Slovan Bratislava U21 – Trnava B 1:3 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava U21
1:3 (1:3)
FC Spartak Trnava B
Pondelok 02.11.2015, 14:00 • Štadión v Prievoze • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Trnava napokon v závere udržala náskok a do tabuľky si pripísala si veľmi dôležité tri body. Domáci naopak majú nad čím rozmýšľať, ich dnešný výkon rozhodne optimálny nebol. Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok dňa! (16:14:13)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    85
    Martin Mečiar je prvým hráčom hostí, ktorý je napomínaný žltou kartou.
     
    84
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava B: z ihriska odchádza Simon Tichý, prichádza František Nagy.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava B: z ihriska odchádza Filip Deket, prichádza Timotej Královič.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava B: z ihriska odchádza Jakub Vojtuš, prichádza Lukáš Mihálik.
     
    Vážení športoví priaznivci, zvyšok zápasu vám pre technické problémy prinesieme vo forme zmien stavu. Ďakujeme za pochopenie.
     
    77
    Z rohu ale neprišlo nič zaujímavé, hostia sa s prehľadom ubránili a môžu ísť dopredu.
     
    76
    Obaja tréneri dôrazne koučujú svoje mužstvá, predsa len, hráme o veľmi dôležité body. Momentálne si Slovan vybojoval rohový kop.
     
    75
    Slovan veľmi dlho kombinoval v pokutovom území súpera, Andrejko sa napokon dostal k strele spoza päťky a Jakubech parádne reflexívne zasiahol!
     
    74
    Slovanu sa snaha uprieť nedá, čas sa však kráti a domáci stále strácajú dva góly. Nezmenil to ani Molnár, ktorý pri ľavej postrannej čiare loptu na ihrisku nezachytil.
     
    73
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava B: z ihriska odchádza Ben Gasser, prichádza Marek Sokol.
     
    72
    Parádny okamih na opačnej strane, Sabo si prebral loptu pred šestnástkou, prešiel cez protihráča a vypálil do pravého horného rohu, Jakubech vytlačil ľavou rukou na roh!
     
    71
    Vojtuš má na hrote útoku Trnavy kopec síl a stále neúnavne podniká útočné výpady, teraz si chcel prebrať dlhú prihrávku, Krnáč včas vybehol.
     
    70
    Akciám domácich chýba lepšia prechodová fáza, keď sa už dostanú vpred, tak sa súper zväčša stihne rýchlo vrátiť a zabrániť ďalšiemu pokračovaniu.
     
    69
    Ujlaky nesporne oživil hru hostí, dostal do dvoch útočných pozícii, v oboch mu ale chýbala lepšia finálna fáza a po nepresnom zakončení rozohráva Krnáč.
     
    68
    Mečiarovi rozohrávka vôbec nevyšla a vyslal nízky center, ktorý bol ľahkou korisťou pre prvého postaveného obrancu. Od vlastnej brány rozohrá Krnáč.
     
    67
    Ujlaky to na strane Trnavy urobil veľmi dobre, proti Gasserovi si doslova vypýtal faul, ktorý videl aj rozhodca Čiernik. Nasleduje zaujímavá štandardka v podaní hostí.
     
    66
    Malý rozprúdil domácu ofenzívu, prešprintoval stredom a vystrelil z hranice šestnástky, Jakubech jeho tiahlu strelu k ľavej žrdi vyrazil! Záhumenský ešte dorážal, namieril vysoko nad.
     
    65
    Slovan stále pokračuje v útočnej snahe, Sabo tentoraz centroval z pravej strany a hostia odvrátili na druhý rohový kop v krátkom slede.
     
    64
    Záhumenský centroval na bližšiu žrď, Mečiar tam bol zo všetkých hráčov najskôr a odhlavičkoval loptu na roh.
     
    63
    Invenciu do ofenzívy Slovana teraz vniesol Lády, nebojácne prenikol po pravej strany a bol zastavený nedovolene, Slovan rozohrá taký "skrátený roh."
     
