CSKA Moskva – Ufa 2:0 (kon.) | Zenit – Saransk 0:0 (kon.)
koniec
Zenit Petrohrad
0:0 (0:0)
FK Mordovija Saransk
cz Sobota 31.10.2015, 15:00 • Stadion Petrovskij, Petrohrad. Kapacita: 21,570 diváků. • Ruská Premier Liga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Utkání nakonec končí remízou, kterou nikdo asi nečekal. Pro domácí je to ztráta, pro hosty naopak zisk. Po konci se ještě na hřišti hráči poušťuchují, to ale bude mít možná dohru někde jinde. Ode mě to dnes již vše, děkuji za sledování. (16:54:19)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na hřišti zůstal ležet jeden z domácích hráčů, na hřišti se poté strhla menší potyčka několika hráčů, nic už se nyní asi ale nestane...
     
    90+3
    Běží již poslední minuta nastavení, domácí sice mají balon, ale jen marně se s ním snaží dostat k brance Saransku.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Mordovija Saransk: ze hřiště odchází Oleg Vlasov, přichází Anton Bober.
     
    90+1
    Rozhodčí nad ráme hrací dobry tři minuty, uvidíme, jestli domácí zvládnou něco ještě vymyslet.
     
    90
    Domácí mají k dobru rohový kop, téměř všichni hráči jsou ve vápně.
     
    89
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Oleg Šatov, přichází Pavel Dolgov.
     
    88
    Minut už moc nezbývá, hosté se blíží k dobrému výsledku, se kterým budou asi dost spokojeni, odvézt si z Petrohradu bod není špatné.
     
    87
    Stále je to dobývaní tvrze z pohledu domácích, ti se stále nemohou dostat skrze pevně postavenou obranu Saransku.
     
    85
    Hosté se brání s vypětím všech sil, těch už je ale hodně málo. Každý souboj se pro ně zdá být bolestivý, ale snaží se opravdu na sto procent.
     
    83
    Trávník už je v tomto počasí značně poničený, hráči mají se stabilitou v určitých úsecích hřiště opakovaně problém.
     
    82
    Dokonce se podařilo hostům zaútočit, po zblokované střele je z toho autové vhazovaná a další ušetřené vteřinky.
     
    81
    Domácí nyní hrají nejtaktičtěji, jak mohou. Již několik minut drží balon a bez faulu si ho jen tak nenechají vzít, takto se drží čas.
     
    80
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, plus nějaké krátké nastavení. Pokud by utkání skončilo remízou, pro domácí by to byla veliká ztráta.
     
    79
    Když se ohlédneme zpět, tak remíza by asi byla spravedlivá. Domácí sice celý zápas tlačí, ale jasnou šanci si nevytvořili, vše pramenilo ze zmatku hostující obrany.
     
    78
    Domácí se neustále snaží všechny balony poslat hned na bránu, obrana hostů nestíhá, hráči přebíhají ze strany na stranu, zatím se jim ale daří vše ukočírovat.
     
    77
    Witsel dostal dnes již podruhé opět moc rychlou přihrávku za obranu, takovou rychlost opravdu nemá.
     
    75
    Zatímco domácí se snaží hrát co nejrychleji, tak hosté každou rozehrávku tahají, po každém faulu se ze země zvedají co nejdéle to jde.
     
    74
    Na hřišti nám nyní trochu vzplály emoce, rozhodčí tak museli hráče uklidnit žlutými kartami.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Emin Machmudov (FK Mordovija Saransk).
     
    72
    Žlutou kartu dostává Maxim Tiškin (FK Mordovija Saransk).
     
    71
    Domácí stále pokračují ve svém tlaku, ten je s každou akcí větší a větší. Cítí to i domácí fanoušci, kteří své oblíbence podporují stále více a více.
     
    70
    Střídání v týmu FK Mordovija Saransk: ze hřiště odchází Rustem Muchametšin, přichází Dmitrij Sysujev.
     
    69
    Obrovská šance domácích! Šatov dostal přihrávku za obranu, pokoušel se přelobovat brankáře, obránci ale míč těsně před čarou vykopli!
     
    68
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Alexandr Aňukov, přichází Igor Smolnikov.
     
    67
    Hosté při standardních situacích brání ve vápně v sedmi, klidně i v osmi lidech. To je poté pro domácí velmi těžké dostat se přes tuto hráz.
     
