Schalke – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Augsburg – Mainz 3:3 (kon.) | Brémy – Dortmund 1:3 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Hoffenheim 0:0 (kon.) | Hertha – Mönchengladbach 1:4 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 2:1 (kon.)
koniec
Werder Brémy
1:3 (1:2)
Borussia Dortmund
Sobota 31.10.2015, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vítam Vás pri sledovaní futbalového zápasu nemeckej Bundesligy medzi Werderom Brémy a Borussiou Dortmund.

    Werder Brémy

    Domácim sa v doterajšom priebehu sezóny príliš nedarí. Po 10 kolách majú na svojom konte iba 10 bodov, a v tabuľke sú na 14. mieste. V prvých štyroch zápasoch si síce pripísali dve výhry a jednu remízu, no potom prišla 5 zápasová séria prehier, ktorá spôsobila, že Werder je až v druhej polovici bundesligovej tabuľky. V poslednom zápase však hráči Werderu Brémy zdolali Mainz 3-1, a tak môžu mať pred zápasom s Dortmundom o niečo lepšiu náladu.

    Borussia Dortmund

    Do Brém pricestuje Borussia Dortmund, ktorej sa v tejto sezóne darí veľmi dobre. Po 10 kolách je s 23 bodmi na druhom mieste za vedúcim Bayernom Mníchov, a stále je v hre o titul. Narozdiel od Bayernu, ktorý vyhral všetkých 10 zápasov tejto sezóny, majú hráči Borussie o niečo horšiu štatistiku. Po úvodných piatich víťazstvách prišla menšia kríza, ktorá znamenala dve remízy a prehru (s Bayernom Mníchov 1-5), no v posledných dvoch zápasoch prišli znova víťazstvá. V poslednom kole vyhrali hráči Borussie Dortmund nad Augsburgom vysoko 5-1.

    Dnešný zápas sa odohrá na štadióne Weserstadion v Brémach,ktorý má kapacitu 42 100 divákov.

     
    Úvodné zostavy:

    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Vestergaard, Gálvez, Sternberg – Bargfrede, Fritz (C), Junuzović, Grillitsch – Bartels, Ujah.

    Náhradníci: Zetterer – Lukimya-Mulongoti, Öztunali, C. Pizarro, U. Garcia, Lorenzen, Fröde.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Hummels (C), Papastathopoulos, Park – Gündoğan, Weigl – Mchitarjan, Kagawa, Reus – Aubameyang.

    Náhradníci: Weidenfeller – S. Bender, Januzaj, Ramos, Piszczek, G. Castro, Schmelzer.

    Rozhodca: Tobias Welz- R.Foltyn, M.Thomsen.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas v Brémach sa začal. Domáci dnes nastúpili v tradičných bielo-zelených dresoch, a hostia z Dortmundu v čierno-žltých. Úvodný výkop patril hráčom Werderu Brémy.
     
    2
    Prvá akcia patrí Dortmundu, ktorý si vybojoval aj prvý rohový kop.
     
    3
    Center do 16ky Werderu Brémy chytil bez problémov brankár Wiedwald a do útoku išli domáci. Sternberg si však počínal nedovolene, a tak sa musia domáci stiahnuť znova na vlastnú polovicu.
     
    4
    Borussia sa snaží dostať loptu za obranu Werderu, ale zatiaľ sa jej to nedarí. Domáci pozorne bránia, a výborne zachytávajú všetky prihrávky hostí.
     
    5
    Domáci stratili loptu v útoku veľmi ľahko, a tak môžu ísť dopredu hráči Borussie Dortmund.
     
    6
    Bartels sa previnil útočným faulom a loptu získali na vlastnej polovici hráči Borussie Dortmund. Následne sa pokúšali založiť novú akciu, ale cez stred ihriska sa dostávajú len veľmi ťažko.
     
    7
    Hosťom sa predsa len podarilo dostať pred 16ku Werderu Brémy a vybojovali rohový kop. Ten však nepriniesol žiadnu príležitosť, pretože lopta smerujúca do domáceho pokutového územia našla hráča v bielo-zelenom drese.
     
    8
    Akcia Dortmundu sa skončila iba odkopom od domácej brány, ale ani center Sternberga na opačnej strane nepriniesol žiadnu príležitosť. Brankár Bürki loptu bez problémov chytil.
     