    62
    Trnava to znovu skúsila rýchlou kolmicou cez stred poľa, Jirka si loptu ale na pravej strane prebrať nestihol. Hostia ale ostávajú pri lopte.
     
    61
    Slovanu sa v týchto chvíľach nedarí, domáci veľmi jednoducho strácajú lopty v strede poľa. Akcia nevyšla ani teraz a lopta končí v aute.
     
    60
    Po hodine hry si dovolím povedať, že rozdiel dvoch gólov je pre domácich milosrdný, Trnava totiž v druhom polčase zahodila tri tutovky. Momentálne jej akcia nevyšla a vykopáva Krnáč.
     
    59
    Čo dnes ešte Trnava zahodí? Hostia si koledujú....Deket sa uvoľnil pred šestnástkou a vyslal kolmicu napravo k Jirkovi, ktorý spred päťky sám pred Krnáčom vypálil tvrdú strelu vedľa!
     
    58
    Hlavný tréner Ivan Hucko sa pod nami hnevá, Harba totiž mohol teraz robiť s brankárom v podstate čokoľvek, miesto toho to napálil vysoko nad.
     
    57
    Skvelá práca Vojtuša, v strede poľa sa pohral s loptou a nadýchaným oblúčikom našiel naľavo nabiehajúceho Harbu, ktorý z voleja vypálil tesne vedľa brány!
     
    56
    Záhumenský nedovolene odzadu zastavil pri ľavej postrannej čiare Jirku, Trnava získava loptu a môže trochu upokojiť hru.
     
    55
    Momentálne je to o tom, či sa Slovan dotiahne kontaktným gólom, alebo hostia rozhodnú štvrtým presným zásahom. Hrá sa skutočne hore-dole a diváci sa majú na čo pozerať.
     
    54
    Neskutočná situácia pred bránou Slovana, Jirka si obhodil posledného hráča Reisela a po pravej strane sám šprintoval na Krnáča. Ten urobil v súboji zoči-voči pohyb na stred a Jirka tak mal odkrytú polovicu brány, loptu však poslal presne do stredu na Krnáča! Od neho sa odrazila späť, Jirka vrátil na biely bod Vojtušovi, ktorý v tisícpercentnej pozícii loptu zle trafil!
     
    53
    Slovanisti sa evidentne vysunuli viac dopredu a v útoku sú aktívnejší, zároveň hrajú vzadu na väčšie riziko. Šance im to prinieslo, na gól zatiaľ čakajú.
     
    52
    Ešte väčšia príležitosť na opačnej strane, Jirka využil dieru v strede obrany a išiel už sám na bránu, tvrdo vystrelil po zemi a Krnáč vyrazil pred seba ľavou rukou, dorážať tam chcel Ujlaky, domáci brankár však parádne po lopte vyštartoval a skrotil ju do rukavíc!
     
    51
    Ďalšia veľká šanca belasých, Sabo centroval zo štandardky a veľmi pekne namieril na zadnú žrď, do lopty tam ešte naskakoval Tichý, tesne ju však minul a tak pri pravej žrdi zasiahol Jakubech!
     
    50
    Momentálne v ofenzíve opäť iniciatívnejší Spartak, ktorý kombinoval pri pravej postrannej čiare, Jirka tam cez obrancu neprešiel.
     
    49
    Zaujímavá akcia Spartaka stredom ihriska, Jirka vypálil z hranice šestnástky a Krnáč veru mal čo robiť, strelu smerujúcu do stredu brány na dvakrát kryl.
     
    48
    Obrovská šanca Slovana, Záhumenský centroval z ľavej strany a tesne pred päťkou našiel Tichého, ktorý zblízka hlavičkoval vo vyloženej pozícii nad!
     
    47
    Mečiar centroval do pokutového územia, mieril to šikovne na zadnú žrď, kde ale loptu nestihol zasiahnuť nikto z jeho spoluhráčov, odkopáva Krnáč.
     
