Frankfurt – Bayern 0:0 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
0:0 (0:0)
Bayern Mníchov
Piatok 30.10.2015, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok večera. (22:26:19)
     
    Je dobojované, Bayern svoju víťaznú šnúru úvodných víťazných zápasov sezóny na 11 nenatiahne, stopku mu vystavili hráči Frankfurtu, ktorí dnes výborne zahrali v defenzíve a nedovolili súperovi streliť ani jeden gól. Bayern mal počas celého zápasu drtivú prevahu, no finálne skóre je 0:0 a tak si tímy body dnes podelia.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Ignjovski ešte vidí žltú kartu, nevieme presne za čo, zrejme to však bude za zdržiavanie hry.
     
    90+5
    Robben ešte v krkolomnej pozícii hlavičkoval, lopta však letela mimo.
     
    90+4
    Zatiaľ sa to domácemu tímu darí, všetky loptu smerujúce do šestnástky hráči bez rozmýšľania odkopávajú do bezpečia, no Bayern na nič nečaká, okamžite vyráža do ďalších útokov.
     
    90+3
    Domácemu tímu zostáva vydržať posledných pár sekúnd k tomu aby získali veľmi cenný bod, resp. pokazili Bayernu rekordnú sériu.
     
    90+2
    Po ďalšom centri za obranné línie šiel v šestnástke k zemi Müller, aj on svojmu pádu poriadne pridal, ale našťastie preňho sa rýchlo postavil a tak sa kartovému trestu vyhol.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude nadstavovať ešte 5 minút navyše.
     
    90
    Prichádza posledné striedanie v zápase, z ihriska odchádza Stendera, ktorý odohral dobrý zápas, na nadstavenie ešte nastúpi Djakpa.
    89.
     
    89
    Tak toto je veľká smola! Po centri za obranné rady Frankfurtu si výborne nabehol Lewandowski, ktorému sa síce podarilo prekonať Hradeckeho, no predtým sa ocitol v tesnom ofsajde.
     
    88
    Druhé striedanie na strane Frankfurtu znamená, že na pár minút si dnes zahrá aj Reinartz, ktorý vymení Aignera.
     
    87
    Vidalov center pretelel cez šestnástku, nezachytil ho ani Hradecky, našťastie pre neho sa k lopte dostal iba jeho spoluhráč a v jeho okolí sa nenachádzal nikto z protihráčov.
     
    86
    Aigner sa na opačnej strane snažil o center, pred bránou mu však chýbali spoluhráči, hostia sa tak bez problémov ubránili.
     
    85
    Robben si nabiehal na letiacu loptu do šestnástky, keď už videl, že loptu nedobehne, šiel dobrovoľne k zemi, za toto divadielko vidí aj žltú kartu.
     
    83
    Za vyprovokovanie strkanice vidí žltú kartu domáci hráč Abraham.
     
    82
    Na opačnej strane Stendera zahrával rohový kop, hlavička Russa skončila v náručí Neuera. Hráči sa okamžite do seba pustili, strhla sa menšia zbytočná potyčka.
    81.
     
    81
    Obrovská šanca Lewandowskeho! Po krásnej prihrávke za obrannú líniu Frankfurtu sa sám rútil na Hradeckeho, z dobrej pozície ale bránu trestuhodne minul!
     
    81
    Zambrano tak nazbieral niekoľko cenných sekúnd, síce opustil ihrisko v opatere lekárov, no zrejme bude môcť znova nastúpiť.
     
    80
    Zambrano navyše inkasoval nepríjemný úder do hlavy, na ihrisku sa už nachádzajú aj lekári, ktorí mu poskytli krátke ošetrenie.
    79.
     
    79
    Ten opäť zahrával Robben, no na jeho prudký center nedokázal včas zareagovať ani jeden z hráčov a tak lopta letí mimo.
     
    78
    Zambrano sa dostal do drobného kontaktu s Lewandowskim, aj to stačilo na odpískanie faulu a zisku priameho kopu pre Mníchov.
     
    77
    Strieda aj domáci tím, Medojevića na ihrisku nahradí Russ.
     
    76
    Posledné striedanie na strane hostí znamená, že z ihriska sa porúča kapitán Lahm, opačným smerom vybieha Alaba.
     
    76
    Pre nepresný center Robbena si zbehol Hradecky, bez väčších problémov skryl loptu vo svojich rukaviciach.
     
    75
    Do konca riadnej hracej doby zostáva približne štvrťhodina, hra sa presunula viac do strednej časti ihriska, kde má aj naďalej prevahu Bayern.
     