    9
    Ďalšia akcia Borussie Dortmund a ďalší vybojovaný rohový kop. Ten hostia rozohrali na krátko, ale znova sa to skončilo len ľahkým oslobodením domácich.
     
    9
    Dortmund dal gól! Rohový kop síce hráčom Borussie Dortmund nevyšiel, ale následná akcia už áno. Mkhitaryan poslal skvelú prihrávku do 16ky voľnému MARCOVI REUSOVI, ktorý sa nemýlil.
    9. Marco REUS - 0:1
     
    11
    Domáci sa snažia rýchlo odpovedať, ale Borussia ich zatiaľ nepúšťa pred svoju 16ku a dobre drží loptu v strede ihriska.
     
    12
    Weigl skúsil strelu z veľkej vzdialenosti, ale jeho pokus končí vedľa brány, a nasleduje odkop brankára Wiedwalda.
     
    13
    Hra sa presunula do stredu ihriska kde oba tímy bojujú o loptu. O niečo lepší sú domáci, ktorí si vybojovali priamy kop z cca 40 metrov.
     
    14
    Z priameho kopu nevzniklo žiadne ohrozenie brány Borussie, kedže rozhodcovia videli jedného z hráčov Werderu v ofsajde, a hru prerušili.
     
    15
    Faul Papastathopoulosa, po ktorom nasleduje priamy kop domáceho tímu z 20 metrov. Je to síce z veľkého uhla, ale na dobrý center pred bránu to bude stačiť.
     
    16
    Junuzović poslal loptu z priameho kopu iba do hráčov stojacich v múre, a tak sa Borussia veľmi ľahko oslobodila.
     
    17
    Ďalšia akcia domáceho tímu sa skončila nepresnou prihrávkou pred 16kou Borussie, po ktorej sa lopta dostala až k brankárovi Bürkimu.
     
    18
    Ujah sa dostal do 16ky Borussie a z veľkého uhla vypálil na bránu, ale lopta smerovala vysoko nad bránu. Bola to však jedna z najväčších príležitostí doterajšieho priebehu zápasu.
     
    19
    Domáci sa pomerne ľahko dostávajú pred 16ku Borussie, ale tam pokazia poslednú prihrávku a celá akcia sa tak končí neúspešne.
     
    20
    Máme za sebou prvých 20 minút dnešného zápasu. Hostia vyhrávajú po góle z 9. minúty 1-0, a zatiaľ môžu byť spokojnejší ako domáci, ktorí sa síce tlačia do útoku ale veľa príležitostí si nevypracovali.
     
    21
    Hráči Borussie sa snažia niečo vymyslieť pred 16kou Werderu, ale domáci ich k ničomu nepúšťajú.
     
    22
    Celá akcia Dortmundu sa končí ofsajdom, v ktorom bol strelec gólu Reus. K lopte smeruje brankár Wiedwald.
     
    23
    Domáci nedostali loptu za obranu Dortmundu, ale ani akcia hostí nevyšla podľa predstáv. Oba tímy kazia veľa prihrávok, a tak sa hrá prevažne v strede ihriska.
     
    24
    Borussia Dortmund získala loptu v strede ihriska, a novú akciu začína postupnými prihrávkami na vlastnej polovici.
     
    25
    Weigl bol faulovaný v strede ihriska, a hostia budú zahrávať priamy kop.
     
    26
    Fritz skvele prešiel cez dvoch hráčov až do 16ky Dortmundu, a tam dokázal vybojovať rohový kop pre Werder Brémy.
     
    27
    Z rohového kopu nevznikla žiadna príležitosť, ale rýchly protiútok na opačnej strane bol oveľa lepší. Gündoğan z veľkého uhla vypálil na bránu, ale Wiedwald dobrým zákrokom loptu vyrazil na rohový kop.
     
    28
    Z rohového kopu nevymysleli hostia vôbec nič, a celá akcia Dortmudu sa končí po ofsajde, v ktorom bol Gündoğan.
     
    29
    Domáci začínajú novú akciu pomalou rozohrávkou na vlastnej polovici.
     
    30
    Do konca prvého polčasu ostáva ešte 15 minút. Kagawa sa dostal do dobrej príležitosti, ale jeho zblokovaná strela znamená iba rohový kop pre Borussiu Dortmund.
     
    31
    Rohový kop nepriniesol žiadnu príležitosť, a v následnej akcii si Reus v snahe zbaviť sa protihráča odkopol loptu až k brankárovi Wiedwaldovi.
     
