Minnesota – Anaheim 3:0 (kon.) | Montreal – Toronto 5:3 (kon.) | Ottawa – Arizona 1:4 (kon.)
Philadelphia – NY Rangers 3:2 (2:1 po s.n.) | Buffalo – NJ Devils 3:4 (kon.) | St. Louis – NY Islanders 2:3 (po pr.)
Nashville – Pittsburgh 1:2 (po pr.) | Dallas – Florida 2:6 (kon.) | Colorado – Columbus 3:4 (kon.)
Chicago – Tampa Bay 1:0 (po pr.) | Vancouver – Detroit 2:3 (po pr.) | San Jose – Carolina 5:2 (kon.)
Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Carolina Hurricanes
cz Nedeľa 25.10.2015, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    CAROLINA HURRICANES

    Ne, hokejisté Caroliny letošní novou sezóny rozhodně nezačali úplně nejlépe, ale stačili získat alespoň čtyři body do tabulky, což jim stačí na aktuální předposlední místo v Metropolitní divizi, horší jsou jen Columbus Blue Jackets. Hurikáni v předchozích dvou mačích začali pětizápasové cestování po kluzištích soupeřů, nejdříve zvítězili těsně 1:0 v prodloužení na ledě Colorado Avalanche, aby jim o mač později v Los Angeles zvlhnul střelecký prach a padli 0:3. V rámci třetího venkovního duelu po sobě tedy Carolina míří do San Jose, s dvěma výhrami na kontě, z nichž jediná se započítala ještě v základní hrací době. Pakliže Hurricanes chtějí pomýšlet už brzy na lepší zítřky, budou muset vozit body i z venku. V hale Žraloků je ale rozhodně nečeká nic jednoduchého.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Začátek jako z říše snů, ale v posledních duelech už Sharks takovou radost nemají. Soupisku kalifornského klubu sužuje marodka, například absence obránce Paula Martina a jednoho z klíčových forvardů Logana Coutureho. Přesto se San Jose i nadále prezentuje útočným hokeje, ve většině dosavadních střetnutí soupeře v počtu ran na branku předčilo. Žraloci mají na kontě osm bodů, to jim stačí na dělené první místo Pacifické divize s Los Angeles Kings a Vancouver Canucks. Svěřenci trenéra DeBoera však čítají tři porážky v řadě. Postupně je přemohli New York Islanders, New York Rangers a předevčírem v rivalitní odvetě také Los Angeles Kings. Dnes by domácí rádi tuhle šňůru přetrhli. Mají k tomu ideální možnost, Carolina nedává v posledních kolech příliš branek.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Celky se spolu naposledy utkaly v únoru letošního kalendářního roku, tedy ještě pod záštitou minulé hokejové sezóny. Carolina Hurricanes tenkrát přijeli do San Jose a po přestřelce přemohli domácí San Jose Sharks 5:4.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (2 + 1)
    Andrej Nestrašil (CAR) (0 + 0)
    Michal Jordán (CAR) (0 + 0)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém budeme sledovat bitvu mančaftů z opačných konferencí. San Jose Sharks mají za úkol odčinit tři porážky v řadě proti Carolina Hurricanes, kteří o den dříve padli na ledě Los Angeles.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Braun, Vlasic, Burns, Martin, Tennyson, Dillon – Pavelski, Thornton, Nieto – Ward, Hertl, Marleau – Wingels, Tierney, Goodrow – Brown, Lerg, McCarthy

    Carolina Hurricanes: Lack (Ward) – Faulk, Hainsey, Jordán, Liles, Murphy, Hanifin – Versteeg, E. Staal, McGinn – Nestrašil, J. Staal, Gerbe – Lindholm, Rask, Skinner – Terry, McClement, Malone.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání mezi Sharks a Hurricanes, za několik okamžiků budeme moci začít, jen co halou dozní státní hymna Spojených států.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Jako první si na úvodním vhazování nechali dařit domácí Sharks, ale dopředu se paradoxně vrhla Carolina. A hned mají hosté střelu k dobru.
     
    00:40
    Tierney za brankou Eddieho Lacka, ale před svatyni se s kotoučem vytočit nedokázal. Zdá se, že oba týmy budou chtít hrát v útočném vyladění.
     