    46
    Druhý polčas začína faulom Molnára na Jirku pri ľavej postrannej čiare, Spartak získal zaujímavú štandardku z cca 30 metrov.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava B: z ihriska odchádza Valentín Majerčák, prichádza Martin Reisel.
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava B: z ihriska odchádza Christián Steinhübel, prichádza Dominik Ujlaky.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas stretnutia priniesol futbal v obojstranne vysokom tempe, ktoré prinieslo až 4 presné zásahy. Hostia mali o niekoľko gólových príležitostí viac a dá sa povedať, že vyhrávajú zaslúžene. Hostia okrem gólov ešte nevyužili dve dobré príležitosti, Slovan si okrem presného zásahu v útoku nič zaujímavejšie nevytvoril. Uvidíme, čo prinesie druhý polčas, ten sa začne o 15:00.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Záhumenský zaujímavo vymyslel útočnú akciu belasých, keď vyviezol loptu cez ľavú stranu, prihrávku dopredu na Tichého si však už prebral Jakubech.
     
    44
    Hostia pekne kombinovali pri ľavej postrannej čiare, lopta tam lietala medzi Greššákom, Harbom a Steinhübelom. Posledne menovaný to však "zaklincoval" nevydareným centrom nad bránu.
     
    43
    Deket si vyslúžil tvrdý šlapák od Malého, domáci záložník si musí dať pozor, už má na konte žltú kartu. Trnava môže rozohrávať z vlastnej polovice.
     
    42
    Blíži sa nám záver prvého dejstva, ktoré z hľadiska streleckej úspešnosti ovládla Trnava, inak je hra pomerne vyrovnaná. Rozhodujú však góly a tie sú jednoznačne na strane hostí.
     
    41
    Trnava sa stále tlačí vpred, Greššák odcentroval od ľavej postrannej čiary, lopta mu nesadla dobre a letela ponad bránu.
     
    40
    Tréner trnavského A-tímu Ivan Hucko sediaci na tribúne môže byť spokojný, hráč A-mužstva Harba totiž práve pekným gólom zvýšil náskok hostí.
     
    39
    FC Spartak Trnava B dal gól! Nádherný futbalový okamih, toto bol gól, ktorý poteší srdce každého futbalového nadšenca! HARIS HARBA si postavil loptu na priamy kop cca 25 metrov od brány z pravej strany, vystrelil ponad múr k pravej žrdi, kde sa síce Krnáč naťahoval a aj loptu zasiahol, tá sa však od žrde odrazila za čiaru!
     
    38
    Domáci záložník Dominik Malý vidí za faul na Hrebíka žltú kartu.
     
    38
    Mečiar vyslal veľmi dobrý center do územia okolo bieleho bodu, ani jeden z hráčov hostí tam ale loptu nezasiahol! V akcii potom ešte pokračoval Hrebík, asi 25 metrov od brány bol nedovolene zastavený a uvidíme ďalšiu štandardku Trnavy.
     
    37
    Harba sa vymanil zo zovretia troch protihráčov pri ľavej rohovej zástavke, napokon už bežal do šestnástky, ešte pred ňou ho nedovolene zastavil Andrejko, Nasleduje nebezpečná štandardka hostí.
     
    36
    Hra sa rýchlo prelieva zo strany na stranu, na opačnej strane si výlet dopredu urobil Hrebík a tvrdo strieľal spoza šestnástky, namieril tesne nad bránu.
     
    35
    Lády perfektne prešiel cez pravú stranu, v rýchlosti vracal pod seba na hranicu pokutového územia Andrejkovi, ktorý vo vyloženej pozícii vystrelil veľmi zle! Paradoxne takmer vyzval do vyloženej šance na ľavej strane Záhumenského, pred ním ale včas vybehol po lopte Jakubech.
     
    34
    Greššák odzbrojil pri rutinnom obrannom zákroku pri bránkovej čiare Majerčáka a okamžite vypracoval šancu pre hostí, keď prihrával pod seba na hranicu šestnástky k Harbovi, ktorý ale loptu zle trafil!
     
    33
    Malý pekne zakrútil loptu do stredu šestnástky, tam ale kraľovali vysokí obrancovia hostí. Sabo potom ešte skúšal niečo vymyslieť s odrazenou loptou, ale neuspel.
     
