Mainz – Mnichov 1860 1:2 (kon.) | FSV Frankfurt – Hertha 1:2 (po pr.) | Aue – Frankfurt 1:0 (kon.)
Darmstadt – Hannover 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:3 (0:3)
Bayern Mníchov
cz Utorok 27.10.2015, 20:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • DFB-Pokal • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný úterní večer u sledování DFB-Pokalu! Šlágr dnešního večera se odehraje ve Wolfsburgu, kde tamní celek VfL Wolfsburg přivítá Bayern Mnichov. Tímto zápasem vás provede Karel Janeba.
     
    VFL WOLFSBURG

    Co se poháru týče, tak zde Vlci v prvním kole narazili na celek Stuttgarter Kickers, který hladce přejeli 1:4 na jeho půdě a prošli do dalšího kola. V Bundeslize se po deseti odehraných zápasech s osmnácti body nachází na čtvrté příčce s jednobodovou ztrátou na třetí Schalke 04. Vlci budou chtít jistě obhájit loňské vítězství v DFB-Pokalu, jenže jim v cestě stojí velmi těžký soupeř.

    BAYERN MNICHOV

    Bayern měl v prvním kole poháru proti sobě celek FC Nöttingen, který na jeho půdě přejel hladce 1:3. Nyní bavorskému klubu stojí v cestě za výhrou v poháru o poznání těžší celek. V domácí soutěži ale Mnichov kraluje. Po deseti zápasech má neuvěřitelných 30 bodů a stále zůstává stoprocentní. V posledním ligovém utkání oslavil 1000. vítězství v Bundeslize, když porazil Kolín vysoko 4:0.
     
    Poslední vzájemné utkání hovoří lépe pro bavorský klub. Mnichov sice prohrával po prvním poločase 0:1, když se trefil Daniel Caligiuri. Jenže poté přišel na trávník polský kanonýr Robert Lewandowski, který během devíti minut zařídil pěti góly vítězství svého týmu 5:1. Wolfsburg se z prohry oklepal a již pomýšlí na vítězství nad Bayernem, podaří se jim to?
    Hráči Bayernu na cestě do Wolfsburgu.

     
    Úvodní sestavy:

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Träsch, Naldo, Dante, Rodriguez – Gustavo, Guilavogui – Vieirinha, Draxler, Caligiuri – Dost
    Náhradníci: Casteels – Bendtner, Schäfer, Klose, Schürrle, Jung, Arnold

    Bayern Mnichov: Neuer – Lahm, Boaten, Martínez, Alaba – Alonso – Coman, Müller, Thiago, Douglas Costa – Lewandowski
    Náhradníci: Ulreich – Benatia, Robben, Rafinha, Kirchhoff, Vidal, Kimmich

    Rozhodčí: Knut Kircher – Thorsten Schiffner, Arno Blos, Guido Winkmann.
     
    Hráči vstoupili na plochu zaplněné Volkswagen Areny. Utkání začne za pár okamžiků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Robert Lewandowski s Douglasem Costou rozehráli druhé kolo německého DFB-Pokalu.
     
    1
    Bayern si zatím drží míč a pomalu hledá cestu skrze hráče Wolfsburgu k Benagliovi.
     
    2
    Oba celky se zatím spíše oťukávají. Müller se sice dostal k míči a zkoušel od rohového praporku centrovat na Thiaga, jenže míč na poslední chvíli zadržel bývalý hráč Bayernu Dante.
     
    3
    Hosté Vlky zatím k míči ještě nepustili. Xabi Alonso navíc dlouhým pasem přesunul hru až před šestnáctku domácího Wolfsburgu, kde mnichovští hráči kombinují.
     
    4
    Guilavogui předvedl odvážný zákrok proti Müllerovi a následným pasem na Träsche uklidnil hru. K míči se tak poprvé dostává Wolfsburg.
     
    5
    Už se k míči ale opět dostali fotbalisté Bayernu a hned z toho málem byl malér pro Vlky! Po pasu Alaby se dostal k míči Lewandowski, který ani s pomocí Müllera nedokázal Benaglia překonat. Švýcarský gólman předvedl bravurní zákrok.
    5. Šance Bayernu.
     
    6
    Opět hrozil Robert Lewandowski, tentokrát obrana Wolfsburgu nebezpečného Poláka zastavila včas.
     
    7
    Daniel Caligiuri zkazil přihrávku a dopředu šel okamžitě Thomas Müller. Ten byl ale na poslední chvíli faulován Guilavuguim.
     