    65
    Jeden útok za druhým podnikají domácí směrem na bránu hostů, jednou se ale nepodaří přihrávka, poté zase střela. Čas jim ubíhá a branka stále žádná, to asi nečekali.
     
    64
    Hra je v posledních minutách dost neuspořádaná, domácí se snaží vymyslet něco netradičního, čím by mohli Saransk zaskočit, nedaří se ale skoro vůbec nic.
     
    62
    Domácí si chtěli pomoci hlavičkou a vlastního brankáře, ten ji ale nedokázal zpracovat a akorát tak svému celku zavařil rohovým kopem.
     
    60
    Hosté jsou s přibývajícím časem stále odvážnější, domácím to začíná dělat problémy a občas se uchylují ke zbytečným a i zákeřným faulům.
     
    59
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Artur Jusupov, přichází Alexandr Rjazancev.
     
    59
    Střídání v týmu FK Mordovija Saransk: ze hřiště odchází Dalibor Stevanovič, přichází Yannick Djaló.
     
    58
    Smůlu a zmar nyní podtrhla akce kapitána Dannyho, který už se chystal k přihrávce na dobře postaveného spoluhráče, v době nápřahu ale podklouzl. Rozmáchnutí rukama už jen všemu dodalo tu atmosféru...
     
    57
    I přes to, že výkon domácích fotbalistů není dnes nejlepší, tak jejich příznivci, kterých je v kotli několik stovek, jedou od začátku zápasu na plné obrátky. V zimě, která v Petrohradu panuje, to je také jedna z šancí jak se zahřát.
     
    56
    Hosté měli po chybě domácí obrany k dispozici rohový kop, nezahráli ho ale nejlépe, a v útoku se tak neudrželi zrovna moc dlouho.
     
    55
    Po akci mimo hlavní dění zůstal na zemi ležet Lucenko, který se držel za hlavu, po chvíli se ale sám zvedl a ve hře bude s největší pravděpodobností i nadále pokračovat.
     
    54
    Witsel po pravé straně uprchl bránícím hráčům, poslal nižší centr do vápna, na ten ale nikdo nezareagoval. Hostující obrana balon odkopla.
     
    54
    Hosté trochu vytahují napadání a domácí s tím mají problém, již podruhé během chvíle musel s rozehrávkou pomoci brankář Lodygin.
     
    53
    Domácí ale dělají ještě více chyb než v první půli. Mají ale štěstí, že hosté je hned vzápětí dělají také, tudíž ztracené balony se jim rychle a samy vracejí.
     
    52
    Zdá se ale, že to byla ojedinělá akce, nyní se opět skoro celý kádr Mordovije stahuje na svou polovinu, kde je připraven bránit bezbrankový stav zápasu.
     
    51
    Na druhé straně se podařilo i hostům zaútočit, málem i zakončit, to by jen musel hráč ve vápně balon hlavou trefit přesněji, byl ale tísněn obráncem.
     
    50
    Před bránou hostů opět došlo k obrovskému zmatku, hned tři domácí hráči se pokoušeli balon dorazit za zmateného brankáře, tomu ale pomohli obránci.
     
    48
    Zatím tedy nic nové nepředvedli, snaží se stále stejnou kombinací dostat za obranou Saransku, ten je stále stejně aktivní a obětavý jako v první půli.
     
    47
    Domácí jsou i nadále u balonu, uvidíme, s jakou taktikou nastoupili do druhé půle. Kde měli mezery víme, tak uvidíme, jestli se zlepší.
     
    46
    To je začátek druhé půle! Domácí se dostali po levé straně kupředu, byli v dobré rychlosti, závěrečná fáze se ale nevydařila. Něco mezi střelou a přihrávkou do vápna vyšlo vniveč.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí a na světelné tabuli svítí bezbrankový stav. Domácí měli celý poločas jednoznačnou převahu, pálili ze všech možných pozice, ani jedna akce neskončila v bráně. Kdo je favoritem je jasné, hosté ale mohou kdykoliv zaskočit a trefit náhodnou branku, utkání je tedy otevřené.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Hosté se taktéž odvážili projít kupředu, centr z pravé strany ale skončil pouze v rukavicích domácího brankáře Lodygina.
    44. Dzjuba ani Jusupov se neprosadili
     
    44
    Domácí se pokouší projít do brány všemi způsoby, ale nedaří se... Nejprve se ze střelecké pozice vystrnadil Dzjuba, musel pálit z úhlu. O dorážku se pokoušel Jusupov, ale taktéž neproměnil.
     
