Everton – Norwich 2:1 (4:3 po pen.) | Hull City – Leicester 2:1 (5:4 po pen.) | Sheffield Wedn. – Arsenal 3:0 (kon.)
Stoke City – Chelsea 2:1 (5:4 po pen.)
koniec
Sheffield Wednesday
3:0 (2:0)
Arsenal FC
cz Utorok 27.10.2015, 20:45 • Hillsborough Stadium, Sheffield • Anglický Ligový pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den, vítejte u sledování textového přenosu z osmifinálového duelu Anglického Ligového poháru, v němž druholigový Sheffield Wednesday na svém stadionu Hillsborough přivítá slavný Arsenal FC. Výkop je naplánován na 20:45, tak si to nenechte ujít!
     
    Ještě před odjezdem do Sheffieldu trenér kanonýrů Arsène Wenger potvrdil, že po nemoci je opět k dispozici řízný stoper Per Mertesacker, naopak Mikel Arteta je stále mimo hru – stejně jako dlouhodobě zranění Rosický, Wilshere, Ramsey, Welbeck či David Ospina. Je tak jasné, že mezi třemi tyčemi severolondýnského celku se představí Petr Čech.

    Do týmu Owls v rámci hostování v létě z Watfordu zamířil člen širšího reprezentačního kádru Pavla Vrby Daniel Pudil, jenž v probíhajícím ročníku zasáhl do sedmi ze třinácti odehraných duelů The Championship. Nechme se tak překvapit, zdali do něj vloží svou důvěru portugalský lodivod Wednesday Carlos Carvalhal i dnes.

    Oběma týmům se v poslední době velice daří. Owls neprohráli už osmkrát v řadě, zatímco Arsenal vyhrál šest ze svých posledních sedmi klání a v Premier League jim patří druhá příčka. Sheffield posílen páteční výhrou 2:1 v Rotherhamu je v tabulce druhé nejvyšší anglické soutěže devátý.

    Jasným favoritem tohoto duelu je jednoznačně Arsenal, svěřence kouče Wengera však nečeká nic lehkého, což Owls dokázali například tím, že do osmifinále postoupili přes ligový Newcastle. "Po cestě autobusem z Newcastlu jsme se dozvěděli los a byli z něj opravdu nadšení. Nejlepší na tom je, že budeme hrát doma, což si naši skvělí fanoušci zaslouží," řekl středopolař Sov José Semedo.

    Hillsborough bude beznadějně vyprodaný, tento zápas bude sledovat z tribun více než 39 tisíc těsnících se diváků. Rozhodně si to nenechte ujít, onlajny u tohoto duelu nesmí chybět!
     
    Úvodní sestavy:

    Sheffield Wednesday FC: Wildsmith – Hunt, Lees, Loovens, Pudil – Wallace, Lee, Hutchinson, Bannan – Helan – Lucas João.
    Náhradníci: Price, Palmer, Semedo, Nuhlu, McGugan, Bus, Sasso

    Arsenal FC: Čech – Debuchy, Chambers, Mertesacker, Gibbs – Flamini, Kamara – Oxlade-Chamberlain, Iwobi, Campbell – Giroud.
    Náhradníci: Macey, Gabriel, Monreal, Bielik, Bennacer, Sheaf, Walcott

    Rozhodčí: Graham Scott – Jake Collin, Michael McDonough.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Calum Chambers pro jistotu zakopl míč do bezpečí před dotírajícím Joãem, který vybojoval autové vhazování pro Owls.
     
    2
    Daniel Pudil zkusil štěstím přízemním centrem z levé strany, ale kulatý nesmysl se stal snadnou kořistí jeho krajana Petra Čecha.
     
    3
    Oxlade-Chamberlain se přepočítal, míč si příliš předkopl a ten se dokutálel až do zámezí.
     
    4
    Svalové problémy? Alex Oxlade-Chamberlain zůstal zničehonic ležet na trávníku a s jeho pokračováním v zápase to nevypadá růžově...
     
