Bologna – Inter 0:1 (kon.)
koniec
Bologna FC
0:1 (0:0)
Inter Miláno
cz Utorok 27.10.2015, 20:50 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • Talianska Seria A • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Bologna FC v domácím prostředí prohrála s Interem Milán 0:1, hosté navíc dohrávali bez vyloučeného Mela!

    První poločas dnešní předehrávky desátého kola toho bohužel příliš zajímavého nenabídl. Na pořádné šance jsme si musel počkat až na závěr poločasu. Alex Ferrari podnikl krásný průnik, avšak jeho následnou střelu zablokoval Santone. Na druhé straně právě Santon poslal nebezpečný centr do vápna, těsně před Icardim míč odhlavičkoval domácí stoper!

    Interu zkomplikoval situaci v 60. minutě Felipe Melo, který dostal druhou žlutou kartu, a byl vyloučený. O sedm minut později se však dokázal prosadit Inter! Ljajić našel lépe postaveného Maura Icardiho, který svůj tým poslal do vedení! Domácí však příliš šancí neměli, tu největší si schovali do poslední nastavené minuty. Za obranu dostal přihrávku Destro, jehož prudkou střelu však vyrazil neskutečný Handanovič!

    Inter se tak alespoň do zítřejšího večera dostává do čela Serie A! Na druhé AS Řím má momentálně náskok jednoho bodu. S římským celkem se navíc Inter utká v příštím kole!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (22:52:33)
    Inter může slavit velmi důležité vítězství! Děkovat by však měl hlavně brankáři Samiru Handanovičovi, který v závěru vytáhl neskutečný zákrok, a zachránil svému týmu tři body!

     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Z následného rohového kopu se už domácí neprosadili, a Inter už své těsné vedení udrží!
    90+5. Samir Handanovič (INM)
    90+5. Neskutečný zákrok Handanoviče
     
    90+5
    Naprosto famózní Handanovič! Před vápnem natáhl ke střele Saphir Taïder, jehož ránu však zblokoval Kondogbia do pravé strany. K míči se dostal Diawara, který našel za obranou volného Destra, jehož pohotovou střelu však neskutečně vyrazil Handanovič na rohový kop!
     
    90+4
    Fredy Guarín se dostal k míči na polovině hřiště, a následně ho dokázal udržet na útočné polovině, a ušetřil další cenné vteřiny!
     
    90+3
    Mladý záložník Diawara hledal křížným centrem na pravé straně střídajícího Falca. Italský útočník se pokoušel slepnout míč pro Mancosua, nicméně přihrávku vystihl Miranda!
     
    90+2
    Inter však zatím závěr zápasu zvládá velmi dobře! Juan Jesus sice pustil Ferrariho k centru. Mladý italský obránce však ve vápně našel pouze Jesuse!
    Velmi emotivně vítam Stevan Jovetić na lavičce Adema Ljajiće

     
    90
    Hlavní rozhodčí Luca Banti navíc nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby, tudíž Bologna má ještě dostatek času na vyrovnání!
     
    89
    Rodrigo Palacio u postranní čáry poslal k zemi Saphira Taïdera, nicméně zákrok se vůbec nelíbil Robertu Mancinimu, který měl opět potřebu komunikovat s hlavním rozhodčí. Luca Banti následně italského trenéra vykázal na tribunu!
     
    88
    Roberto Mancini provádí své poslední střídání v dnešním zápase. Po velmi dobrém výkonu odchází ze hřiště Adem Ljajić, kterého na hřišti na poslední minuty střídá Rodrigo Palacio!
     
    87
    Inter se následně dostal k míči, a postupoval do rychlého protiútoku, který táhl po pravé straně Juan Jesus. Na pravé straně ho však poslal k zemi Rossettini, který dostává žlutou kartu!
     
    86
    Střídající Desto našel ve středu mladého Diawaru, který pohotově poslal centr do vápna. Stoper Miranda byl však na svém místě, a dokázal centr odvrátit.
    O zatím jedinou branku dnešního utkání se postaral Mauro Icardi!

     
    85
    Bologna sice dokáže sympaticky kombinovat na útočné polovině, avšak ve finální fázi to není ono. Do zakončení se sice dostal Saphir Taïder, avšak jeho slabá střela byla snadným soustem pro Handanoviće!

    Jan Havlovic

    Góly: 67. Icardi (Ljajić)

    Karty:   87. Rossettini (BLG) – 39. Kondogbia (INM), 53. Melo (INM)   60. Melo (INM)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:15.
    Bologna FC: A. Da Costa – Ferrari, Oikonomou, Rossettini, Masina – Taïder, Diawara, Rizzo (81. Destro) – Mounier, Giaccherini (71. Brienza) – Mancosu (81. Falco).
    Náhradníci: Stojanović, Sarr – Morleo, Pulgar, Crisetig, Brienza, Destro, Mbaye, Acquafresca, Falco, Gastaldello, Brighi.

    Inter Miláno: Handanovič – Santon, Miranda, Ranocchia, Jesus – Brozović, Melo, Kondogbia – Ljajić (88. Palacio), Icardi (81. Biabiany), Perišič (74. Guarín).
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Jovetić, Palacio, Biabiany, Telles, Guarín, Montoya, Medel, Gnoukouri, Nagatomo, Manaj.

    Rozhodca: Luca Banti (Itálie)