Schalke – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Augsburg – Mainz 3:3 (kon.) | Brémy – Dortmund 1:3 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Hoffenheim 0:0 (kon.) | Hertha – Mönchengladbach 1:4 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 2:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
1:1 (0:1)
FC Ingolstadt 04
Sobota 31.10.2015, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z nemeckej Bundesligy. Vo Veltins Arene dnes nastúpia domáci futbalisti Schalke 04 proti nováčikovi z Ingolstadtu. Zápas sa začína o 15:30 hod.

    FC SCHALKE 04

    Tím z Gelsenkirchenu sa v tabuľke nemeckej ligy nachádza na slušnom treťom mieste. V 10 dueloch získal celkovo 19 bodov a na druhú priečku Dortmundu stráca len 4 body. V posledných troch stretnutiach ale zverenci Andrého Breitenreitera neokúsili pocit z víťazstva. V rámci Európskej ligy len remizovali so Spartou Praha 2:2 a v priebehu troch dní dvakrát prehrali s Borussiou Mönchengladbach. Druhá prehra znamenala vypadnutie z DFB Pokalu. V domácej Veltins Arene majú domáci vynikajúcu štatistiku, keď z posledných 24 súťažných zápasov nebodovali len štyrikrát. V dnešnom dueli nebudú domácemu trénerovi k dispozícii zranení Marco Höger, Fabian Giefer, Matija Nastasić a tiež Atsuto Uchida. Okrem kvarteta zranených hráčov dnes nenastúpi ani suspendovaný Johannes Geis

    FC INGOLSTADT 04

    Nováčik súťaže sa aktuálne nachádza na 8. mieste tabuľky. V prvých ôsmich kolách prehrali futbalisti Ingolstadtu len dvakrát a na zisk 14 bodov im stačilo 6 strelených gólov. Zaujímavosťou je, že na poltucte gólov sa podieľalo 6 rôznych strelcov. V predošlých dvoch stretnutiach už ale zverenci Ralpha Hasenhüttla nebodovali a najtesnejším rozdielom prehrali v Stuttgarte a doma s Herthou Berlín. Ingolstadt má suverénne najhoršiu ofenzívu v lige, no na druhej strane len v zápase s Dortmundom inkasoval viac ako raz. Paradoxne sa Ingolstadtu viac darí na ihrisku súperov, odkiaľ si z piatich duelov odniesol až 10 bodov. Podobne ako domáci ani hostia nebudú v dnešnom zápase v kompletnej zostave. Zranení sú totiž Stefan Lex, Roger, Danilo Soares a Almog Cohen.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Höwedes (C), Matip, Aogo – Sané, Goretzka, Kolašinac, Meyer – Di Santo, Huntelaar.
    Náhradníci: Gspurning – Ayhan, Friedrich, Højbjerg, Neustädter, Choupo-Moting, Riether.

    FC Ingolstadt 04: Özcan – Levels, Matip (C), Hübner, Suttner – Christiansen, Groß, Brégerie – Kachunga, Hartmann, Leckie.
    Náhradníci: Nyland – D. da Costa, Bauer, Hinterseer, Engel, Morales, Pekhart.
     
    Obe mužstvá sú už nastúpené na hracej ploche. Dnešný duel bude zaujímavý aj z toho pohľadu, že sa v ňom stretne bratská dvojica – Joël Matip a Marvin Matip.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Po obrannom zákroku Benedikta Höwedesa zahrával Ingolstadt prvý rohový kop zápasu. Do zakončenia sa ale hosťujúci futbalisti nedostali.
     
    2
    Na druhej strane mal veľkú príležitosť Klaas-Jan Huntelaar. Holandský kanonier dostal skvelý pas z ľavej strany, no v páde poslal loptu len nad bránu Ramazana Özcana.
     
    3
    Hostia si svoju útočnú akciu pokazili prakticky sami. Moritz Hartmann sa totiž zrazil s vlastným spoluhráčom, ktorým bol Tobias Levels.
     
    4
    Schalke 04 si pomáha v rozohrávke aj prihrávkou na brankára Ralfa Fährmanna. Ten ťažkú situáciu zvládol a nepripustil žiadne problémy pre domáci tím.
     
    5
    Ingolstadt veľmi dobre napáda rozohrávku domácich. Tí majú zatiaľ s vysokým pressingom veľké problémy.
     
    6
    Elias Kachunga fauloval prenikajúceho Leona Goretzku, a tak mali domáci výhodu priameho kopu. Ten zahral Dennis Aogo, do zakončenia sa dostal Joël Matip, ale jeho hlavička mierila vedľa brány.
     
