Chelsea – Liverpool 1:3 (kon.) | Swansea – Arsenal 0:3 (kon.) | West Bromwich – Leicester 2:3 (kon.)
Crystal Palace – Manchester United 0:0 (kon.) | Manchester City – Norwich 2:1 (kon.) | Newcastle – Stoke City 0:0 (kon.)
Watford – West Ham 2:0 (kon.)
koniec
Manchester City
2:1 (0:0)
Norwich City
Sobota 31.10.2015, 16:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Pekné sobotňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 11. kola najvyššej anglickej Premier League. V dnešnom súboji na seba narazia Manchester City a Norwich City.

    Manchester City

    Dnešný domáci tím momentálne tesne vedie tabuľku najvyššej anglickej súťaže. Po 10 kolách ma na svojom konte 22 bodov. Rovnaký počet bodov, no horšie skóre má Arsenal Londýn, West Ham United a Manchester United na túto dvojicu strácajú 2 body. V posledných stretnutiach sa tmu darilo striedavo. Po dvoch prehrách s West Hamom a Tottenhamom prišli naopak dve výhry po sebe. Hráči vtedy naplno bodovali proti Newcastlu a Bournemouthu. V minulom zápase sa na ihrisku mestského rivala United zrodila bezgólová remíza. Dnes si však domáci tím bude musieť vystačiť bez zraneného dua Nasri – Agüero.

    Norwich City

    Hostia sú na tom momentálne oveľa horšie, s 9timi bodmi im patrí až 16. miesto v tabuľke. 17. Bournemouth na Norwich stráca jediný bod, dvojica tímov Sunderland, Newcastle dva. Naopak dvojbodový náskok má zatiaľ takisto zle hrajúca Chelsea. V posledných piatich zápasoch to bola zo strany Norwichu veľká bieda, hráči dokopy získali iba dva body za 2 remízy proti Liverpoolu a West Hamu. Navyše v posledných troch dueloch nezískali ani len bod a postupne podľahli Leicesteru City, Newcastlu a WBA.
     
    História vzájomných zápasov:

    Norwich 0-0 Manchester
    Manchester 7:0 Norwich
    Manchester 2-3 Norwich
    Norwich 3-4 Manchester
    Norwich 1-6 Manchester
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Hart – Sagna, Kompany, Otamendi, Kolarov – Y. Touré, Fernandinho – Navas, De Bruyne, Iheanacho – Bony.
    Náhradníci: Caballero – Fernando, Sterling, Mangala, Demichelis, Roberts, García.

    Norwich City: Ruddy – Martin, R. Bennett, Bassong, M. Olsson – Tettey, Mulumbu – Jarvis, Howson, Brady – Jerome.
    Náhradníci: Rudd – Whittaker, Grabban, Hoolahan, Dorrans, Redmond, O'Neil.

    Rozhodca: Madley – McDonough, Wilkes.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v tradičných belaso-bielych dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v žlto-zelenom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Norwichu, s loptou sa ale zatiaľ zdržujú iba na svojej vlastnej polovici ihriska.
     
    2
    Ani prvá nakopávaná lopta na Jeroma nemala úspech, prihrávka bola prisilná a lopta tak končí mimo hracej plochy.
     
    3
    Na opačnej strane prvú akciu domáceho tímu potiahol Jesús Navas, jeho center z pravej strany však nezachytil ani jeden zo spoluhráčov.
     
    4
    Manchester City ešte získal vhadzovanie na súperovej polovici ihriska, domáci tím sa zdržiava pred hranicou pokutového územia, na prvú strelu ale stále čakáme.
     
    5
    Kombinácia Manchesteru City na súperovej polovici pokračuje aj naďalej, je to však akési statické, hráči sú s loptou ďaleko od brány.
     
    6
    Dlhý pass si teraz takmer dokázal spracovať Iheanacho, ktorý sa predieral cez brankára a obrancu. Pri svojom prechode v pred padol, no pokutový kop nasledovať nebude.
     
