Minnesota – Anaheim 3:0 (kon.) | Montreal – Toronto 5:3 (kon.) | Ottawa – Arizona 1:4 (kon.)
Philadelphia – NY Rangers 3:2 (2:1 po s.n.) | Buffalo – NJ Devils 3:4 (kon.) | St. Louis – NY Islanders 2:3 (po pr.)
Nashville – Pittsburgh 1:2 (po pr.) | Dallas – Florida 2:6 (kon.) | Colorado – Columbus 3:4 (kon.)
Chicago – Tampa Bay 1:0 (po pr.) | Vancouver – Detroit 2:3 (po pr.) | San Jose – Carolina 5:2 (kon.)
Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Carolina Hurricanes
cz Nedeľa 25.10.2015, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Joel WARD - 5:2
     
    59:04
    San Jose právě vstřelilo branku!
    O vítězi dnešního utkání je s největší pravděpodobností rozhodnuto, na další pokus už se San Jose Sharks daří trefit prázdnou branku, kde si obránci Caroliny dlouho počínali velice zdařile. Jenže pak se dostal ke kotouči v útočném pásmu JOEL WARD, poslal touš s úsměvem na rtech do sítě a zařídil tak svůj hattrick v dnešním utkání. Na led létají čepice a je jasné, že na tohle Ward čekal. Sharks mohou zápas dohrát v klidu. Asistence: Brent Burns, Patrick Marleau.
     
    58:00
    Carolina Hurricanes už hrají s prázdnou brankou a Martin Jones má okamžitě spoustu práce, když hosté vyvíjejí tlak na branku.
     
    53:05
    Patrick Marleau má ve třetí třetině spoustu možností, teď znovu skoro sám unikal na Warda, ale stačil zakončit pouze bekhendovou stranou hokejky, takže to měl složitější.
     
    49:23
    Hned další obrovská možnost domácí organizace, Patrick Marleau unikal úplně sám na branku. Jenže Ward ho zastavil, dost možná mu pomohla i tyčka.
     
    48:18
    Tierney se uvolnil na pravé straně a hned měl gólman Cam Ward více práce, než by třeba sám čekal. Puk mu skočil kolem horní tyče málem do branky.
     
    46:09
    Teď už ale hostující obrana i gólman v problémech, Patrick Marleau stál dobře připravený na zakončení u brankoviště a od vstřelení branky jej dělily jen centimetry.
     
    45:20
    Teprve první přesilovou hru si dnes zahrají San Jose Sharks, trest za hákování totiž dostává hostující bard Kris Versteeg (CAR), Hurricanes čekají nepříjemné dvě minuty.
     
    44:27
    Braun střílel z pozice za pravým kruhem, na brankovišti měl hokejku na teč připravenou český útočník Tomáš Hertl. Moc nechybělo a pátý gól do sítě Hurricanes byl na světě.
    Riley NASH - 4:2
     
    30:43
    Carolina právě vstřelila branku!
    Gólová hitparáda ve druhé třetině pokračuje jako na horské dráze, nyní už se prosazují hostující Hurricanes. Sharks měli nejdříve situaci docela pod kontrolou a mohli v klidu rozehrát, jenže jejich klid stačil narušit hbitý RILEY NASH, jenž vůbec na nic nečekal a zpoza branky stačil ze špatného úhlu zakončit. Puk některou z mezírek prošel do sítě Martina Jonese, který v tu chvíli neměl úplně nejlepší přehled o situaci kolem něj. Je to znovu pouze o dvě trefy. Asistence: Noah Hanifin, Kris Versteeg.
     
    29:09
    Eddie Lack dle předpokladu odjíždí na střídačku a do branky se místo něj staví Cam Ward.
    Tommy WINGELS - 4:1
     
    29:09
    San Jose právě vstřelilo branku!
    A zase ta nedůslednost u vlastního gólmana, která dnes Hurikány musí zatraceně mrzet. Domácí unikali na klec soupeře a původně se zdálo, že už se přeruší hra a hostující brankář bude mít pryž pod kontrolou. Jenže místo toho TOMMY WINGELS po své vlastní střele ještě dojel k brance a strčil do kotouče, který následně prošel až do branky Carolina Hurricanes. Dá se čekat, že Eddie Lack už se nyní postěhuje na střídačku, Sharks mohou hrát nyní daleko více s klidem na duších. Asistence: Chris Tierney, Paul Martin.
    Joe PAVELSKI - 3:1
     
    26:08
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hurikáni se z dotažení na rozdíl jediné branky příliš dlouho neradovali. Sotva se stihlo rozehrát před Eddiem Lackem, domácí si berou vedení o dvě branky zpátky na své konto. Nahozený puk na branku poskakoval po brankovišti Caroliny, nikdo z hostujících obránců jej nedokázal včas vystrnadit pryč. A tak využil dobré možnost kapitán Žraloků JOE PAVELSKI, který dopravil puk za čáru. Sice to bylo těsné, ale gól bezpochyby platí. Pavelskimu se vyplatil dobrý důraz u Lackovy klece. Asistence: Marc-Edouard Vlasic, Joe Thornton.
     
