Eindhoven – Genemuiden 6:0 (kon.) | GA Eagles – Willem II 0:2 (kon.)
koniec
PSV Eindhoven
6:0 (1:0)
SC Genemuiden
cz Utorok 27.10.2015, 18:30 • Philips Stadion, Eindhoven • Holandský pohár • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Domácí celek je jasným favoritem dnešního utkání. PSV se v nizozemském poháru v této sezóně již jednou představilo. V minulém kole doma přivítalo Cambuur, a v hodně obměněné sestavě dokázalo zvítězit 3:2. To Genemuiden, amaterský klub, má za sebou již dvě představení. V úvodním kole odstavil z cesty Zaanlandiu poměrem 4:0, a v minulém kole dokázal porazit ligový Den Haag 4:3, což bylo velké překvapení. Pro amaterský klub bude jistě dnešní utkání velkým svátkem, a uričtě budou chtít podat co nejlepší výkon!
     
    Příjemný úterní podvečer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Nizozemský pohár pokračuje v tomto týdnu svou osmifinálovou částí! My se společně zaměříme na utkání PSV Eindhovenu s SC Genumuiden. Úvodní výkop je naplánován v 18:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop dnešního utkání měl favizovaný domácí celek, který se hned v úvodu pouští do útoku, a kombinuje na útočné polovině.
     
    2
    Skvěle však ve středu hřiště zapracoval hostující Tjeerd Korf, kteýr vybojoval míč, a vydal se osamocený na útočnou polovinu. Do zakončení se sice nedostal, nicméně vybojoal alespoň autové vhazování.
     
    2
    Hostující celek začíná hodně opatrně, a obránce van der Kooy raději poslal míč až k vlastnímu brankáři, který vyslal hodně dlouhý odkop na útočnou polovinu.
     
    3
    Na druhé straně zapracoval Héctor Moreno, který si udělal prostor na pravém křídle, a poslal nebezpečný centr do vápna. Na centr mexického obránce si naskakoval de Jong i Pereiro, avšak ani jeden se k hlavičce nakonec nedostal.
     
    4
    Eindhoven je dle očekávání od úvodních minut velmi aktivní. Další nebezpečný centr do vápna Genemuidenu poslal Davy Pröpper. Centr domácího středopolaře však mířil pouze do rukavic brankáře Fliera!
     
    5
    Domácí kombinace na útočné polovině v tomto případě postrádala větší přesnost. Míč tedy doputoval ke zkušenému brankář Flierovi, který svým nákopem však našel pouze Santiaga Aríase, který rozehrává další útočnou akci domácích.
     
    6
    Davy Pröpper je zatím na pravém křídel velmi aktivní. Tentokrát poslal bývalý středopolař Arnhemu poslal opět centr do vápna, který však dokázal van der Kooy odvrátit na rohový kop.
     
    7
    Prvního rohového kopu domácího celku se ujal právě Davy Pröpper, jehož centr nebyl příliš povedený, a na přední tyči dokázal dostat míč do bezpečí van der Kooy.
     
    8
    Tentokrát centroval z levé stran Santiago Arías, který hledal Luuka de Jonga. Jeho centr byl však opět odvrácený na rohový kop!
     
    8
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už se však domácí dostávají do vedení! Exekuce rohového kopu se ujal Stijn Schaars, který svým centrem našel ve vápně hlavu LUUKA DE JONGA, jehož hlavička nebyla nikterak razantní, nicméně byla dobře mířená, a hostující stoper Tissingh již nedokázal dostat míč nad branku! Favorit utkání se tak velmi rychle dostává do vedení!
    8. Luuk de JONG - 1:0
     
    10
    PSV se hnalo po levém křídle do protiútoku, ten však zastavil útočným faulem Anne van der Kolk, který poslal k zemi Santiaga Aríase!
     