    7
    Ďalšia sľubná akcia City, tentoraz sa hráčom podarilo prepasírovať loptu pred bránu na Bonyho, ani jemu sa ale nepodarilo včas zakončiť.
     
    8
    De Bruyne si nedokázal ideálne spracovať prihrávku na ľavom rohu pokutového územia, lopta sa mu aj trošku nešťastne odrazila priamo k Ruddymu.
     
    9
    Kolarovova pozemná prihrávka pred bránu bola zrazená, lopta tak skončila v rukaviciach Ruddyho, nasledovať nebude ani rohový kop.
     
    10
    Veľmi pekný pokus Bonyho, ktorý vypálil z hranice pokutového územia jedovatú strelu a Ruddy mal veru čo robiť aby ju včas vyrazil.
     
    11
    "Citiziens" ešte zostali v útoku, Fernandinho to skúšal sám po ľavej strane, z ťažkého uhla sa mu však prekonať Ruddyho nepodarilo.
     
    12
    Konečne sa na dlhšiu dobu k lopte dostali aj hostia, tí ukľudňujú hru a loptu si vymieňajú len v okolí stredového kruhu.
     
    13
    Kolarov hral na istotu, nepríjemný center Olssona radšej zablokoval na prvý rohový kop pre Norwich.
     
    14
    Obrana Manchesteru úplne zabudla na voľného Tetteya, ten sa ocitol v šestnástke nikým nebránený. Preto smeroval roh práve naňho, no jeho prudká strela bola zablokovaná.
     
    15
    Následný sľubný center z ľavého rohu šestnástky iba preletel ponad hráčov a skončil za čiarou.
     
    16
    Iheanacho a Navas v rohu ihriska krásne zakombinovali, Navas sa potom trošku stiahol a snažil sa načasovať prihrávku na Bonyho. Tá bola prisilná a útočník nemal šancu dobehnúť ju.
     
    17
    Domáci favorizovaný tím je aj naďalej podstatne aktívnejší, Kolarova prihrávka však teraz bola čitateľná a Bony sa k nej nedostal.
     
    18
    Ani Sagnov center nebol vôbec nebezpečný, no vďaka chybe v komunikácii v obrane hostí sa lopty celkom zbytočne dotkol jeden z obrancov a nasledovať bude rohový kop pre City.
     
    19
    Ten si po ďalšom odvrátení stopéra Norwichu hráči zopakujú.
     
    20
    Otamendiho hlavička z pomerne veľkej vzdialenosti od brány nemohla narobiť Ruddymu veľké problémy. Ten loptu skryl vo svojich rukaviciach.
     
    21
    Ďalšia obrovská šanca Bonyho! Iheanacho ho krásne vysunul za obranné línie Norwichu a Bony z dobrej pozície trestuhodne míňa bránu.
     
    22
    Hra prakticky na jednej polovici pokračuje aj naďalej, hráči Norwichu prehusťujú priestor pred svojou šestnástkou, čím značne znepríjemňujú život útočiacich hráčov.
     
    23
    Po jednom zo súbojov sa na zemi ocitol Martin Olsson, zo zeme sa zdvíha iba ťažko, no nevyzerá to vážne, v hre bude môcť pokračovať.
     
    24
    Na domácej strane sledujeme veľa nepresností, najmä čo sa týka finálnych prihrávok. Aj to je jeden z dôvodov prečo sa skóre od začiatku stretnutia nemenilo.
     
    25
    De Bruyne to skúsil individuálne, strednou cestou sa mu to ale nepodarilo, veľa priestoru na kľučkovanie nemal.
     
    26
    Otamendi do šestnástky vysunul Tourého, tomu sa ani na dvakrát nepodarilo ohroziť bránu. Druhý raz získal aspoň rohový kop.
     
    27
    A Bony zlyháva aj do tretice! Krásna kolmá akcia, ktorá začala u Tourého, prešla cez De Bruyna a skončila u Bonyho, ktorý opäť z dobrej pozície páli tesne vedľa.
     