    74
    Po súboji s Müllerom sa na zemi ocitol Stendera, vyzerá to však, že by mal byť v poriadku a do hry znova zasiahne.
     
    73
    Frankfurt sa naďalej úspešné bráni, hostia dnes nevedia nájsť recept na dobre rozostavenú obrannú líniu pred hranicou pokutového územia.
     
    72
    Napokon z nej nič nebolo, Hradecky tentoraz vôbec zasahovať nemusel. Po nepresnej prihrávke aj v tomto prípade lopta končí mimo.
     
    71
    Hra sa znova presťahovala na domácu polovicu ihriska, kombináciu hostí domáce tribúny ocenili piskotom.
     
    70
    Stenderov center k pravej žrdi nebol zlý, no útočiaci hráč sa nedokázal presadiť cez Lahma. Lopta napokon skončila mimo, Neuer bude rozohrávať od svojej brány.
     
    69
    Lahm teraz vyfasuje žltú kartu po tom ako musel faulovať prenikajúceho Aignera. Ten by sa inak rútil sám na Neuera.
     
    68
    Domácemu tímu sa teraz podarilo podržať loptu ďalej od svojej brány, nebude to zrejme na dlho, je badateľný stupňujúci sa tlak Bayernu.
    67.
     
    67
    Sľubná šanca na strane Bayernu, Douglas Costa šikovne do šestnástky vysunul Lahma, ten prihrávvkou po zemi hľadal spoluhráčov pred bránou, no loptu nezachytil ani hráč Frankfurtu, ani Bayernu a tak lopta končí mimo ihriska.
     
    66
    Boatengova nakopávaná lopta smerovala na striedajúceho Müllera, bola však prisilná a útočník nemal šancu zachytiť ju ešte pred čiarou.
     
    65
    Najprv však príde na rad druhé striedanie na strane Bayernu, Comanove miesto na trávniku zaujme Thiago Alcântara.
     
    64
    Lewandowski šiel v útoku k zemi, pýta si kartový trest, nakoľko si myslí, že bol potiahnutý za dres, nasledovať však bude iba priamy kop.
     
    63
    Stendera sa pekne obtočil okolo protihráča, z prvej vystrelil no strela mu príliš nesadla a Neuer vôbec nemusel zasahovať.
     
    62
    Douglas Costa prenikol po ľavom krídle, okamžite centroval, no iba do náručia Hradeckeho.
     
    61
    Hodina hry je za nami, skóre je stále bezgólové, hoci v druhom polčase v útoku konečne pohrozili aj domáci hráči.
    60.
     
    60
    Hráči si po ďalšom obrannom zákroku rohový kop zopakovali, Mníchov sa oslobodil, no Frankfurt sa zásluhou Stenderu znova vrátil do šestnástky. Stenderovo zakončenie nebolo najprudšie, navyše bol v ofsajde.
     
    59
    Aigner krásnou prihrávkou vysunul Ignjovskeho, ten okamžite posielal loptu pred bránu, traja hráči v bielom ju nezachytili, pred dobiedzajúcim útočníkom radšej na roh odvrátil Javi Martínez.
     
    58
    Z následnej štandardnej situácie nebezpečenstvo pre Hradeckeho nevzniklo, po zisku lopty ju hráči Frankfurtu okamžite poslali do bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    57
    Coman vybojoval loptu pri pravej rohovej zástavke, okamžite centroval, no po odohraní lopty ho nepekne zostrelil Seferović, ktorý vidí aj žltú kartu.
     
    56
    Lewandowski krížnou prihrávkou hľadal striedajúceho Müllera, pred ním mu však loptu uchmatol Hradecky.
     
    55
    Pri lopte sú opäť hostia, uvidíme či sa im podarí vymyslieť niečo smerom dopredu. Už si to naozaj pýta gól.
    54.
     
    54
    Zmätky sme tentoraz videli pred bránou hostí, po malej domov rozohral Neuer katastrofálne, priamo na kopačky súperovho útočníka, Stendera však tiež netrafil loptu ideálne a Neuer ho vychytal.
    53.
     
    53
    Lopta sa z rohu šestnástky aj s trochou šťastia dostala k Meierovi, ten zakončoval z ťažkej pozície, navyše sa zdalo, že jeho pokus bol tečovaný. Aj preto lopta letela mimo brány.
     
    52
    Na ojedinelý útočný výlet sa vydal Ignjovski, ten v snahe odcentrovať trafil Martíneza, Frankfurt bude zahrávať rohový kop.
     