    11
    Právě kolumbijský obránce se dostal k centru z levého křídla. Jeho centr našel v pokutovém území Luuka de Jonga, který svou hlavičku posílal na zadní tyč. V tomto prostoru se však nacházel Tissingh, který míč odhlavičkoval.
     
    12
    Mladý středopolař Jorrit Hendrix dostal ve středu hřiště hodně prostoru, a nadýchaným centrem hledal za obranu Genemuidenu Luuka de Jonga. Nizozemský útočník se však nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    13
    Tentokrát si na levé křídlo naběhl Jürgen Locadia, který si zpracoval centr od Schaarse, a poslal přízemní centr do vápna. Nizozemský stoper Mike van der Kooy však míč odkopl do bezpečí.
    Pro hostující celek je dnešní utkání velkým svátkem, což tak berou pochopitelně i fanoušci. Sektor hostů je zcela zaplněný!

     
    14
    Po autovém vhazování Insimata-Mirina doputoval míč do středu hřiště pro Davyho Pröppera. Středopolař domácího celku se opřel do míče z velké dálky, nicméně jeho střela mířila úplně mimo.
     
    16
    Nebezpečnou přihrávku do vápna Genemuidenu dostal Jürgen Locadia, který už se chystal ke střele, nicméně na poslední chvíli přilétl do souboje Albert Flier, který dokázal dostat míč na rohový kop!
     
    17
    I třetího rohového kopu domácího celku se ujal Stijn Schaars, jehož centr letěl do nebezpečného prostoru před brankou. Hostující brankář však dokázal míč vyboxovat.
     
    18
    Domácí celek svého soupeře dle očekávání "mačká". Výsledkem tlaku Eindhovenu je další rohový kop, ke kterému se domácí propracovali po centru Santiaga Aríase.
     
    19
    Tentokrát se rozehrávky ujal Davy Pröpper, jehož centr byl však přetažený, a přelétl všechny hráče ve vápně. Na pravé straně však zabojoval Isimat-Mirin, který byl následně faulován, a u míče zůstane PSV.
     
    20
    Eindhoven kombinoval na pravé straně, kde se do kombinace zapojil Santiago Arías a Jorrit Hendrix. Do kombinace však zasáhl hostující van der Kooy, který poslal míč do zámezí.
     
    21
    Santiago Arías se dokázal uvolnit na pravém křídle, a přesnou přihrávkou našel v pokutovém území Jürgena Locadiu. Domácímu záložníkovi však střela nesedla, a míč skončil nad brankou!
    21. Locadia mířil nad branku
     
    22
    Po delší době se hostující celek dostal do útoku, na útočné polovině operoval s míčem Arijan Netjes. Nizozemský obránce však míč ztratil, a na druhé straně zahrozil Luuk de Jong, který dostal povedenou přihrávku za obranu. Jeho následný centr hledal ve vápně Locadiu. Van der Kooy však poslal míč hned na rohový kop.
     
    23
    Rozehrávky rohového kopu číslo čtyři v tomto zápase se ujal Schaars, jehož centr obrana Genemuidenu odvrátila, následně za vápnem získal míč Davy Pröpper, který vyslal povedenou střelu, ta však mířila mimo!
     
    24
    Aktivní Jürgen Locadia se na levé straně dokázal uvolnit ze souboje s Tissinghem, a vyslal do úniku Luuka de Jonga. Nizozemský střelec však vybíhal z ofsajdového postavení.
     
    25
    I Santiago Arías je v dnešním utkání velmi aktivní. Kolumbijský obránce poslal do pokutového území centr, který našel Gastóna Pereira, jehož hlavička však skončila těsně mimo!
     
    26
    Křížná přihrávka Davyho Pröppera našla ve vápně Jürgenu Locadiu, který byl však u míče o něco později než hostující brankář, a mladý nizozemský záložník se k míči nedostal.
     
    27
    I hostující celek však dokáže zahrozit! Ve středu hřiště dostal hodně prostoru Tjeerd Korf, který vzal akci na sebe, a ze střední vzdálenosti vyslal rychlou střelu. Brankář Pasveer byl však na místě!
     