    42
    Další obrovská šance! Po rohovém kopu se dostal po hlavičce spoluhráče sám před brankáře také k hlavičce Danny, ale bránu o kousek přestřelil!
     
    41
    Opravdu smůla domácích. Witsel našel patičkou Dzjubu, který odcentroval na druhou stranu vápna na Dannyho, ten si zpracovával balon moc dlouho, až se dostal z ideální pozice.
     
    40
    Hosté se stále nemohou s balonem dostat z vlastní poloviny, musí se neustále bránit, na útočení mohou možná tak jen pomýšlet.
    38. Phibel rukou opravdu nehrál
     
    38
    Stadionem to jen zahučelo, rozhodčí ale rozhodl správně. Phibel při zpracování vysokého balon, zdálo se, že zahrál rukou, hrál ale pouze trupem, balon byl před ním totiž jemně tečovaný.
     
    37
    Wistel si nabíhal pro přihrávku za obranu, vše bylo očividně nacvičené, avšak přihrávka byla moc rychlá, a tak skončila pouze v zámezí.
     
    35
    O převaze Petrohradu hovoří jasně i statistika, držení míče 65 % – 35 %, rohové kopy taktéž v jejich prospěch. Jen střel na bránu je zatím málo.
     
    34
    Domácí mají zápas zatím jasně pod kontrolou, chybí tomu jen vstřelení branky. K tomu měli již dost možností, většinu z nich ale trestuhodně promarnili.
     
    32
    Rychlý protiútok skončil pouze u Witsela, který ve vápně promáchl ve výborné pozici, balon ale opravdu hodně poskakoval. Následně ještě zahrál rukou, v souvislosti se ztrátou balon ale rozhodčí nepískal.
     
    31
    García nyní čistě odehrál balon před Vlasovem, který o něj poté zakopl. Vše se stalo přímo před rozhodčím, který ale odpískal domácímu Garcíovi faul.
     
    30
    Hosté se snažili dostat se kupředu pomocí dlouhé balonu, ve vápně číhal jeden z nich, míč si ale nezpracoval přesně, a tak Lodygin pouze balon chytil a rychle rozehrál.
     
    29
    Witsel se snažil vypíchnout protihráči balon, ten mu ale o kousek ustoupil, a tak Witsel pouze Muchametšina ošklivě šlápl kolíky přes prsty.
     
    28
    Hosté se ale stále brání s vypětím všech sil, které se mi zdá jim už nyní trochu docházejí. Z osobní obrany již ustoupili, nenapadají tolik, soustředí se na oblast kolem šestnáctky.
     
    27
    Domácí poté upalovali do rychlého protiútoku, celou akci ale uspěchali, když se pokoušeli o střelu ještě před vápnem, to nebyl nejlepší nápad.
     
    27
    Zahraje si i brankář Lodygin, na chvíli ale zase dostane klid. Přihrávka na spoluhráče se mu vůbec nepodařila, míč skončil v autu.
     
    26
    Domácí se snaží vše hrát přes individuality. Každý chce být tím, který pošle svůj tým do vedení, to je dost možná sráží. Kdyby více kombinovali ve finální fázi, už mohli mít na kontě několik branek.
     
    24
    Hosté se sice dostali díky rozehrávce k balonu, vše ale začalo a skončilo pouze výkopem brankáře.
     
    24
    Nevím, koho chtěl Šatov sestřelit, pokud ale nad stadionem letělo nějaké letadlo, bylo ve vážném ohrožení, toto byla exekuce standardky jako od Ramose.
     
    23
    Muchametšin při bránění centru zahrál rukou, navíc dostal míčem do obličeje. Je z toho standardní situace pro domácí celek na hraně vápna.
     
    22
    Šatov se prodíral do vápně, obehrál sice tři protihráče, obehrál ale také sám sebe. Následně měli fotbalisté Zenitu k dispozici ještě další rohový kop, ani ten ale nebyl využitý.
     