    7
    Úvod zápasu sa odohráva vo veľmi pokojnom tempe. Ani jeden z tímov nevyvíja od začiatku zápasu útočný tlak.
     
    8
    Elias Kachunga už nezachytil loptu na hracej ploche, a tak bude domáci brankár odkopávať loptu od svojej brány.
     
    9
    Pekná akcia domácich. Leon Goretzka sa pretlačil po pravej strane k centru a prízemnou prihrávkou hľadal Klaas-Jana Huntelaara. Holanďan bol ale dobre bránený a do zakončenia sa nedostal.
     
    10
    Na konci desiatej minúty registrujeme aj prvý ofsajd zápasu. V postavení mimo hry sa v momente prihrávky ocitol Klass-Jan Huntelaar.
     
    11
    Konečne sa začínajú prebúdzať aj diváci, ktorí sú prítomní vo Veltins Arene. Tí ženú svoj tím dopredu a po troch zápasoch by sa určite radi tešili z víťazstva.
     
    12
    Priamy kop pre Ingolstadt. Po faule na Marvina Matipa ho zahrá Pascal Groß.
     
    13
    S centrom Pascala Großa mal domáci brankár mierne problémy, no s pomocou svojich obrancov odvrátil črtajúce sa nebezpečenstvo.
     
    14
    Vzrušenie na štadióne bolo zbytočné. Klaas Jan-Huntelaar síce dostal krásny pas z pravej strany, výborne zakončil hlavičkou, no v momente prihrávky bol opäť v ofsajde.
     
    15
    Pre domácich sa naskytala šanca na rýchly brejk po tom, ako sa ubránili priamemu kopu. Max Meyer ale svoju prihrávku poslal veľmi nepresne, a tak budú vhadzovať hostia.
     
    16
    Schalke 04 drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa niečo vymyslieť. Z pravej strany centroval Júnior Caiçara, no jeho center odhlavičkoval do bezpečia Benjamin Hübner.
     
    17
    Domáci priaznivci si pýtali pokutový kop! Po centri z ľavej strany sa dostal k hlavičke Huntelaar a loptu pohladil svojou rukou Benjamin Hübner. Treba ale povedať, že svojou hornou končatinou zahral aj holandský útočník.
     
    18
    Klaas-Jan Huntelaar bol faulovaný, a tak pri lopte zostávajú domáci. Domáci kanonier si ešte s hlavným rozhodcom vysvetľuje predošlú situáciu.
     
    19
    Do svojho prvého zakončenia sa dostal aj argentínsky útočník Franco Di Santo. Bývalý útočník Brém sa dostal k strele na hranici šestnástky, no z dobrej pozície minul bránu.
     
    21
    Hra je v posledných minútach veľmi rozháraná. Ani jedno z mužstiev si nevie vytvoriť niekoľko ucelených útočných akcii po sebe. Ingolstadt od začiatku zápasu robí to čo vie najlepšie, teda pozorne bráni.
     
    22
    Domáci troška zbytočne stratili loptu na polovici ihriska, a tak sa pre hostí črtala šanca na brejk. Svoje defenzívne povinnosti si ale do bodky splnil Dennis Aogo.
     
    23
    Domáci budú pokračovať vo svojej útočnej akcii vhadzovaním v blízkosti pokutového územia hostí.
     
    24
    K strele z veľkej diaľky sa odhodlal Leon Goretzka. Jeho strela pravačkou ale mierila iba vedľa brány Ramazana Özcana.
     
    25
    Hre zatiaľ chýba väčšie tempo. Útočným faulom sa v súboji s Benediktom Höwedesom previnil Pascal Groß.
     
    26
    Schalke 04 sa nevie dostať cez sformovanú obrannú líniu Ingolstadtu. V predošlej akcii zastavil Benjamin Hübner prienik Huntelaara.
     
    27
    Center z pravej strany pohodlne sklepol pre hosťujúceho brankára Tobias Levels. Ingolstadt tak môže založiť útočnú akciu.
     
    28
    Leroy Sané bol nedovolene zastavený v súboji s Mathewom Leckiem. Následne akcia Schalke 04 pokračovala, no nepresným centrom ju zakončil Max Meyer.
     
    29
    Nedovoleným zákrokom sa previnil Klaas-Jan Huntelaar. Priamy kop približne od polovice ihriska bude zahrávať Pascal Groß.
     