    32
    Akcia domácich zastavená faulom Greššáka, ktorý stiahol k zemi Ládyho. Malý pošle loptu do šestnástky zo štandardky.
     
    31
    Krnáč posielal dlhý nákop dopredu, Lády sa tam ale nepresadil a Trnavčania sa dobre ubránili. Po ich strate ale znovu pri lopte belasí.
     
    30
    Máme za sebou mimoriadne zaujímavú polhodinku, po ktorej hostia vedú o jeden gól, domáci sa však dotiahli zásluhou Laczká a ešte do polčasu budú chcieť vyrovnať. Dnes sledujeme naozaj veľmi zaujímavý zápas.
     
    29
    Na opačnej strane štandardka Slovana, po centri z ľavej strany chcel svoj druhý gól pridať Laczkó, hlavičkou tentoraz namieril nad bránu.
     
    28
    Trnava sa mohla vrátiť do dvojgólového náskoku, Greššák tvrdol vystrelil z pravej strany z hranice šestnástky a Krnáč musel ísť na zem, predviedol parádny zákrok a loptu vyrazil!
     
    27
    Kontaktný gól Slovana môže duel pekne zdramatizovať, hra okamžite získala úplne nový impulz.
     
    26
    ŠK Slovan Bratislava B dáva gól! Dnes sú strelci veľmi efektívni, prvá šanca Slovana končí podobne ako v prípade Trnavy v sieti a za necelú polhodinu padol už tretí gól! Slovan predviedol postupnú akciu stredom ihriska, Tichý vyslal ideálnu kolmicu na hrot, kde bol ADAM LACZKÓ a zoči-voči Jakubechovi trafil presne k pravej žrdi!
     
    25
    Veľmi pekný futbalový moment, Vojtuš si vyšiel s loptou na stred, mal tam dostatok priestoru a tvrdo vypálil, Krnáč pri pravej žrdi parádne zasiahol!
     
    24
    Rýchly brejk Trnavy, Vojtuš dával do druhej vlny na strelu Jirkovi, ktorého tvrdú strelu k ľavej žrdi zrazil vlastný spoluhráč Harba.
     
    22
    Sledujeme množstvo osobných súbojov a strát lôpt, až na tie dva góly to dnes zatiaľ nie je žiadna veľká futbalová krása.
     
    21
    Slovan aspoň platonicky prebral iniciatívu a drží loptu na svojich kopačkách, čo však z toho pre belasých, keď je to veľmi ďaleko od brány Jakubecha, ktorému je v krátkom rukáve vo veternom počasí zrejme aj chladno, zatiaľ neriešil vážnu situáciu.
     
    20
    Tvrdý vzájomný súboj Ládyh a Jirku pri postrannej čiare, JIrka síce fauloval, ostáva však ležať v bolestiach na trávniku. Rozohrávať môže Slovan.
     
    19
    Trnava si v ofenzíve verí a skúša to naďalej, Jirka si nabiehal na dlhý center až na hrote útoku, previnil sa však postavením mimo hry.
     
    18
    Teraz si slovanisti pekne narazili loptu v strede poľa a Záhumenský vyšprintoval po ľavej strane, proti brániacemu Hrebíkovi sa ale previnil útočným faulom.
     
    17
    Domáci sú evidentne zaskočení, takýto negatívny priebeh určite nečakali. Vývoj sa pokúsil zmeniť Sabo, jeho strela z 30 metrov ale nemala nárok na úspech, zablokoval ju obranca.
     
    16
    FC Spartak Trnava B dal gól! Zdá sa, že Trnava bude dnes dominovať, jej strelecká efektivita je stopercentná a aj druhá strela na bránu končí v sieti! Jirka rozbehol peknú akciu stredom poľa, vysunul napravo Harbu, ktorého krížnu strelu Krnáč nohami vyrazil len k dobiehajúcemu JAKUBOVI VOJTUŠOVI, ktorý už cez Majerčáka loptu prepasíroval za čiaru!
    Asistencia: Haris Harba
     
    15
    Prvá štvrťhodina končí v znamení výsledkovej prevahy Trnavy, ktorá využila svoju jedinú šancu na vedúci gól. Teraz je na ťahu Slovan.
     