    01:21
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak to je hodně rychlý začátek v podobě gólu Žraloků! Hra ze strany na stranu od úvodního vhazování, ještě se od prvního buly nepřerušovalo. Domácí založili akci z vlastního obranného pásma, český útočník Tomáš Hertl vzal situaci na sebe a natlačil puk směrem k brance. Hertl také zakončil, ale on sám neskóroval, Eddie Lack proti němu stačil zasáhnout. Jenže na dorážku záhy čekal šikula JOEL WARD, který touš došťouchal do zařízení. Hodně hbitý start Kaliforňanů, zatím pohledný hokej. Asistence: Patrick Marleau, Tomáš Hertl.
    Joel WARD - 1:0
     
    02:35
    Stále se hraje velmi aktivně ze strany na stranu, Joe Pavelski nyní získal pásmo pro San Jose. Ale ke střele se nakonec nedostal, protože měl zablokovanou hokejku.
     
    03:25
    Sotva se začalo, už za sebou máme skoro čtyři minuty hry. Tierney a Goodrow a jejich šance na pravé straně útočného pásma, druhý jmenovaný prozkoušel Lacka střelou zápěstím.
     
    04:13
    Po delší době u branky Jonese také hosté, ale k lepšímu zakončení se zatím nedostávají. Naopak Sharks ofenzivně na první pohled jasně naladěni.
     
    04:43
    McClement nahodil kotouč o zadní mantinel a doufal, že někdo z jeho spoluhráčů puk dojede. Jenže se tak nestalo a hrají Sharks, kteří nemají problém se založením nové akce.
     
    05:28
    Poprvé od začátku zápasu se Carolina stačila usadit v pásmu soupeře. I když nakonec nikdo z hráčů v bílém trikotu nevypálil na branku, situace vypadala slibně.
     
    06:13
    Teď si také Žraloci dali na čas s přechodem přes modrou čáru, Joe Pavelski už už chtěl jít kupředu, ale neměl nikoho do kombinace. Na další větší možnost čekáme.
     
    07:07
    Jordan Staal se snažil dávat pozor, aby mu neuskočil puk z hokejky a mohl pokračovat v akci směrem na Jonesovu klec. Jenže měl na zádech protihráče, který jej o šanci velmi brzy připravil.
     
    07:52
    Znovu se hraje dlouho bez přerušení. Pokud budeme pokračovat tímto tempem, bude za chvilku první třetina pryč.
     
    08:10
    Malone byl volný před brankou Martina Jonese a dostal pohlednou přihrávku. Domácí gólman si proti němu hned připisuje první důležitý zákrok zápasu, když stačil zavčas vytasit beton.
     
    08:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak tenhle chlapík má dneska na hokejce hokejovou pohodu. Sharks si užívají začátek zápasu s Carolina Hurricanes a ještě před koncem první poloviny první třetiny unikají do vedení o dvě branky. Autorem druhého gólu znovu JOEL WARD, jenž neváhal při cestě k Lackově kleci a ve chvíli, kdy měl dostatek času na zamíření střely, nabral touš na hokejku a vymetl pavučiny v Lackově zařízení. Tenhle gól může být pro San Jose stěžejní, co se dalšího vývoje mače týče. Trenér Hurikánů si ještě vyžádal kontrolu videa, zda domácí před vsícením gólu nebyli v ofsajdu, ale rozhodčí to popřel. Asistence: Brent Burns.
    Joel WARD - 2:0
     
    08:40
    Po menší přestávce po vstřelené brance pokračujeme, puk má na svých hokejkách Carolina, která se bude potřebovat dostat co nejdříve do šance, aby se výsledkově soupeři přiblížila.
     
    09:13
    A čeká nás také první vyloučení dnešního utkání, pykat půjde jeden z domácích hokejistů, konkrétně zkušený Žralok Joe Thornton (SJS). Hlavní rozhodčí jej odsoudil za hákování, přesilovka pro Carolinu.
     
    09:25
    Domácí se hned na úvod svého oslabení osvobozují a dostávají puk přes všechny čáry od své branky.
     