    5
    Tak to je velká rána pro hostujícího kouče Wengera, Oxlade-Chamberlain z utkání nuceně odstupuje a na trávníku ho nahrazuje Theo Walcott.
     
    7
    Mathieu Flamini neměl komu přihrát, a tak se rozhodl pro dalekonosný pas do prostoru, kam si sbíhal Olivier Giroud, francouzský snajpr kanonýrů se ale k míči nedostal.
     
    8
    Giroudovi byl odpískán útočný faul, ale s rozehrávkou z poloviny hřiště hráči Sheffieldu naložili trestuhodně.
     
    9
    Owls se v dosavadním průběhu v podstatě pouze brání, ale zatím se jim to daří znamenitě a na první šanci zápasu stále čekáme.
     
    10
    Napadající Lucas João to pořádně ztížil rozehrávajícím zadákům hostů, Chambers byl donucen vrátit míč zpětným pasem až k Čechovi.
     
    11
    Ofsajd a v něm Olivier Giroud, míč si už k odkopu staví gólman Sov Wildsmith.
     
    12
    Francouzský legionář v modrobílém dresu Helan zůstal po souboji s přesilou hráčů Arsenalu zůstat na trávníku, ale sudí Graham Scott zůstal ledově klidný.
     
    13
    Ani další akce severolondýnskému celku vůbec nevyšla, následovat bude pouze odkop od Wilsmithovy svatyně.
     
    14
    Theo Walcott si vyměnil míč s Campbellem a řítil se do zakončení, fofrník Gunners ale na hranici pokutového území o míč přišel.
     
    15
    Hosté zahrávali rohový kop, ale Walcottův centr na bližší tyč našel pouze hlavu sheffieldského stopera Leese.
     
    17
    Paradoxní situace – Theo Walcott, který sotva před deseti minutami nahradil zraněného Oxladea-Chamberlaina za doprovodu klubového lékaře opouští hrací plochu...
     
    18
    Už tak zamračený obličej kouče Gunners Wengera je ještě zakaboněnější, mezitím sledujeme kombinaci Owls na jejich vlastní polovině.
     
    18
    Wallaceův průnikový pas na rozběhnutého Lucase Joãa byl příliš prudký, portugalský útočník domácích se k míči nedostal.
     
    19
    Pozice, kterou původně zaujal Oxlade-Chamberlain je evidentně zakletá. Z trávníku musí i jeho náhrada Theo Walcott, místo nějž si zahraje mladík Bennacer.
     
    20
    Hráčům Arsenalu dělá velké problémy dostat se do zakončení přes zhuštěný prostor před Wildsmithem, strážce sheffieldské svatyně ještě za dvacet minut hry vůbec nemusel zasahovat.
     
    22
    Olivier Giroud si nerozuměl se střídajícím Bennacerem a ještě k tomu fauloval bránícího Leeho.
     
    23
    Domácí se s tím nepárali a dlouhým nákopem odkopli míč až k Petru Čechovi, který má spoustu času na rozehrávku.
     
    24
    Rychlík Campbell se na pravé straně zbavil hned tří protihráčů, ale jeho následný centr za nic nestál a kulatý nesmysl skončil v zámezí.
     
    26
    Čechův nákop našel jen hlavu soupeře, Sheffield nyní může uklidnit poněkud rozháranou hru.
     
    27
    Sheffield Wednesday právě vstřelil branku!
    Druholigový domácí celek se překvapivě ujímá vedení! Daniel Pudil našel parádním přízemním centrem na hranici pokutového území volného ROSSE WALLACE, který přesnou střelou k tyči překonal Čecha, jenž vůbec nestačil zareagovat!
    27. Ross WALLACE - 1:0
     
    29
    Dalekonosný centr z kopačky jednoho z hráčů Gunners skončil v rukavicích jistého Wildsmitha, který okamžitě zakládá protiútok.
     