    28
    Eindhoven se však dostal velmi rychle na druhou stranu, a po levé straně postupoval Insimat-Mirin. Francouzský obránce našel přízemním centrem ve vápně Gastóna Pereiru, který si udělal prostor pro střelu, tu však brankář Flier dokázal vyrazit!
    28. Střelu Pereira dokázal vyrazit Flier
     
    29
    Exekuce pátého rohového kopu v tomto utkání se ujal Schaar, který rozehrál na Davyho Pröppera. Bývalý středopolař Arnhemu si udělal ve středu prostoru místo na centr, který byl však přetažený, a skončil v zámezí.
     
    31
    Na druhé straně se opět po několika minutách dostal hostující celek do útoku. Středem postupoval Tjeerd Korf, kterého však čistým způsobem obral o míč Héctor Moreno.
     
    32
    Mladý středopolař Jorrit Hendrix dostal přihrávku od Davyho Pröppera, obešel Korda, a dostal se ve středu místo na střelu. Jeho střelecký pokus však skončil mimo.
    I na dnešní pohárové utkání si na Philips Stadion našlo celku poměrně dost fanoušků

     
    33
    Gastón Pereira po ztrátě míče velmi dobře zapracoval, a získal míč zpět. Následně ho dostal k Luku de Jongovi, který s ním však naložil bídně. Jeho přihrávku vystihl Rotman, který otáčí hru.
     
    34
    Aktivní Gastón Pereiru si na pravém křídle naběhl na přihrávku od Aríase, dostal se před obránce, a poslal zajímavý centr do vápna. Obránce Arjan Netjes však dokázal centr odvrátit.
     
    36
    Santiago Arías je zatím na pravé straně hodně nebezpečný! Tentokrát si naběhl na přihrávku od Pröppera. Jeho následný centr dokázal Flier vyrazit, a dorážka Luuka de Jonga skončila mimo!
    36. Velká šance domácího celku
     
    38
    Eindhoven pokračuje ve své aktivní hře, a kombinuje na útočné polovině. Podceňovaný soupeř však i nadále vzdoruje, a stále velmi dobře brání!
     
    39
    Na druhé straně se Genemuiden dostal do útoku, a van der Kooy poslal nebezpečný centr do vápna. Jansen si míč zpracoval, a následně spadl po souboji a Arísem, penalta se však nepíská!
     
    40
    PSV využilo rozhozené obrany svého soupeře, a Jorrit Hendrix vysunul do úniku Luuka de Jonga, který si ve vápně počkal, navedl si míč do středu pokutového území, a tvrdě vypálil. Do jeho střely však lehl Tissing, který střelu zablokoval!
     
    41
    Jürgenu Locadiovi tentokrát nevyšla křížná přihrávka na Luuka de Jonga. K míči se tak dostal hostující celek, který však míč dlouho neudržel, a ten je znovu u hráčů Eindhovenu!
    Pohled do sektoru hostujících fanoušků

     
    43
    Eindhoven dlouho kombinoval před vápnem Genemuidenu. Davy Pröpper následně poslal do vápna přihrávku, na kterou si naběhl Jürgen Locadia. Domácí záložník však vybíhal z ofsajdu!
     
    44
    Aktivní Jürgen Locadia dostal po spolupráci s Aríasem míč do vápna pro Luuka de Jonga. Bývalý útočník Gladbachu si dokázal míč pohotově zpracovat, a i vystřelit. Jeho střelecký pokus však dokázal zblokovat Tissingh!
     