    09:52
    Tierney a jeho dobrá práce v obranné třetině, Terry už se ale dokázal zorientovat a poslat puk směrem na Jonese. Následuje druhé vyhození Sharks.
     
    10:28
    Hurricanes se sice pohybují v útočném pásmu, ale střelecky na tom nejsou vůbec dobře. Když už se pokusí o zakončení, pecka letí buď vedle, nebo je zblokována.
     
    11:02
    Již jen několik vteřin do konce Thorntonova trestu a San Jose opět vyhazuje, tuhle početní nevýhodu, jak se zdá, zvládne.
     
    11:58
    Martinovi Jonesovi přistál puk na hokejce, tak domácí brankář na nic nečekal a pohotově rozehrál na Hertla. Sharks se ale až k Lackovi nyní nedostali.
     
    12:39
    Murphy stál v mezikruží a čekal na přihrávku, kterou také nakonec dostal. Pálil z první, ale netrefil vůbec branku, pouze prostor za Jonesovou svatyní.
     
    13:10
    Hra přerušena, někdo z domácích mužů zahrál vysokou hokejkou puk. Pokračovat budeme hned po skončení malé komerční přestávky.
     
    13:10
    Ve stejném čase byl na trestnou lavici odeslán Barclay Goodrow (SJS), právě za vysokou hokejku, takže Carolina má k dispozici už druhou přesilovou hru v první periodě.
     
    14:06
    Ale Sharks početní nevýhody doposud zvládají na výbornou, soupeř San Jose tolik nekouše a nemůže se v přesilovce dostat k lepší šanci.
     
    14:39
    Versteegův pokus z dálky, který ale nikdo nedokázal poslat dále na Jonesovu branku. Ale je pravda, že nyní už má domácí ochránce svatyně daleko větší starosti.
     
    15:34
    Domácí opět v plném počtu, až na jednu nebezpečnější střelu žádné vážnější problémy pro tým z Kalifornie. Budeme sledovat ještě jednu reklamní pauzu.
     
    15:45
    Už se opět hraje, v počtu střel na branku je na tom paradoxně zatím lépe Carolina, Sharks ale ze svých pěti střel dokázali vytěžit dvě branky.
     
    16:06
    Eric Staal vzal zodpovědnost na sebe a snažil se protlačit až do zakončení. Jenže v cestě mu stáli dva bránící hráči, které oba zároveň oklamat nedokázal.
     
    16:30
    McClement založil další hostující akci ze středního pásma, ale Hurricanes nejsou v pásmu Sharks dostatečně důrazní na to, aby mohli Martina Jones nějak překvapit.
     
    17:16
    Brenden Dillon na nic nečekali a z obranné třetiny nahodil puk do útočného pásma. Jeho spoluhráči postrčili puk ještě o kousek dále a domácí mohli alespoň dostřídat za čerstvé síly.
     
    17:38
    Také obránce Paul Martin si zahrál s kotoučem, okamžitě rozesílal ne Tierneyho. Ale Lack nyní raději podrží puk, i když nebyl v tolik těžké situaci, bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    18:08
    Dobrá práce Nieta za vlastní brankou, která zajistila, že se ani nyní Hurikáni nedostal do zakončení. Na druhé straně si naopak střelu užil domácí Burns.
     
    18:38
    Tomáš Hertl byl v bruslařském souboji hbitější, takže se zakázané uvolnění nepíská. Český útočník pak ještě stačil z rohu kluziště dostat puk na spoluhráče před Lacka.
     
    19:19
    Už běží poslední minuta první třetiny, opět se hraje dlouho bez přerušení. Zatím se ale zdá, že další gólový zásah do konce periody neuvidíme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi San Jose Sharks a Carolina Hurricanes, ale více jako hurikán do zápasu nastoupili domácí Žraloci, jež zásluhou Joela Warda vedou po prvních dvaceti minutách rozdílem dvou branek. Jak se zápas dál vyvine? Na to si počkejme do prostředního dějství.
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 6

    Carolina Hurricanes: 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Carolina sice vyhrála na buly, ale hned o kotouč přišla, protože Sharks byli dostatečně aktivní na to, aby puk získali pro sebe.
     
    20:50
    Brent Burns a jeho dobrá práce ve předních řadách, velikán v dresu domácích sice zakončil, ale hodně z úhlu, takže jeho rána neměla takovou razanci.
     