    51
    Už v 51. minúte prichádza prvé striedanie na strane hostí, zápas predčasne končí pre Rafinhu, jeho miesto zaujme Müller.
     
    50
    Lewandowski si ešte niečo vybavoval so Zambranom, vášne krotí až hlavný rozhodca, ktorý obom hráčom dohovára.
     
    49
    Vysunutie Lewandowskeho nebolo myslené zle, no bolo príliš pomalé, obrancovia tak pochopili snahu súpera a útočníka okamžite zdvojili.
     
    48
    Počas prestávky inak nedošlo k zmene v zostave ani jedného z tímov, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Po rohovom kope prišlo ďalšie zakončenie na domácu bránu, Lewandowski však hlavičkoval presne do miest, kde stál pripravený Hradecky.
    46.
     
    46
    Obrovská chyba domáceho obrancu a ešte väčšia šanca Bayernu! Zambrano sa pred vlastným gólmanom pošmykol, prišiel o loptu a iba výborný zákrok Hradeckeho zachránil Frankfurt od inkasovaného gólu. Douglas Costa nemôže uveriť, že svoju šancu nepremenil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    Polovica zápasu je za nami, aj napriek dominancii Bayernu Mníchov je skóre stále 0:0. Hralo sa prakticky na jednej polovici ihriska, no hostia si veľa vyslovene gólových príležitostí nevypracovali. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 21:31.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hrá sa najmä v strednej časti ihriska, postupne dopredu postupujú hráči Frankfurtu, na založenie útoku však už zrejme nebudú mať čas.
     
    44
    Opäť nič, vyzerá to tak, že v prvom polčase sa už ničoho nedočkáme, prvá polovica zápasu sa viac menej už len dohráva.
     
    43
    Ďalšie nedorozumenie v útoku hostí, Xabiho kolmý pass skončil iba u Hradeckeho.
     
    42
    Rohový kop Xabiho Alonsa skončil iba na hlave Meiera, ten bol pri svojom obrannom zákroku navyše faulovaný, k lopte sa teda dostanú domáci hráči.
     
    41
    Treba však pochváliť domáci tím, ten dnes zodpovedne bráni, na svojho súpera sa dobre pripravil. Seferović bol teraz nútený zahrať na roh.
     
    40
    Čas do konca polčasu navyše rýchlo ubieha a hostia zrejme v tomto čase už chceli mať vo svojej kolonke gólov niečo iné ako nulu.
     
    39
    Hráči Bayernu opäť začali byť statickí, nikto si pre lopty pred bránu nezbieha, znova je to len vymieňanie si lopty ďaleko od brány.
     
    38
    Domáci hráči sa dostali s loptou až k pokutovému územiu Bayernu, ani tentoraz ale nevystrelili, Neuer sa dnes prakticky nedostal do kontaktu s loptou.
     
    37
    Pekná rýchla akcia Bayernu, Douglas Costa získal loptu, dokázal prihrať cez trojicu hráčov Lewandowskemu do dobrej pozície, no ten sa pri preberaní lopty ocitol v ofsajde.
     
    36
    Coman je v poriadku, navyše v ďalšom súboji bol faulujúcim hráčom práve on, odniesol si to Seferović.
     
    35
    Hra je prerušená, po jednom zo súbojov sa na zemi ocitol Coman, ten inkasoval neúmyselný úder do tváre od Stenderu. Ako faul však tento zákrok posúdený nebude.
     
    34
    Dlhočizný center Martíneza končí iba v rukaviciach Hradeckeho, k vzdialenejšej žrdi si nabiehal Vidal.
     
    33
    Robben získal loptu v strede ihriska, pustil sa sám dopredu, Stendera šiel do súboja v sklze, nebolo úplne jasné, či sa dostal do kontaktu s Robbenom, každopádne nasledovať bude priamy kop pre Bayern.
     
    32
    Po dlhšej dobe sa k lopte opäť dostali domáci hráči, tí sa dopredu pokúšali preniknúť kolmicou na Seferovića, obrana Bayernu ale zostáva stopercentná.
    31.
     
    31
    Robbenova strieľaná prihrávka našla hlavu Comana, ten však hlavičkoval približne meter vedľa ľavej tyče.
     
    30
    Ignjovski sa stal ďalším domácim faulujúcmi hráčom, nasledovať bude priamy kop z približne 25 metrov.
     
    29
    Douglas Costa v šestnástke čaroval s loptou, trúfol si sám proti trojici hráčov, pri svojej snahe šiel na zem, pokutový kop sa pískať nebude ani tentokrát.
     