    30
    Veľké zmätky v obrane Schalke 04. Centrovanú loptu najprv odvrátil Matip, no následne loptu zbytočne stratil Leroy Sané. K strele z hranice šestnástky sa tak dostal Markus Suttner, ale jeho pokus mieril vedľa brány.
     
    32
    Schalke 04 sa mohlo dostať po rýchlej kontre do vedenia. Na konci akcie domácich bol Max Meyer, no jeho zblokovanú strelu dokázal zlikvidovať Ramazan Özcan.
     
    33
    O niekoľko sekúnd neskôr pálil aj Júnior Caiçara, no strela brazílskeho obrancu mierila vysoko nad bránu.
     
    34
    Moritz Hartmann to teraz poriadne prehnal v súboji so Joëlom Matipom a môže byť rád, že mu Florian Meyer neudelil žltú kartu.
     
    35
    Júnior Caiçara pekne potiahol akciu po pravej strane. Svojou prihrávkou pod seba našiel Huntelaara, ktorý loptu následne priťukol Leroyovi Sanému. Ten pálil z hranice šestnástky, no jeho tečovaná strela mierila tesne vedľa.
     
    36
    Klaas-Jan Huntelaar si v hlavičkovom súboji s Benjaminom Hübnerom počínal nedovolene, čo sa mu pochopiteľne nepáči. Na tvári holandského hráča vidíme veľkú frustráciu.
     
    37
    Klaas-Jan Huntelaar opäť fauluje a u hlavného rozhodcu si doslova koleduje o žltú kartu.
     
    39
    Tím Ingolstadt práve strelil gól!
    Tak toto je pre domáci tím poriadne studená sprcha. Po centri Mathewho Leckieho z ľavej strany si domáca obranca nepostrážila nabiehajúceho TOBIASA LEVELSA, ktorý pohotovou strelou do protipohybu brankára otvára skóre dnešného zápasu.
    39. Tobias LEVELS - 0:1
     
    40
    Domáci sa snažia o odpoveď, no lopta im z kopačiek uniká. Ingolstadt po nepresnosti Leona Goretzku bude vhadzovať.
     
    41
    Max Meyer sa pekne predral cez dvojicu obrancov hostí, no nakoniec svoju akciu nedokončil, keďže ho fauloval strelec úvodného gólu Tobias Levels.
     
    42
    Z následného priameho kopu ale Schalke 04 nič nevyťažilo, keďže sa jeden z domácich hráčov previnil útočným faulom.
     
    43
    Center Pascala Großa bol odvrátený na rohový kop. Jeho exekútorom bude práve spomínaný hráč.
     
    44
    Do zakončenia sa po Großovom centri dostal Markus Suttner, no jeho strela nenašla priestor brány Ralfa Fährmanna.
     
    45
    V prvom polčase bude Florian Meyer nadstavovať 60 sekúnd.
     
    45+1
    Domáci ešte budú vhadzovať na polovici ihriska, ale v prvom polčase sa zrejme už nič nestane.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas máme za sebou. Veľa futbalovej krásy sme síce nevideli, no napriek tomu stav zápasu bezgólový nie je. V 39. minúte sa totiž po peknej akcii Leckieho zaskvel presnou strelou Tobias Levels, pre ktorého to bol vôbec prvý bundesligový gól. Domáci mali pár náznakov šancí, no prekonať hosťujúcu obranu nedokázali. Druhý polčas sa začína približne o 15 minút. Nenechajte si ho ujsť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci tréner André Breitenreiter urobil počas polčasovej prestávky prvé striedanie. Na ihrisko vybehol Eric Maxim Choupo-Moting, ktorý nahradil nevýrazného Seada Kolašinaca.
     
    47
    V úvode druhého dejstva mali domáci šancu. Po pravej strane sa predral k lopte Leroy Sané a prihrávkou pod seba hľadal Huntelaara. Jeho strela ale bola zblokovaná.
     
    48
    Výborne si teraz poradil v súboji s Leckiem domáci obranca Júnior Caiçara. Následne ale domáci stratili loptu. Pascal Groß okamžite hľadal kolmicou Eliasa Kachungu, no ten sa k lopte nedostal.
     
    49
    Prvýkrát sa smerovala lopta na Maxima Choupo-Motinga. Kamerunský útočník sa ale k centru z ľavej strany nedostal.
     
    50
    Na ofenzívne trápenie sa zrejme už nemohol pozerať Benedikt Höwedes a z hranice 30 metrov sa oprel do lopty. Jeho pokus nemal veľké šance na úspech a skončil vysoko nad bránou hostí.
     