    45
    V závěru prvního poločasu mohlo být vyrovnáno! Gieljan Tissingh dokázal procpat míč do pokutového území pro útočníka Patricka Lipa, který se dokázal dostat ke střele, nicméně mířil těsně mimo!
    45. Velká šance hostujícího Lipa
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas dnešního pohárového utkání vcelku překvapivě nabídl pouze jednu branku! Domácí celek se dostal do rychlého vedení zásluhou Luuka de Jonga. PSV dle očekávání svého soupeře "válcovalo", avšak druhá branka stále nepřicházela. Hostující hráči jsou zejména v obranné práci velmi pozorní, a těsný stav udrželi až do konce poločasu. V závěru navíc mohl srovnat Patrick Lip, avšak jeho rána mířila mimo!

    Druhý poločas začne na Philips Stadion přibližně v 19:31!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Eindhoven začal i druhý poločas velmi aktivně. Domácí celek kombinoval na útočné polovině, nicméně pozorná obrana Genemuidenu si dala pozor, a svého soupeře na dostřel branky Fliera nepustila.
     
    48
    Zajímavý průnik na levé straně podnikl Jürgen Locadia, kterému se však nepodařilo projít přes obráncem van der Looye. Míč se odrazil do zámezí, a bude následovat odkop od hostující branky.
     
    49
    Jorrit Hendrix to udělal na pravém křídle skvěle, když vybojoval míč v souboji s Martinem Jansenem. Hostující hráč však následně mladého středopolaře poslal tvrdě k zemi, a dostává první žlutou kartu dnešního utkání.
     
    50
    Exekuce následné standardní situace se ujal Davy Pröpper, který svým nadýchaným centrem našel ve vápně hlavu Joshua Breneta. Mladý domácí hráč však svou hlavičku nasměroval těsně nad břevno branky Fliera!
    50. Domácí fanoušky vystrašil Kord, avšak jeho střelu vyrazil Pasveer
     
    51
    Hostující celek však dokáže být také pořádně nebezpečný! Na levé straně se dostal k míči Tjeerd Kord, který si míč natáhl do středu, a vyslal nebezpečnou přízemní střel. Pasveer se musel hodně natahovat, nicméně dokázal střelu vyrazit na rohový kop!
     
    52
    Genemuidenu se však rohové kopy v dnešním utkání příliš nedaří. Tentokrát se Eindhoven dostal do nebezpečného protiútoku, který táhl Locadia. Jeho následná přihrávka našla de Jonga, jehož rána byla zablokovaná.
     
    53
    Genemuiden se však na druhé straně probojoval k dalšímu rohovému kopu. Exekuce se ujal Jansen, který našel na hranici malého vápna Rotmana, který se však ke střele nedostal.
     
    54
    Jürgen Locadia dostal přihrávku od Santiaga Aríase. Domácí křídelník se uvolnil ze souboje s Rotmanem, ten však následně fauloval, a PSV zůstane u míče.
     
    55
    Jorrit Hendrix se po náražečce s de Jongem dostal za obranu Genemuidenu. S domácím záložníkem se však velmi dobře vrátil van der Kooy, který Hendrixe o míč obral!
    Domácí fanoušci jsou z dosavadním průběhem utkání spokojeni

     
    57
    Santiago Arías byl na konci kombinace PSV, když dostal od Pröppera povedenou přihrávku na pravé křídlo. Následný centr kolumbijského obránce však skončil v náruči brankáře Fliera.
     
    58
    Eindhoven se následně dokázal dostat do kombinace na levé straně. Jürgen Locadia operoval před vápnem s míčem, a následně se jej pokoušel dostat do vápna na de Jonga. Nepřesná přihrávka skončila u brankáře Genemuidenu.
     
    59
    Stijn Schaars si udělal před pokutovým územm místo, a našel ve vápně naběhlého Santiaga Aríase. Kolumbijský obránce však vybíhal z ofsajdové pozice, což postřehl pomezní rozhodčí.
     
    60
    Gastón Pereira dokázal na levé straně uvolnil Locadiu, který mu míč vrátil. Mladý útočník si míč ve vápně zpracoval, nicméně jeho následnou střelu zablokoval stoper van der Kooy.
     