    28
    Aj hostia nám predviedli rýchlu útočnú akciu, na konci ktorej z hranice šestnástky prudko vypálil Jarvis, no Hart vytiahol parádny zákrok a vyrazil na roh.
     
    29
    Následný rohový kop už nebezpečný pre Hartovu svätyňu nebol, pri lopte sa opäť nachádzajú jeho spoluhráči.
     
    30
    Sagna si na pravej strane nerozumel so spoluhráčmi, lopta sa tak z ničoho nič ocitla na kopačkách hráča Norwichu, ktorý neváhal a okamžite ju dlhým odkopom poslal ďaleko od brány.
     
    31
    Už to vyzeralo na ďalšiu sľubnú príležitosť pre Bonyho, rozhodca však hru po faule na De Bruyna prerušil, neponechal Manchesteru výhodu a nasledovať tak bude priamy kop.
     
    32
    Jarvis ešte potrebuje priamo na ihrisku ošetrenie od klubového lekára, napokon ihrisko opúšťa v jeho sprievode.
     
    33
    Priamy kop zahrával Touré, jeho delovku, ktorá smerovala na pravú tyč dokázal Ruddy vyraziť na roh.
     
    34
    Hostia po rohovom kope získali loptu, okamžite vyštartovali do rýchlej kontry, ktorú za cenu faulu a žltej karty zastavil De Bruyne.
     
    35
    Z následného útoku Norwichu už nič nebolo, pri lopte sa znova nachádza domáci celok. Medzitým sa nám začala posledná desaťminútovka prvého polčasu.
     
    36
    Fernandinho šikovne hľadal Tourého, ten však opäť neskoro pochopil jeho zámer o kolmicu a loptu už nezachytil.
     
    37
    "Citizens" boli postupne vytlačení až na svoju vlastnú polovicu ihriska, odkiaľ sa príliš neponáhľajú. Uvidíme, či sa im podarí vypracovať si ďalšiu príležitosť ešte v prvom polčase.
     
    38
    Teraz naopak zaútočil tím hostí, na pravej strane kombinovali Tettey, Jarvis a Martin, ohrozenie brány, či center z toho nevznikol.
     
    39
    Manchester sa po zisku lopty pokúšal o rýchly protiútok, Jesúsa Navasa na krídle zastavil postranný rozhodca signalizujúci ofsajd.
     
    40
    Domáci hráči to teraz trošku prekombinovali, po centri Tourého De Bruyne nezakončoval, no hlavou hľadal Bonyho, ktorý mu na oplátku loptu zase vrátil a následne už De Bruyne zakončoval z ofsajdu.
     
    41
    Čas rýchlo ubieha, je vidieť, že domáci tím robí všetko pre to aby hráči do šatní odchádzali za vedúceho stavu, no recept na defenzívu hostí sa im nedarí nájsť.
     
    42
    Ďaleko k tomu teraz nemal Kompany, ktorý po rohovom kope predviedol peknú rybičku, bránu však tesne minul.
     
    43
    A ďalšie postavenie mimo hry, tentoraz si na ľavom krídle nedal pozor De Bruyne.
     
    44
    V závere polčasu sa ešte o kombináciu v útoku pokúšali Olsson a Jarvis, ale ani z ich úsilia nič nevzniklo.
     
    45
    Navas to skúšal z väčšej vzdialenosti, získal aspoň rohový kop, ktorý ale nebol zahraný ideálne a lopta smerovala do miest, kde sa nenachádzal ani jeden z hráčov Manchesteru.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby prvého polčasu sa bude nadstavovať ešte 1 minúta navyše.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V nej sa už nič zaujímavé neudialo a tak sa prvý polčas skončil za stavu 0:0. Domáci favorizovaný tím má jasne navrch, no ani jednu zo svojich príležitostí hráči nedokázali pretaviť na gól. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 17:02.
     