    21:28
    Nieto ještě dokázal přiklepnout zpátky na domácí hokejky v pásmu, ale následně se Pavelski trefil pouze mimo tři tyče. Carolina ale pořád v problémech.
     
    22:02
    A znovu chyba na vlastní obranné čáře, která Hurikány málem stála veliké trable před vlastní klecí. Paul Martin ale ztratil puk na modré čáře.
     
    22:39
    Chystá se první vyloučení ve druhé třetině, už potřetí si dnes zahrají přesilovou hru hosté. Brenden Dillon (SJS) dostává trest za jasné podražení.
     
    23:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Jenže nyní už se hosté prosazují, od začátku přesilové hry se Hurricanes drželi v útočném pásmu a velice rychle se jim to vyplatilo. Krásná střela hostů, kterou do sítě Martina Jonese v početní výhodě stačil usměrnit JUSTIN FAULK. Před klecí San Jose Sharks velice dobře stínil Eric Staal, jenž zapříčinil, že brankář Žraloků příliš netušil, co se před ním děje. Je to znovu jen o jednu branku a průběh utkání bude zase o něco málo napínavější, využitá přesilová hra. Asistence: Nathan Gerbe, Victor Rask.
    Justin FAULK - 2:1
     
    24:00
    A teď další obrovská šance Caroliny, jediný obránce Burns se vracel proti čtyřem hráčů v bílých trikotech. Naštěstí pro domácí, hosté situaci překombinovali a špatně zakončili.
     
    24:55
    Wingels a Tierney v pohledné spolupráci, druhý jmenovaný se snažil Lacka překvapit střelou z levé strany, ale trefil pouze prostor těsně vedle pravé tyčky.
     
    25:25
    Sharks ukazují, že se po obdržené brance vůbec nezalekli a i nadále překypují aktivitou. Nyní jim chybí i trošička střeleckého štěstí, když jsou důrazní na brankovišti.
     
    26:02
    Zákrok Eddieho Lacka lapačkou a následuje první komerční přestávka ve druhé třetině, za chvíli jsme samozřejmě zpátky.
     
    26:08
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hurikáni se z dotažení na rozdíl jediné branky příliš dlouho neradovali. Sotva se stihlo rozehrát před Eddiem Lackem, domácí si berou vedení o dvě branky zpátky na své konto. Nahozený puk na branku poskakoval po brankovišti Caroliny, nikdo z hostujících obránců jej nedokázal včas vystrnadit pryč. A tak využil dobré možnost kapitán Žraloků JOE PAVELSKI, který dopravil puk za čáru. Sice to bylo těsné, ale gól bezpochyby platí. Pavelskimu se vyplatil dobrý důraz u Lackovy klece. Asistence: Marc-Edouard Vlasic, Joe Thornton.
    Joe PAVELSKI - 3:1
     
    27:30
    Sharks pokračují v útočném stylu hokeje, Dillon nahazoval puk na branku od modré čáry, o teč se pokoušel Tomáš Hertl. Jenže český útočník trefil vedle.
     
    28:20
    Faulkova pecka z dálky skončila pouze na zadním mantinelu, protože ji nikdo netečoval k Jonesově kleci. Hurricanes jsou očividně třetí brankou opaření.
     
    29:09
    San Jose právě vstřelilo branku!
    A zase ta nedůslednost u vlastního gólmana, která dnes Hurikány musí zatraceně mrzet. Domácí unikali na klec soupeře a původně se zdálo, že už se přeruší hra a hostující brankář bude mít pryž pod kontrolou. Jenže místo toho TOMMY WINGELS po své vlastní střele ještě dojel k brance a strčil do kotouče, který následně prošel až do branky Carolina Hurricanes. Dá se čekat, že Eddie Lack už se nyní postěhuje na střídačku, Sharks mohou hrát nyní daleko více s klidem na duších. Asistence: Chris Tierney, Paul Martin.
    Tommy WINGELS - 4:1
     
    29:09
    Eddie Lack dle předpokladu odjíždí na střídačku a do branky se místo něj staví Cam Ward.
     