    61
    PSV právě vstřelilo branku!
    Eindhoven se dokázal po hodině hry opět prosadit, a dostává se do dvoubrankového vedení! Do středu hřiště dostal přihrávku Luuk de Jong, který krásně ve vápně našel GASTÓNA PEREIRA, který si počkal na pád hostujícího stopera, a následně poslal míč přesně k tyči, a Flier nedokázal zasáhnout!
    61. Gastón PEREIRO - 2:0
     
    63
    PSV právě vstřelilo branku!
    Dvě minuty poté, a Eindhoven vede již dvoubrankovým rozdílem! Locadia uvolnil na levém křídle Stijna Schaarse, který svým centrem našel ve vápně GASTÓNA PEREIRA, jenž se prosazuje podruhé v krátkém časovém sledu!
    63. Gastón PEREIRO - 3:0
     
    65
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tak PSV je v posledních minutách při chuti, a během čtyř minut se prosazuje potřetí! Ve středu hřiště dostal přihrávku DAVY PRÖPPER, který natáhl z velké dálky, a jeho povedená střela skončila v brance!
    65. Davy PRÖPPER - 4:0
     
    66
    Hned poté provádí hostující celek své první střídání! Ze hřiště odchází Jansen, kterého na hřišti nahrazuje nizozemský záložník Visscher!
     
    67
    Eindhoven se opět dostává do postupné kombinaci na útočné polovině, a útočí na pátou branku. Hostující obrana není v ideálním rozpoložení, čehož by domácí mohli využít!
     
    68
    PSV právě vstřelilo branku!
    PĚT! Eindhoven je v posledních minutách k nezastavení, a přichází další branka. Domácí celek vybojoval rohový kop, kterého se ujal Davy Pröpper. Jeho centr našel ve vápně HÉCTORA MORENA, který povedenou hlavičkou nedal Flierovi šanci!
    68. Héctor MORENO - 5:0
     
    69
    Domácí trenér provádí své první střídání v tomto zápase. Nizozemský středopolař Davy Pröpper podal v dnešním utkání skvělý výkon, a za velkého potlesku střídá. Na jeho místo přichází Bergwijn.
     
    70
    Ze hřiště odchází také Luuk de Jong, který si připsal úvodní branku dnešního utkání, a celkově podal dobrý výkon. Na jeho pozici přichází na posledních dvacet minut Vloet, který má na starost zejména defenzivní úkoly.
     
    72
    Eindhoven pokračuje v povedeném výkonu, a opět kombinuje na útočné polovině. Na levém křídle se uvolnil střídající Bergwijn, kterého však dál nepustil van der Kooy.
     
    73
    Gastón Pereira dostal do středu hřiště přihrávku do Aríase, a křížným pasem hledal za obranou Genemuidenu naběhlého Locadiu. Na něj však byla přihrávka příliš dlouhá, a míč skončil u Fliera.
     
    74
    Santiago Arías se dokázal opět uvolnit na pravé straně, a poslal před branku hodně nebezpečný centr, na který si naběhl střídající Bergwijn. Domácí útočník lehce tečoval míč, nicméně ten nakonec dokázal lapit Flier!
    74. Velká šance střídajícího Bergwijna
     
    75
    Na trávníku zůstal ležet domácí Jürgen Locadia, který si pravděpodobně ublížil po souboji s Masiesem Artienem. Uvidíme, zda-li domácí křídelník bude pokračovat.
     
    77
    Genemuiden se po delší době dostal do kombinace na útočné polovině. Následně však ztratil míč Erik Rotman, který útočným faulem zastavil rychlý protiútoku soupeře, který táhl Arías.
     
    79
    Své druhé střídání v tomto zápase provádí také hostující tým. Ze hřiště jde nizozemský středopolař van der Kolk, kterého na jeho pozici nahradzuje van der Velden.
     
    80
    Střídající Bergwijn je zatím velmi aktivní. Tentokrát nizozemský útočník podnikl zajímavý průnik do středu hřiště, a už si připravoval míč pro střelu, následně mu však míč vypíchl Artien.
     