    Hráči obidvoch tímov dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky registrujeme jedno striedanie, do zápasu už nezasiahne Jarvis, jeho miesto zaujme Redmond.
     
    47
    Domáci tím začal druhý polčas opatrne, hráči sa nikam neponáhľajú, volia skôr postupný prechod vpred.
     
    48
    Naopak prvým útokom v druhom polčase sa prezentovali hráči Norwichu, Tettey to s Jeromom nemysleli zle, snažili sa vyšachovať domácu obranu, no pri tom trošku vyšachovali aj samých seba.
     
    49
    Hostia sú aktívni aj naďalej, teraz im útok nevyšiel kvôli útočnému faulu. Odniesol si to Jesús Navas.
     
    50
    Hráči Norwichu boli postupne vytlačení až do okolia stredového kruhu, no aj naďalej ovládajú loptu, domáci tím sa do napádania príliš nehrnie.
     
    51
    Hostia cítia šancu, striedajúci Redmond rozbehol akciu cez Tetteyho na Bradyho, ktorý ale centroval priamo do náruče Harta.
     
    52
    Na opačnej strane zahrávali "Citizens" zahrávali rohový kop. Po ňom sa zdalo, že sa Norwich oslobodí, no prišiel faul a nasledovať bude štandardtka pre Manchester.
     
    53
    Po nej do šestnástky doslova vletel Bony, ktorý po kontakte s obrancom letel k zemi, penalta sa však nepískala. Z ťažkej pozície ešte zakončoval De Bruyne, no veľmi nepresne.
     
    54
    Prvý raz v zápase strieda aj Manchester, ihrisko opúšťa Iheanacho, ktorého vymení Sterling.
     
    55
    Tempo hry nám po tomto striedaní trošku upadlo, Norwich sa pokúšal o útočnú kombináciu, dnes to hráčom nevychádza.
     
    56
    Nevychádza to však ani hráčom Manchesteru, ktorí si opäť nevedia presne prihrať a v útoku je to akési chaotické.
     
    57
    Striedajúci Sterling nám predviedol svoj prvý center v zápase, Ruddy bol na správnom mieste a schmatol loptu zo vzduchu.
     
    58
    Jerome získal loptu v strednej časti ihriska, zbavil sa dvojice hráčov, no už neprešiel cez Otamendiho, ktorý ho čistým zákrokom poslal k zemi.
     
    59
    Do útoku sa však podarilo prejsť jeho spoluhráčovi Redmondovi, ktorý ani na dvakrát nedokázal odcentrovať, no získal aspoň roh.
     
    60
    Z rohu nič nebezpečné nevzniklo, naopak do protiútoku vyštartovala hneď trojica hráčov, tá sa však ponúkala a najlepší okamih na strelu preváhala. Napokon to na svoje plecia vzal Touré, ktorý opäť pálil nad.
     
    61
    Touré sa tentoraz zhosti centru, jeho vzdušnú prihrávku za cenu rohového kopu za čiaru odpratal jeden z obrancov.
     
    62
    De Bruyne šiel v útoku k zemi, zozadu ho tam poslal Mulumbu, faul sa však nepíska, aj napriek protestom domácich hráčov.
     
    63
    Hra sa presunula do strednej časti ihriska, kde ju síce ovláda domáci tím, no hráči stále nevedia vymyslieť nič, čím by ohrozili Ruddyho.
     
    65
    Ďalší biedny pokus o nakopávanú loptu končí mimo, takto by tím z čela tabuľky hrať veru nemal.
     
    66
    Navasovi sa nepodarilo od pravej rohovej zástavky odcentrovať pred bránu. Manchester City získava aspoň rohový kop.
     