    24:00
    A teď další obrovská šance Caroliny, jediný obránce Burns se vracel proti čtyřem hráčů v bílých trikotech. Naštěstí pro domácí, hosté situaci překombinovali a špatně zakončili.
    Justin FAULK - 2:1
     
    23:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Jenže nyní už se hosté prosazují, od začátku přesilové hry se Hurricanes drželi v útočném pásmu a velice rychle se jim to vyplatilo. Krásná střela hostů, kterou do sítě Martina Jonese v početní výhodě stačil usměrnit JUSTIN FAULK. Před klecí San Jose Sharks velice dobře stínil Eric Staal, jenž zapříčinil, že brankář Žraloků příliš netušil, co se před ním děje. Je to znovu jen o jednu branku a průběh utkání bude zase o něco málo napínavější, využitá přesilová hra. Asistence: Nathan Gerbe, Victor Rask.
     
    22:39
    Chystá se první vyloučení ve druhé třetině, už potřetí si dnes zahrají přesilovou hru hosté. Brenden Dillon (SJS) dostává trest za jasné podražení.
     
    13:10
    Ve stejném čase byl na trestnou lavici odeslán Barclay Goodrow (SJS), právě za vysokou hokejku, takže Carolina má k dispozici už druhou přesilovou hru v první periodě.
     
    09:13
    A čeká nás také první vyloučení dnešního utkání, pykat půjde jeden z domácích hokejistů, konkrétně zkušený Žralok Joe Thornton (SJS). Hlavní rozhodčí jej odsoudil za hákování, přesilovka pro Carolinu.
    Joel WARD - 2:0
     
    08:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak tenhle chlapík má dneska na hokejce hokejovou pohodu. Sharks si užívají začátek zápasu s Carolina Hurricanes a ještě před koncem první poloviny první třetiny unikají do vedení o dvě branky. Autorem druhého gólu znovu JOEL WARD, jenž neváhal při cestě k Lackově kleci a ve chvíli, kdy měl dostatek času na zamíření střely, nabral touš na hokejku a vymetl pavučiny v Lackově zařízení. Tenhle gól může být pro San Jose stěžejní, co se dalšího vývoje mače týče. Trenér Hurikánů si ještě vyžádal kontrolu videa, zda domácí před vsícením gólu nebyli v ofsajdu, ale rozhodčí to popřel. Asistence: Brent Burns.
     
    08:10
    Malone byl volný před brankou Martina Jonese a dostal pohlednou přihrávku. Domácí gólman si proti němu hned připisuje první důležitý zákrok zápasu, když stačil zavčas vytasit beton.
    Joel WARD - 1:0
     
    01:21
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak to je hodně rychlý začátek v podobě gólu Žraloků! Hra ze strany na stranu od úvodního vhazování, ještě se od prvního buly nepřerušovalo. Domácí založili akci z vlastního obranného pásma, český útočník Tomáš Hertl vzal situaci na sebe a natlačil puk směrem k brance. Hertl také zakončil, ale on sám neskóroval, Eddie Lack proti němu stačil zasáhnout. Jenže na dorážku záhy čekal šikula JOEL WARD, který touš došťouchal do zařízení. Hodně hbitý start Kaliforňanů, zatím pohledný hokej. Asistence: Patrick Marleau, Tomáš Hertl.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 2. Ward (Marleau, Hertl), 9. Ward (Burns), 27. Pavelski (Vlasic, Thornton), 30. Wingels (Tierney, Martin), 60. Ward (Burns, Marleau) – 24. Faulk (Gerbe, Rask), 31. Nash (Hanifin, Versteeg)


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Braun, Vlasic, Burns, Martin, Tennyson, Dillon – Pavelski, Thornton, Nieto – Ward, Hertl, Marleau – Wingels, Tierney, Goodrow – Brown, Lerg, McCarthy
    Carolina Hurricanes: Lack (30. Ward) – Faulk, Hainsey, Pesce, Liles, Murphy, Hanifin – Versteeg, E. Staal, McGinn – Nash, J. Staal, Gerbe – Lindholm, Rask, Skinner – Terry, McClement, Malone

    Rozhodca: Leggo, Skilliter – Gibbs, Henderson

    Diváci: 15 814