    51
    Ingolstadt od začiatku druhého polčasu bráni s 8-9 hráčmi. Zrejme je každému jasné, ako bude druhý polčas vyzerať.
     
    52
    Schalke 04 hádzanárskym spôsobom oblieha pokutové územie hostí. K lopte sa po peknom pase dostal Eric Maxim Choupo-Moting, no okamžite mu loptu odkopol jeden z hosťujúcich obrancov.
     
    53
    Eric Maxim Choupo-Moting poľahky obišiel Levelsa a z vnútra šestnástky vystrelil. Jeho strela ale bola zblokovaná na rohový kop.
     
    54
    Domáci z výhody nič nevyťažili, naopak dopredu postupovali hostia. Mathew Leckie ale dostatočne nepochopil úmysel svojho spoluhráča a na jeho kolmicu nereagoval.
     
    55
    Tretíkrát sa v dnešnom zápase ocitol v postavení mimo hry Klaas-Jan Huntelaar. Tentokrát si príliš skoro nabehol za obranu po pase Choupo-Motinga.
     
    56
    Prvý raz strieda aj Ingolstadt. V dnešnom zápase skončil Elias Kachunga a na jeho miesto prichádza Lukas Hinterseer.
     
    58
    Priamy kop Dennisa Aoga brankár Ramazan Özcan pohotovo vyboxoval. Následne ho ale vo výskoku trafil Huntelaar, čo hosťujúceho gólmana poriadne zabolelo.
     
    59
    Ďalší nedovolený zákrok na strane Schalke 04. Po Huntelaarovi fauluje aj druhý domáci útočník Franco Di Santo.
     
    60
    Hlavnému rozhodcovi Florianovi Meyerovi už došla trpezlivosť. Po prvýkrát siaha do svojho vrecka a žltú kartu udeľuje Benediktovi Höwedesovi
     
    61
    Pascal Groß sa snažil prerušiť rýchly brejk domácich, no podarilo sa mu to len za cenu žltej karty.
     
    62
    Futbalisti Schalke 04 si teraz vôbec nerozumeli. Na kolmicu od Maxa Meyera nikto nereagoval, a tak nasleduje len odkop od brány Ramazana Özcana.
     
    63
    Krajný obranca Dennis Aogo sa snažil vybojovať v súboji s Lukasom Hinterseerom aspoň roh, no bol to napokon práve domáci hráč, ktorý sa lopty dotkol ako posledný.
     
    65
    Domáci priaznivci síce pískajú, no hlavný rozhodca si správne všimol útočného faulu, ktorého sa dopustil Eric Maxim Choupo-Moting.
     
    66
    Hostia akoby otupili črtajúci sa tlak domáceho tímu. Tentokrát sa na dlhší čas dostali k lopte a pomáhali si prihrávkami na svojho brankára. Nakoniec ale o loptu prišli po nedovolenom zákroku Moritza Hartmanna.
     
    67
    Na ihrisku sa teraz chvíľu nehrá, keďže po jednom zo súbojom ostal na trávniku ležať Markus Suttner. Ten je už v opatere lekárov.
     
    68
    Medzitým ako je Markus Suttner ošetrovaný domáci tím striedal. Z ihriska odišiel Leon Goretzka a na trávnik vybehol Pierre-Emil Højbjerg.
     
    69
    Domácim chýbali centimetre k tomu, aby vyrovnali skóre dnešného zápasu. Po centri z ľavej strany sa oprel do lopty Júnior Caiçara a half-volejom poslal loptu smerom na bránu. Napokon trafil iba pravú tyč hosťujúcej brány.
    69. Caicara trefil tyč
     
    70
    Schalke 04 zvyšuje obrátky a po tom ako Ramazan Özcan loptu iba vyrazil bude zahrávať rohový kop.
     
    71
    Domáci zvierajú svojho súpera. Do hosťujúcej šestnástky smeruje jeden center za druhým. Na ten od Saného dobre reagoval Marvin Matip.
     
    72
    Tretím potrestaným hráčom v dnešnom dueli je po zákroku na Benedikta Höwedesa striedajúci Lukas Hinterseer.
     
    73
    Hosťujúci tréner Ralph Hasenhüttl prichystal ďalšie striedanie. Z ihriska sťahuje Moritza Hartmanna a na jeho miesto posiela Roberta Bauera.
     
    74
    Tobias Levels fauloval v blízkosti pokutového územia Maxima Choupo-Motinga, a tak sa pre Schalke 04 naskytá veľká šanca na vyrovnanie.
     