    67
    Manchester City dal gól! Konečne sme sa dočkali, na De Bruynov center od rohovej zástavky si najvyššie naskočil NICOLAS OTAMENDI, ktorého si nestihla pokryť obrana Norwichu a domáci hráč nechytateľnou hlavičkou otvára dnešné skóre.
    67. Nicolás OTAMENDI - 1:0
     
    68
    Tak uvidíme, čo spraví strelený gól s mentalitou hráčov na obidvoch stranách, či sa domáci tím konečne rozhýbe, alebo či hostia začnú v útoku viac riskovať.
     
    69
    Skóre navýšiť chcel Kolarov, ktorý posielal na bránu prudkú, až strieľanú prihrávku, na ktorú ale Bony nestihol zareagovať a lopta končí u Ruddyho.
     
    70
    Po inkasovanom gól prichádza druhé striedanie Norwichu v zápase, z ihriska odkráčal Mulumbu, opačným smerom vybieha O'Neil.
     
    71
    "Citizens" zahrávali ďalší roh, tentokrát nebol tak nebezpečný, vyzeralo to tak, že sa hostia oslobodia, no v tom prišiel prudký center na Bonyho, ktorý v dobrej pozícii opäť mieril tesne mimo.
     
    72
    Bony má dnes veľkú smolu, keby premení svoje šance, mohol by sa kľudne dočkať aj hetriku. Takto však v jeho kolonke strelených gólov svieti 0.

     
    73
    Ihrisko v 73. minúte opúšťa De Bruyne, na posledných cca dvadsať minút nastúpi Fernando.
     
    75
    Hráči Manchesteru sa aj naďalej zdržujú na polovicu Norwichu, už zrejme ani tak nejde o strelenie gólu ako o udržiavanie lopty čo najďalej od Harta.
     
    76
    Aktívna hra domáceho tímu prináša svoje ovocie, Otamendi si skúsene vypýtal faul, za ktorý vidí Jerome aj kartu žltej farby.
     
    77
    Čas do konca zápasu rýchlo beží a nevyzerá to tak, že by sa Norwich odhodlával k zvýšenému tlaku, každopádne domáci hráči súperovi moc nedovoľujú.
     
    78
    Manchester City aj naďalej kontroluje hru, hráči si vymieňajú loptu v pomerne veľkej vzdialenosti od brány, zbytočne neriskujú.
     
    79
    Bony teraz krásne zakombinoval s Kolarovom, ten ho vyslal do šestnástky, Bony mu pätičkou loptu vrátil, Kolarov však z dobrej pozície nestrieľal, ešte vracal loptu Bonymu, ktorý už nedokázal zakončiť podľa predstáv.
     
    80
    Manchester získal ďalší rohový kop, na ten si ešte budeme musieť počkať, jeden z hráčov Norwichu potrebuje krátke ošetrenie.
     
    81
    Hostia sa bez problémov oslobodili, hrá sa opäť v okolí stredového kruhu.
     
    82
    Tettey a Redmond pre zmenu predviedli peknú kombináciu na opačnej strane, Redmond však nedokázal cez obrancu včas odcentrovať. Nasledovať bude roh.
     
    83
    Norwich City dalo gól! Tak toto je pre domáci tím doslova katastrofa! Po ľahkom centri z pravej strany lopta smerovala priamo do náručia Harta. Domácemu brankárovi však lopta z rúk vypadla presne na kopačky CAMERONA JEROMA, ktorý už ťažkú prácu nemal.
    83. Cameron JEROME - 1:1
     
    85
    Domáci tím sa pochopiteľne okamžite prebudil a snaží sa o strelenie gólu. Hráčom však veľa času nezostáva.
     
    86
    Naopak, dopredu sa po zisku lopty púšťali povzbudení hráči Norwichu, no ich prechod po pravom krídle im nevyšiel.
     
    87
    To im však až tak veľmi vadiť nemusí, opäť sú v hre o bod na ihrisku lídra tabuľky a nič na tom nezmenil ani nebezpečný center Kolarova.
     