    30:18
    Nieto už to znovu zkoušel u levého mantinelu a nejprve se zdálo, že by mohl uspět. Ale teď byl sám a neměl moc času, takže brzy o šanci přišel.
     
    30:43
    Carolina právě vstřelila branku!
    Gólová hitparáda ve druhé třetině pokračuje jako na horské dráze, nyní už se prosazují hostující Hurricanes. Sharks měli nejdříve situaci docela pod kontrolou a mohli v klidu rozehrát, jenže jejich klid stačil narušit hbitý RILEY NASH, jenž vůbec na nic nečekal a zpoza branky stačil ze špatného úhlu zakončit. Puk některou z mezírek prošel do sítě Martina Jonese, který v tu chvíli neměl úplně nejlepší přehled o situaci kolem něj. Je to znovu pouze o dvě trefy. Asistence: Noah Hanifin, Kris Versteeg.
    Riley NASH - 4:2
     
    32:35
    Hrálo se dlouho bez přerušení, ale pak už Justin Braun nestihl letící daleký puk, domácím odpískáno zakázané uvolnění.
     
    32:50
    Po komerční přestávce další přerušení na modré čáře, San Jose Sharks se dostali do postavení mimo hru.
     
    33:08
    Jordan Staal a jeho střela v blízkosti modré čáry, byla ale zblokována prvním bránícím hráčem San Jose. Hned se na výlet do útoku vydali i hokejisté v tyrkysovém.
     
    33:55
    Brent Burns poslal moc pěknou nahrávku kupředu na Pavelskiho, ten si pryž potáhl až za Wardovu klec. Ale do zakončení už se nedostal.
     
    34:32
    Martin Jones měl spoustu práce se skákajícím pukem nad brankovištěm i před ním, nakonec jej v klidu zkrotil a zajistil přerušení hry. Ještě jedna komerční pauza.
     
    34:48
    Hned po následujícím buly si dávali Canes pozor, aby se nedopustili další chyby v obranné třetině. To se sice nestalo, ale Marleau přeci jen dokázal zahrozit z dálky.
     
    35:39
    McGinn a jeho práce s kotoučem na modré čáře, Hurricanes už jsou za brankou Martina Jonese. Hanifin se poté pokoušel pálit, ale střelu mu zkazil obránce Martin.
     
    36:45
    Versteeg a Skinner dokázali pohledně zakombinovat s pukem po přechodu modré čáry, ale druhý jmenovaný zakončoval hodně nepřesně, takže kotouč skončil mimo branku.
     
    37:29
    Obránci Sharks nyní trošku laxně vyhodili puk do středního pásma, Canes se jej hnedka zmocnili a nebýt malé nepřesnosti na modré čáře, mohla z toho být i dobrá šance.
     
    38:07
    Puk skákal po Jonesově brankovišti, tak jej ochránce svatyně San Jose Sharks raději schoval pod lapačku. Minimálně ještě jednou se před ním bude v této periodě vhazovat.
     
    38:42
    Patrick Marleau nahodil dlouze puk o mantinel, ale vymyslel to dobře, jelikož dostal svůj celek do pásma a zároveň i do dobré šance.
     
    39:12
    Probíhá poslední minuta první třetiny, jedna z posledních možností v této části pro Sharks. Pavelskimu ovšem uklouzl puk z hokejky na modré čáře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Celkem čtyři branky byly k vidění na každé straně v prostředním dějství, diváci v SAP Center se zatím rozhodně nenudí. Sharks i nadále vedou o dvě branky, tentokráte poměrem 4:2. Budou si ale muset dávat pozor, Hurricanes ukázali, že také umí zahrozit. Na třetí třetinu jsme zpátky.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 14

    Carolina Hurricanes 19
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Sharks se hned po prvním buly ve třetí třetině snažili protlačit před Warda, Patrick Marleau zkusil tečovat nahozený kotouč z dálky.
     
    40:52
    Komplikovaná situace na modré čáře, která nakonec končí postavením mimo hru. Joel Ward si nedal pozor na přejíždějícího spoluhráče na druhé straně modré čáry.
     
    41:18
    Jordan Staal zavezl kotouč do pásma a chvíli si s ním pohrával na hokejce, ale pak potřeboval někomu přihrát. Avšak nikdo z jeho spoluhráčů nebyl připraven.
     