    75
    Po mäkučkom centri bolo v pokutovom území hostí poriadne husto, no nakoniec najvyššie vyskočil Benjamin Hübner, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    77
    Schalke 04 dalo gól!
    Domácim to predsa len vyšlo. Eric Maxim Choupo-Moting poslal z ľavej strany výborný center presne na hlavu LEROYA SANÉHO, ktorý podobne ako na druhej strane Tobias Levels mieril do protipohybu súperovho brankára.
    77. Leroy SANÉ - 1:1
     
    78
    Tak toto je obrovská škoda pre hostí. Mathew Leckie išiel sám na bránu, no asistent rozhodcu zdvihol svoju zástavku. Spomalené zábery však ukázali, že sa o ofsajd nejednalo.
     
    79
    Posledné striedanie v podaní Ingolstadtu. Odišiel Mathew Leckie a na záverečných 10 minút vybehol Alfredo Morales.
     
    80
    Máme pred sebou poslednú desaťminútovku zápasu. Dokáže jeden z tímov ešte strnúť vedenie na svoju stranu?
     
    81
    Eric Maxim Choupo-Moting priniesol veľké oživenie do hry domáceho tímu. Do šestnástky Ingolstadtu poslal ďalší center, no Klaas-Jan Huntelaar sa do zakončenia nepredral.
     
    82
    Na druhej strane zakončoval akciu hostí Marvin Matip, no jeho pokus mieril iba vedľa brány.
     
    83
    Dennis Aogo sa previnil voči pravidlám nedovoleným zákrokom. Hostia sa ale nikam neponáhľajú a určite budú radi aj za cenný bod.
     
    84
    Domáci sú oveľa aktívnejší. Z pravej strany poslal loptu do šestnástky Júnior Caiçara, no nakoniec sa jej zmocnil len Ramazan Özcan.
     
    86
    Rohový kop pre Ingolstadt. Zahrával ho tradične Pascal Groß, no hlavička Benjamina Hübnera bránu nenašla.
     
    87
    Výborný zákrok Ralfa Fährmanna. Ten si snáď po prvý raz v zápase siahol na loptu, no v dôležitej chvíli chytá strelu Lukasa Hinterseera.
     
    88
    Alfredo Morales zahral rukou, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. Domáci tak ostávajú pri lopte.
     
    89
    Franco Di Santo sa v dnešnom zápase do mnohých šancí nedostal. Za zmienku stojí len jeho strela z hranice šestnástky, ktorou minul bránu. Teraz však fauluje, čím jeho tím prichádza o loptu.
     
    90
    V druhom polčase sa budú nadstavovať ešte 3 minúty.
     
    90+1
    Leroy Sané mohol byť hrdinom. Po centri od Choupo-Motinga sa dostal do zakončenia, no svoj pokus nasmeroval len nad bránu súpera.
     
    90+2
    Ingolstadt bráni bodový zisk tým najlepším možným spôsobom. Pri rohovej zástavke drží loptu, ďaleko od brány Ramazana Özcana.
     
    90+3
    Po nedovolenom zákroku Dennisa Aoga na Alfreda Moralesa mali hostia šancu rozhodnúť dnešný zápas zo štandartnej situácie. Center Markusa Suttnera ale nikto v červeno-čiernom drese nedokázal usmerniť do siete.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný zápas je minulosťou. Videli sme celkom zaujímavé futbalové divadlo, ktoré sa skončilo zmierlivo 1:1. Hostia síce po 45 minútach viedli, no štvrťhodinu pred koncom zaslúžene vyrovnal Leroy Sané. Po tejto remíze tak v bundesligovej tabuľke Schalke 04 zostáva na 3. mieste a Ingolstadt na 8. mieste. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (17:26:32)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 77. Sané – 39. Levels

    Karty:   60. Höwedes (SCH) – 61. Groß (ING), 72. Hinterseer (ING)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 10:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:17.
    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Höwedes (C), Matip, Aogo – Sané, Goretzka (68. Højbjerg), Kolašinac (46. Choupo-Moting), Meyer – Di Santo, Huntelaar.
    Náhradníci: Gspurning – Ayhan, Friedrich, Højbjerg, Neustädter, Choupo-Moting, Riether.

    FC Ingolstadt 04: Özcan – Levels, Matip (C), Hübner, Suttner – Christiansen, Groß, Brégerie – Kachunga (56. Hinterseer), Hartmann (73. Bauer), Leckie (79. Morales).
    Náhradníci: Nyland – D. da Costa, Bauer, Hinterseer, Engel, Morales, Pekhart.

    Rozhodca: Florian Meyer