    21
    Ani ten se mu ale nepodařil, obrana hostujícího celku je ještě pozorná. Musí se ale opět snažit, je tu autového vhazování od rohového praporku.
     
    20
    Ne a ne se osvobodit, či jen odkopnout míč z vlastní poloviny. Převaha domácího týmu je stále znatelnější, nyní kope druhý rohový kop v řadě.
     
    18
    Hosté mají stále problémy s obranou, domácí se v pohodě dostávají k balonu ve všech pozicích.
     
    17
    Le Tallec se po zákroku Jusupova svíjel na zemi, zase tak hrozný zákrok to ale nebyl, což mu dal rozhodčí také dost jasně najevo.
    15. Šatov mohl vstřelit úvodní branku
     
    15
    Domácí postupovali kupředu, přihrávka se dostala ne levou stranu k Šatovovi, ten se v pohodě dostal až do vápna, z blízkosti ale Revišviliho nepřekonal.
     
    14
    Chybuje se ale také na domácí straně, přihrávky na krátkou vzdálenost dost poskakují. Z detailnějšího pohledu se ale trávník zdál být v dobré kondici.
     
    13
    Ciscito musel u rohového praporku pracovat velmi rychle, jelikož na něj dotírali hned tři protihráči, a tak volil pouze odkop. Hosté mohli dostat Zenit pod tlak, ale opět chybovali a o balon přišli.
     
    12
    Hosté se dostali náhodou kupředu, až z toho byl rohový kop. Ten se jim ale vůbec nevydařil, balon dolétl na přední tyč, kde se o něj postarali obránci.
     
    12
    Aňukov je dnes hodně vidět, nyní byl v osobním souboji faulován Vlasovem, který se ale z odpískaný zákrok na rozhodčího hodně zlobil.
     
    11
    Garay byl při napadání až moc aktivní, při pokusu o sebrání míče poslal k zemi soupeře. Rozhodčí ponechal Saransku výhodu, ten se snažil dostat kupředu, moc daleko ale nedošel.
     
    10
    Hosté jsou stále pod tlakem domácího celku, ten je v klidu usazen na jejich polovině a bez větších problémů si kombinuje po celé ploše.
     
    9
    Domácí předvádí hezčí fotbal, snaží se více útočit, převaha se začíná více projevovat především v útočné fázi. Problém je ale při zakončení, to je zatím nepřesné.
     
    8
    Muchametšin vlétl do hlavičkového souboje doslova po hlavě, Aňukova poslal rychle k zemi, rozhodčí vše posoudil jako jasný faul.
     
    6
    Domácí se dostali kupředu, podařilo se jim i zakončit, avšak brankář hostujícího celku dobře vystrčil svou nohu a balon vykopl. Z následného rohového kopu branka hostů ohrožena nebyla.
     
    5
    Aňukov si na pravém křídle udělal útočný výlet, bránícímu Tiškinovi nasadil povedené jesličky, tím ale celá akce skončila.
     
    4
    Hosté se díky tomu dostali na balon a tlačili se kupředu, Tiškin byl ale ve finální fázi dobře ubráněn, míč mu byl odražen až k brankáři Lodyginovi, ten rychle rozehrál.
     
    3
    Danny se prodíral obranou hostujícího celku, na hraně vápna byl ale stažen k zemi. Nejen, že nepíská penalta, on se nepíská ani jakýkoli faul.
     
    3
    Domácí jsou stále u balon a v poklidu přihrávají na polovině svého soupeře. Ten jejich rozehrávku nijak aktivně nenapadá, a hra se tak nikam neposouvá.
     
    2
    Hostům se nepodařilo dostat se s balonem kupředu, a tak se musí bránit postupné rozehrávce domácího celku. Ten s ní nikam nespěchá, nechce chybovat.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí, kterým se nepodařilo rozehrát, a tak se musí hned bránit. Lombaerts musel u postranní čáry předvést obranný skluz.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků jsou nastoupeni uprostřed hřiště, po proslovu komentátora se bude držet minuta ticha.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Criscito, Garay, Lombaerts, Aňukov – Javi García, Witsel – Šatov, Danny, Jusupov – Dzjuba.
    Náhradníci: Malafejev, M. Keržakov – Rjazancev, Neto, Smolnikov, Tkačuk, Dolgov, Jevsejev.