    28
    Boatengov dlhý center nemal šancu na úspech, bolo to moc čitateľné a Robben bol okamžite zdvojený.
     
    27
    Následnú rýchlu akciu Bayernu zastavil postranný rozhodca, ktorý signalizoval, že v momente Robbenovej prihrávky sa Coman nachádzal v ofsajde.
     
    26
    Následný priamy kop Frankfurt nevyužil, lopta sa nedostala na dostrel Neuerovej brány.
     
    25
    Aigner bol faulovaný Rafinhom, tentoraz si domáci hráč pýta kartový trest, Rafinha vyviazne iba s napomenutím.
    24.
     
    24
    Až teraz prišlo hlavičkové zakončenie, ktoré však nemohlo Hradeckemu narobiť problémy. Ten loptu skryl vo svojich rukaviciach a ukľudňuje hru.
     
    23
    Neúspešné dobývanie domácej brány pokračuje aj naďalej, lopta prelietava nad šestnástkou hore dolu, no bez väčšieho efektu.
     
    22
    Vidalove rameno práve skončilo v tvári Medojevića, za tento zákrok by kľudne mohla nasledovať žltá karta, rozhodca však Vidala iba napomína.
     
    21
    Tentoraz si hráči Mníchova v útoku nerozumeli. Lewandowski nečakal kolmicu od Rafinhu, lopta znova končí mimo ihriska.
     
    20
    Zmeniť to chcel Coman, ten sa dopredu pustil po pravom krídle, Seferović pomohol svojej obrane a súpera včas odzbrojil.
     
    19
    Sú to však aj hostia, ktorí sa akosi netlačia pred bránu, ponúkajú sa a radšej volia prihrávky ďaleko od brány, odkiaľ o strele nemôže byť ani len reč.
     
    18
    Domáci tím zatiaľ favoritovi odoláva, vďaka dobre organizovanej hre v obrane je stav stále bez gólov.
     
    17
    Držanie lopty: 27% – 73%
     
    16
    Rafinha opäť kolmo vysunul Robbena, ten sa v šestnástke dostal do kontaktu so Zambranom, lopta mu ušla za čiaru, faul nieje signalizovaný ani tentoraz.
     
    15
    Hostia následne ešte zahrávali rohový kop, Martínez v šestnástke padol k zemi, zdalo sa, že ho za dres potiahol Medojević, no faul sa nepíska.
     
    14
    Na opačnej strane sa dobre uvoľnil Robben, na peknú kolmicu Lewandowskeho však nestihol včas zareagovať a prekonať Hradeckeho.
     
    13
    Pekná kombinácia Frankfurtu, Seferović sa dostal až do šestnástky, dobre sa uvoľnil a na jej hranici našiel spoluhráča, ktorý okamžite vypálil no vysoko nad bránu.
     
    12
    Rohový kop zahrával Xabi Alonso, jeho center sa neujal, Frankfurt sa oslobodil bez väčších problémov.
    11.
     
    11
    Na opačnej strane do šestnástky priletel mäkučký center k vzdialenejšej žrdi, kde hlavičkoval Vidal, no jeho zakončenie v poslednej chvíli na roh vytlačil Hradecky.
     
    10
    Domáci hráči konečne začali napádať súperovu rozohrávku aj na jeho vlastnej polovici, zatiaľ im to k úžitku moc nebolo, loptu sa im získať nepodarilo.
     
    9
    Faulom v strede ihriska sa tentoraz previnil hráč hostí Javi Martínez, nasledoval priamy kop, po ktorom sa o center pokúšal Meier, jeho prihrávku ale zachytila súperova obrana.
     
    8
    To sprevádza neustáli piskot domácich tribún, takýmto vývojom sa domáci priaznivci dnes poriadne napískajú.
     
    7
    Hráči Frankfurtu si ale loptu dlho nepodržali, opäť je v moci Bayernu, hostia sa však nikam neponáhľajú, loptu si vymieňajú ďaleko od brány.
     
    6
    Robben potiahol akciu po pravej strane, dostal sa s loptou až k rohovej zástavke, tam však o ňu prišiel, nezískal ani rohový kop, nasledovať bude rozohrávka brankára.
     
    5
    Drobná nepresnosť na pravom krídle teraz vytlačila "Bavorov" až k stredu ihriska. Tam si však aj naďalej držia loptu na svojich kopačkách.
     
    4
    Hra aj naďalej pokračuje na polovici domáceho tímu, hráči Frankfurtu sú však dobre zoradení pred svojou vlastnou šestnástkou a súpera k strele nepúšťajú.
     