    30
    Za nešetrný skluz vidí domácí zadák Sam Hutchinson žlutou kartu.
     
    31
    Exekuce následného přímého kopu se ujal Joel Campbell, ale trefil pouze zeď.
     
    32
    Vracející se Flamini nedovoleným způsobem stáhl k zemi unikajícího soka, Owls budou zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    33
    Autor úvodní branky Ross Wallace to nemyslel vůbec zle, jeho pokus šajtlí proletěl těsně nad břevnem Čechovy svatyně!
     
    35
    V posledních minutách sledujeme opravdu vyrovnaný fotbal, mírně lepším týmem jsou dokonce domácí, které vstřelený gól očividně polil živou vodou.
     
    36
    Otřesený Daniel Pudil zůstal ležet na trávníku, ale po nějaké době se zvedl a zdá se, že bude schopen pokračovat ve hře.
     
    37
    Mladík v sestavě Gunners Alex Iwobi se blýskl parádní individuální akcí, když se z levé strany prokličkoval až do pokutového území, ale jeho následná rána na bližší tyč rozvlnila boční síť!
     
    39
    Lucas João pronikl po levé straně až do zakončení a Čech jeho ránu z hranice šestnáctky reflexivně vyrazil na roh!
     
    40
    Sheffield Wednesday právě vstřelil branku!
    A už je to o dva góly, to je neuvěřitelné! Ross Wallace našel chirurgicky přesným centrem ve vápně hlavu LUCASE JOÃA, který přesnou hlavičkou k levé tyči nedal Čechovi byť jen sebemenší šanci – český gólman zůstal stát jako solný sloup!
    40. Lucas JOÃO - 2:0
     
    41
    Tak to je velký šok pro Gunners, kteří musí dohánět už dvoubrankové manko a ještě k tomu se bránit dalšímu útočnému výpadu Owls...
     
    42
    Už třetí centr z Flaminiho kopačky v první půli mířil na hráče, který byl v ofsajdu – tentokrát se jednalo o Joela Campbella.
     
    44
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka se rychle chýlí ke svému konci, domácí zadáci v poklidu kombinují na vlastní polovině.
     
    45
    Chambersův pas zblokoval zodpovědně se vracejivší Lucas João. Víme už i délku nastavení – ještě nás před přestávkou čekají čtyři minuty!
     
    45+1
    Flaminiho rána byla ztečována na kopačku Mathieua Debuchyho, jehož následný centr postrádal přesnost a Wildsmith nemusel ani tentokrát zasahovat.
     
    45+2
    Olivier Giroud na levé straně hřiště lacino ztratil míč, ale Ross Wallace toho nedokázal využít.
     
    45+4
    Ross Wallace o chvilku později vidí za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    45+4
    Už to mohlo být jen o jeden gól! Na centr z kopačky Campbella si vyskočil střídající Ismael Bennacer, ale jeho hlavičku z nějakých deseti metrů si pozorný Wildsmith pohlídal!
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první půli která byla všelijaká, rozhodně ale roztrhala veškeré papírové předpoklady na čáry. Hostující lodivod Wenger musel hned v úvodu sáhnout hned ke dvěma střídáním, zraněného Oxladea-Chamberlaina v páté minutě nahradil Theo Walcott, který na hřišti ale nevydržel ani čtvrthodinu a byl střídán mladíkem Bennacerem. To pro Čecha a spol. nebyla jediná pohroma, v rozpětí třinácti minut se totiž prosadili Wallace a João což znamená, že Owls nad jasným favoritem vedou 2:0!

    Druhý poločas začne ve 21:51.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Napadající Campbell o míč přišel, domácí tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    48
    A už to mohlo klidně být o tři góly! Nikým nehlídaný Barry Bannan vypálil z dobrých dvaceti metrů a jeho rána těsně přeletěla svatyni Petra Čecha!
     
    49
    Mertesacker zatáhl za záchrannou brzdu a Ross Wallace se ujal nařízeného přímého kopu, jeho centr ale postrádal přesnost i dostatečnou razanci.
     