    81
    Hostující Tjeerd Kord si udělal útočný výlet po levé straně. Nizozemský záložník dokázal odcentrovat přes obránce Insimat-Mirina. Jeho centr však našel ve vápně pouze brankáře Pasveera!
    Radost domácího celku po brance Gastóna Pereira

     
    83
    Domácí Joshua Brenet se tentokrát dostal pod tlak při rozehrávce. Nizozemský obránce však situaci dokázal zvládnou, a pomohl si přihrávkou na Morena, který dostal míč do středu hřiště.
     
    84
    Gastón Pereiro si naběhl na pravou stranu, kde zakombinoval s Santiago Aríasem. Druhý jmenovaný se následně dostal k centru, který však ve vápně Genemuidenu nikoho z domácích nenašel.
     
    86
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tak střelecký orchestr domácího PSV dál pokračuje! Střídající Vloet poslal parádní patičku do vápna Genemuidenu, kterou našel GASTÓNA PEREIRA. Domácí útočník si věděl rady, a zkompletoval hattrick!
    86. Gastón PEREIRO - 6:0
     
    87
    Joshua Brenet se dostal ve středu hřiště k míči, a povedeným lobem hledal za obranou Jürgena Locadiu. Mladý útočník však na míč těsně nedosáhl, a ten skončil u brankáře Fliera.
     
    88
    Mladý francouzský obránce Insimat-Mirin si udělal prostor na levém křídle, a hodně prudkým centrem hledal Bergwijna. Ven z branky však vyběhl Flier, který míč v pohodě lapil do rukavic.
     
    90
    Genemuiden se dostal na útočné polovině do kombinace, nicméně dlouho míč na kopačkách neudržel, a hru otočil střídající Vloet. Nizozemský hráč následně vybojoval rohový kop.
     
    90+1
    Exekuce rohového kopu se ujal Stijn Schaars, který svým centrem našel na zadní tyči Gastóna Pereira, jehož hlavička však mířila mimo!
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce! PSV Eindhoven potvrdilo roli favorita, a v rámci nizozemského poháru porazilo SC Genemudien vysoko 6:0!

    První poločas dnešního pohárového utkání vcelku překvapivě nabídl pouze jednu branku! Domácí celek se dostal do rychlého vedení zásluhou Luuka de Jonga. PSV dle očekávání svého soupeře "válcovalo", avšak druhá branka stále nepřicházela. Hostující hráči jsou zejména v obranné práci velmi pozorní, a těsný stav udrželi až do konce poločasu. V závěru navíc mohl srovnat Patrick Lip, avšak jeho rána mířila mimo!

    Ve druhém poločase však PSV rozjelo svůj střelecký koncert! V 61. minutě se prosadil Gastón Pereira, domácí útočník se trefil i o dvě minuty později. Výbornou čtyřminutovku domácího celku zakončil parádní střelou Davy Pröpper. V 68. minutě se trefil ješět Héctor Moreno, a bylo to 5:0! Na konečných 6:0 upravil v 86. minutě svým třetím gólem Gastón Pereiro!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (20:19:34)

    Jan Havlovic

    Góly: 8. de Jong, 61. Pereiro, 63. Pereiro, 65. Pröpper, 68. Moreno, 86. Pereiro

    Karty:   49. Jansen (GND)


    PSV Eindhoven: Pasveer – Moreno, Arias, Insimat-Mirin, Brenet, Schaars, Pröpper, Hendrix, de Jong, Locadia, Pereiro
    Náhradníci: Zoet – Bruma, Maher, Narsingh, Vloet, Bergwijn, de Wijs

    SC Genemuiden: Flier, van der Kooy, Tissingh, Rotman, Netjes, Lip, Artien, Kord, van der Kolk, Jansen, Riemens
    Náhradníci: Visscher, Riemens, van Dalfsen, van der Velden, Eenkhoorn, Henninphof, van Lente