    42:08
    Martin a Goodrow si poslali puk z hokejky na hokejku, druhý jmenovaný si vedl docela dobře, když se pokusil o střelu. Ale puk mu v poslední chvíli sjel z hole.
     
    42:45
    Martin Jones má puk v lapačce, zkrotil tak docela lehké nahození, jež letělo přímo na jeho klec. Vhazování v obranné třetině San Jose Sharks.
     
    43:08
    Carolina se dostala opět do útočného pásma a činí vše pro to, aby se tam co nejdéle udržela. Problém ale je, že se hosté nemohou dostat do dobrého zakončení.
     
    43:55
    Eric Staal se na modré čáře s klidem uvolnil a zavezl puk až za svatyni Martina Jonese. Ale znovu neměl nikoho kolem sebe, komu by mohl poslat nahrávku.
     
    44:27
    Braun střílel z pozice za pravým kruhem, na brankovišti měl hokejku na teč připravenou český útočník Tomáš Hertl. Moc nechybělo a pátý gól do sítě Hurricanes byl na světě.
     
    45:20
    Teprve první přesilovou hru si dnes zahrají San Jose Sharks, trest za hákování totiž dostává hostující bard Kris Versteeg (CAR), Hurricanes čekají nepříjemné dvě minuty.
     
    45:40
    Carolina už se ale dvakrát osvobodila a zatím nepustila Žraloky do nějaké lepší šance. Domácí se budou muset zkusit trvaleji usadit před Wardem.
     
    46:09
    Teď už ale hostující obrana i gólman v problémech, Patrick Marleau stál dobře připravený na zakončení u brankoviště a od vstřelení branky jej dělily jen centimetry.
     
    47:01
    Puk je mimo hrací plochu, hráči Caroliny si tak mohou malinko oddechnout, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    47:20
    V závěru přesilové hry se do šance dostali Tommy Wingels a Tomáš Hertl, první jmenovaný zakončoval ze vzduchu, ale puk skončil příliš vysoko nad brankou.
     
    47:55
    Po skončení komerční přestávky se do slibné šance dostávala Carolina, ta už samozřejmě hraje v plném počtu.
     
    48:18
    Tierney se uvolnil na pravé straně a hned měl gólman Cam Ward více práce, než by třeba sám čekal. Puk mu skočil kolem horní tyče málem do branky.
     
    49:23
    Hned další obrovská možnost domácí organizace, Patrick Marleau unikal úplně sám na branku. Jenže Ward ho zastavil, dost možná mu pomohla i tyčka.
     
    49:58
    Tomáš Hertl v postavení mimo hru, takže nemohl pokračovat dále k brance. Vhazovat kotouč se bude na modré čáře..
     
    50:28
    Už delší časový úsek pobýval puk ve střední třetině, odtud jej dokázal dostat až Hurikán Terry. Ale hosté se ani teď nemohou dostat do lepší šance.
     
    51:10
    Zakázané uvolnění Carolina Hurricanes, icingy jsme dnes tolik neviděli.
     
    51:39
    Pavelskiho spolupráce s Thorntonem za brankou soupeře, ale druhý jmenovaný bard se dostal k puku ve chvíli, kdy už byl ve špatném střeleckém úhlu, takže nezakončil.
     
    51:50
    Domácí musel zpátky za vlastní branku, jelikož Lindholm nahodil kotouč přes všechny čáry tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    52:30
    Brent Burns dokázal v obranném pásmu u mantinelu odstrčit Versteega od puku, takže hráč Caroliny se nedostal až ke střele před Martina Jonese.
     
    52:50
    Následuje malá komerční pauza, za několik okamžiků budeme samozřejmě pokračovat.
     
    53:05
    Patrick Marleau má ve třetí třetině spoustu možností, teď znovu skoro sám unikal na Warda, ale stačil zakončit pouze bekhendovou stranou hokejky, takže to měl složitější.
     
    53:40
    Obrana Caroliny ve třetí části je pořádně děravá, teď zase přečíslení San Jose Sharks dva na jednoho a pálil Wingels. Situaci opět zachraňoval až Ward.
     