    50
    Flaminiho propagační pokus nenadělal Wildsmithovi sebemenší potíže, gólman Sov má spoustu času na rozehrávku.
     
    51
    Sheffield Wednesday právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, tak toto je naprosto neuvěřitelné, jasný outsider tohoto osmifinálového duelu drtí svého slavného soupeře rozdílem třídy! Centr na vzdálenější tyč vrátil do ohně Lees a k míči se dostal trestuhodně neobsazený SAM HUTCHINSON, který ve skrumáži dotlačil kulatý nesmysl za Čechova záda!
    51. Sam HUTCHINSON - 3:0
     
    53
    Sheffieldští příznivci pějí oslavné chorály, zato Arséne Wenger se zachumlal ještě hlouběji do své pověstné bundy připomínající spíše kombinézu.
     
    54
    Owls stále nemají dost! Bannan parádním centrem z levé strany našel před Čechem volného Lucase Joãa, který svůj pokus nasměroval těsně vedle levé tyče!
     
    55
    Ismael Bennacer se provinil útočným faulem a domácí tak budou mít možnost založit další útočnou akci.
     
    57
    Hráči Sheffieldu nikým neobtěžovaní kombinují na polovině hřiště, druholigový celek je dnes jednoznačně lepším týmem.
     
    58
    Ross Wallace se na levé straně ocitl proti přesile bránících hráčů Gunners, ti tak snadno vybojovali míč a následně ho přihráli Čechovi.
     
    59
    Mathieu Debuchy zatáhl za záchrannou brzdu a nehezkým skluzem poslal na trávník unikajícího Lucase Joãa – jasná žlutá karta.
     
    60
    O chvilku později ale žlutý kartonek vidí i sheffieldský kapitán Glenn Loovens.
     
    60
    Hosté naposledy vystřídali, Kamaru nahrazuje Krystian Bielik.
     
    62
    Bielik se krátce po svém příchodu na trávník ocitl na zemi po souboji s Rossem Wallacem, hra je tak přerušena.
     
    63
    Petr Čech měl znovu plné ruce práce, ale vyběhnuvší český reprezentant byl u míče dříve než dotírající Lucas João.
     
    64
    Sheffieldští kombinují na vlastní polovině a nikam se zbytečně neženou a zdá se, že hráči Arsenalu už to definitivně zabalili. Necelou půlhodinu před koncem Gunners prohrávají už o tři góly.
     
    65
    Joel Campbell si na pravé straně hřiště došel pro faul, ale z následného přímého kopu hráči severolondýnského celku vůbec nic nevytěžili.
     
    66
    Na Hillsborough Stadium dnes panuje výtečná atmosféra, dnešní utkání sleduje 35065 diváků!
     
    69
    Mathieu Flamini našel zcela nečekaným centrem v bezprostřední blízkosti domácí svatyně habána Mertesackera, proti jeho hlavičce se ale vyznamenal Wildsmith!
     
    70
    Bennacer vybojoval míč pro Gunners, jejich rodící se šanci ale školácky překazil zbytečně faulující Mathieu Flamini.
     
    71
    Sovy už se nikam neženou, hráči v modrobílých dresech znovu pouze odkopli kulatý nesmysl až k Čechovi.
     
    73
    Hlavička Kierana Gibbse nebyla dostatečně razantní a Joe Wildsmith tentokrát ani nemusel zasahovat.
     
    74
    Do konce již zbývá pouze něco přes čtvrthodinu a o triumfu Sheffieldu už asi nepochybuje vůbec nikdo...
     
    75
    Skotský středopolař Owls Bannan má odpracováno, na jeho místo nastupuje José Semedo.
     
    76
    Naprostá většina diváků už vstala ze svých sedaček a pozoruje počínání svých miláčků vestoje. To se jen tak nevidí...
     
    77
    Po souboji s Chambersem zůstal na trávníku ležet Sam Hutchinson a už se okolo něj jako hejno vos slétla skupina spoluhráčů a klubových lékařů.
     