    8
    Bayern získal od Caligiuriho míč a snaží se kombinacemi na vlastní polovině hřiště trochu roztáhnou hru více na křídla. Wolfsburg zatím pouze nečinně přihlíží.
     
    9
    Vieirinha byl na vlastní polovině faulován Douglasem Costou. Domácí tak získávají možnost volného přímého kopu od své šestnáctky.
     
    10
    Zatím vidíme fotbal, kterému dominuje bavorský celek. Domácí se k míči moc nedostávají, když už, tak navíc Manuel Neuer stejně nemusí ani hnout prstem.
     
    11
    Po centru Boatenga se skvěle uvolnil Thomas Müller! Ten ale selhal v šestnáctce VfL, když se nedokázal prodrat přes stoperskou dvojici Dante – Naldo.
     
    12
    Opět Thomas Müller. I tentokrát předvedl Diego Benaglio jistý zákrok proti německému oponentovi a drží tak zatím nerozhodný stav tohoto pohárového utkání.
     
    13
    Douglas Costa se zmocnil míče a snažil se o přechod dopředu podél postranní čáry. Načež byl ale zastaven Luizem Gustavem. Podle rozhodčího zákrok byl mimo pravidla, tudíž se nařizuje volný přímý kop.
     
    14
    Hosté volný přímý kop rozehráli nakrátko a opět se uchýlili ke kombinacím v půlce hřiště.
     
    15
    Bayern právě vstřelil branku!
    Tak tohle byl vskutku famózní gól! DOUGLAS COSTA obdržel míč před pokutovým územím Wolfsburgu, chvíli si s ním hrál a poté vypálil zpoza vápna přímo do horního rohu branky Benaglia. Švýcarský gólman byl bez šance – 0:1!
    15. Douglas COSTA - 0:1
     
    16
    Navýšit skóre mohl Robert Lewandowski, toho ale vychytal Diego Benaglio za pomocí Träsche, který si v souboji s Lewandowskim přivodil nejspíše nějaké zranění a je ošetřován.
     
    18
    V zápase se již pokračuje. K míči se dostal domácí VfL Wolfsburg a okamžitě se pokouší přejít dopředu a ohrozit Neuera.
     
    19
    Už se nám tu žlutí. Kingsley Coman si trochu přibarvil pád v souboji s Träschem, což neuniklo pozornosti rozhodčího.
     
    20
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bude se opakovat deklasování Wolfsburgu z posledního zápasu? Douglas Costa sice napoprvé neprotlačil míč za záda Benaglia, jenže gólman Wolfsburgu už nestačil na pas Alaby, který zužitkoval přesnou ranou ke vzdálenější tyči THOMAS MÜLLER – 0:2!
    20. Thomas MÜLLER - 0:2
     
    22
    Bayern je hodně při chuti a na hřišti kraluje. Wolfsburg se už snad pouze modlí, aby opět neinkasoval příliš.
     
    23
    Naldo zachytil atak Bayernu a následně se snažil o rozehrání útoku Wolfsburgu. No, u míče je opět Bayern.
     
    24
    Hosté aktuálně pouze kombinují u středového kruhu a vyčkávají na vhodný moment pro přechod k brance Benaglia. To domácí přesunuli veškeré své síly do defenzivní činnosti.
     
    25
    Po pasu od Draxlera centroval Vieirinha. Na nacentrovaný míč si nabíhal Bas Dost, jenže jej nedokázal řádně zpracovat. První střela na Neuera se tak zatím nekonala.
     
    26
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Träsch, přichází Arnold.
     
    27
    Wolfsburgu střídání moc ovoce zatím nepřineslo. Utkání zdobí stále stejný scénář, jako doposud.
     
    28
    Robert Lewandowski přesunul po křídle míč až před klec Benaglia, odkud hledal Douglase Costu. Polský mág nalezl pouze Nalda, který se míče bezprostředně zbavil.
     
    29
    Kingsley Coman zarazil rozjíždějící se útok Wolfsburgu a následným centrem na křídlo opět rozjel kombinační hru Bayernu Mnichov na jeho vlastní polovině.
     
    31
    Bayern si neustále drží míč a pouze kombinuje. Na hřišti toho momentálně jinak není moc co k vidění. Wolfsburg se do akcí nedostává, Bayern se o ně ani moc nesnaží.
     
    32
    Nyní překazil domácím ofenzivní plány pomezní sudí, který odpískal Vieirinhu v ofsajdu.
     
    33
    Nyní se do kombinací bavorského celku zapojil taktéž jejich gólman Manuel Neuer. Po několika výměnách s Lahmem a Boatengem nacentroval míč akorát na Rodrigueze.
     