    14
    FC Spartak Trnava B dal gól! Hostia sa v úvode ujímajú dôležitého vedenia a okamžite sa dostávajú do výhody! K exekúcii pokutového kopu sa postavil MARTIN MEČIAR, a s prehľadom poslal loptu k pravej žrdi, Krnáč si vybral opačnú stranu a márne padal k ľavej žrdi – 0:1!
     
    13
    Patrik Sabo je za penaltový zákrok napomínaný žltou kartou.
     
    13
    Pekná akcia Spartaka, Greššák priťukol Harbovi na päťku, toho tam zasiahol zozadu Sabo a uvidíme pokutový kop v prospech Trnavy!
     
    12
    Zatiaľ je to dnes najmä o bojovnosti, čakáme na prvú vyloženú streleckú príležitosť. Prevaha Spartaka je zdá sa preč a momentálne je hra vskutku vyrovnaná, bojuje sa o stred poľa.
     
    11
    Tichý napádal vysoko na hrote Slovana a dobiedzal aj na vykopávajúceho Jakubecha, ktorý pod tlakom urobil chybu a odkopol do autu, Slovan pri lopte.
     
    10
    Dobre zakrútená lopta do päťky Slovana, Krnáč ostal na čiare a musel sa spoľahnúť na stopérov, Laczkó loptu napokon odhlavičkoval do bezpečia.
     
    9
    Trnava sa okamžite vydala dopredu, Záhumenský v sklze zrazil center z pravej strany na rohový kop.
     
    8
    Greššák opäť inkasoval tvrdý úder, už dnes druhýkrát, v tomto prípade od Valentína Majerčáka. Záložník hostí našťastie v poriadku, pri lopte Spartak.
     
    7
    Hostia sú zatiaľ o niečo aktívnejší, vychádza im rýchla prechodová fáza. Jirka sa ujal lopty približne 25 metrov od brány a z ľavej strany sa snažil obstreliť obrancu i brankára, napokon tesne obstrelil aj vzdialenejšiu žrď.
     
    6
    Na opačnej strane snaha o odpoveď v podaní belasých, Gasser však na pravej strane v osobnom súboji nevybojoval ani rohový kop. Vykopávať môže Jakubech.
     
    5
    Trnavčania sympaticky vyrážajú dopredu, Deket potiahol loptu stredom poľa a nahrával oblúčikom vpravo Greššákovi, Laczkó prihrávku zablokoval a poslal Krnáčovi.
     
    4
    Lády v strede poľa pri napádaní tvrdo zasiahol Greššáka, ten strávil chvíľu na trávniku, už sa však úspešne dvíha a Trnava rozohrá štandardku.
     
    3
    Oveľa zaujímavejšie to vyzeralo na opačnej strane, kde si Jirka nabehol na dlhý center na pravej strane pred päťkou, v záklone však poslal loptu hlavičkou nad bránu.
     
    2
    Pri lopte domáci, ktorí sa vytiahli na súperovu polovicu, Majerčák však poslal dlhý center len do rukavíc Jakubecha, ten si zapísal prvý jednoduchý zákrok.
     
    1
    Úvodná minúta priniesla najmä hru v strede poľa, oba tímy sa v slnečnom, ale veternom počasí na začiatku stretnutia ešte len "oťukávajú."
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Príjemný dobrý deň prajem všetkým futbalovým priaznivcom z bratislavskej mestskej časti Prievoz, kde sa o niekoľko okamihov začne záverečný duel 15. kola DOXXbet ligy medzi juniorkou bratislavského Slovana, a rezervným tímom Spartaka Trnava. Poznáme už základné zostavy, nachádzame v nich viacero známych mien z kádrov A-mužstiev, v domácom tíme brankár Krnáč, v tíme hostí zase Bortel, Vojtuš, Greššák, či útočník Harba. Znovu sa vám prihlásim tesne pred úvodným výkopom. Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava B: Krnáč – Gasser, Majerčák, Laczkó, Gasser – Molnár, Malý – Lády, Sabo (C), Andrejko – Tichý
    Náhradníci: Valašik (NB), Sokol, Nagy, Reisel