    78
    Hutchinson se po svých šourá ze hřiště a domácí kouč už připravuje své druhé střídání.
     
    80
    To se nyní stalo skutečností, autora třetího gólu Owls Sama Hutchinsona nahrazuje McGugan.
     
    81
    Laxní Hunt v souboji s Perem Mertesackerem ztratil míč, sheffieldský lodivod Carvalhal ještě musí nabádat své svěřence k tomu, aby v závěru nepolevovali.
     
    82
    Jenže profesorsky to udělal na druhé straně i Calum Chambers, který si tak s Huntem nemá vůbec co vyčítat. Následovat bude pouze odkop od Wildsmithovy svatyně.
     
    83
    Pokus o uvolnění Oliviera Girouda z kopačky střídajícího Bielika se nesetkal s úspěchem, míč se stal stadnou kořistí vyběhnuvšího Joea Wildsmitha.
     
    84
    Owls jsou stále při chuti! K zajímavé střele se odhodlal střídající McGugan, který ale z levé strany těsně přestřelil vzdálenější tyč!
     
    85
    Lucas João za aplausu vestoje opouští hřiště, na jeho místo nastupuje Nuhlu.
     
    86
    Kostarický reprezentant Joel Campbell vidí za svůj nešetrný skluz žlutou kartu.
     
    87
    Olivier Giroud narazil na zeď jménem Lees, domácí stoper může založit rychlý protiútok.
     
    88
    Joe Wildsmith předvedl další jistý zákrok, tentokrát schoval do své moci centr z kopačky Bielika mířící na Girouda.
     
    89
    Sheffield je na nejlepší cestě za postupem do čtvrtfinále Anglického Ligového poháru, námi sledovaný zápas se rychle chýlí ke svému konci!
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby nastavil pan Graham Scott další tři minuty.
     
    90+1
    Lees nepřesným pasem zkomplikoval svému týmu situaci. Už už se zdálo, že se Iwobi dostane do zakončení ze skvělé pozice, vracející se Loovens mu ale čistým skluzem znemožnil vystřelit.
     
    90+2
    Co se nepovedlo Iwobimu, to vzápětí napravil Joel Campbell, který ranou z první těsně minul pravou tyč Wildsmithovy svatyně!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Sheffield Wednesday si senzačně zajistil postup do čtvrtfinále Anglického Ligového poháru a co víc, průběh osmifinálového střetnutí proti londýnskému Arsenalu byl ještě senzačnější! Ačkoliv Gunners měli obrovskou územní převahu (což potvrzuje i fakt, že Wengerova parta držela míč po 71% utkání), větší šance si dokázal vypracovat druholigový tým Sheffieldu. Za Owls se postupně prosadili Wallace, João a krátce po změně stran i Sam Hutchinson.

    Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji dobrou noc a příště na počtenou! (22:45:18)

    Vojtěch Balon

    Góly: 27. Wallace, 40. João, 51. Hutchinson

    Karty:   30. Hutchinson (SHW), 45+4. Wallace (SHW), 60. Loovens (SHW) – 59. Debuchy (ARS), 86. Campbell (ARS)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:5. Fauly: 8:10.
    Sheffield Wednesday: Wildsmith – Hunt, Lees, Loovens, Pudil – Wallace, Lee, Hutchinson (80. McGugan), Bannan (75. Semedo) – Helan – Lucas João (86. Nuhlu).
    Náhradníci: Price, Palmer, Semedo, Nuhlu, McGugan, Bus, Sasso

    Arsenal FC: Čech – Debuchy, Chambers, Mertesacker, Gibbs – Flamini, Kamara (60. Bielik) – Oxlade-Chamberlain (5. Walcott, 19. Bennacer), Iwobi, Campbell – Giroud.
    Náhradníci: Macey, Gabriel, Monreal, Bielik, Bennacer, Sheaf, Walcott

    Rozhodca: Graham Scott – Jake Collin, Michael McDonough

    Diváci: 35065