    34
    Bayern právě vstřelil branku!
    A už je tam další. David Alaba vyslal nádherný centr přímo na THOMASE MÜLLERA, který ještě nádhernějším zakončením z voleje posílá Bayern do třígólového náskoku – 0:3!
    34. Thomas MÜLLER - 0:3
     
    36
    Bayern mohl přidat další. Jenže Thiaga zastavil kousek před wolfsburgskou šestnáctkou pomezní sudí, který hbitě odpískal ofsajd. Míč se tak dostává do držení Wolfsburgu.
     
    37
    Jenže kulatý nesmysl Vlkům moc dlouho nevydržel. Po odkopu ze standardní situace se míče zmocnil opět bavorský celek, konkrétně David Alaba zachytil centr a rozvíjí další útočnou akci Mnichova.
     
    38
    Douglas Costa se snažil svým pasem uvolnil Thomase Müllera, který by tak nejspíše dokonal hattrick. V cestě už stál pouze Dante, který svým bývalým spoluhráčům překazil radost ze čtvrtého gólu. Tedy, alespoň prozatím.
     
    39
    Wolfsburg bude muset mít hodně ostrý poločasový proslov, chce-li ještě pomýšlet na postup. Aktuálně se pouze brání a snaží se neinkasovat počtvrté v tomto poločase.
     
    40
    Thiago se po nepovedené akci Douglase Costy dostal k míči za hranicí vápna Wolfsburgu a okamžitě pálil! Jeho projektil letěl jen těsně vedle klece přihlížejícího Benaglia.
     
    41
    Další obrovská šance Thomase Müllera na hattrick! Podobná situace jako při třetím gólu, jenže s tím rozdílem, že Diego Benaglio tentokrát střelu z voleje vychytal.
     
    42
    Xabi Alonso v souboji o míč s Guilavoguim si nejspíše přivodil nějaké drobné šrámy. Nevypadá to ale, že by ve hře nemohl pokračovat.
     
    43
    V zápase se normálně pokračuje i s Xabim Alonsem. U míče je opět bavorský celek, který se opětovně drží u šestnáctky Wolfsburgu a pouze vymýšlí, kudy pošle další střelu.
     
    44
    Tak nakonec mezi stopery. Konkrétně Douglas Costa chtěl přidat svoji druhou branku v zápase, jenže Diego Benaglio se vyšvihl a parádním zákrokem jeho pokus zmařil.
     
    45
    Od postranní čáry se snášel centr na Lewandowského. Diego Benaglio jej viděl, proto raději si pro míč vyskočil a lapil jej do svých rukavic.
     
    45
    Tento gól by ani omylem nemohl platit. Bas Dost se v ofsajdu zmocnil míče a trochu znechuceně jej vrátil Draxlerovi. Ten sice skóroval, jenže už se odpískal ofsajd.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První půle je za námi, Bayern Mnichov po ní vede nad Wolfsburgem vysoko 0:3. Skóre otevřel už v 15. minutě výstavní ranou Douglas Costa. Poté ve 20. minutě skóroval Thomas Müller, ten samý hráč přidal za 14 minut další luxusní branku, tentokrát střelou z voleje. Bayern měl několik dalších šancí a je jednoznačně lepším celkem. Wolfsburg bude muset hodně zabrat, chce-li skóre ještě obrátit. V poslední minutě domácí sice vstřelili branku, ta ale pro ofsajd nebyla uznána.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu sice vlétli s míčem Vlci, jenže jim byl ihned sebrán hráči Bayernu Mnichov.
     
    47
    Kde se vzali, tu se vzali Vlci u branky Neuera. Konkrétně Bas Dost se rozhodl pálit z bezprostřední blízkosti, jenže střelu ke vzdálenější tyči nezamířil přesně.
     
    48
    Zpět do reality. U míče jsou opět hráči bavorského celku a diktují si tempo hry. Wolfsburg ale evidentně nepřišel do druhého poločasu pouze bránit.
     
    49
    Boateng zastavil Die Wölfe v jejich útoku na klec Manuela Neuera a následným pasem vysunul do útoku Comana. A takto vznikly kombinace Bayernu Mnichov na polovině Wolfsburgu.
     
    50
    Z bezprostřední blízkosti pálil, trochu nezvykle, David Alaba. Ovšem jeho projektil nebyl dostatečně rychlý na to, aby překonal Benaglia.
     
    51
    Bayern se trochu uklidnil, co se týče ofenzívy. I tak ale na hřišti jasně dominuje a domácím toho moc nedovoluje.
     
    52
    K míči se na malý moment dostal dolnosaský celek. Ovšem vskutku jen na malý moment. Po nepovedené akci Luize Gustava se kulatého nesmyslu opět zmocnili hráči Bayernu Mnichov.
     