    54:13
    Ještě jedna komerční přestávka, poté budeme pokračovat v konci třetí třetiny.
     
    54:39
    Carolina v útočném pásmu dlouho nevydržela, jen nahodil kotouč o zadní mantinel a zase o šanci přišla. Sharks bude takový styl hry na konci zápasu vyhovovat.
     
    55:27
    Murphy to zkusil úplně sám po pravé straně útočného pásma, ale nikdo z jeho spoluhráčů nevystihl podobný nápad a nespolupracoval s ním. Pak už zákrok Jonese po střele z dálky.
     
    56:18
    Goodrow tečoval střelu hostujícího obránce do rohu, takže gólman domácích neměl žádnou práci. Právě obranná hra Sharks ve třetí třetině vypadá velice dobře.
     
    56:53
    Hned ve třech se snažili hráči v bílých trikotech přejít přes modrou útočnou čáru, nakonec to zvládl Justin Faulk. Ale puk končí v ochranné síti.
     
    57:36
    Terry zkusil překvapit Martina Jonese zakončením z otočky, ale gólman San Jose nechal správně přiložený beton u tyčky.
     
    58:00
    Carolina Hurricanes už hrají s prázdnou brankou a Martin Jones má okamžitě spoustu práce, když hosté vyvíjejí tlak na branku.
     
    58:08
    Hanifin to jen tak tak stihl, aby Marleau nedával do prázdné branky, hosté se ale znovu potřebují co nejrychleji usadit v pásmu Sharks.
     
    59:04
    San Jose právě vstřelilo branku!
    O vítězi dnešního utkání je s největší pravděpodobností rozhodnuto, na další pokus už se San Jose Sharks daří trefit prázdnou branku, kde si obránci Caroliny dlouho počínali velice zdařile. Jenže pak se dostal ke kotouči v útočném pásmu JOEL WARD, poslal touš s úsměvem na rtech do sítě a zařídil tak svůj hattrick v dnešním utkání. Na led létají čepice a je jasné, že na tohle Ward čekal. Sharks mohou zápas dohrát v klidu. Asistence: Brent Burns, Patrick Marleau.
    Joel WARD - 5:2
     
    59:25
    Ještě jedna možnost, kterou měl Patrick Marleau, ale už se jednalo spíše o nahození na branku. Pak následoval na druhé straně zákrok Jonese.
     
    Konec zápasu.
     
    Vítěz zápasu mezi Žraloky a Hurikány je znám, San Jose Sharks drželi utkání od prvních minut pevně pod kontrolou a postupně přidávali další branky navrch. Velikou zásluhu na dnešním vítězství kalifornského klubu 5:2 má samozřejmě nováček v dresu Sharks Joel Ward, jenž se trefil třikrát a oslavil hattrick. Carolina se sice ještě ve druhé třetině snížením na 4:2 nadechla, jenže na více už nestačila. Sharks přerušili sérii tří porážek a přilepší si v tabulce Pacifické divize. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou neděli.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 21

    Carolina Hurricanes: 34
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 1, 1 střela, čas na ledě 15:46)
     
    Tři hvězdy utkání

    Joel Ward (SJS) (3 + 0)
    Paul Martin (SJS) (0 + 1)
    Brent Burns (SJS) (0 + 2) (06:10:43)

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 2. Ward (Marleau, Hertl), 9. Ward (Burns), 27. Pavelski (Vlasic, Thornton), 30. Wingels (Tierney, Martin), 60. Ward (Burns, Marleau) – 24. Faulk (Gerbe, Rask), 31. Nash (Hanifin, Versteeg)


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Braun, Vlasic, Burns, Martin, Tennyson, Dillon – Pavelski, Thornton, Nieto – Ward, Hertl, Marleau – Wingels, Tierney, Goodrow – Brown, Lerg, McCarthy
    Carolina Hurricanes: Lack (30. Ward) – Faulk, Hainsey, Pesce, Liles, Murphy, Hanifin – Versteeg, E. Staal, McGinn – Nash, J. Staal, Gerbe – Lindholm, Rask, Skinner – Terry, McClement, Malone

    Rozhodca: Leggo, Skilliter – Gibbs, Henderson

    Diváci: 15 814