    87
    Strelec vyrovnávajúceho gólu Jerome odchádza z hracej plochy, na ihrisko prichádza Grabban.
     
    88
    Rozhodca nariadil pokutový kop! Prudkú strelu dokázal Ruddy vyraziť iba pred seba, z brány nepochopiteľne vybehol no lopty sa nezmocnil. Naopak k strele sa dostal Touré, ktorý z hranice šestnástky vypálil no na bránkovej čiare loptu rukou vyrazil Martin!
     
    88
    Martin navyše za tento zákrok vidí aj červenú kartu.
     
    89
    Manchester City dal gól! Loptu si na biely bod postavil YAYA TOURÉ a svojou strelou k pravej tyči sa nemýlil. Svoj tím opäť posiela do vedenia.
    89. Yaya TOURÉ - 2:1
     
    90
    Za následný faul v strede ihriska vidí žltú kartu hráč hostí Tettey.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby druhého polčasu uvidíme päťminútový nadstavený čas.
     
    90+2
    Tak uvidíme, či bude tento šialený záver stretnutia pokračovať aj v nadstavenom čase, alebo sa už ďalšieho prekvapenia nedočkáme. Norwich už nemá čo stratiť, hráči sa hrnú do útoku.
     
    90+3
    Bony mohol rozhodnúť, hostia prepadli v útoku a spolu s ďalšími dvoma hráčmi vyrazil do protiútoku. Bony sa však ulakomil, namiesto toho aby prihral spoluhráčom do lepšej pozície rozhodol sa vystreliť sám, no Ruddymu jeho strelou nenarobil najmenšie problémy.
     
    90+4
    V nadstavenom čase vidíme ešte jedno striedanie, ihrisko opustil Touré, jeho miesto zaujme Demichelis.
     
    90+5
    Nechýbalo veľa a znova sme mali vyrovnaný stav! Lopta sa aj s kusom šťastie odrazila k Martinovi Olssonovi, ktorý z hranice šestnástky v páde vypálil poriadnu bombu, no Hart tentoraz skvelým zákrokom svoj tím podržal.
     
    90+6
    Je rozhodnuté, hlavný rozhodca nariaďuje ďalší pokutový kop! Hostia opäť prepadli v útoku, lopty sa zmocnil Sterling, ktorý sa predral až do šestnástky a iba faulom mu zakončenie prekazil Brady.
     
    90+7
    A nieje to gól! Kolarov si postavil loptu na biely bod, poriadne sa do strely oprel, no bránu netrafil. Až tak ho to mrzieť nemusí, keďže je už o víťazovi rozhodnuté.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, po šialenom závere sa víťazom dnešného súboja zaslúžene stáva domáci Manchester. Ten mal celý zápas prevahu, hráči si vypracovali viacero šancí a svojho súpera k veľa šanciam nepustili.

    Manchester City si tak upevní svoje prvé miesto v tabuľke, to či sa Norwich v tabuľke prepadne bude záležať od zajtrajšieho zápasu Southampton – Bournemouth.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:59:26)

    Andrej Marienka

    Góly: 67. Otamendi, 89. Y. Touré – 83. Jerome

    Karty:   34. De Bruyne (MAC) – 76. Jerome (NRW), 90. Tettey (NRW)   88. Martin (NRW)

    Nepremenená penalta: 90+7. Kolarov (MAC), mimo


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 16:2. Rohy: 12:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 4:13.
    Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), Otamendi, Kolarov – Y. Touré (90+4. Demichelis), Fernandinho – Navas, De Bruyne (73. Fernando), Iheanacho (54. Sterling) – Bony.
    Náhradníci: Caballero – Fernando, Sterling, Mangala, Demichelis, Roberts, García.

    Norwich City: Ruddy – Martin (C), R. Bennett, Bassong, M. Olsson – Tettey, Mulumbu (70. O'Neil) – Jarvis (46. Redmond), Howson, Brady – Jerome (87. Grabban).
    Náhradníci: Rudd – Whittaker, Grabban, Hoolahan, Dorrans, Redmond, O'Neil.

    Rozhodca: Madley – McDonough, Wilkes