    32
    Werder Brémy dali gól! Je vyrovnané! Domáci sa po peknej akcii môžu radovať, pretože ANTHONY UJAH poslal loptu do siete. Prvú strelu domáceho tímu ešte dokázal pred bránkovou čiarou zastaviť jeden z obrancov Borussie, ale na dorážku Ujaha už nestačil.
    32. Anthony UJAH - 1:1
     
    33
    Mkhitaryan bol faulovaný, a hostia získavajú priamy kop v strede ihriska.
     
    34
    Borussia stále drží loptu na svojich kopačkách, ale všetko sa odohráva príliš ďaleko od domácej brány.
     
    35
    Hostia po nevydarenej akcii o loptu prišli, a dopredu zamierili domáci. Tam sa skvelou hlavičkou prezentoval Junuzović, no lopta tesne minula ľavú žrď.

     
    36
    Borussia začína novú akciu postupnými prihrávkami v strede ihriska. Domáci čakajú pred vlastnou 16kou.
     
    37
    Werder získal loptu v strede ihriska a pokúsil sa o rýchlu akciu, ale tá bola zastavená útočným faulom v 16ke Borussie Dortmund.
     
    38
    Hostia sa vôbec nevedia dostať cez obranný val domáceho tímu, ktorý sa posunul takmer k stredovému kruhu.
     
    39
    Akcia Borussie sa končí po útočnom faule na Fritza. Druhá polovica prvého polčasu patrí Werderu Brémy.
     
    40
    Borussia získala loptu a zamierila pred 16ku domáceho tímu. Domáci sa zatiaľ bránia bez väčších problémov.
     
    41
    Parkova strela z 20 metrov bola zblokovaná, a celá akcia sa končí po útočnom faule Aubameyanga, ktorý je v dnešnom zápase prakticky neviditeľný.
     
    42
    Prvý polčas sa pomaly končí. Loptu majú hráči Borussie, ktorí sa ešte snažia niečo vymyslieť a vrátiť vedenie na svoju stranu.
     
    43
    Faul hostí v strede ihriska a lopta pre Werder Brémy. Brankár Wiedwald nemá v závere prvého polčasu žiadnu prácu.
     
    44
    Po priamom kope domáceho tímu, loptu získali hráči Borussie, ktorí budú po faule na Gintera zahrávať priamy kop z 30 metrov.
     
    44
    Dortmund dal gól! Hráči Borussie Dortmund nečakane udreli, a znova vyhrávajú. Po dobrom centri pred bránu domáceho tímu sa prezentoval krásnou hlavičkou HENRIKH MCHITARJAN, ktorý loptu poslal do siete.
    44. Henrich MCHITARJAN - 1:2
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas v Brémach sa skončil. Priniesol tri góly a niekoľko ďalších príležitostí na oboch stranách. Skóre otvoril v 9. minúte Reus a hostia vyhrávali 0-1. V 32. minúte sa podarilo vyrovnať Ujahovi, ale tesne pred polčasovou prestávkou vrátil vedenie Dortmundu pekným gólom Mchitarjan. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý sa začne už o 15 minút.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V Brémach sa začal druhý polčas dnešného zápasu medzi Werderom Brémy a Borussiou Dortmund. Loptu majú hráči Borussie, ktorí sa pokúšajú založiť prvú akciu.
     
    47
    Faul Gálveza pri postrannej čiare a priamy kop pre Borussiu z 30 metrov.
     
    48
    Aubameyang sa dostal do veľkej príležitosti, keď si skvele spracoval prihrávku a prenikol do 16ky domáceho tímu. Následne ale fauloval brankára Wiedwalda, a hlavný rozhodca odpísal faul útočníka Borussie.
     
    49
    Hostia získali loptu veľmi rýchlo späť na svoje kopačky, a znova sa snažia niečo vymyslieť na polovici Werderu Brémy.
     
    50
    Máme za sebou úvodných 5 minút druhého polčasu. Tie priniesli jednu príležitosť Aubameyanga a takmer neustále držanie lopty Borussie Dortmund.
     
    51
    Aubameyang teraz zahodil nemožné. Skvele si spracoval center Reusa, ale potom z niekoľkých metrov poslal loptu nepochopiteľne vedľa brány. Hostia už mohli vyhrávať o dva góly.
    51. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    52
    Junuzović bol faulovaný v strede ihriska, a domáci budú zahrávať priamy kop.
     
