Olomouce důrazným odkopem Matej Rakovan.
     
    87
    Do velkého vápna centroval Vojtěch Přeučil, ale jakoby snad znervózněl a balon poslal jen do prvního stojícího beka. Tím byl Roman Hubník.
     
    Dnešní utkání sleduje 678 diváků.
     
    86
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Václav Vašíček, přichází Tomáš Zahradníček.
     
    85
    Obě mužstva nyní kupí chyby. Více jich ale produkuje Olomouc, která tak dává šance Jihlavě na vstřelení třetí branky. Muris Mešanović se prokličkoval na vápně do střely, kterou ale poslal dobré tři metry vedle levé tyče.
     
    83
    Duo střídajících jihlavských hráčů nyní zatopilo domácí defenzivě. Vojtěch Přeučil zavezl míč do šestnáctky, poslal balon za sebe a Muris Mešanović se snažil prokličkovat obranou do zakončení, leč mezi třemi přišel o míč, který pak sebral Michal Reichl.
     
    82
    Po faulu na pravé lajně centroval Pavel Moulis, který ale poslal míč jen na hlavu Vladimíra Kukoľa.
     
    81
    Petr Nerad se ocitl na levém křídle, kde spěchal za vynikajícím centrem. Přesně ve chvíli, kdy se opřel do míče a vystřelil, se na zem položil Michal Reichl, jenž si připsal skvělý zákrok a podržel Sigmu!
     
    80
    Muris Mešanović, to je jihlavská stálice ještě z dob druhé ligy a hlavně útočná jistota. Teď to prokázal, když se dostal na vápno, ale při kličkování mezi obránci uklouzl a míč skončil v moci vybíhajícího Michala Reichla.
     
    78
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Batijoa, přichází Muris Mešanović.
     
    78
    Jedno je jasné. Pokud dneska Jihlava vyhraje, budou za to v očích olomouckých diváků zřejmě moci rozhodčí. Alespoň tak soudím dle reakcí na tribunách v posledních momentech. Zejména teď, když Václav Vašíček svou hlavičkou ve velkém vápně pokořil vybíhajícího Mateje Rakovana, ale sudí na čáře zvedl praporek na znamení ofsajdu.
     
    77
    Akce Sigmy je přerušena hvizdem rozhodčího, který odpískal útočný faul.
     
    76
    Domácí tribuny se rozčilují, že hlavní rozhodčí nepotrestal žlutou kartou faulujícího Petera Šulka. Olomouc bude rozehrávat na půlce.

    Richard Wagner

    Góly: 14. Vašíček, 66. Houska – 16. Batijoa, 31. Vaculík (pen.)

    Karty:   23. Moulis (OLO), 30. Reichl (OLO), 74. Vašíček (OLO), 74. Šindelář (OLO) – 24. Batijoa (JIH), 36. Šulek (JIH), 59. Marek (JIH)


    SK Sigma Olomouc: Reichl – Štěpán, Hubník, Radakovič, Vepřek "K" – Moulis, Halenár (55. Šindelář), Houska, Petr, Falta (55. Navrátil) – Vašíček (86. Zahradníček).
    Trenér: Ladislav Onofrej.

    Náhradníci: Blaha – Štěrba, Kalvach, Malec.

    FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Kukoľ, Šourek, Krejčí, Šulek – Nerad, Marek "K" – Batijoa (78. Mešanović), Jungr (70. Přeučil), Vaculík – Dvořák.
    Trenér: Milan Bokša.

    Náhradníci: Hanuš – Kryštůfek, Tlustý, Opluštil, Demeter.

    Rozhodca: Martin Nenadál – Jan Paták, Petr Antoníček.
    Delegát FAČR: Zdeněk Zavadil

    Diváci: 678
    10.10.2015
    Jihlava - Sigma Olomouc 0:1

    Góly: 30. Plšek

    Karty:   21. Demeter (JIH), 68. Jungr (JIH), 90. Přeučil (JIH) – 80. Zahradníček (OLO), 81. Houska (OLO)