    3
    Ten ale Bayernu nevyšiel, letiaca lopta skončila iba na hlave brániaceho hráča, ktorý ju okamžite poslal ďaleko od svojej brány.
     
    2
    Rafinha si vypýtal ďalší faul, tentoraz oveľa bližšie súperovej šestnástky a získal tak prvý priamy kop v zápase.
     
    1
    Aigner za tento zákrok už v prvej minúte zápasu vidí aj žltú kartu.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hostia, no už po 18 sekundách je hra prerušená, Aigner svojmu súperovi okamžite uštedril nepekného šľapáka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci celok dnes bude hrať v čiernych dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v bielom.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Zambrano, Abraham, Oczipka – Ignjovski, Medojević, Stendera – Aigner, Meier (C), Seferović.
    Náhradníci: Lindner – Russ, Reinartz, Djakpa, Flum, Waldschmidt, Castaignos.

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), Javi Martínez, J. Boateng, Rafinha – Robben, Arturo Vidal, Alonso, Costa, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Benatia, Kirchhoff, Alaba, Th. Alcântara, Kimmich, T. Müller.

    Rozhodca: Siebert – Heft, Seidel.
     
    História vzájomných zápasov:

    Mníchov 3:0 Frankfurt
    Frankfurt 0:4 Mníchov
    Mníchov 5:0 Frankfurt
    Frankfurt 0:1 Mníchov
    Frankfurt 0:1 Mníchov

    Frankfurt proti svojmu dnešnému súperovi naposledy bodoval ešte v apríli 2011, keď doma remizoval s Bayernom 1:1. Odvtedy Bayern zvíťazil dokopy 6krát, navyše od Frankfurtu neinkasoval ani len gól.
     
    Pekný piatkový večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 11. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom súboji si sily zmerajú Eintracht Frankfurt a FC Bayern Mníchov.

    Eintracht Frankfurt

    Dnešný domáci tím to bude mať poriadne ťažké, no hráčom môže psychicky pomôcť víťazstvo v poslednom zápase na pôde Hannoveru. To prišlo po sérii piatich zápasov bez víťazstva. Frankfurtu sa tak podarilo odlepiť sa od spodných priečok tabuľky a momentálne mu patrí 12. miesto s 12timi bodmi. Rovnaký počet bodov, no horšie skóre má Mainz, Brémy na tieto dva tímy strácajú 2 body. Naopak, len o bod viac má Darmstatd, Hamburg, Kolín a Ingolstadt majú pred Frankfurtom dvojbodový náskok. Ako už bolo spomínané, Frankfurt v poslednom kole zvíťazil nad Hannoverom, no v predchádzajúcich zápasoch sa hráči moc nepredviedli. V zápase s Herthou Berlín získali ešte bod za domácu remízu, no v zápasoch so Schalke, Ingolstadtom a Borussiou Mönchengladbach strelili iba jediný gól a naopak 9 ich dostali, takže nezískali ani len bod.

    FC Bayern Mníchov

    Na rozdiel od jeho dnešného súpera si Bayern Mníchov v tejto sezóne ide svoje, v doterajších desiatich zápasoch nestratil ani bod a tak s 30timi bodmi kraľuje tabuľke. Druhý Dortmund naň stráca už 7 bodov, tretie Schalke dokonca 11 bodov. Bayern naposledy v nemeckej lige prehral ešte 16. 5. 2015 na pôde Freiburgu. V posledných piatich zápasoch dokázali hráči streliť úctyhodných 15 gólov a dostali iba 2. Aj preto si pripísali všetky body za víťazstvá proti Wolfsburgu, Mainzu, Dortmundu, Brémam a Kolínu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Andrej Marienka

    Góly:

    Karty:   1. Aigner (FRN), 57. Seferović (FRN), 83. Abraham (FRN), 90+5. Ignjovski (FRN) – 69. Lahm (BAY), 85. Robben (BAY)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:15.
    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Zambrano, Abraham, Oczipka – Ignjovski, Medojević (77. Russ), Stendera (90. Djakpa) – Aigner (88. Reinartz), Meier (C), Seferović.
    Náhradníci: Lindner – Russ, Reinartz, Djakpa, Flum, Waldschmidt, Castaignos.

    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C) (76. Alaba), Javi Martínez, J. Boateng, Rafinha (51. T. Müller) – Robben, Arturo Vidal, Alonso, Costa, Coman (65. Th. Alcântara) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Benatia, Kirchhoff, Alaba, Th. Alcântara, Kimmich, T. Müller.

    Rozhodca: Siebert – Heft, Seidel