    FC Spartak Trnava B: Jakubech – Hrebík, Bortel, Deket (C), Mečiar – Vojtuš, Steinhübel, Greššák, Horník – Harba, Jirka
    Náhradníci: Vahalík (NB), Repa, Královič, Uljaky, Mihálik, Privat Yao, Slávik

    Rozhodca: Čiernik – Petríček, Poracký.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri záverečnom stretnutí 15. kola našej druhej najvyššej futbalovej súťaže. Juniori bratislavského Slovana privítajú doma v malom derby rezervu Spartaka Trnava. Nebude to len vec prestíže, na štadióne v bratislavskom Prievoze sa bude bojovať o dôležité ligové body v boji o udržanie sa v súťaži!

    Domáci zverenci Jána Kozáka ml. prežívajú náročnú jesennú časť a striedajú vydarené zápasy so slabšími. Faktom však je, že Slovan vyhral naposledy pred mesiacom, keď vtedy doma zdolal Senec jasne 3:0. Posledné dva duely priniesli belasým dve cenné remízy, keď zhodne 1:1 hrali doma s Dunajskou Lužnou a aj v existenčnom zápase v Banskej Bystrici. Práve vďaka zisku bodu zo Štiavničiek sa Slovan udržal mimo zostupovej priečky, aktuálne je na 10. mieste so ziskom 15 bodov a skóre 21:28. Situácia je tam však veľmi vyrovnaná, Banská Bystrica na poslednom mieste nazbierala 14 bodov, trojica Senec, Slovan juniori a Trnava po 15 bodov. Slovanistov tlačí topánka v obrane, s 28 inkasovanými gólmi majú pri priemere 2 góly na zápas spolu so Šaľou najslabšiu obranu v lige.

    Trnava "B" pod vedením známeho trénera Petra Zelenského taktiež strieda lepšie momenty s horšími, rovnako ako pri domácich, posledná výhra sa datuje ešte na 4.október a výsledok 2:0 so Sereďou. Od tejto doby trnavská rezerva nestrelila ani gól a prehrala všetky tri zápasy – postupne doma s Novým Mestom nad Váhom 0:3, rovnakým rozdielom aj u lídra v Borčiciach a naposledy 0:1 v Žiline. Výsledkom je 9. priečka v tabuľke so ziskom 15 bodov a skóre 10:16. Trnavčania majú s priemerom 0,7 gólu na stretnutie najslabší útok v lige.

    Títo súperi sa už v tomto ročníku raz stretli, v 4. kole sa na domácom štadióne Trnavy v Červeníku radoval po premenenej penalte Matejku z poslednej minúty Slovan, domov si odviezol tri body za výhru 1:0. Favorita však ťažko možno hľadať, vždy to závisí aj od toho, koľko a akých hráčov z A – mužstva majú tímy k dispozícii.

    V pondelok popoludní sa v hlavnom meste uskutoční "šesťbodový" duel v boji o udržanie sa v súťaži. Dôležitosť bude ešte znásobená tým, že pôjde o stretnutie dvoch rivalov, čo vždy prináša zvýšené emócie a nasadenie hráčov. Vďaka nášmu prenosu vám neunikne nič podrobné.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 26. Laczkó – 14. Mečiar (pen.), 16. Vojtuš, 39. Harba

    Karty:   13. Sabo (SBB), 38. Malý (SBB) – 85. Mečiar (TTB)


    ŠK Slovan Bratislava U21: Krnáč – Gasser, Majerčák, Laczkó, Záhumenský – Molnár, Malý – Lády, Sabo (C), Andrejko – Tichý
    Náhradníci: Valašik (NB), Sokol, Nagy, Reisel

    FC Spartak Trnava B: Jakubech – Hrebík, Bortel, Deket (C), Mečiar – Vojtuš, Steinhübel, Greššák, Horník – Harba, Jirka
    Náhradníci: Vahalík (NB), Repa, Královič, Uljaky, Mihálik, Privat Yao, Slávik

    Rozhodca: Čiernik – Petríček, Poracký

    Diváci: 125