    FK Mordovija Saransk: Revišvili – Dudijev, Phibel, Rykov, Tiškin – Machmudov, Vlasov – Rustem Muchametšin, Lucenko, D. Stevanovič – Le Tallec.
    Náhradníci: Cebanu, Šebanov – Gapon, M. Kobachidze, Bober, P. Ignatovič, Sysujev, Djaló, Perendija, Nachušev, Ivanov..
     
    Úvodní sestavy:

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Criscito, Garay, Lombaerts, Aňukov – Javi García, Witsel – Šatov, Danny, Jusupov – Dzjuba.
    Náhradníci: Malafejev, M. Keržakov – Rjazancev, Neto, Smolnikov, Tkačuk, Dolgov, Jevsejev.

    FK Mordovija Saransk: Revišvili – Dudijev, Phibel, Rykov, Tiškin – Machmudov, Vlasov – Rustem Muchametšin, Lucenko, D. Stevanovič – Le Tallec.
    Náhradníci: Cebanu, Šebanov – Gapon, M. Kobachidze, Bober, P. Ignatovič, Sysujev, Djaló, Perendija, Nachušev, Ivanov..
     
    STŘELCI

    Tabulku střelců patří zatím Petrohradským. V čele se drží Dzjuby a Hulk se sedmi vstřelenými brankami, na paty jim šlape se šesti góly Šatov. Ve výkonu Saransku v celkové sezoně je pomalu jediným silnějším ohýnkem výkon Lucenka, který nastřílel pět branek ze třinácti.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Vzájemné zápasy hovoří poměrně jasně pro Petrohrad, je tam ale výjimka. Poslední vzájemný zápas skončil vítězstvím Saransku 1:0, předtím mu ale čtyřikrát v řadě podlehl s celkovým skóre 0:11.
     
    FK MORDOVIJA SARANSK

    To hosté jsou na tom opravdu špatně, během třinácti zápasů získali jen a pouze osm bodů, což je žalostně málo. Nejsou na to ale sami, na poslední místě je ještě Anži kvůli horšímu skóre. Co by ale také chtěli, vždyť vyhráli během letošní sezony jen jednou, k tomu mají na kontě pět remíz. V posledním utkání zaznamenal Saransk úspěch, když remizoval s Kubaní, předtím ale několik zápasů v řadě prohrál.
     
    FK ZENIT PETROHRAD

    Domácí budou v tomto utkání poměrně jednoznačným favoritem, hovoří o tom zkušenosti a síla tohoto celku, ale také postavení v tabulce. Petrohrad totiž drží dobrou třetí pozici, která mu zatím zajišťuje boje o EL. Na druhý Lokomotiv ale neztrácí mnoho, pouhé dva body. Na svém kontě má zatím 25 bodů, které získal za sedm výher a čtyři remízy. V posledních zápasech se mu celkem daří, mohlo by to ale i lepší. Během pěti zápasů vyhrál dvakrát, k tomu si připsal tři remízy.
     
    Dobré odpoledne, vítám vás u sledování online přenosu ze zápasu ruské Premier ligy, ve které se utkají celky FK Zenit Petrohrad a FK Mordovija Saransk. Zápas začíná v sobotu v 15 hodin, sledujte nás online přenos.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Tomáš Hála

    Góly:

    Karty:   72. Tiškin (SNK), 73. Machmudov (SNK)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 18:13.
    Zenit Petrohrad: Lodygin – Criscito, Garay, Lombaerts, Aňukov (68. Smolnikov) – Javi García, Witsel – Šatov (89. Dolgov), Danny, Jusupov (59. Rjazancev) – Dzjuba.
    Náhradníci: Malafejev, M. Keržakov – Rjazancev, Neto, Smolnikov, Tkačuk, Dolgov, Jevsejev.

    FK Mordovija Saransk: Revišvili – Dudijev, Phibel, Rykov, Tiškin – Machmudov, Vlasov (90+2. Bober) – Rustem Muchametšin (70. Sysujev), Lucenko, D. Stevanovič (59. Djaló) – Le Tallec.
    Náhradníci: Cebanu, Šebanov – Gapon, M. Kobachidze, Bober, P. Ignatovič, Sysujev, Djaló, Perendija, Nachušev, Ivanov.