    53
    Z priameho kopu sa nezrodila žiadna príležitosť, pretože brankár Bürki dobre vybehol z brány a loptu dokázal skrotiť.
     
    54
    Hra sa presunula na polovicu Werderu Brémy, ale Kagawa si loptu prebral v postavení mimo hry.
     
    55
    Domáci loptu vytlačili do stredu ihriska a po faule Borussie získali aj priamy kop.
     
    55
    Sternberg vidí žltú kartu po faule na Reusa.
    55. Žltá karta
     
    56
    Hostia sa s rozohrávkou príliš neponáhľajú. Domáci zatiaľ vyčkávajú pred vlastnou 16kou.
     
    57
    Po dobrej prihrávke do 16ky Werderu nasleduje rohový kop Borussie Dortmund.
     
    58
    Z rohového kopu sa nezrodila žiadna príležitosť, ale hráči Borussie loptu veľmi rýchlo získali späť.
     
    59
    Bartels fauloval pri postrannej čiare a hostia získavajú priamy kop.
     
    60
    Domáci sa až teraz dostali k lopte a po páde Junuzović v 16ke Borussie si pýtali pokutový kop. Ten však neprišiel, a akcia domáceho tímu sa skončila útočným faulom Fritza.
     
    60
    Fritz vidí žltú kartu po faule na Mkhitaryana.
     
    62
    Do útoku zamierili hráči Borussie Dortmund, ktorí obliehajú 16ku Werderu Brémy.
     
    63
    Junuzović si po súboji s Papastathopoulosom vypýtal priamy kop pri postrannej čiare, tesne pri rohovej zástavke.
     
    64
    Domácim priamy kop vôbec nevyšiel a hostia sa rútili do rýchleho protiútoku. Ten musel zastaviť Gálvez taktickým faulom v strede ihriska.
     
    64
    Gálvez vidí žltú kartu za taktický faul v strede ihriska.
     
    65
    Celá akcia Borussie Dortmund sa končí odkopom od domácej brány.
     
    66
    Ďalšia akcia Borussie bola zastavená ofsajdovým verdiktom rozhodcov, a to sa nepáči ani trénerovi Tuchelovi.
     
    67
    Do útoku už zamierili domáci, ktorí sa však zatiaľ nevedia dostať do zakončenia.
     
    68
    Hráči Borussie sa usadili na útočnej polovici a snažia sa niečo vymyslieť pred pokutovým územím Werderu Brémy.

     
    69
    Faul Selassieho tesne pred hranicou pokutového územia a priamy kop pre Borussiu Dortmund.
     
    70
    Po priamom kope Borussie Dortmund nasleduje kop rohový.
     
    71
    Ani rohový kop nepriniesol hosťom tretí gól, a loptu už získali domáci.
     
    72
    Aubameyang sa dostal do ďalšej obrovskej príležitosti, a znova zlyhal. Tentokrát si skvele spracoval prihrávku za obranu Werderu a smeroval do 16ky domáceho tímu. Tam najprv narazil na brankára Wiedwalda, ktorý jeho pokus vyrazil, a následne neprekonal jedného z obrancov stojacich na bránkovej čiare.
    72. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    73
    Dortmund dal gól! Hostia sa dostávajú do dvojgólového vedenia. Po prihrávke Mkhitaryan sa nemýlil MARCO REUS, ktorý tak vsietil už druhý gól v dnešnom zápase.
    73. Marco REUS - 1:3
     
    75
    Lopta sa už dostala na polovicu Borussie Dortmund, ale domáci si zatiaľ proti pozornej obrane hostí nevedia poradiť.
     
    76
    Hostia získali loptu a snažia sa ju držať čo najďalej od svojej brány.
     
    76
    Striedanie hostí. Z ihriska odchádza Reus a nahradí ho Schmelzer.
     
    76
    Striedanie hostí. Z ihriska odchádza Park, a nahradí ho Castro.
     
    77
    Striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza Grillitsch, a nahradí ho Lorenzen.
     
    78
    Loptu majú znova hráči Borussie, ktorí ďalšiu akciu začínajú pokojnou rozohrávkou na vlastnej polovici.
     
    79
    Akcia Borussie sa končí po útočnom faule na Lorenzena. Domáci získavajú priamy kop na vlastnej polovici.
     
    80
    Do konca dnešného zápasu ostáva už iba 10 minút. Zdá sa, že Borussia Dortmund si z dnešného zápasu odvezie 3 body, ale domáci ešte môžu niečo vymyslieť.
     