    53
    Xabi Alonso si nádherně povodil Caligiuriho a následně i Vieirinhu. Jenže při střetnutí s Vieirinhou na něj portugalský hráč upadl a Xabi Alonso má opět o pár šrámů více.
     
    54
    Julian Draxler se prodral skrze zálohu Mnichova a hledal Base Dosta. Jeho finální pas nebyl moc přesný, čehož se snažil využít Douglas Costa. Ten ale při kontaktu s Dantem byl faulován.
     
    55
    Z následného volného přímého kopu nic nevzešlo. David Alaba se postavil k exekuci této standardní situace a rozhodl se pálit. Jeho projektil si vybral rychlost na úkor přesnosti.
     
    56
    Kingsley Coman se pokoušel prodrat až do zakončení. Jenže nějako opomněl pískání sudího, který odpískal faul na Boatenga. Hra se tak vrátila na polovinu Bayernu, odkud budou hosté zahrávat volný přímý kop.
     
    57
    Robert Lewandowski opět minul! Je to vůbec možné! Polskému dělostřelci blokoval na poslední chvíli střelu Dante, který tak míči hodně usnadnil cestu mimo tři tyče Benaglia. Hosté si zahrají alespoň rohový kop.
     
    58
    Rohový kop nakonec nepředstavoval pro Diega Benaglia žádné větší ohrožení. Jenže ten další už vypadal více nebezpečně, když Bas Dost ve snaze odkopnout míč jej poslal těsně nad klec Benaglia. Následuje tedy třetí rohový kop.
     
    59
    Třetí už byl jak v elévech. Míč si nenašel vůbec nikoho a sám doputoval až do autového vhazování, kterého se ujme Wolfsburg. Konkrétně Dante.
     
    60
    Po autovém vhazování se míč opět dostal do moci Bayernu Mnichov. Bavorský klub stále přehrává ten dolnosaský. Otázka vítěze je tak již nejspíše rozhodnuta, co ale otázka skóre?
     
    61
    Ricardo Rodriguez zarazil atak mnichovského velkoklubu a okamžitým pasem na Draxlera se pokoušel rozjet další útočnou akci na hostující straně. To ale selhalo na nepřesném zpracování míče.
     
    62
    Opět se nám tu žlutí. Tentokrát bylo žluté upozornění vytaženo na Nalda, který dost nehezky fauloval Comana.
     
    63
    Z následného volného přímého kopu ale nic nevzešlo. Místo centru se zrodila přihrávka, která ke všemu skončila na nohou Luize Gustava.
     
    64
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Draxler, přichází Schürrle.
     
    65
    Javi Martínez si počíhal na zaraženého Vieirinhu, který si myslel, že má dost času s míčem. Zadák Bayernu tak okamžitě zakládá protiútok Mnichova.
     
    66
    Z protiútoku hrozil Polák Robert Lewandowski! S jeho projektilem si Diego Benaglio nakonec poradil, i když s obtížemi.
     
    67
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Kingsley Coman, přichází Arjen Robben.
     
    68
    Fanoušci Bayernu přivítali Robbena hlasitým potleskem a okamžitě začali vyvolávat jeho jméno. Arjen se ihned zapojil do kombinací mezi své spoluhráče.
     
    69
    Arjen Robben ihned v akci! Po centru Lahma se zkoušel čerstvě uzdravený hráč prosadit hlavou, jenže svou hlavičku nasměroval těsně vedle klece Diega Benaglia.
     
    70
    Arjen Robben byl přistižen v ofsajdu, tudíž hypotetický gól by stejně neplatil. Následovat bude střídání.
     
    71
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Xabi Alonso, přichází Arturo Vidal.
     
    72
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Vieirinha, přichází Jung.
     
    74
    Javi Martínez nehezky fauloval Arnolda a následně se snažil rozhodčímu dokázat, že v jeho zákroku nebyl žádný úmysl. Sudí se nakonec smiloval a kartu neudělil.
     
    75
    Daniel Caligiuri to opět zkoušel, jako v minulém utkání. Tentokrát si Manuel Neuer počíhal na střelu německého útočníka ve službách Wolfsburgu a nenechal se překonat.
     
    76
    Hostům se evidentně třígólový náskok nelíbí a usídlili se na polovině dolnosaského Wolfsburgu. Dočkáme se ještě nějakého gólu?
     
    77
    Nyní pro změnu skončil na zemi Thiago, když ho nehezkým skluzem připravil Dante o míč. Právě bývalý obránce Bayernu Mnichov obdržel žlutou kartu.
     