    81
    Všetko sa odohráva v strede ihriska. Borussia nepúšťa domácich do žiadnych príležitostí.
     
    82
    Domáci sa snažili založiť rýchlu akciu, ale Lorenzen sa v útoku previnil faulom, a tak sa musia stiahnuť na vlastnú polovicu.
     
    82
    Striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza Fritz, a nahradí ho Fröde.
     
    83
    Striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza Bartels, a nahradí ho Pizarro.
     
    83
    Chystá sa výmena rozhodcov, a tak je hra prerušená a hráči majú menšiu prestávku.
     
    84
    Jeden z asistentov bude nahradený štvrtým rozhodcom, ktorý sa už pripravuje.
     
    84
    Striedanie hostí. Z ihriska odchádza Gündoğan, a nahradí ho Piszczek.
     
    85
    Hra pokračuje ďalej. Loptu majú hráči Borussie Dortmund, ktorí pokojne kráčajú za dôležitým víťazstvom.
     
    87
    Po faule v strede ihriska zahrávali hráči Borussie priamy kop. Po ňom loptu síce stratili, ale stále sa držia na útočnej polovici.
     
    88
    Blíži sa záver dnešného zápasu. Lopta je v strede ihriska kde budú po faule Borussie domáci zahrávať priamy kop.
     
    89
    Loptu smerujúcu do 16ky Borussie výborne vyboxoval Bürki až do stredu ihriska. Hostia bez problémov odolávajú snahe domáceho tímu o druhý gól.
     
    90
    Prebieha posledná minúta riadneho hracieho času. Loptu majú domáci, ktorí sa ešte snažia o posledné akcie.
     
    90+1
    V druhom polčase sa bude nadstavovať 5 minút.
     
    90+2
    Čaká nás ešte veľká porcia nadstaveného času. V útoku je však Borussia, konkrétne Aubameyang sa snažil zakončiť, ale bol v ofsajde.
     
    90+3
    Tretia minúta nadstaveného času neprináša žiadne zaujímavé situácie. Lopta je v strede ihriska prevažne za postrannou čiarou.
     
    90+4
    Po faule Schmelzera zahrávali domáci priamy kop pri postrannej čiare. Ani ten však nepriniesol vytúžený druhý gól, pretože lopta skončila len pri hráčoch v žlto-čiernych dresoch.
     
    90+5
    Prebieha posledná minúta nadstaveného času. Celá akcia domáceho tímu sa skončila ofsajdom, v ktorom bolo až 5 hráčov Werderu Brémy. Domáci sa ešte snažia dostať loptu pred 16ku Borussie ale je to beznádejné.
     
    90+5
    Koniec zápasu.

     
    Zápas v Brémach sa skončil. Druhý polčas priniesol jeden gól Borussie Dortmund, ktorý v 73. minúte zaznamenal Reus. Bol to jeho druhý gól v dnešnom zápase, a celkovo tretí pre Borussiu Dortmund, ktorá tak víťazí v Brémach 3-1. Domáci dnes nehrali zle, ale rozhodne to nemohlo stačiť na víťazstvo. Borussia bola prakticky počas celého zápasu lepším tímom a zaslúžene zvíťazila.
    To je na dnes odo mňa všetko, prajem Vám ešte príjemný večer. (17:27:06)

    Patrik Saloky

    Góly: 32. Ujah – 9. Reus, 44. Mchitarjan, 73. Reus

    Karty:   55. Sternberg (BRM), 60. Fritz (BRM), 64. Gálvez (BRM)


    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Vestergaard, Gálvez, Sternberg – Bargfrede, Fritz (C) (82. Fröde), Junuzović, Grillitsch (77. Lorenzen) – Bartels (83. C. Pizarro), Ujah.
    Náhradníci: Zetterer – Lukimya-Mulongoti, Öztunali, C. Pizarro, U. Garcia, Lorenzen, Fröde.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Hummels (C), Papastathopoulos, Park (76. G. Castro) – Gündoğan (84. Piszczek), Weigl – Mchitarjan, Kagawa, Reus (76. Schmelzer) – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – S. Bender, Januzaj, Ramos, Piszczek, G. Castro, Schmelzer.

    Rozhodca: Tobias Welz- R.Foltyn, M.Thomsen