    78
    Bayern se snažil potrestat Vlky volným přímým kopem. K jeho exekuci se postavil faulovaný Thiago, ovšem pálil kousek nad klec zbystřeného Diega Benaglia.
     
    79
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Rafinha.
     
    80
    Mnichov se neustále drží míče, o vítězi je již de facto rozhodnuto. Nyní se bude pouze určovat skóre. Zbývá něco málo okolo deseti minut, přidá Bayern ještě nějaký gól? Thomas Müller už hattrick nedokoná.
     
    81
    Robert Lewandowski si chtěl také zaskórovat, jenže se mu do cesty vložilo tělo Ricarda Rodrigueze, který projektil polského snipera vytěsnil mimo šestnáctku VfL.
     
    82
    Nyní hodně zahrozil Arjen Robben! Projektil nizozemského hráče ve službách Bayernu Mnichov však letěl těsně nad spojnici wolfsburgské klece.
     
    83
    Do útoku se dral Bas Dost, jenže byl zbaven míče dřív, než se vůbec stihl k něčemu kloudnému dostat. Následně bavorský celek pouze zahájil kombinace na vlastní polovině.
     
    84
    Kombinace stále pokračují, Wolfsburg uzavřel zálohu a snaží se obrat hráče Bayernu o míč. Ti ale aktuálně pouze diktují tempo hry a užívají si poslední chvilky vydařeného zápasu.
     
    85
    Arturo Vidal dost nesportovně fauloval Junga a může být vůbec rád, že neobdržel žlutou kartu od hlavního sudího.
     
    86
    André Schürrle se pokoušel rozvinout další útočnou akci Wolfsburgu. Bývalého útočníka Chelsea ale zastavil v jeho akci střídající Rafinha.
     
    87
    Daniel Caligiuri se na boční hranici vápna rozhodl pro pas těsně před malé vápno, kde stál André Schürrle. Jenže teč německého záložníka skončila mimo tři tyče mnichovského giganta.
     
    88
    Po tomto kiksu v mnichovské defenzívě se hosté opět zmocnili míče na útočné polovině a i nadále trápí obranu Wolfsburgu.
     
    89
    Nepovedenou akci Bayernu završil špatným zpracováním míče Robert Lewandowski. Diego Benaglio tak může odkopávat od vlastní klece a rozjet jednu z posledních útočných akcí Wolfsburgu.
     
    90
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Nakonec se dočkali i domácí! Arnold skvělým pasem našel zcela volného ANDRÉHO SCHÜRRLEHO, který se ocitl sám v šestnáctce Bayernu Mnichov a zamířil přesně ke vzdálenější tyčce – 1:3!
    90. André SCHÜRRLE - 1:3
     
    90+1
    Wolfsburg může snížit na rozdíl jediné branky. Vlci budou zahrávat volný přímý kop těsně před vápnem Bayernu.
     
    90+2
    Standardní situaci rozehrával Naldo. Jeho projektil sice měl pořádnou rychlost, jenže ne přesnost. Manuel Neuer tak ani nemusel zasahovat.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno, Bayern Mnichov postupuje do další fáze DFB-Pokalu, loňský mistr VfL Wolfsburg končí po prohře 1:3. Ve druhém poločase opět měl bavorský celek jasnou převahu a domácí prakticky k ničemu nepouštěl. Pouze v devadesáté minutě, když zadákům Mnichova unikl André Schürrle, který snížil na konečných 1:3.
    Bayern vyřadil loňského mistra a postupuje dále v německém DFB-Pokalu.

     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (22:27:15)

    Karel Janeba

    Góly: 90. Schürrle – 15. Costa, 20. Müller, 34. Müller

    Karty:   62. Naldo (WOF), 77. Dante (WOF) – 19. Coman (BAY)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:15.
    VfL Wolfsburg: Benaglio – Träsch (26. Arnold), Naldo, Dante, Rodriguez – Gustavo, Guilavogui – Vieirinha (72. Jung), Draxler (63. Schürrle), Caligiuri – Dost
    Náhradníci: Casteels – Bendtner, Schäfer, Klose, Schürrle, Jung, Arnold

    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm, Boaten, Martínez, Alaba – Alonso – Coman (68. Robben), Müller (79. Rafinha), Thiago, Douglas Costa – Lewandowski
    Náhradníci: Ulreich – Benatia, Robben, Rafinha, Kirchhoff, Vidal, Kimmich

    Rozhodca: Knut Kircher – Thorsten Schiffner, Arno Blos, Guido Winkmann